+1 yıl3 ay çok kısa bir süre ama ilk düşünce yanıltmaz. Bende ilk Almanyaya geldiğimde “Burası nekadar karanlık bir ülke, ne işim var benim burda” diyordum. 6 sene oldu, hâlâ tatilden dönünce o depresyona giriyorum. Hayatımı kökünden sorguluyorum, napıyorum burada diyorum, niye katlanıyorum diyorum. Ailemin, sevdiklerimin, dostlarımın yanında 2 hafta geçirmek okadar tatlı geliyor ki.
Ki sen, İzmir gibi bir şehirden gelmişsin. Avrupanın ekonomisi iyi, alım gücü iyi. Onun dışında beş para etmez burdaki hayat, eğlence anlayışı, sosyal bağlar. İnsanlar aile ne demek onu bile bilmiyor, kendilerini sorumlu hissetmiyorlar. İş ile okadar meşguller ki, dışarıyı merak etmiyorlar, başka insanları merak etmiyorlar, kimseyle tanışıp kaynaşmak istemiyorlar.
Kendine süre ver. Ama bir sorun olduğunu fark ettiğinde kendini zorlama. Sevmemişsen sevmemişsindir. Alışamadıysan alışmamalısındır belki de. Bazısı da “okadar gelmek isteyen insan varken”, dönmeyi başarısızlık olarak gördüğü için gurur yapıp dönmez. Buna hiç gerek yok. Ama yine de dilerim, mutlu olursun. Ha İzmir de ha Fransa da.
62 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar yapıcı bir yorum yapmışsınız severek okudum 🌸
- +1 yıl
Nekadar güzel özetlemissin.. Almanyayi 😔
is koliklik ve bencillesmis insan toplumugu 🫢
En İyi Cevaplar
+1 yılHomesick denen bir durum var, bunu ne yaparsanız yapın hissedeceksiniz, bu bir gerçek. Yurt dışına yerleşen tüm tanıdık/arkadaşlarım söylüyor. Elbette siz hayatınızdaki +/- dengesine göre bir karar vereceksiniz, şu an için bu durumun da geçici olduğunu bilmek gerekiyor.
00 Yorumla
+1 yılBen de Türkiyeye taşındığm zaman kendime aynı soruyu soruyordum "Ne işim var burada?" Bende geru dönmek istedim, sonra 2 sene alışır gibi oldum, taa ki kendi ülkeme tatile gidene kadar. Döndüğümde yine 2 yıl geriye dönmüştüm ve aynı soruyu soruyirdum kendime. Ve temelli Türkiyeyi terk ettim. Mesele Fransada, İngilterede, Almanyada ve s, olman değil, insanı kendi toprağı hep çeker. Sakın en az 5 senede erken Türkiyeye tatile falan gitme, çok üzülürsün. Düzenini tam kur, yoksa tüm geleceğini, duyguların yüzünden parçakarsın
10 Yorumla
Geri dön, hatta buraya dönme Fransa'dan başka bir ülkeye git. Zamanında burayı terk edip, vazgeçip gitmişsin zaten, en başa niye dönesin, üç gün sora buradan da tekrar sıkıldım yapacaksın. "Sıkıldım Fransa'ya gidiyorum, Aaaa buradan da sıkıldım geri döneceğim!!" Ayrıca mutlu olmadığın, ait hissetmediğin yer senin değildir, sen de oraya ait değilsindir.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
55Cevap
+1 yılBence biraz şans tanı çünkü belki de alışırsın. Hemen pes etme, sonra pişman olursun.
11 Yorumla- +1 yıl
Öyle düşündüm bende yeni geldiğim için sabretmesen yapamam farkındayım
- Tatil & Seyahat konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılBiraz zaman ondan sonra belli olur dönmek isteyip istemeyeceğine daha net karar verirsin
00 Yorumla - Tatil & Seyahat konusunda 22,7b cevap paylaştı.
u +1 yılSabret sakın gelme
00 Yorumla - Tatil & Seyahat konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılTürkiye’de gerçekten diyecek hiçbir şey yok emin ol ben de üç yıl önce kanada’ya gelmiştim hatta daha fazla oldu ilk önce ben de dönmeyi düşündüm hatta döndüm bile ama daha sonra gelir buraya geldim pişman mıyım hayır değilim artık Türkiye gitmek bile istemiyorum
21 Yorumla- +1 yıl
Bende alışırım sanırım zamanla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEğer dil bilmiyorsan insanlarla iletişim kuramazsın, arkadaş edenimezsin ve sıkılırsın ama dil öğrenmek bir süreç ve bu yüzden sabırlı olmalısın sakın pes etme. Kendini motive edecek şeyleri düşün mesela Türkiye'de terzilik ile bir şeye sahip olamazsın ne ev, ne de araba ama Avrupa bu konuda daha olanaklı ve Paris gibi kültür ve sanat fışkıran canlı bir şehirde yaşıyorsun emin ol Türkiye'de hiç bir şey yok bu yüzden orada sık dişini.
