Anadolu daha sakin ve yaşanabilir, ev fiyatları daha uygun, yeşil ve denize yakın genel olarak kafa dağıtmaya hemen denize inebilirsin. Avrupa ise kalabalık ve hareketli, her şey ayağının altında birçok insan oraya alıştığı için gitmiyor yoksa hastane randevusu bulmak, kuyruk beklemek gibi dertleri var.
Çok kalabalık bir il keşke bu kadar insan orada olmasaydı ama insanımız ekmek parası diyor oysa ekmeğini her ilde çıkarabilirsin o bahanesi oldu biraz da. Soruya gelirsek Avrupa Yakası derim ben. 🍀
Kalabalık. Maltepe sahile gidiyorsun ne aracını park edebiliyorsun ne istediğin gibi eglenebiliyorsun. Heryer öyle. Cok değişik insanlar var yani kafa dagiticam derken daha çok stress oluyorsun İstanbul da :)
İstanbul'u enine boyuna gezmek nasip olmadı hiç 🙂 Lakin nedense bana Anadolu Yakası güzel geliyor, Anadolu çocuğuyuz 😅 Okuldayken de okul numaram 216'ydı, İstanbul Anadolu Yakasının da alan kodu 216 🙂 Ah, bilhassa Anadolu Yakasını görmek isterim, Ayasofya Camisine gitmek isterim, Ayasofya Camisi Anadolu yakasında mıydı, Avrupa yakasında mıydı acaba? Ben İstanbul'ü detaylı gezmemiş bir insanım ama oyumu Anadolu Yakasından yana kullanıyorum
Anadolu yakası her anlamda sakinlik sessizlik manzara bakımından daha güzel ve yaşanılacak yerdir Avrupa yakası ise daha kalabalık ve binaların iç içe olduğu sokakların çok dar ve bakımsız olduğu yerdir. En büyük sorun ise arabanı park edicek yer bile bulamazsın
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Mesela sefaköy var hiç güzel değil ama maltepe sahili sanki tatile çıkmışsın gibi oluyor demi sakin
Anadolu daha sakin huzurlu. Sıkışık dar sokaklar iki yerde de var. Avrupa daha kalabalık. İnsan kalitesi açısından da kesinlikle anadolu yakası. (inkar eden krodur 😂) Avrupa'da insanlar her an birbirine saldıracak gibi agresifler.
Anadolu yakasında yaşıyorum, Avrupa yakası daha kalabalıktır ve daha çok tarihi mekan barındırır. Yaşan kalitesi ve sakinlik olarak Anadolu yakasını tavsiye ederim.