- Tatil & Seyahat konusunda 22,7b cevap paylaştı.
u +1 yılİstanbul: Tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ünlü İstanbul, dünyanın en etkileyici şehirlerinden biridir. Ayasofya, Topkapı Sarayı, Kapalıçarşı gibi önemli turistik mekanları ziyaret edebilirsiniz.
Kapadokya: Peri bacaları, yer altı şehirleri ve tarihi kiliseleriyle ünlü Kapadokya, eşsiz bir doğal güzelliğe sahiptir. Sıcak hava balonlarıyla yapılan turlar da oldukça popülerdir.
Antalya: Türkiye'nin güney sahilinde bulunan Antalya, muhteşem plajları, lüks tatil köyleri ve tarihi kalıntılarıyla ünlüdür. Ayrıca Antalya, yakınındaki Side, Alanya ve Kemer gibi tatil beldeleriyle de dikkat çekmektedir. :)
Bodrum: Ege Denizi'nde bulunan Bodrum, güzel plajları, hareketli gece hayatı ve tarihi kalıntılarıyla ünlüdür. Bodrum Kalesi ve Antik Tiyatro gibi önemli turistik yerleri ziyaret edebilirsiniz.
Pamukkale: Hierapolis antik kentiyle ünlü olan Pamukkale, traverten teraslarıyla benzersiz bir doğal güzelliğe sahiptir. Aynı zamanda termal sularıyla da popülerdir.
21 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel yerler. Hepsinin ayrı bir havası var.
En İyi Cevaplar
+1 yılİşte benim konum :)
Sadece yer yazmakla olmaz arkadaşlar, gerçekten tatilden zevk alan insan yüzeysel cevap vermez...
Didim: Kafa dinlemek için deniz-kum-güneş ve relax tatilin yeridir. Temmuzun ilk haftası çok daha güzeldir sıcağın ilk bunaltmaya başladığı zamandır. Eylülden sonra cennet gibidir Eylül sonuna kadar. Altınkum plajı meşhur ama ingilizlerin yoğun olduğu yerdir. Bakımsız ve hijyenik değildir. Ama yinede didim in en iyi kumsalıdır.Bodrum: Bana göre dünyanın en güzel yeridir ve bana göre tartışmaya kapalıdır. Sadece son 2-3 senedir ipini koparan geldiği için artık eski ihtişamı yaşayamıyorsunuz. Haziranın son haftasından temmuzun 2. haftasına kadar hem çok kalabalık değildir hemde kuru sıcağına maruz kalmazsınız. Ölmeden önce gitmeniz gereken yerler Akvaryum koyu, meteor plajı, Meteor çukuru, karaada sıcak su, tavşan adası, değirmenler ve gümbet barlar sokağıdır. Milas'tan gelirken yokuşbaşı dediğimiz yere geldiğinizde Bodrum karşınızda kalır, işte o yokuştan cennete bakıyor olursunuz. Eylülde gidin kesinlikle, okullar açılmış oluyor ve kalabalık olmuyor. Hava ise en güzel zamanıdır.
Datça: Henüz bakirliğini kaybetmemiş cennetten bir köşe. İnsanlarının saf-temiz oluşu, denizinin berraklığı, çam kokuları, bademi, minik çarşıları ile mükemmel bir yer. Daha çok orta yaş kesimin tercih ettiği bir yer. Bodrum gibi gece hayatı yok ama gecesi de bir başkadır. Temmuzun sonu ile ağustosun ilk iki haftası kaynıyor sıcaktan. Ve nüfus kalabalıklaştığı için yazın yer yer su kesintileri yaşanıyor, kontrollü olarak veriliyor ve bu insanları olumsuz etkiliyor, sizi de etkileyecektir eğer uzun kalacaksanız. Birde yolu çok uzun, marmaris'ten bir girdiniz mi daçta'ya kadar sinir bozucu bir yoldan gidiyorsunuz ama buna değer mi? Tabi ki değer...
Marmaris: Her ne kadar insanlar bayılsa da buraya benim için çok çok çok aranan bir yer değil. Özellikle okaliptüs ağaçları yüzünden uçan kaçan sineğin haddi hesabı yok. Doğal güzellikleri gerçekten çok fazla. Turgut şelalesi gezilmeye değecek bir yer. Denizin kumsal olan çok az kısmı var. Genellikle taşlık ( Muğla'nın kaderi ) Beni etkilemesini beklediğim ama gittiğimde hayal kırıklığı olan yer Kız kumu oldu. Cidden çok büyük bir beklenti ile gittim ama denizin üstünde kumda yürümekten başka esprisi yoktu. Yazın çok ama çok sıcak ve ne yazık ki orman yangınlarının büyük kısmı Marmaris'te oluyor :( Haziran ve Eylül aylarında tercih edilmeli.