11 Yorumla- +1 yıl
Çoğu kişi öyle diyor dönme sabret diye ve evet güzel bir şehir gerçekten dil öğreniyorum yavaş yavaş zamanla alışırım ve mesleğim burada iyi para kazanıyorum halimden memnunum ama tek olduğum için sıkılıyorum işte
İzmir'den Fransa'ya gitmişsin sıkılıyorum diyorsun. Başlarda herkes öyle hisseder. Arkadaşlık kurmaya çalış asosyal olma. Dilini geliştirmeye çalış. Yeni yeni insanlar tanıdıkça zaten buraya gelmek istemeyeceksin.
13 Yorumla- +1 yıl
Bro kafam çok karışık dil öğreniyorum yavaş yavaş
- +1 yıl
kendini kapatma kız arkadaş konusunda. altta okudum rihanna tarzı falan demişsin türk istediğini söylemişsin. türk kızını ne yapıcaksın fransada. yabancıdan devam et zenci melez farketmez iyi davranıyorsa yanında duruyorsa psikolojine çok katkısı olur eve gidip gelir falan sohbet muhabbet olsun maksat.
- +1 yıl
Türk istememin sebebi dil için anlaşabiliyorum o yüzden yabancı kızlarda yanaşıyor zaten da bilemedim
Başlarda yalnızlık çekmen çok normal. Zamanla alışırsın. Biraz daha sık dişini. Baktın ki aynı durum devam ediyor, o zaman Türkiye'ye dönmeyi düşünürsün.
21 Yorumla- +1 yıl
Öyle yapacağım karar verdim hadi kafa dengi birileri olsa yeter de kimse yok
+1 yılÖncelikle senin için dönmen bir şekilde hayırlı ise dönersin orada kalman senin için hayırlı ise orada kalırsın inşallah. Ve ben bir şey sormak istiyorum Fransızcan iyi mi?
112 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim öncelikle, Yeni yeni öğreniyorum ve Fransızların arasında daha kolay öğreniliyor fark ettim.
- +1 yıl
Bence sen çok hızlı öğrenecek ve alışacaksın. Zaten ondan sonrası arkadaş edinmek sosyal ortamlarda kurslarda iş yerinde güzel ve kolay olacak.
- +1 yıl
Zaten Kürtçe ve Arapça bildiğim için özellikle Araplar çok hızlı öğreniyor Arapçayı bende Araplar kadar iyi Arapça konuşuyorum Fransızca ile konuşma tarzı aynı Arapça dili gırtlaktan konuşuluyor zaten
- +1 yıl
Bir kelimeyi duydum mu hemen ezberliyorum
- +1 yıl
Bana neden geç bildirim geldi yahu? Çok şanslısın dili öğrendiğin an hazırsın demektir. Şimdi nasılsın alışabildin mi biraz da olsa?
