Cevabın nedir?
Turizm
Merhaba Arkadaşlar
@ŞeymaSubaşıFirardaa
Türkiye'de ve Dünya'da bir tüketici kesimi var. Kısa zamanda zenginleşmiş. İlk işi de, zor zamanlarının sebebi gibi gördüğü kesimlere hava atmak olmuş. Satın aldığı lüks araba, kullandığı telefon, giydiği marka ile o geride bıraktığı insanlara " bakın ben bunları kullanıyorum, siz kullanamıyorsunuz" mesajı vermekten keyif almış.
Ne alakası var?
O plaja gidip o şezlongu kullanıp etrafa bu havayı atmaya ve dahi magazin haberi olmaya hazır binlerce insan var. O plaja gidip o parayı vererek şezlongu satın alacak çok ' zengin' vardır.50 Yorumla
En İyi Cevaplar
Şezlonglara bu kadar para vermek Aptal'lık keza yemeklere de bir lahmacuna 100 lira veren kişi de öyle bunlar eğlenmeye değil kerizlenmeye gidiyorlar. Millet lüKS yerlerde yediğini içtiğini görsün diye yaşayan tipler. Bende Muğla'lıyım her sene de giderim bir kere bu kadar yüksek fiyatlı birşey ödediğimi sanmıyorum :) yeri geldiğinde tabi ki yemeğimi de dışarıda yerim eğlenirimde bu çaplı insanları yolma yerlerinde uğramam.
00 Yorumla
+1 yılZenginlerin gittiği plajlara gitmezseniz 10-20 TL ye var. Hizmet sektöründe lüks de olacak elbette asıl para ordan kazanılıyor. Bunu abartmak her sene aynı şeyleri söylemek çok saçma geliyor bana. Tepki gösterenlerin çoğu şezlong kiralamayı bırak bulduğu yerde denize giren tipler.
00 Yorumla
+1 yılSıcak iklimlere gelip tatil yapmak isteyen norveçli yüksek mühendislere veya isviçreli beyin cerrahlarına hizmet vermek istiyor olabilirler. Türkiyede milli gelir yıllık kişi başı 45000 TL açıklanmıştı en son, rakamlar normal dediklerine göre sanırım bu andavallar gazete okumuyor
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
68
Cevap
122Cevap
- Tatil & Seyahat konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılbodrumda tatil yapmak zorunda değilim ben kendime daha uygun tatil bulurum
00 Yorumla Bir şezlonga bu kadar para verecek kadar kafayı yemedim. Anlaşılan insanlara salgın vurdu, bir tanede biz vuralım demişler.
Yazık bu ülke insanlarına, böyle dalkavuk işletmecilerin eline kalmışlar.1511 Yorumla- +1 yıl
@ruletci03 senin kaç otelin var çok anlıyorsun bu işlerden otel zincirin var heralde
- +1 yıl
@Gökkuşağımkayboldu0 Bazı arkadaşların hazımsızlığına ver, dertleri başka. Maksat yorum yapmak sataşmak olsun onlar için.