Köyceğiz: Eğer deniz önemli değil diyorsanız Türkiye'de saklı bir cennet vardır orası da Köyceğiz'dir. Ünlülerin sürekli duyduğumuz '' Ev almış, köy hayatı yaşıyormuş'' denilen yerdir. Benim ilk zamanlar aşık olduğum Toparlar şelalesi buradadır. Zamanla keşif edildiğinde artık bozmaya başladı. Ama genel olarak çok güzeldir, canım Toparlar şelalem :)
Fethiye: Doğal güzelliği bol yerlerdendir. Saklıkent kanyon ve kelebekler vadisi çok çok iyi. Saklıkent kanyonda akan suyun ayakları felç ettiğini görebilirsiniz :) Ölüdeniz'i nedendir bilinmez ben çok sevemedim, kalabalıktan dolayımı yoksa sakin olmasımı bilemiyorum ama bana göre değil. Kelebekler vadisi ve Babadağ manzarası ile iyidir ama güneş tepedeyken sakın gitmeyin. Özellikle Temmuz ortası Ağustos ortası arası çok ama çok sıcaktır.
Akyaka: Benim gördüğüm en şirin, en tatlı, en minnoş yerlerden biri. Azmak nehri ve kenarında ki cafe ler mükemmeldir. Tekne ile azmak nehrini ziyaret edin 30 metre dibi göreceksiniz. O kadar temiz o kadar güzel ki insanın boğulası geliyor o suda :) Ama çok soğuktur. Sahili çok büyük değildir ama yinede insanı anlamsız şekilde mutlu eder gezmesi. Apart oldukça fazladır, kamp alanıda azda olsa vardır. Kadın azmağına mutlaka gidin. Sakar geçitinden aşağı inildiği için Akyaka dağ eteğinde ve deniz kenarındadır. O yüzden sürekli serindir. Her mevsimin güzelliği var Akyaka'da. Sahilde otoparkın olduğu bölümde bir restorant tarzında yeme içme yeri var Konyalı bişey usta falan adı. Orada lütfen ama lütfen balık ekmek yemeyi deneyin. Benim gibi balık düşmanı adamı balığa aşık ettiler.
Bunların dışında Muğla sınırları içinde özellikle Bitez, gümbet, bodrum ve turgutreis de görebileceğiniz BİTEZ DONDURMACISI'nda bir dondurma yiyin, özellikle bal bademli olsun. Bir daha dışarıda başka bir dondurmaya dilinizi değdirmeyeceksiniz. Yerel sulardan LABRANDA suyunu için.
Özet geçmek istedim umarım zamanınızı çalmamışımdır. İyi Tatiller
631 Yorumla- +1 yıl
Eline sağlık
- +1 yıl
Vaybe ne kral adamsın sen
- +1 yıl
Tamamen organik cesurky :)
- +1 yıl
dostum masallah deniz cocugusun belli. bana da bi el atarmısın. fethiyeye ölüdenize gittim bu yazdıklarından. bodrumdan fiyattan dolayı korkuyorum. öyle bekar ögrenci işi yatayım kafi seklinde kimi zaman cadırda kimi zaman hotelde 1 hafta takılayım diyorum agujstosun son haftasında. eylül olmadan. adam gibi denizi olsun sıcak asırı olmasın. taslık deniz olmasın. kalabalık severiz. genc kesim olsun. deniz temiz güzel olsun amatörlere göre olsun. gecen sene misal ben 300 tl verdim günlük ortalama adrasan olimposun denizi cok asırı temiz icersin dediler öyle gitmiştim. özel bir yere gideyim diyroum. aklımda su anda dalyan var kaplumbagalardan dolayı. böyle bol etkinliklide olsun diyorum. senin söylediklerinle fikrim değişir belki. cevabını bekliyorum
- +1 yıl
@endmuhh Fethiye ye gideceksen eğer;
Çadırda kalmak için:
Katrancı Kamp alanı var. Denizi kumlu ve mükemmel bir rengi var. Sana tavsiye edeceğim en güzel yer orası. Ama ben son gittiğimde fiyatlar iyiydi şimdi ne kadar bilmiyorum. WC, duş, elektrik ve buz dolabı vardı ama orman yangınları olduğu dönemde elektriği yasaklamışlardı şimdi tekrar vermiş olabilirler. Sana en büyük tavsiyem burası olur. Fiyatlarda uçuk değildir. Ama şezlong falan yok havlunu sermen lazım sahile.
Ölüdeniz kamp alanı da var ama orada hiçbir olanak yok. Sadece çadır kurup zaman geçiriyorsun. Ne WC ne elektrik ne başka bir şey. Geçen sene buranın denizi hiç iyi değildi.