- +1 yıl
Bilmiyorum ki bazen bildirim geç gitmemesi lazım ayarlardan kaynaklanıyor sanırım, evet alıştım ve yeni bir eve geçtim rahatladım biraz. Alıştım biraz olsun zamanla daha iyi olacak eminim
- +1 yıl
Çok sevindim kalman hayırlısıymış demek ki
- +1 yıl
Teşekkür ederim iyi güzel düşüncelerin için kalmayı seçtim artık ne olursa olsun
- +1 yıl
Demek ki o gücü bulabilmişsin kendinde zaten alışamayacak olsaydın her türlü dönmek olurdu aklında kalmayı seçemezdin o yüzden şimdiden musmutlu bir hayat diliyorum
- +1 yıl
Aynen öyle ama gerçekten burada kalmak çok zor dil bilmiyorsun kimseyi tanımıyorsun aşırı zor iş bulmak mesele çalışmadan kalman imkansız. Aşırı zor ama inat ettim kalacağım ve güzel bir hayat yaşarım
- +1 yıl
Hepsini başaracaksın ben inanıyorum
- +1 yıl
Nasip artık :)
+1 yılSabret ilk zamanlar farklı bir yere yerleşincw öyle oluyor, ben de İzmire yerleştiğim ilk yıl senin gibi hissettim ama şu an senden çok izmirliyim 😄
Zamanla alışırsın gelme sakın orada kal.13 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim zor oluyor evet 20 sene İzmir’de kalıp başka ülkeye gitme çok zor gerçekten
- +1 yıl
Umarım çok çabuk adapte olursun, kendine arkadaş edinmeye çalış, şehri keşfet gez
- +1 yıl
Sevindim. 😄
Döndüm diyeceksin diye korkarak açtım soruyu. 😄
Eğer gittiğiniz yerde güzel bir işiniz ve maaşınız varsa dayanmaya çalışın birikim yapınca dönüp bir iş kurarsınız belki inanın Türkiye'nin imkanlark gittikçe kötüleşiyor herkes sizin gibi şanslı olamaz orada arkadaş ya da sevgili edinmeye çalışın belki sıkıntınız geçer
13 Yorumla- +1 yıl
Yeni yeni insanlarla tanışıyorum her milletten insanlar var ve dil de öğreniyorum yavaş yavaş bakalım bir sevgili bulsam olacak ta karşıma hep Rihanna gibi zenci kızlar çıkıyor. Ben onlardan kaçıyorum Türk istiyorum özellikle ama bulamadım Türk kızları kapalı her şeye burada
- +1 yıl
Türk kendi kültürüm anlaşırım diye düşünüyorum yabancı kızlar da aşırı sadık ego desen 0 ama bilemedim işte
1 yıl geçsin derim. O zaman daha sağlıklı karar verebilirsin. Adaptasyon süreci zor. Sonuçta bambaşka bir ülke, başka kıta, kültür, dil, vs. Eğer ki bu zaman zarfında hala alışamadım, depresif bir kişiliğe dönüşüyorum dersen hiç daha fazla zorlama eski düzeninden Türkiyedeki hayatına devam et derim.
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle yapmaya karar verdim
+1 yılAynısını ben de Türkiyeye gelince yaşadım
1 sene 3 ay oldu hala geçmiyor o his
Şimdi ya geri döncem (istemiyorum açıkcası) ya da başka şehire taşınıcam trde
14 Yorumla- +1 yıl
Nerden gittin ki Türkiye’ye
- +1 yıl
Baküden Boluya
Iki zit şehir bence - +1 yıl
Zor olur baya şehir değiştirsen İzmir’e git bence ordan başka yere gitmezsin
- +1 yıl
Yaa ben de zaten şu an onu düşünüyordum
Buca nasıl biyer sence
9eylul üni?
Bide bunu deneyim olmazsa aileme baya borcum olcak benim))
Bence bir sene kalmadan geri dönme. Baktın alışmışsın kal, baktın hala özlüyorsun yalnız hissediyorsun bir arkadaş bul Fransa'dan. Hem Türk var çok orada.
12 Yorumla- +1 yıl
Çok Türk var ama ben düzen kurup evlilik yapmak istiyorum ciddi bir şekilde hep zenci kızlar ve Arap kızlar yanaşıyor ama ben Türk kadın istiyorum
Tek başına orası hiç çekilmez gelmek istemiyorsan çevre edinmeye çalış ama ben olsam asla yurt dışına yapamazdım bence insanın kendi ülkesi vatanı gibisi yok her şeyi geçtim yurt dışında kendimi yabancı hissederim ki öyle oluyorsun zaten ama gezme tatil amaçlı gidilir
10 Yorumla
+1 yılZamanla alisirsin. Genel olarak avrupa ülkelerinde insanlar daha az sosyal ve farkli sekilde davraniyorlar. Anlamak da zorluk cekebilirsin. Ve cevren olmadigi icin de yalniz kalabilirsin ama bunlar zamanla asilacak seyler. Hava durumuna alisamiyorsan da yapcak birsey yok😅
00 YorumlaBence gidebildiğine sevinmelisin yerinde olmak isteyen çok insan var bende gitmek isterdim ama maleseff ki imkanım yokk insan aynı ülkede ilden ile mahalleden başka Mahhalleye taşınınca bile zorlanıyor ama herseyw alışıyor insan oğlu emin oll asla geri dönüş yapma derim seni zor durum da bırakmayacak biswyler durumda kalmadıkça gelme derimm sonra pişman olursun yinee
00 YorumlaBen olsam gelmem, yani hiç yoksan insanların yanına gidip tanışabilirsin bence daha medenilerdir, durumundan da bahsedebilirsin hem arkadaş arıyorum yalnız başıma takılmak zor geliyor vs armut piş ağzıma düş olsa Türkiyede de yapamazsın sen bence
00 Yorumla
+1 yılTürkiye çok yakında 2001 günlerine geri dönücek
Bence gel
120 Yorumla- +1 yıl
Baştaki giderse gelirim
- +1 yıl
2001 de ne olduğunu biliyor musun
2001 krizi - +1 yıl
Ülke battığını ilan edecekti o dönem. Onu diyor bankalar iflas etmişti falan hatta Sümerbank falan hatta o kriz döneminde gitti 99 da. Hatta Amerikadan birini getirmişlerdi düzeltsin diye berbat bir dönemdi. 20 yaşında olduğun için bilmemen çok normal ama Türkiye ekonomik olarak en iyi yıllarını yaşadığın yıllarda yaşadı. Tabi o dönemde dünya çapında kriz vardı. 2002 de Türkiyeye sıcak para akışı çok oldu ama yanlış politik eylemler yüzünden yine 2001 de ki eksilere dönüş yaptık.
