Bodrum'da bir restaurantta servis bedeli olarak 630 TL almış, toplam akşam yemeği ücreti de 6.5 bin tutmuş. Kazık değil mi bu ya

Bodrum'da bir restaurantta servis bedeli olarak 630 TL almış, toplam akşam yemeği ücreti de 6.5 bin tutmuş. Kazık değil mi bu ya

Normal bahar candan bunu salağa anlatır gibi anlattı insanlar orada yediği şeyin fiyatına bakmıyor ne kadara ve nerede yedini düşünüyor yediği ortamda benim ile aynı seviyede kimler vardı onu satın alıyor bana 630 lira belki koyar ama parası olmayana koymaz hizmet bedeli ki oraya giden o mekanın adına ve o urünlerin kalitesinden çok gelecek hesabın ne kadar pahalı olduğu ile ilgileniyor o gün sokakta 50 liraya yediği kebabı o mekanda 5000 loraya yer ama 50 liralık mekana mesela atıyorum kylie jenner gelmez ama 5000 hesap gelen yerde kylie gelse millete der aynı mekanda yedik
Ki bu tarz ortamlarda sunuma ve hizmete daha önem verilir samimiyet bulamazsın ama hizmetin alasını bulursun hizmet bedeli aslına bakarsanız hakları gün içinde o mekanlar tıklım tıklım olur ve çalışanın hakkı bu sayede çıkar
Şimdi şöyle bir şey söyleyeyim Bodrum'da olsun başka yerlerde olsun yerinden yerine fark var, mesela Ben Ankara 'da yaşıyorum Ankara 'da Çankaya bölgesi var pahalı başka bölge var ucuz aynı şekilde Bodrum için de böyle yani bodrumun genelini bu kadar pahalı demek doğru da bir şey değil.
Şimdi genelde Bodrum deyince ünlü kişiler ondan sonra lüks mekanlar gösterildiği için adamlarda bunun fırsatını kovuyor ister istemez bazı şeyleri pahalı yapıyor yani bu konuda sadece tek bir şeye odaklanmanın doğru olduğunu düşünmüyorum.
Üstelik zaten ülkede ucuz bir şey kalmadı ne yazık ki sadece Bodrum için değil
Buradaki veya bu tür yüksek hesap çıkartan mekanların olayı oraya gelecek insan seviyesini belirlemek. Restoranlar için de durum böyle, beachler, oteller için de böyle. Adam oraya gelecek kesimin zengin, elit, kimseyi rahatsız etmeyecek kesimden olmasını istiyor. Mesela beach’e gelip orada kadınlara kızlara sarkacak, denizde deve güreşi yapacak insanlar gelmesin istiyorlar. Netice olarak çıkan yüksek bu hesaplardan oraya gidenler değil, gitmek isteyip de gidemeyenler rahatsız. Olay da bu zaten adam sen gelme istiyor.
bodrumda yaşıyorum bu fiyatın çok üstünde hesaplarda var çok minumun hesaplı yerlerde var ama kimi insanlar sırf orada bulunup resim çektirmek için gerçekten lezzetsiz olsa bile mekanın ismine o paraları veriyorlar bana sorarsanız bodrumda balık yemek istiyorsam giderim gemibaşına alır balıgımı karşıdaki herhangi bir mekanda pişirtir bir kaç meze üç duble atar keyif ile kalkarım reklamsız abartısız
Cevap
119Cevap
Bu yaz 15 gün bodrum da tatil yaptım, gayet de normal İstanbul fiyatlarına yedim içtim. Bu fiyatlar özel müşteriler için. İsteyene zaten bodrum belediyesinin her ilçede uygun tesisi var. Istakoz söyleyen zaten bu hesabın geleceğini bilir.
Cok mantıklı geldi bana
Teşekkürler. Mesela Türkbükü nde kaldım, belediyenin tesisi zaten denize sıfır. Bira 38, köfte veya tavuk menü 62, tek kadeh rakı ve balık 180 tl. Hem de taze ve lezzetli. Ama yukarıdaki fiyatı ödeyecek kişi zaten kendini özel hissetmek için o parayı veriyor, bizim yediğimiz içtiğimiz yere gelmez.
Yani kısacası lüks yaşamak isteyen kişi girmiş sonra hesaba ağlamış beter olsun diyelim
Fazla olmuş
Sunu anlamayan slklra söylüyorum… Bodrum veya Türkiye’nin heran gibi başka bir şehrinde tatil olanağı kendi halkı icin, yani Türk halkı icin yapılan bir organizasyon, veya imkan değildir. Tamamen turistler için ve araplar içindir. Kendi halkını görmeyen, gerek tatil firmaları, oteller, restoranlar, barlar, vs… elbet biz bize kalacağız. Turistler ve Araplar gidince, bu ülkenin evlatları, vatandaşları sizlerle cok ağır hesaplaşacak sadece bekleyin. 😉
bodrum gidiyorsanız bunların da başınıza geleceğini tahmin etmeniz gerekli desem bilmem en Azından tatil gitmiş iz ama pandemi dolar euro katmak gerek araştırma çok önemli ne diyebilirim ki küfür etsem 630 TL size geri gelir mi terbiye bozmaya gerek yok
O restorana özel insanlar geliyorsa normal. Hizmet bedeli senin hangi insanlarla aynı ortamda olabildiğinle ilgili. Ünlü sanatçıların oyuncuların girdiği mekâna giriyorsan, bunun bedelini ödüyorsun esasında. Hep bodrum diyorlar, İstanbul'da da ünlü insanların takıldığı mekâna girebilmek için buna benzer yüksek meblağa da bedel ödersin.