Yerdeniz Kamp alanı da var orası denize sıfır değil çok yakın mesafede ama denizi çok güzel. Kumsalı hafif taşlı ama çoğunlukla kumlu. Karışık yani. Yalnız buranın olanakları çok fazla ( parasını verince) Kano vardı mesela, bisiklet vardı, olta falan kiralıyordun.
- +1 yıl
@endmuhh Oteller;
Fethiye merkezde TAN PANSİYON var. Ama adı üstünde pansiyon. Odaların manzarası mükemmeldir gerçekten. Sadece oda var, yeme içme dışarıdan yapman lazım. Konumu çok iyidir ama deniz için çevre koyları tercih etmen lazım.
Anna Apart otel var buda yine yeme içme olmayan yer, çalış plajına çok yakın, şehir içinde konumu. Eskiden bir melis hanım vardı1 sene sonra çıktı, o olsaydı indirimde yaptırırdık. Havuzu falan var.
Yazdığım yerler benim bildiğim yerler, bilmediğim dünya kadar yer var. Ama şahsi fikrimi sorarsan çadır kur, ağaç aralarına kur, püfür püfür eser güneşin olmadığı dakikalarda.
Dalyan'dan kastın iztuzu plajı galiba. Yer yer kafesler görüceksin caretta caretta lara ayrılmış yerler :) Ama oranın denizini tavsiye etmiyorum. Dalga olduğu için çok temiz değildi geçen sene. Dalyan boğazında teknelere binip gez ( Fiyatlar uçmuştur kesin )
Araba ile gidiceksen lütfen yere yakın araç ile gitme kaportanın bir kısmını oralarda bırakabilirsin :)
birde adrasan da ki denizin güzelliğini Fethiye de bulman çok zor, bir kaç koy var onun dışı imkansız gibi. Bunu Bodrum ve datça da görebilirsin sadece oralar da malum havası bile para. Gezilecek görülecek çok yer var Fethiye de, cennet dersin. Ama deniz-kum-güneş için aynı şeyi söyleyemem. Adrasan berraklığını ne yazık ki bulamazsın.
Aklına takılan, sorman gereken bir şey olursa bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım. - +1 yıl
dostum fethiyeye gittim yeni keşif arıyorum. kamp işini de bilmiyorum. kamp derken kastım su idi. bir işletmeci vardı gecen gittiğimde. cadırları kurmus parası ile hotel gibi kalıyon işte. budu kastım. kamp merakım var ama biraz bilen biri ile yapayım diyorum ilkimde. öyle de bir arkadasım vardı ama ikna edemedik.
- +1 yıl
bro dediğim gibi fethiyeyi satın aldım cazibesi gitti:D yanlıs anlamıssın sanırım o kısmı. cadırdan da tırsıyorum beceremem o işi:D kiralamak daha güzel. gamblingmiydi neydi kaliteli cadırlara deniyormus oralarda kaldım gecen sene 2 gün. kafa dengi arkadas olsa freeyim aslında hunharca cadır işine girebilirim sagda solda sürekli gideriz altı alcak olmayan arabası olan bi arkadas tabi:D calısa gittim hiç begenmedim bu arada cakıldı. sahil dediğin kum olcak.
dalyana hiç gitmedim. sıfır bilgi ile gitmeyi planlıyorum. oteli bile aynı gün tutarım muhtemelen bu tarzı seviyorum. düşünme yok sadece onden bi hafif arastırma ile cıkıyorum yola. kaplumbagalardan kaldı aklımda gecen sene reklamını görmüştüm adrasanda. işte böyle bi alan olsun. beni doyursun 1 hafta. ona göre etkinlik aktivite macera ıcersin fiyatta bekar işi bulabileyim. sadece yat dus al benim modum. yemekte dısarda güzel mekanlar ararım klas yerde kahvaltı yaparım oranın hani meshur. ya da ayak üstü. zamanım yoksa. yemekle işim yok amacım gezme. sosyallesme mümkün olursa. filmlerdeki gibi benim gibi gezgin tiplerle karsılasıyormusum:D beraber arkadas olup geziyormusuz:D hayal. neyse. aracım leon ve pıstırılmıs maalesef ondan dedim sana. asfaltı sever bizimki:D