Selamlar. Eğer gezmek ya da tatil için bir karavan kullanacak olsaydın, sen hangisini tercih ederdin? Keyifli günler..😎🤘
#smell
Motokaravan
Çekme karavan
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Selamlar. Eğer gezmek ya da tatil için bir karavan kullanacak olsaydın, sen hangisini tercih ederdin? Keyifli günler..😎🤘
#smell
İkisinin ayrı avantaj ve dezavantajları var
Motokaravanın avantajı tek parça olduğu için çekme karavana göre daha hızlı gidilir ve geri manevrası kolaydır ayrıca çoğu çekme karavana göre daha geniştir dolayısıyla daha fazla eşya imkanı olur.
Dezavantajı ise çekme karavana göre daha maliyetlidir ve en ufak bişey için markete gitmek gerekse tüm eşyaları toplayıp bununla gidiliyor o zahmeti ve ger geldiğinizde belki yerinizin kapılmış olma ihtimali var.
Çekme karavanın avantajı en başta 750kg ağırlığa kadar olanlar vergiden, sigortadan ve muayeneden muaf ve B ehliyet olması yeterli. Genel olarak çekme karavanın avantajı markete giderken karavanı kilitleyip bırakır sadece arabayla gidilebilir. Veya bölgeyi gezmek için keşif gezisine arabayla gidilebilir yine. Ayrıca kamp yapmadığınız zamanlarda karavandan bağımsız aynı arabanızı gündelik hayatta kullanabilirsiniz.
Dezavantajı ise harici bağlandığı için trafikte daha yavaş gitmek zorunda kalınır savrulma riski daha yüksektir. Manevra yaparken onu da hesaba katmanız gerekir ve geri manevra yapması daha zordur tecrübe ile zamanla alışılır. Ve arabanın gücüne göre karavan olmalı. 1.0 motorlu bir araba 4 metrelik karavanı çekemez mesela
Ben şu anda 1.3 motorlu bir arabam var fakat genel olarak büyük motorlu araçlarım oldu hep ve ileride yine öyle bir araç alırım (2.0 ve üzeri) hem bu sebeple hem de biraz daha pratik olmasında dolayı çekme karavan tercih ederim
Selamlar, ben gezmek için her zaman motokarvan tercih ederdim yani çekme karavan kötü olur çünkü araç ile birisinin sürmesi gerekiyor ayrıca ben aracın aynı zaman da evim olmasını da isterdim bu yüzden de normal karavan tercih etmek isterdim. zaten her zaman benim hayalim karavanım olsun ülkeyi gezeyim diye bir tane şirin bir köpek de alırdım ayrıca ve ondan sonra da ülke olarak şehir şehir gezmek isterdim gece olduğu zaman da ıssız bir yere park eder ve uyurdum zaten köpeğim olduğu için de güvenirdim. birde çekme karavan da araç bozulduğu zaman onunla uğraşmak gerekebiliyor.
Motokaravan tabii. Çekmece gibi karavanı ne yapayım yaw? Hatta öyle bir karavan olsun ki motoru da içinde saklayabilelim
Cevap
44Cevap
İkisininde ayrı avantajı var ama motokaravan daha pratik çekme karavan daha lüks olabilir ama isteğe bagli
Selam gadası 🙃
Çekme karavanı her yere götürme şansın olmaz. Ama motokaravanla istediğin her yere gidersin. Onun imkanı daha fazla ileride göçebe kamp hayatımı motokaravanla bütünleştirmek istiyorum.
Her ikisi de iyi. Başka seçenek olmadığı için mecburen motokaravanı işaretledim. Düşünsenize tek başınıza karavan alıp ıssız bir yerde yaşıyorsunuz. Aynı zamanda karavanla işe gelip gidiyorsunuz. Deprem sıkıntısı yok. Elektrik, internet ve su sistemi de kurulmuş. İçinde buzdolabı, TV, çamaşır makinesi, yatak, bilgisayar, mutfak tezgahı, barbekü mangalı dahil her şey var. Arsaya da gerek yok. Ne iyi olurdu di mi?
Bu konuda fikrim açık ara çekme karavandan yanadır. Karavanımi çektiğim yerde aracımın serbest olup, işlerimi görebilip çevreyi özgürce keşfetmek ve daha geniş, konforlu kullanım alanına sahip olmak için mutlaka çekme karavan tercih edilmeli.