- +1 yıl
@ruletci03 onu yapan sensin
- +1 yıl
@ruletci03 Aman çok düşuncelisin ne kadar iyisin çok merhametlisin. Üniversite sınav tarihi sırf turuzim bakani rica etti diye değisti çok merak ediyorum kim tatile gidecek bu sene. Sağlık bakani sinav one alınmadan 1 gün once bile temmuzdaykrn agustosa alalim diyordu hazirana alındı.3 milyon küsür ailelerle ve görevlilerle 10 milyon insan sokaga dökülecek. Bütun sinavlar ertelendi YKS LGS ve msü harici sirf turuzim bakani istedi diye
- +1 yıl
@ruletci03 diger yabancı ülkelerin hemen hemen hepsi tururizim önü açılsın diye fiyatlari yarıya indirdi müzelere giriş ucretleri vs kaldırildi yabancı turist gelir mi buraya salgından bir biz mi etkilendik bütün dünya etkilendi zaten fakirler geliyordu buraya
- +1 yıl
@ruletci03 Başka birşeyin daha yokta neyse söylemeyeyim
- +1 yıl
Kötü birşey demedim 🙂sadece konuşmakla icraatın arasında fark olduğunu söylemek istedim
Otel sahibi adama mikrofon uzatsak
Oda zaten fiyatlardan yakınacaktır
Ama iş cebine icraate gelince
Fıs çıkabilir demek istiyorum
Sizin 0 km aracınız olsun örnek veriyorum aracı satacaksınız
Piyasa araştırması yaparsınız aracın fiyatı 50 bin siz 35 bine bırakırmısınız aracınızı
Tabiki de hayır tüm otellerde zaten birbiri ile bağlantılı piyasa böyle dönüyor
Belirli bir fiyatı olunca tüm oteller tabi bundan istifade ediyor
İstanbul daki ev fiyatları ile küçük nüfuslu aynı çaptaki ev fiyatları aynı mı
4+1 ev burada 400 bin
İstanbul da 750 bin 🙂fark ne aynı ev aynı metrekare adı var İstanbul
Tüm piyasa böyle konuşmak ile icraat farklı şeyler
+1 yılCovid-19 sonrası açıklanan bu fiyatları fahiş olarak sınıflandıramıyorum. Yaklaşık 10 yıldır İzmir, Bodrum, Marmaris ve Antalya olarak tatil rotamı belirliyorum, İyi bir otelde kalacağım diyorsanız zaten iyi miktarları da gözden çıkarmanız gerekiyor, örneğin geçen yıl bodrum gümbette gündüz Aloraya beach gidip eğlenicem deseydiniz 2000 TL başıydı, Marmariste gece dışarı çıkacağım eğlenicem diyerek Arenaya uğrarsanız minimum 3000 TL bu yıl tüm sektörler gibi turizm sektöründe de yaşanan kriz fiyatlara illaki yansıtılacak.
Diyeceğim şu ki bahsedilen yerler zaten normal zamanlarda da herhangi bir ailenin gidebileceği yerler değil.10 YorumlaŞu bodrumda çesmede ne var anlamıs degılım turkıyede nekadar sonradan görme var buralara gıde gıde sacma sapan fıyatlara kımsenın gıkı cıkmıyor. Para sı olmak demek salak olmak demek degılıdr bunlara bu paraları veren zengın degıl salak kategorısındedır benım bu parayı vercek ımkanım var teknık olarak ancak zeka olarak okadar aptal degılım bu yerlerın işletmecısının cogu turkce konusmaktan bıle aciz eskı koyun çobanlarına kendımı dudukletırecek kadar daha düşmedık. Kımse hıtmesın bakın o sezlongları gunluk 50 tl ye nasıl verıyorlar bu ısler arz talep durumu ne kadar cok kerız musterı okadar kazık fiyat demektır altı ustu bodrum yanı ınsaat amelesınden gecılmeyen bır yer
00 YorumlaTürkbükü gösterişi seven ünlü ve zenginlerin uğrak yeri olduğu için böyle bir fiyat belirlemişlerdir. Diğer beldelerde böyle yüksek bir tarife olduğunu zannetmiyorum. Bu senede tatil yapmasın kimse! Tatil yapmadık diye ölmeyiz ama yapacağız diye ölebiliriz.
20 Yorumla
+1 yılGerek normal maliyetlerin cok fazla artmasi gerekse pandemi onlemlerinin arti maliyet getirmesi gerekse sosyal mesafeden kaynaklanan musteri sayisi kisitlamasinin verdigi ciro kaybi fiyatlari yukseltir fakat 1000 tl de cok fazla cunku bende bir butik hotel isletmecisiyim gecen seneye oranlar gider maliyetlerimiz ikiye katladigi gibi birde onlem maliyetleri eklendi uzerine dogal olarak bizdeki oda fiyatlari gecen seneye oranla ikiye katladi ama 1000 tl de cok fazla firsatciliktir
00 Yorumlabodrum'a çok fazla turist geliyor, e hali ile onların parası türk lirası değil dolar ve euro olarak düşünürsen onlara göre o kadar fazla denemez, ve bodrumda çok hem türkiye'de hem başka ülkelerde meşhur biryer olduğu için fiyatlarda tavan tabiki.
Kısaca; Bodrum = Yabancılara hizmet00 Yorumla
+1 yılÖyle işletmelerde tatil yapmak ahmaklıktır. Heleki bu yoklukta. O şezlonga param olsada vermem, olmayana veririm hayra geçerim yazık günah ya. Allah insanı insanın eline düşürmesin. Düşmanı dışarda aramaya hiç gerek yok asıl düşman kendi insanımız. Yazık.
00 YorumlaKimse size zorla gidin demiyor. Ama yakikavak marinanin havasını solumayanda burda atıp tutar.280 liraya hamburger yedim koymadı. 45 liraya Türk kahvesi içtim oda koymadı. bir martini yi 170 liraya içtim oda koymadı. Orada bulunmak onu gerektiriyor sa yapacaksın vereceksin, düşünmeyeceksin. Bidaha verirmiyim gidersem istersem veririm. Girmenizi de tavsiye ederim 👍
02 Yorumla- +1 yıl
Hocam dunyanin bir cok yerinde parali plajlara beachlere giden biri olarak, 5-6 euro ya bir kahvenin cok pahalli olmamakla birlikte 120 euro nun sezlong icin pahalli oldugunu soyliyebilirim. Bu havasindan cok aptalca pazarlama taktigi. Sezlongu 20 euro yap gun icinde de 80 euro yu da hizmetinle sag...
- Tatil & Seyahat konusunda 402 cevap paylaştı.
+1 yılBöyle fiyat mı olur? Tatile değil de kazıklanmaya gidiyoruz sanırım. Bu fiyatlarla birçok yerli turist tatil yapamaz bence. Tamamen yüksek gelirli insanlara yönelik bir fiyat düzenlemesi yapılmış. :/
50 Yorumla Yahu oraya gidenler zaten ünlü ya da jet sosyete çoğu. 1000tl bir şey değil ki onlara. Bir gece dahneye çıkmaları en az 50.000tl. Ha brnce aptallık. Ama aptal çok ben olsam 2000tl koyardım yine veren olurdu.
10 YorumlaBodruma değil de akçaya, sarımsaklıya gidiniz efendim, maksat deniz kum güneş değil mi? 🤷♀️🤦♀️
61 YorumlaTürkbükü zaten yıllardır yemek fiyatlarından tutun beach girişlerine kadar uç fiyatlar talep eden işletmelerle dolu.
İsterlerse günlük giriş 24 bin yapsınlar, yine hınca hınç dolu olmaya devam edecektir.00 YorumlaNormal bir durum, Türkiye en büyük geliri turizmden elde ediyor bu sene %90 varan düsüsler beklenyior, yani sen tatilimi nasil ucuza getiririm diye cebini düsünüyorsun, onlarsa yasam savasi veriyor, turizm sektöründe herkes patron degil
00 YorumlaBu paraya tatil yapicaniza guzel bir yazlik kiralarsiniz egede.. ve bu paraya 3 ay bilr kiralarsiniz.. bir sezlongdan sizi daha cok mutlu edecek seyler var.. guzel bir gunes guzel bir kitap havuz eee bir es tamamdirm.
00 YorumlaTamamdır bu yaz bodrumda şezlong olarak göreve başlıyorum. Kocaman bir göbeğim var. Kiloluyum ve yumuşacığım. Üzerime havlu sererseniz terletmem. İsteyene önden iban atılır. 🤣🤣🤣
00 YorumlaBöyle yapsınlar yapsınlar kimse gitmeyince tatile ağlamasınlar sonra fırsatçı herifler.
Oteller bile uçuk fiyatlara satılıyor ve bütün tatil şirketleri batma eşiğindeyken böyle uçmaları komik geliyor.00 Yorumla
+1 yılBodrum zaten orta kesimden insanların gidip rahatça eğlenip gezip dolasacagı bir yer degil bence.. biraz daha üst kesime hitap ediyor.. agustostan önce gitmenizi önermem deniz suyu cok soguktur..😒😏
00 Yorumla
+1 yıltürbükü sosyete beldesi orası normal zamandada 500-600 arasıydı o parayı sadece şezlong için vermiyorsun havlu 1 adet soğuk içeçek ve 1 ader karışık meyve tabağıda o paranın içinde
00 YorumlaAlnımda keriz yazmıyor. Yazan varsa iyi harcamalar.
30 Yorumla
+1 yılBodrum'a gitmeyiverin şile neyinize yetmiyor havanız mı kaçıyor anlamadım ki
30 Yorumla
+1 yılHalk plajları ücretsiz 🙄
Hiç vermem o kadar parayı oralara 😝31 Yorumlaya yerim bodrumunu da şezlongunu da ben de şezlong bedava hem deniz bodrum dan daha güzel ve temiz burda😃
10 YorumlaBöyle yerlerde dolandırılacağıma Edirne, çanakkalede gider mis gibi sakin ortamda kalabalık olmadan tatilimi yaparım.
10 YorumlaNe bu bodrum ya? Cayır cayır sıcak falan fila. Pembe totolu işi. Al çadır, bir başla likya yoluna antalyaya kadar durma
00 Yorumla
+1 yılO fiyatları ödeyecek insanlar var ki o fiyatı belirleyebiliyorlar. Kimse gitmese, bu fiyatı söyleyecek yüzleri olmaz. Sıkıntı şu ki, herkes konuşur ama sonunda yine herkes gider o fiyatlara kiralar.
00 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 730 cevap paylaştı.
+1 yılBu kadar parayı kaptıran resmen enayidir. Şeyma senin gibiler gider, gitsin. Sen #evdekal Türkiye...😂
00 Yorumla
+1 yılDevletimiz tatil kredisi veriyor kredi çekip insanlar nasıl gönül rahatlığıyla tatil yapacaksa artık :)
00 Yorumla
+1 yılBizim buralarda plaja git diye para veriyorlar, ciddiyim bu konuda. O 1000 liraya ben kana kana içerim be. Akdeniz tabularını yı kıııın
00 YorumlaSenin benim gideceğimiz bir otel değil o. Sanki bütün Bodrum'da şezlong 1000 liraymış gibi lanse ediliyor. Adam loca yapmış, meyve tabağı var bilmem nesi var. 5 yıldızlı otelin hizmeti. 500 liraya lahmacun yiyen adamlar için o.
00 YorumlaBodrum a gitmeye mecbur musunuz mnk? Türkiye bu konuda dünya kadar opsiyona sahip
10 YorumlaSende bodrum turkbukune alaçatiya değil de daha sakin yerler de tatilini yap
10 Yorumla
+1 yılNasil olsa o parayi verip de tatil yapacak insanlarin oldugunu biliyorlar. Ondan rahatlar. Parasi olan gelmesin bize ne kafasi.
00 Yorumla
+1 yılvalla hiç şezlong arıcam diye düşünmeyin bedava halk plajları var üstelik ücretli olan şezlongların hemen yanında yer alıyor arada 20 metre mesafe var en fazla
10 YorumlaTurk bukundeki bachlar kazik heleki yabanciysan bodrum icmeler yolunda yelken var ordan sasmam evim yakin bide yeni avilan var alkol yok ama gayet uygun gitmek isteyene
00 Yorumlazengin olsam yine vermem, düpe düz salaklık olur gider kumda yatarım
00 Yorumla
+1 yılBir şezlonga 1000 lira veren havalı değildir düpe düz gerizekalıdır.
00 YorumlaBoş para hayatta vermem :D amazonun sahibi olsam yine vermem :D
00 Yorumla
+1 yıl24.000 TL bodrumda şezlong’a vereceğime o parayla Singapur a giderim vip olarak.
00 YorumlaProfesyonel otel vurguncuları derneği bu kararı birkez daha gözden geçirmeli bence...
00 Yorumla
+1 yılAşk bodrumda yaşanıyor güzelim
Bodrum bana ben bodruma özelim00 Yorumla
+1 yılçüşş çadır ayarlayıp gidip kendi kampımı yaparım daha iyi.
00 Yorumla
+1 yılUcuz olduğu zamanları hatırlamıyorum zaten. Neyse bu sene kendi yatımda yaparım tatili 😂😂😋
09 Yorumla- +1 yıl
Neden olmasın
- +1 yıl
Doğrudur
- +1 yıl
@OmerCan88 önce yat almam gerekiyor
- +1 yıl
@OmerCan88 anlaştık
Eşek olana semer vuran çok olurmuş. Başka söze gerek yok.
00 Yorumla1 ay sejlonga o parayı vereceğime 1 ay tatil yaparım 2 3 otelde
00 Yorumlasizin bizim gibi insanları etkilemez bunlar.
zaten gidemediğimiz için :D00 Yorumla
+1 yılDenize girmek ve güneşlenmek te parayla olsun bari.
00 Yorumla
+1 yılDesene bu yılda ayağımızı legene koyup evde serinlicez😂😂
00 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 517 cevap paylaştı.
+1 yılAga zaten tatile gidemiyorum sadecw kıskanıyorum bu paraları verip tatil yapabilenler varken neyse
00 Yorumla Tatil & Seyahat konusunda 480 cevap paylaştı. Hiç tatile gitmediğim için bilmiyorum bu fiyatlarla da gitmem de
00 YorumlaCanım ben almayayım evde leğende tatil yaparım beleşe fhfg
01 Yorumla- +1 yıl
Mantıklı 😂😂
+1 yılPahalı evet. Zaten ailemle tatile gidemiycez bu yaz. Gidenler düşünsün.
00 YorumlaBirakin parasi olan bodruma gitsin isteyen gitmesin ulkede bir suru sahil var
00 Yorumla
+1 yılBu parayi savuranın
Helalden kazandığına inanmıyorum00 Yorumla
+1 yıl10,000 olsa yine verirler..! param var diye bübürlenen dengesiz bir toplumuz..!
00 Yorumla1000 TL ye 3 günlük mercedes kiralar gezerim al sana 3 günlük gezme tatili 😀😀😀
00 Yorumla
+1 yılHerkes ihtiyacını bir şekilde çıkarıyor adil veya degil... Bence gidilmez..
00 YorumlaO parayı bir şezlonga verirsem eğlenebileceğimi hiç sanmıyorum. Onun yerine yarı parasına gider alkol alır, arkadaşları sahile toplar sabaha kadar içer sohbet ederiz emin olun 100 kat daha iyi.
00 Yorumla24.000 tl ile krallar gibi yurtdışına çık tatil yap, şezlonga para mı verilir shaja
25 Yorumla- +1 yıl
Aynen yaa
- +1 yıl
Zaten ünlüler gidiyor bodruma genelde
Şu plastik şeye 1000 lira ödemek aptallık olsa gerek neyse hem o tatil olmaz
00 Yorumla- Devamını Gör (130)
Devamını Gör(175)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Tatil & Seyahat > Sorular > Bodrum’da günlük şezlong 1.000 TL, aylık 24.000 TL! Bu fiyatlarda tatil yapmak mümkün mü?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Açıkçası salgın sonrası tatil piyasası çok farklı senaryolara gebe. Fiyat konusunda pek yorum yapmak istemiyorum, sonuç olarak bir malın fiyatı talebe bağlıdır. Talep varsa arz da olacaktır.
Şezlongun fiyatını kenara koyarsak, insanların otel/tatil köyü gibi tesisler yerine ev kiralama seçeneğini daha fazla tercih etmesinden dolayı kiralık evlerin fiyatlarına bir göz atmanızı isterim! Yine aynı senaryo, bir malın alıcısı çoksa ve ev sayısı sabitse tek değişken fiyat oluyor.
Özellikle ülkemize gelecek turist sayısının azalması halinde bu fiyatların nerelere kadar artabileceği ve sonrasında devamlılığı ne kadar sağlayabileceği hepimizin izleyip göreceği bir sorun!
Umarım hayatımız ile beraber fiyatlarda normale döner (Lakin fiyatların ne olacağını, gündelik hayatımızda kullandığımız ürünlere gelen zamlardan az çok tahmin edersiniz :/ ).