datcayı yazmıssın orasına bi göz kırptım. kendi haline bırakırsam ismi hosuma gidene akıyorum ben o yüzden sana sormak istedim:D gecen biraderle türk adası olarak 2 tanecik varya birine gittik. donduk misal. bozcaada. bilir bilmez gitmeninde kötü tarafını yasıyorum arada:D adrasanı da hani ıssız adamıydı cok temiz suyu varmıs. gittim oraya. eh işte dedim. beklentim cok yüksekti. ben sey sanmıssım seyşellermi böyle meshur denizin dibi gözüken üst düzey y dısındabir yervardı ya. maldivdi. adrasanı iş yerinde bi arkadas tavsiyesi ile gittim. hersene yeni bir yer kesfediyorum. - +1 yıl
@endmuhh Sen yaz dizilerinde ki o sahneleri istiyosun anladım ben seni :) ama cidden söylediğin şeyde zorlanırsın, bu zamanda kafa dengi birini bulmak çok zor, sadece oralarda kendin gibi insanları bulabilirsin. Ben 2 sene önce Kuşadasında Mürsel kamping de kaldım 3 gün mükemmel bir yerdi. Plaja 200-300 metre, içinde apart tarzı 2-3 oda, bahçesinde çadırlar, ister kendin getir ister ordan kirala, orada çok güzel arkadaşlıklar kurduk ve o insanlarla görüşüyoruz hâlâ. Çok güzel bir tecrübe oldu bize. Eğer araban varsa sadece bölgeyi kendin seç gerisini akışına bırak öyle daha güzel oluyor gerçekten. İztuzu plajına caretta lar için gidiceksen hiç gitme onları göremiyorsun :) Onlar bahar aylarında gösteriyor kendini. Nisan veya haziranda geliyorlar diye biliyorum ben hiç karşılaşamadım ne yazık ki :(
Datça'da kendi dengin birini bulman zor, senin daha çok bodrum, akyaka gibi yerlerde takılman lazım ama cidden çok kalabalık oralar, tatilinden bir şey anlamazsın diye düşünüyorum. Yani terazi sistemi gibi biri ağır bassa diğeri hafifliyor. Benim sana vereceğim en iyi tavsiye al masa sandalyeni Akyaka'ya git, Azmak nehrine koy sabahtan akşama kadar kırk kişiyle tanış :) Ama oranında eğlence mekanı yok işte. En kralı bodrum ama az önce haberlerde gördüm dün 25 bin araç giriş yapmış. İşin zor reis :) - +1 yıl
@cesurky Ben bu sene taşınıyorum, kafaya koydum iş ve ev bulup gidiyorum. Muğla ve Denizli var hayalimde ama Denizli den ayarladım sayılır. Tatilde tanıştığım insanların evleri var 6 senedir gidiyoruz onların oradan ev tutucam. Denizli tekstil kenti, iş imkanı yüksek ve gerçekten gelişmiş bir şehir. Sadece erkekleri biraz kaba ama kötü değil sadece kültür gelişimi o şekilde olmuş. Bana engelde değil olumsuz bir şey de değil. Neden Denizli sorusunun en güzel cevabı Bodrum 3 saat ( ben öyle gidiyorum ) Fethiye 2.30 saat, Akyaka 2 saat, İzmir 3 saat, Kuşadası 2.30 saat, İstanbul 5.30 saat. Her yere neredeyse eşit mesafede. Ben İstanbul'da evimden diğer yakaya 3 saatten erken geçemiyorum. Muğla'da ise merkez ve Milas ilçesi çok iyi. Ama ben oralarda yapamam diye düşündüm. Ev almayı düşünüyorsan kesinlikle Denizli - Bağbaşı nı düşünmelisin. Şehrin akıllıları orada kalıyor ve tüm Denizli ayaklarının altında. Manzarası bile yetiyor. Olanakları çok iyi, oldukça gelişmiş bir yer.
- +1 yıl
@Sagocation sabır ve ayrıntılı anlatımınız için teşekkür ediyorum🙂 denizli havası nasıl bilemiyorum ama ben de Muğla ya da çanakkalede bir yer istemiştim ama kararsız biriyim. Bu yüzden araştırma yapıyorum.
- +1 yıl
@cesurky Çanakkale konusunda hiç bilgim yok ne yazık ki, sadece Gökçeada da bir iş arkadaşımın evi var onu biliyorum ve bayılıyor oralara.