Motokaravan. Eski arabam geldi aklıma. Karavandı. Tek başıma istediğim yerde tatilimi yapardım. Arkadaşlarımın sat tek kapı üstü açık spor araba al baskısına kurban gittim. Ama pişmanım.
1 yıldır 750 kg altı çekme karavan kullanıyorum. En önemli avantajı karavanı bırak arabayla istediğin yere git. En büyük dezavantajı ise kullanmak ve manevra yapmak çok zor. Düz yolda hiç sorun yok ama özellikle dar bir yere girersen yandın.
Motokaravan daha sempatik geliyor bana ama henüz deneyemedim.
Motokaravan daha iyi çekme karavan daha konforlu olsa da çekme sonuçta istediğini yapamazsın.
Motokaravan git parket biyere uyu. Virajlarda sorun olmaz
. park yerlerinde yine aynı
Arkadaşlarımda motokaravan vardı. Çekme karavana göre çok avantajlı. Öncelik olarak geniş olması, uzun süreli kamplar için ideal, geniş deposu olması (su depoları), mutfağı duşu her şeyi içinde, konforlu yani kısacası ev gibi...
bi de karavana göre araç aramak zor, sonra yolda arkada olanla sohbet etmek mümkün, yani çekme karavan başa bela, aracına uymaz, yok fren yapınca sıkıntı olur vb...
Motokaravanın kullanım açısından daha iyi olduğunu gördüm. YouTube'da "Seyyarhane" diye bir kanalı takip ediyorum. Onu izledikten sonra karavana merak sardım
Çekme daha hoş görünüyor ama motokaravan daha kullanışlı olur. E maksat gezmek ise bu durumda da kullanışlı olan seçilmelidir.
motokaravan.. çekme meşakkatli. heryerde izin vermiyolar konaklamaya. y. dışında teşvik ederler, burada ne kadar zorluk varsa, hergün yenisi.
Kalabalık isen çekme, aksi halde motokaravan...
Çekme aldım memnunum fazla sürat yapamiyorsun tek dezavantaji bu
Ben motokaravan tercih ederdim ve öyle de bir eş istiyorum 🤣
ikisi de iyi ama tercihim moto karavandır :)
Motokaravan tercih ederim. Daha pratik en azından
Motokaravanlar daha popüler duruyor insanın birtane edinesi geliyor
Motokaravan daha iyi sanki diğeri de güzel ama bize yetmez gibi 😒
Motokaravan daha kullanışlı ama ben rahat edemem, o yüzden çekme karavan tercihim olurdu
Motokaravan tercih ederdim ama büyük olacak geniş ferah olacak yani
Çekme karavanı hiç deneyimleyemedim ama otokaravanı deneyimledim baya keyifli
inanılmaz bir keyif herkeze tavsiyemdir motokaravan
Walter white ve Jesse Pinkmani saygıyla anıyorum kalbimizdesiniz büyük adamlar ♥️
Hayalimiz de motokaravan var. İleride yazlık ev almak yerine karavana para vermek daha mantıklı geliyor 😂
çekme bence sorun olabilir ama ikisininde artıları eksileri var eğer çok eski değilse ben motokaravan seçerdim
İkisinide deneme fırsatı buldum.
Özellik olarak çekme karavan bir tık önde olsada :) motokaravanın tadı bir başka ❤️
İkisiyle de ayrı güzel olur ya seyahat ikisinin de tarzı farklı ve güzel
Ughh ben karavanlardan akıl almaz derecede nefret ediyorum nefffreeeeett!
Aslında ev almak yerine motokaravan alcan daha mantıklı
motokaravan daha iyi bence. bas gaza gez her yeri
Ben motor tercih ediyorum.
Motokaravan
Çekme karavan daha fazla özgürlük tanıyor insana.
onların hiç biriyle uğraşamam arıza yapar halat kopar yangın çıkar hiç gelemem
Motokaravan daha pratik kullanışlı ve zahmetsiz
Hiç farketmezdi
Alkovenli karavan
Motor karavan daha iyi olur sanki ya
Motokaravan daha pratik olurdu
Motokaravan daha kullanışlı görünüyor ;)
Motokaravan olsa hiç fena olmaz 😬
Motokaravan 💙
Moto karavanlar daha avantajlı geniş ve güzel
Motokaravan tercih ederdim
Motokaravan güzel.
Benim için Motokaravan
ben motokaravan tercih ederdim.
Motokaravan daha iyi
Moto
Motokaravan
Çekme karavan mantıklı
Pickup + crawler