Orasi zenginler icin. Adam sahinle doganla gelip tatava yapan adamla yan masada oturmak istemiyor. Ucuz isteyen gitsin mersin karaduvar sahilinde daha guzel balik var daha guzel denizi var orada yesin. Balik Yeme diyen mi var.. sadece bu gorseldekinmasanin etrafina gelmesin..8 bin km sahil var. Şu 5p metre yerde yemeyiverisinler bi zahmet vurasi da zenginlerin mekani olsun.
Abi şunu bı anlayın artık bunu tatilimi bodrumda geçirmiş birisi olarak söylüyorum, Bodrum en ünlü en lüks tatil yeri cebinizde yeteri kadar paranız yoksa Bodrum'da değil gidin Fethiye'de, kemerde, vs tatil yapın
Hayır, kazık değil.
Evet, servis bedeli normal.
Bodrum başta olmak üzere her şehirde bu tür mekanlar var. Parası olana hitap ediyor. Fazla bulan oraya gitmez, iki sokak arkadaki restorana gider.
Bana pek anormal gelmiyor.
Sistemin amacı kazıklanmak ya da kazıklamak değil. Oraya giden insanın amacı sadece kendi sosyoekonomik düzeyindeki insanlarla beraber olmak. Yani harici kimse gidemediği için kişinin ödediği para yemeğe değil aslında kısacası.
Gidip kendin alsan bu malzemeyi gidip sahil kenarında yesen 100 lira bile tutmaz yani bence gösteriş düşünsene bir insan gidip 630 TL bir yiyecege vermez yani saçmalık o parayla 1 ay geçimini sağlayan var.
Masaya ipek örtü mü serilmiş?
Garsonlar engelli koşu parkurunu mu geçerek geliyor? Yemekler, en yakın şehirden mi kargolanıyor neyin hizmeti bu?
Arkadaşlar Bodrumluyum burada yaşıyorum burada ger bütçeye uygun mekan var istersen sokakta tavuk döner ye bu senin nereye gittiğine bağlı o parayı veren insanlar 20 liraya tavuk döner yiyen insanla aynı ortanda bulunmamak için veriyor o parayı hizmete veriyor mekana veriyor yan masasında oturan insanlar için veriyor yani zenginler zenginlerle aynı mekanda fakirler fakirler ile artık bu çok fazla bu ne böyle deyip durmayın
Çokta fifi gidip para veren’ler düşünsün. Hatta daha da yükselsin ki fiyatlar yerli turist kicini evde bıraksın.. ha yok ben giderim deyipte giden ağlamasın bu ne lan diye. Öyle dote böyle y... ...
Şöyle ki; Türkiye dünyanın turizm olarak Amerika’dan sonra tercih edilen ikinci ülkesi. Dolayısıyla, bu kadar yabancının geldiği bir ülkeye, Türk lirası ile değil döviz ile hizmet veriliyor. 6500 TL çok para değil aslında 360 Euro yapıyor. Bizim yerimize turistlere hizmet vermeleri de bu ekonomide çok doğal.
İnşallah 5 katı olur inşallah tatile kimse gidemez ne diyeyim yani böyle olmasını isteyen milyon sözde insan var !!! herkes beter olsun bu saatten sonra umrumda değil
Akdeniz ve ege bölgesinde her şey Euro ile satılmakta. TL kazanıyorsanız ve buralarda tatil yapmayı hedefliyorsanız 4-5 Aylık maaşınızı bırakmanız gerekmekte.
Oraya gidenler bunun hesabını yapıp gidiyor. Şöyle sorulardan gına geldi. Lüks restorana gidip 'yağğ 3000 tl ye hamburger olur muğğğ' demek gibi bir şey bu.
Sen de yeme o yerlerde. Benim Marmaris tatilimde, akşam yemeği otelin içindeydi. Ancak dışarda yiyenler, 150 tl den fazla ödememiş. Yani, daha uyguna yerler de var
2000 TL verip 1 adet ıstakoz yiyen vatandaşın aylık geliri en az ortalama 40 bin tl olmalıdır. Sabit maaşlı hiçbir kimse 2000 TL ye tek porsiyon bişi yemez.
Hiç acimiyiorum zaten merak etme bunları sen ben gariban kesim yiyemiyor kaynak kesim yiyor koymaz onlara
onu bilen kişi oraya gidiyor. Gözü kör mü gitmesin?
Bodrumdaki turistlerin çoğu bimden a101den alışveriş yapıyor :D Onlarda öyle yapsın bi zahmet
Ya 2000 TL ıstakoza veren adam 630 TL için tatava yapmamalı bence
Gurbetçiye turiste kazık soksunlar acımasınlar ama yerliye yapılmasın turizm başımıza gelen en büyük bela zaten
630 TL'lik hava atmış olursunuz iyice moda oldu fatura meselesi eskiden görgü vardı ya bu nedir böyle yediğiniz içtiğiniz sizin olsun.
Hizmet bedeli çok saçma geliyor bana o hizmet olmayacaksa ne anlamı kalıyor ki o işin pakete dahil değil mi zaten o hizmet 🤣🤣
Paylaşımıma bakar mısınız 🌊🌊🌊🌊🌊🌊🌊🌊🌊🌊🌊🌊🌊🧚♀️🧚♀️🧚♀️🧚♀️🧚♀️🧚♀️🧚♀️🧚♀️🧚♀️🧚♀️🧚♀️🧚♀️
Gitmesinler arkadaş gitmesinler. Talep varsa adamda adisyonla istediği gibi oynar gitmesinler iş yeri sahibi müşteriye muhtaç kalsın
şu an millet tuttuğuna okutuyor ama problem bu fiyatları çıkaranda değil bu fiyatları denetlemeyende.
Kalkıp kendim getireyim yemekleri! Ben Maliyenin yerinde olsam tüm turistik restoranlara kamo kurardım.
Bodrum'da her mekan böyle değil ki bu yüksek paraları alan mekanlar sosyetik mekanlar herkesin giremediği rahat mekanlar manzarası özel mekanlar
oraya gidenlerin alayı zengin zaten. Bu parayı çevre ve ortam için veriyorlar. Gariban ve fakir salaş kesim rahatsız etmesin diye
1 kutu kolaya 40 TL veren keriz onuda verir, öğrenin artık oralarda mekana para verirsin, parana göre mekanda oturursun.
Çebindeki para'ya göre yemek yersin. Sokakta
Kuver ücreti ne bileyim bana saçma geliyor bele ki böyle 630₺ olması çok abartı. Ama oraya giden onu tahmin ediyodur zaten
Istakoz yiyen bir zahmet 6,500 değil 65,000 ödesin.
Sana kazikta o masaya oturacak parası olan adama çerez parası
öyle mekana giden biri zaten bunu göze alıyodur, asgari ücrete çalışan biri de gitmez
2000 lira istakoza veriliyorsa hizmet bedeli 630 normal sanki
Hemde yağlı kazık yemiş neresi olursa olsun fiyat tarifesi uygun olmalı ve bunu devlet yetkililerimiz denetlemeli. Böyle rezillik olmaz resmen fırsatçılık yapılmış yuh diyorum yuh.
Nolacaktı zaten parası olan para ezmeye gidiyor oraya
Çok pahalıysa yemeyin kardesim sanki ananızın evinse ıstakoz yiyordunuz
O ne yeniyormu?
Yüzde 10 normaldir. 6500'ü veren, bunu sorgulamamali. Kalite ucuz değildir.
Menü diye bise var hayatım işine gelmiyorsa yemezsin o ztn sıradan insanlar için olan bir mekan değilmiş 😉
İnsanlar yine de gidiyor şöyle mekanlara, batmıyor şöyle mekanlar.
Oraya giden insanların çok umursayacağını düşünmüyorum bu fiyatı :)
Hiçbir zaman gidemeyeceğimiz yerler zaten. Hoş olsa da 5 kuruşumu vermem.
asıl istakoz 2000tlcupra 1200 tl. İstakoza o parayı veren kodomana 630 tl cik geçirsinler dokunmaz
Cupra ve istakozun fiyatı degil de hizmet bedeli mi problem gercekten?
O kadar hesabı ödeyen kuver ücretine de takılmaz herhalde.
Şu zenginkrden bu şişe su istesen almazlar. ama böyle saçma şeylere para bayılırlar
Bende çupra ya 200 lira verdim diye isyan ediyordum sjsjsj
O yüzden bizler değilde para harcamak isteyen zenginler gidiyor
Çupra 1200₺ paran varsa yersin, oraya parasız insan almazlar zaten.
Diğer fiyatlarda normal değil ki :D 1200 TL'ye çupra mı olur :D
Normal ne bekliyodun? Adam fis kesmis demekki servis bedeli aliyorlar
ıstakoza 2000 tl vereceğine git balıkçı kirala sana ıstakoz kolisi getirsin
@G_Hakikat hyr
Servis bedeli derken? Birkaç tabak bardak taşımak ne kadar zor olabilir ki?
Çupraya 1200 veren o bedelide gözden çıkarmıştır...
servis bedeli sabit bir fiyat değil adisyonun belli bir yüzdesi olarak hesaplanıyo
eğer fiyatlar euro dolar bazından veriliyorsa pahalı değil.
Bir ıstakoz 2bin bukadar pahaliysa ben tutarım bunları yav
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?