Muğla yı düşünürsen gerçekten süper bir il. Nem oranı azda olsa var ( İstanbul, Antalya'ya göre) ama hem havası temiz hemde yaşam standartları iyi bir yer. Milas ve Köyceğiz süper havaya sahip. Ula bir tık daha alt. En iyi şehirleşme Muğla merkez ve Milas'ta var. Umarım kendini iyi hissedebileceğin bir yere taşınır ve şehirlerin pisliğinden kurtulursun. - +1 yıl
@Sagocation çok teşekkür ederim. Müthiş bir insansınız🙂
- +1 yıl
- +1 yıl
ilgin alakan için teşekkürler dostum. bakıcaz ya. öyle aman aman kaplumbaga delisi değilim. kendime işte iş cıkartıyorum. hani görsem ne olcak. kızartıp yemicem ya:D yani o bir bana baslangıc. karar alma kriteri bi nevi. işsiz adam olunca bekar böyle:D freeyim yani. bodrum pahalı diye sogugum oraya. parasızlıktan değilde hani niye öpülelim. adamada koyuyor sacma sekilde söguslenmek. yarın bi kısmet cıkar para lazım evlenmeye.:D ben kesfetmeyi seven biriyim o yüzden hep yeni yeni. mantıgım bu. aracım var heryer benim. ama yollarda gecirmeyim zamanı bi bölge seceyim 2023 yazı orası olsun misal akyaka ise. o bölge az üstü az altı bu. sınırın pek dısına cıkmıyorum yoksa sonu yok karadenize kadar giderim:D cılgınlık var bende gaza getirme beni. benzin umrumda değil arac var yaparım. ama en güzeli:D bir yeri ogrenmek yarın soranlara oraya gittim biliyorum demek orayı bitirmek sonra gelsin yeni bölgeler. adrasan böyle idi fethiye ölü denizde. onları secme hikayelerimde komikti az bahsettim yukarda. gittiğimde yer bulayım kalacak ucuz kalitesiz:D bi kac gün cadırda kalırım. bana arac parkı sorun olmasın yol alcak arabaya uygun. Ağustos sonu düşünüyorum bu arada. ehtiyarlar diyarı da olmasında belki askı buluruz kimbilir. yüzcek adam gibi denizi olsun. amatörler için. sosyallik olsun. gece hayatı sorun değil aracla giderim nere gidilcekse. alkol az biraz alırım eglence mekanında ya da almasamda olur yani alkol pek aramam.
bu senemi sana vericem dostum. seni sevdim. kral adamsın. internetten bi arkadas. sen ne diyon son kararın ne bakalım. a kaplumbaga bölgesi b datca c akyaka d unuttugum varmıydı baska. - +1 yıl
@endmuhh Valla bana sorarsan E şıkkı, hepsi. Sadece Datça diğerlerinden biraz uzak. Köyceğiz, Akyaka, Fethiye gibi yerleri gez, keşfet. Saklıkent kanyona git bir günün dolu dolu orada geçer ( Yorulursun) Köyceğiz'de kimsenin bilmediği henüz yeni yeni keşif edilen Toparlar Şelalesi var, git hayran kalıcaksın emin ol. İnşallah oranında b. ku çıkmamıştır. İztuzu'na gidersen sadece denizden yararlanırsın, tosbaaları göremezsin :) Ama denizini tavsiye etmiyorum. Deniz konusunda Fethiye'de Belcekız var orası çok berrak. Birde şovalye adası var orası da epey iyidir. Dalyan'da ise sarıgerme plajı güzeldir, kumlu falan. Bende ağustosun sonlarında o taraflardan geçicem ama çok durmam oralarda. Mekana geçicem ben :)
- +1 yıl
saklıkent kanyonu bir yerinde kil vardı hani duvara yazanlar oluyordu. soguk su. büyük cakıllar. kenarda yürüyüş parkuru tahta zemin. bi yerde asıklar icin kalp seklinde salıncak oturak vardı fotograf cekenler oluyor. burasımıydı bilemedim. fotolardan bakıcam aksam pc deki. bi böyle kanyona gittim ama fethiye tatili sonrası o bölgede biri tavsiye mi etti ne. neysem bakalım aksam bakarım
tsk ler bro. kafamı karıstırdın masallah:D ya surası de geç. 1 haftada anca yeter zaten neyse kararımı verdim dalyan. ismi güzel bi kere. iyidir herhalde. kafam atarsa sagda solda neresi varsa sorarım oraya kayarım 1 2 güne. ayrıca tospagalarda olmazsa daha iyi. oraya basma yok yasak vs diyen olmaz en azından:D kanyonlar biraz içerde oluyor. genelde ben tatil sonu donus yolunda son bi yıkama yaparsın ya oyle yapıyorum. iyi oluyor. ordan da Ankara'ya devam ediyorum. gecen sene nere gittim adrasanda takıldıktan sonra. göynük kanyonuna gittim evet. süper keyifli idi. gezgin adamsın takdir ettim bu arada bende de var gezicez bakalım. partner bulsak daha da gezerim de aşk işleri kesat. - +1 yıl
@endmuhh Kil olduğunu bilmiyorum ama diğerleri neredeyse aynı :) Suyu ayak keser o derece soğuk. Ben Azmak nehrine soğuk derdim ama saklıkent in suyu felç eder insanı. Yerel halkı muhteşem gerçekten, şiveleri, kalplerinin temizlikleri çok iyi. Bir tane Dudu abla var satış yapan küçük dükkanların en başında, kadın lokman hekim gibi her şeyi biliyor, her konuda bir fikri var :) Bana da fırlama diyor ama neden dediğini bilmiyorum İstanbul çocuğusun diyordu bana. Gidersen mutlaka uğra yanına :)
Dalyan iyi bir seçim bence, teknelere bin gün içinde dolu dolu yaşarsın Dalyan boğazını geçerken. Antik tiyatro, Kral mezarları falan hepsini gez azda olsa büyüleyici etkisi vardır :) Tarihe merakın varsa iyi gelir sana :)
- +1 yıl
https://www.hizliresim.com/xd9phyh fotoyu buldum. sanırım saklıkent bilemedim:d bak görüyorsun pek takılmıyorum gittiğim kanyonun adını aklıma kafama yazmıyorum:D
bi sıkısmıslık hali var bende o yüzden iyi gelicektir. değişiklik olsun. gezek ya ne olcakki. niye yasıyoruz ki. içimizde kalacagına. dudu ablayı da görürsem selamını iletirim fırlamanın - +1 yıl
@endmuhh Her yıl oradayım ilk kez gördüm o kalp olan salıncağı :) Evet orası saklıkent kanyon. Resimin görünen kısmı giriş kapısı, çeken kişinin arkası kanyona gidiyor.