- +1 yıl
Aklımda olanları yazdım karıştırmış olabilirim yanlış bilgi verdiysem kusura bakmayın.
- +1 yıl
@benbahtsızım kral bende ondan bahsediyorum zaten
- +1 yıl
Yok o adama dedim zaten. Bilmediği için açıkladım.
- +1 yıl
@benbahtsızım heeee
- +1 yıl
Ne bileyim o yaş 20 diyince bana diyorsun zannettim
Ama şimdi düşündüm ki
Zaten yaşi 34 olsaydı
Anlardı beni ve 34 yaşındaki biriside kolay kolay yurtdışına cikmaz
- +1 yıl
Aynen 34 yaş değişim yaşı değildir ben bile 20 yaşındayım düzen değiştirmekten korkarım.
- +1 yıl
@benbahtsızım tarih bilen bir kız...
- +1 yıl
Tarih herkes bilmeli.
- +1 yıl
@benbahtsızım ne bileyim seven kız gerçek Dünya da çok görmedim
Şaşırtıcı
Gördüklerinde tarih hocasi - +1 yıl
Ben tarih okumuyorum okumayı düşündüm ama şu anlık yazacağımı sanmıyorum.
- +1 yıl
@benbahtsızım yav kitap okuyorsun anlamında
Yoksa tarih bölümü oluyon diyen yohh - +1 yıl
Heee
Sen ne istiyon - +1 yıl
Hukuk belki tar, h bilemiyorum.
- +1 yıl
@benbahtsızım temel hukukla iş hukuku ilginç
Detayın detayı oluyor
Ama zevkli - +1 yıl
bilemem belki tıp nile olur nasip artık
- +1 yıl
@benbahtsızım merakin varsa hayirliysa olsun
- +1 yıl
deneyeceğim artık
Gizli Üye(25-29)+1 yılDil öğren arkadaş edin zaten Türkler doludur orada. Burada aşkın işin yoksa neden geleceksin ki.
14 Yorumla- +1 yıl
orada beni bekleyen hiç bir şey yok
Cevap sahibi+1 yılAilen peki
- +1 yıl
Alem dışında yani kimse yok
Cevap sahibi+1 yılAnladım aile ile bir yere kadar cidden Türkiye de hayat zor tabi oranın da zorlukları vardır ama buraya kıyasla daha iyi olduğu bir gerçek 1 kilo ayçiçek yağı 35-40 lira zeytinyağı 90 TL ye kadar çıkıyor
ben türkiye sınırları içerisinde bir şehir değişikliği yaptım ve gerçekten alışmak çok çok zor oldu. depresyona bile girdim diyebilirim. şimdi de iyi ki diyorum. seninki daha zor olsa gerek ama sonunda iyi ki diyeceğinden eminim. orada kal...
11 Yorumla- +1 yıl
Sanırım zaman lazım bana sadece evet çokk zor gerçekten
+1 yılYeni bir şehre bile alışmak zorken yeni bir ülkeye alışmak elbette ki daha zor olur. Artısını eksisini iyi düşün derim, insanın ruh sağlığı hepsinden önemli. Orada mutlu değilsen niye dönmeyesin...
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen de benzer durumda Amerika’dayım. 4 ay oldu. Ama gitmek için Türkiye yerine başka alternatifler bakıyorum. Ankete de sabret sakın gelme dedim. Çünkü, Türkiye gerçekten kötü yönetiliyor ve ayrıcalıklı bir grup dışında kimseye refah vaadedemiyor.
00 Yorumla
+1 yılbence zamanla Fransa'ya alışırsın bu yüzden sabret Türkiye'de birçok kişi yurt dışına çıkma hayali kuruyor bence sık dişini
10 YorumlaBro bende seninle aynı durumdayım göçmen durumunda olunca Fransa’da ki hayat İstanbul ve İzmir'e göre çok çağ dışı geri kalmış oluyor 8 ay oldu benimde şimdi Türkiye’de tatildeyim. Tatile gelince kafan dağılıyor az daha sabret.
00 Yorumlamillet gitmek için can atıyor saçmalama ayten derler insana yemişim canını orada da türk arkadaşlar bulursun mis gibi paranı kazan uzun süre kal burada kalmana değmez fırsatını bulsam bir dk durmam
00 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 344 cevap paylaştı.
+1 yılÇalışın orada bol bol. İstediğiniz almayı düşündüğünüz ne varsa alın yavaş yavaş ve tepe tepe kullanın onları. Keyfinize bakın yani. Türkiyenin ekonomisi çok çok kötü çünkü , geri gelmeyin yani..
00 Yorumla - Tatil & Seyahat konusunda 410 cevap paylaştı.
+1 yılNe için gittin oraya önce onu söyle. Ona göre cevap vereyim.
Para kazanmak için
Okumak için
orada Yaşamak icin
Tatil yapmak için
03 Yorumla- +1 yıl
Düzen ve aile kurmak için geldim buraya ailem eşim çocuklarım oldu mu güzel bir ülkede yaşasınlar istiyorum refah seviyesi yüksek bir ülkede olsunlar istiyorum
- +1 yıl
Bir işin var mı peki
- +1 yıl
Var mesleğim var geçerli
+1 yılYanlış yerde sordun sorunu... türkiyede sosyal medya ve özellikle de bu gibi mecralar "Türkiye cehennemden beter" deyip duran vatan millet düşmanı zibidilerle dolup taşıyor...
10 YorumlaSakın gelme dostummm bir süre evet zor gelecek yeni bir yer olduğu içinn. Ama insanları tanıdıkça diyeceksin iyi bir şey yaptım buraya gelerek diye
11 Yorumla- +1 yıl
Arkadaşlarım keşke yerinde olsak diyor sanırım tekim diye bunalıyorum
ilk başlarda adaptasyon sorunu yaşarsın 1 sene sonrada alışırsın geri dönme türkiye'ye
10 YorumlaNerede mutlu olduğuna bağlı bunu sakın maddi anlamda yorumladığımı düşünme anlatmak istediğim hangi şehirde daha çok mutlusun, özgür ve kendini ait hissediyorsun? Tüm mesele bu kendini ait hissetmek. İzmir'de olmak seni mutlu ediyorsa dönebilirsin ama İzmir'de de mutsuzsan Paris'te kalmak daha mantıklı sanki.
Keşke bende Paris'te yaşayabilsem. Hayat işte kimisinin istemediği kiminin hayali...00 Yorumlaşimdi herkes linçlemiştir sen kafayımı yedin diye 😅 sıkılman çok normal alışırmısın evet, ama izmirdeki yaşamın kadar zevk almazsın, hayattan bezersin... başarılar
00 Yorumla6 aydır almanyadayım. İlk geldiğimiz zaman bir cok seyinsorguluyoruz lakin asıl amacımızı unutma. sıkı calısırsan bir kaç senede umdugumuzdan cok daha fazlasını buluruz.
00 Yorumla
+1 yılNeden gittin asıl soru o.
Kendi isteğinle gitmediysen alişamazsın. Ama kendin istediysen şimdi konfor alanindan ciktigin icin bir korku var
00 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 713 cevap paylaştı.