Bende birkaç resim atayım. Bir tanesi kanyonda, birisi toparlar şelalesi diğeri ise pamukkale travertenlerinin üstündeki hierapolis antik kendi.
https://www.hizliresim.com/dyad59j
https://www.hizliresim.com/9z8brf3
https://www.hizliresim.com/3jtplyn - +1 yıl
Bu kadar net güzel anlatan bir yazı daha önce okumadım. insanın çıkıp gidesi geliyor. Sanırım bu işten cidden iyi anlıyorsun. Notlarıma kaydediyorum ve bu kadar bilgiliyseniz sizden birkaç tavsiye almak istiyorum.
- +1 yıl
Bro bil bakalım nerdeyim şu an. dalyandayım. Yarın the endama. Bi haftamı almadı dalyan. Yarın gece cadır yapıp yuvarlak cay koyceğiz toparlar ve akyaka planım. Alta serdengecti sahilimi ne vardı. O kacıcak ama. Sarıgermemiş. Kargıcak aşı vs. Hepsi olmuyo maalesef. Akyakadan da bi ada turu mu ne varmış belkim ona akarım. Akyaka bilgilerini bi tekrar okucam azmak vs demiştin
- +1 yıl
@endmuhh Ben yeni döndüm ne yazık ki :( Düğün vardı akrabamın gelmek zorunda kaldım, 4 ekim'de tekrar gidicem.
Dalyan iyidir, hava çok sıcak değilse Kaunos antik kentine git, sıcakta çok gezilmiyor oralar. Aynı yolda Likya kaya mezarları var. Bol bol resim çek.
Yuvarlakçay'a gidiceksen 3-4 restorant var ama bana göre en iyisi Topgözü Pınar Restorant. Oranın ihtişamı bir başka. Su seni mest eder. Bu arada Tekrar söylüyorum Toparlar şelalesine git lütfen. Yolun kenarında ormanlık alana arabayı bırakıp 500-600 metre yukarı doğru yürüyorsun ama yolu güzel sıkıntı olmaz merak etme. Hatta resimleri atmıştım buradan. https://www.hizliresim.com/9z8brf3
Akyaka'da azmak nehrinde bir tekne turu yap yaklaşık 20 dakika falan sürüyor. Söylediğin ada Sedir adasıdır büyük ihtimalle, yüzmek için bire bir. Berraktır. Eğer Kano yapabilirim dersen mutlaka onunda tadına bak :) Sahilde otoparkların bulunduğu yerde bir restorant var ama adını hatırlamıyorum Konya'lı falan bir şey olması lazım. Orada mutlaka ama mutlaka balık ekmek ye, ben ki balıktan haz etmem ama yıllardır her gittiğimizde yerim. Pişman olmayacaksın. Hee birde :) Sakar geçitinde yol kenarlarında cepler var, oradan resim çek o manzarayı başka yerde bulamazsın :)
Akyaka girişinde çok radar var dikkat et, jandarma kontrolünde, yalvarsan da bırakmazlar cezasız :) Biraz otopark sorunu vardır, kamp alanı var merkezde oraları geç aşağıya doğru in en sonda sahilde var otopark. Sen takıldığın yerlerde yaz ben okurum buradan. - +1 yıl
bro döndüm be. geç kaldın:D dalyan 3 5 günlük beni kesmedi. Arzum bi yerin tüm tatili doldurması idi ama olmadı bende akyakaya gectim. kano işine denk gelmedim kesin yapardım. dediklerinin cogunu yaptım ama. aile yeri biraz. kücük yermiş dalyan. kredi kartı evde unutsan olur herkes vergi kacırma derdinde ibana at işte acıklama kısmını bos bırak diyorlar. fiyatlarda fahişti 1500 2000 akyaka. dalyanda 1e kalırsın. 1gece ya. acıkcası insanlar neden kamp cadırı alıyor anlıyorum al en kralını biyerden. sonra at bagaja sonra icine bi pike bi yastık bir yatak minder vs. kamping buldum ben 150 tl. mis gibi. 1000 nere 150 nere. millet oyle yapıyor artık. sedir adası beni carptı bu arda bilekliğim suya dusmus. ve 300 tl odedim. oha dicektim de onu yükseltmem lazım ingilizcede good better best varya:D superlative mi diyolar. ohanın en üst halini yazım ohhhhhhhhhaaaaaa :D ya da yeni kelime lazım bi de bende müze kart bitmesinmi o gün. uzatalım dedim sistem calısmasınmı 150 ye gidecekken. neyse ya 150 zararım oldu orada.
- +1 yıl
@endmuhh Ben 6 saat önce paylaştın sanıyordum meğer 6 günmüş :( Yeni döndüm o yüzden yeni gördüm. Oralarda sosyal medyayı asla kullanmıyorum, Projeksiyon var gittiğim yerlerde duvara yansıtıyorum artık. Ama üzüldüm senin anlattıklarına. İnsanlar yozlaştı artık, ben 3 senedir kamp aalnlarına gidiyorum oteller çok fena. Hiç gerek yok gezen insan için otelde kalmak saçmalık. Bu arada anlamadım ben, sedir adasına girerkenmi para aldılar :) Şaka galiba. Müze kart benimde bitmişti Efes'te çıkarttım bu sene yine. 60 tl ödedim. Seneye yeni yerlerin keşfi için şimdiden program yapalım bence :)
- +1 yıl
orada gişe görevlisi burada yok dedi sanırım her yerde müze kart cıkartamıyoruz. beni uygulamaya yonlendirdi. önceden cıkart tabi yoksa ben gibi magdur olursun ben güvendim aman ne olcak gişeden alıveririm dedim. olmadı internetten. internetten kargo parası var 38 tl di sanırım o yüzden gişeden almak daha mantıklı demiştim. ama gişe olmadı uygulamada cortladı. ve en garibi ne biliyormusun sonra kültür bakanlıgına sikayet ettim orası zaten 300 dedi ya. bilmiyorlar yani müze kartın indirimini. bu kadar bi haber milenyum cagında. yabancı olarak arıcam bi daha ingilizcem var. o zaman ilgi alırız belki türklere ilgi yok. program beraber mi bana uyar
- +1 yıl
@endmuhh Beraberde yaparız sen yeter ki zamanı uydur :) Artık Ege bölgesinde Temmuz - Ağustos aylarında tatil bunaltıyor ne yazık ki. Ekim ayında bir tur daha gidiyoruz eşimle beraber. O aylarda nasıl oluyor diye 10 gün daha takılıcaz kıyı sahillerinde. Bakalım eğer bunlatmaz sa, çokta soğuk olmazsa seneye eylül ayı gibi gitmeyi düşünüyoruz. Bol bol yerler keşif etmek lazım :)
- Tatil & Seyahat konusunda 516 cevap paylaştı.
+1 yılElbette kara deniz

10 Yorumla
Karadeniz tarafları
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
66Cevap
Tatil & Seyahat konusunda 725 cevap paylaştı. - İzmir
- Marmaris
- Alanya
- Kemer
Üçünde de tatil yaptığım için bence buralar.43 Yorumla- +1 yıl
Hepside birbirinden güzel yerler.
- Tatil & Seyahat konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılBen kültür turizmini seviyorum gadası
10 Yorumla - Tatil & Seyahat konusunda 308 cevap paylaştı.
+1 yıl7 bölgede binlerce güzellik mevcut, en güzelini seçmek zor diyebiliriz. Ülkemize helâl olsun. Benim favorim Ege ve Akdeniz..
31 Yorumla- +1 yıl
Evet ülkemizin her yeri ayrı güzel
+1 yılÇoğu kişi Marmaris Muğla Antalya yazmış buda demek ki oralar çok kalabalık yalnızlık en güzeli 😂
31 Yorumla- +1 yıl
Yaz geldi. Büyük ihtimal kalabalıktır.
- Tatil & Seyahat konusunda 322 cevap paylaştı.
+1 yıl
Sevgili fenomenimiz @biradetmehmet bu soru tam senlik. en az 400 yer yazarsın sen şimdi tatil yapılacak.21 Yorumla- +1 yıl
600 de yazılır aslında ama uzun uzun yazmak usendiriyor isim çok bu ara fakat konuya ayırmak iyi olurdu deniz mi yayla mi doğa mi kültür mu nasıl bi tatil lazım ona bakmak lazim
Gizli Üye(25-29)+1 yılSessiz sakin istersen kaş da villalar aşırı güzel villada havuz da var, biz kalabalık gidince sıkılmıyoruz sıkılınca denize de gidiyoruz yakın zaten...
Yoksa İzmir 'de gökçeada ya gitmiştim orasıda güzel
Bodrum da güzel aslında ama kaş fav.13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılİzmir'e gittiğimizde ordakiler bize burada gökçe ada var şurdan şöyle gidin demişti 🥲
+1 yılYaz ayında Marmaris, kış aylarında Erzurum haricinde hiçbir yere gitmedim. Gayet keyifli ortamlar.
10 YorumlaGokova Akyaka, Akbuk tavsiye ediyorum... Benim oralar...
20 Yorumla
+1 yılBodrum Antalya Sinop Denizli İzmir Amasra Balıkesir
10 Yorumla
+1 yılAntalya Bodrum tatil yapılacak yerler bunlar var bama göre
10 YorumlaŞu pahalılıkta hiç bir yerde tatil yapılmaz israf yani.
10 Yorumla
+1 yılİstanbul, İzmir, Bodrum; Antalya, Türkiye’nin her şehri ayrı bir güzel bence
10 Yorumla
+1 yılZevklere göre değişiyor mesela ben trabzonun soğuk yaylalarını severim
10 YorumlaAntalya
İzmir
Sakarya
Kütahya
Mersin
Kayseri10 Yorumla
+1 yılBodrum antalya Marmaris Fethiye Datça buralar favorimiz
10 Yorumla
+1 yılEn güzel tatil yeri sevdiğinle olan yerdir bana göre. Sevdiğin yoksa maldivlere de gitsen boş
10 Yorumlaİk kendi memleketim İzmir sonra Muğla sonra karadeniz
10 Yorumla
+1 yılÇeşme İzmir Muğla Bodrum marmaris Fethiye Kuşadası Ayvalık Göcek Cunda vs Asus
10 Yorumla
+1 yılMuğla Datça
Trabzon çarşı başı
Antalya
İzmir10 Yorumla
+1 yılGit karadenize bi tane bungalov kirala hayatını yaşa
12 Yorumla- +1 yıl
Tatil bölgelerine gidip rezil olacağına dediğimi dene pişman olmazsın
+1 yılBodrum olabilir ama tatil için genellikle yurt dışı tercih edilmeli
10 YorumlaŞanlıurfa derim çok güzel Taviye ederim birde Siverek takoran vadisi yotubede yaZın çıkar
10 Yorumla
+1 yılBodrum, Akyaka, Marmaris, Fethiye, Antalya, Milasın da bazı bölgeleri
10 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 1,2b cevap paylaştı. Muğla ve ilçeleri.
20 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 422 cevap paylaştı.
+1 yılEv 🤔 veya kuzey kutbu güneş olmayan her yer🙄
20 Yorumla
+1 yılYazın ege sahillerinden şaşma derim
20 Yorumla
+1 yılBu bütceye göre değişir tabi
10 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 326 cevap paylaştı. Türkiye'de güzel bir yer kalmadı bence
10 Yorumlabalıkesir - kazdağları
10 YorumlaFethiye ölü Deniz eski Foça İzmir
10 Yorumla
+1 yılYanlız olduğum her yer olabilir.
10 Yorumla
+1 yılKemeri çok seviyorum. Huzur 😁
10 Yorumla
+1 yılAntalya
Muğla
İzmir10 YorumlaBodrum, Marmaris, Antalya
10 YorumlaAntalya
Bodrum
İzmir
Muğla
Marmaris10 YorumlaAntalya Tartışmaya Kapali
10 Yorumla
+1 yılBalıkesir - . Edremit
10 Yorumla
+1 yılMarmarisi seviyorum
10 Yorumla
+1 yılMarmaris.. datça.. Fethiye
10 YorumlaTürkiye nin her yeri ayrı bir tatil.
10 Yorumla
+1 yılAntalya ve Muğla diyesim geldi
10 Yorumlagümbet
marmaris
alanya30 Yorumla
+1 yılKaş, Marmaris içmeler
10 YorumlaEge bölgesi
21 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle
+1 yılKöyy
20 Yorumla
+1 yılElbette Alanya :)
20 YorumlaMula
10 Yorumla
+1 yılAntalya Bodrum İzmir Denizli Balıkesir
10 YorumlaBodrum
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle yatak odası
10 Yorumla
+1 yılDatça çok güzel.
10 Yorumla
+1 yılMuğla ilinin tamamı
10 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 367 cevap paylaştı. ege boyları
10 YorumlaParan varsa bodrum
10 Yorumla
+1 yılMugla
10 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 429 cevap paylaştı.
+1 yılBayburt
10 Yorumla Antalya ve bodrum ❤️
10 YorumlaAmasya
10 YorumlaKaradeniz
10 Yorumla
+1 yılAntalya.
10 Yorumla- Devamını Gör (38)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026