+1 yılEn çok neye güldüm biliyor musun😅 Türk kadınını yerden yere vurur yabancı Rus diye ölürsünüz ama ben Türk istiyorum diyorsun ya işte bu tam bir komedi. Türk erkeği okusun bu yorumları...🤣
05 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Yalancı olmuş yabancı*
+1 yılSöyle İzmir küçükte olsa Fransa’yı güzellikte satar de…Nede olsa ne demişler “Bülbülü Altın kafese koymuşlar Altın kafes olmaz illede Altınyola gidecem ben demiş” 😀😂🤣
00 YorumlaBro bu soruyu sormamış ol bende İzmir'de doğdum büyüdüm ama ne var burada anlamıyorum hadi Antalya desen okeyde burası o kadar sarmıyor gerçi gitmişsin oraya tutun tatile gel Antalya’ya
00 Yorumla
+1 yılYani maddi durumun varsa Türkiye'de yaşama imkanı söz konusuysa maddi olarak rahatsan bence Türkiye daha güzel
01 Yorumla- +1 yıl
Bir şansım var dönmek için.
Sen hayalimdeki hayatı yaşıyorsun tek başıma fransada yaşamak isterdim sakın dönme Türkiyeye
15 Yorumla- +1 yıl
Tek başımayım ama düşündüğünüz gibi kolay değil inanın çok zor
- +1 yıl
Bilmiyorum dayanacağım artık sabırla
- +1 yıl
Alıştım
+1 yılBence kendine biraz daha vakit vermelisin. Yavaş yavaş alışırsın. Bir de bir kaç insanla tanışırsan senin için çok iyi olur.
00 Yorumla
+1 yılOralara gidip yerleşenler var. Onlar da başlangıçta çektiklerı sıntıları anlatırlar. Ama giderek bunların üstesinden geldiklerini söylerler.
00 YorumlaDostum şaka mı ediyorsun tabii ki sabret ve gelme. Burası son birkaç yılda cehenneme döndü. Keşke tek derdimiz senin gibi sıkılmak olsa.
00 YorumlaBöyle fırsat geçmiş eline döneyim mi diyorsun 😛 biz Türkiyeden kaçmaya bakıyoruz. Dil bilmiyor olsam bile yine de orada kalmayı yeğlerim.
00 Yorumla
+1 yılGittiğimiz yerlere bir anda alisamayiz. Zmanaa birak. Emin ol hersey daha güzel olacaktır.. çevre yapınca..
00 YorumlaTürkiye'de olsan bile farklı bi şehire yerleşsince yabancılık hissedersin. Sabret alışacaksın.
00 YorumlaNe için gittiniz? Öylesine 0dan başlamak için gitmediyseniz sabredin. Zamanla bir şeyler yerine oturacaktır
00 Yorumla
+1 yılNe is yapion orada dõn gel İzmir olmadi gene gidersin yerlestinmi yoksa anlamadim
01 Yorumla- +1 yıl
Paris’te terziyim şu an İzmir’e dönsem bir daha gelemem buraya o sorun var
Ne için gittin ki peki işin ne orada ne iş yapiyosun
02 Yorumla- +1 yıl
Terziyim Paris’te bir terzi dükkanında çalışıyorum
- Tatil & Seyahat konusunda 572 cevap paylaştı.
+1 yılEfsane nüfus artışı var.
Bende foçaya kacma ihtimalim var.00 Yorumla
+1 yılNe için orada olduğun önemli birde alışmaya çalışsan bıraz iyi olurdu aslında
00 YorumlaYaptığın işe bağlı dostum. Ne iş yapıyorsun neden gittin oraya
00 YorumlaBen senin yerinde olsam orada kalırdım. Sabret, alışırsın zamanla. Burada ne işin var Ay
00 Yorumla
+1 yılOrada para kazanıp aktif bi yaşama tutunursan alışırsın zamanla
00 Yorumla
+1 yılLan manyak mısın ne güzel kurtulmuşsun geri mi gelinir çok sıkılıyorsan benide aldır mk 😂
00 YorumlaBelki de hiç alışmazsın belki de alışırsın sen kendini daha iyi tanırsın 🥲
00 Yorumla
+1 yılNe güzel işte kurtarmışsın kendini kal orada. Bilgisayar al oyunlar oyna. 😀
00 YorumlaSabret
Dil öğren inan zamanla
Alışacaksın
Sabret00 YorumlaDeğmez
Fransa'da sevgili rahat bulursun
Türkiye'de zor00 Yorumla
+1 yılBen de yurt dışına çıktığımda öyle hissettim ama emin ol değişiyor. Gitme geri Turkiye'ye.
00 YorumlaNiye geldin? Türkiyede kalin🤣 sonradan görmelerle baska cikamiyoruz burada
00 Yorumla- Devamını Gör (75)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat