Sonbahar yağmurunda kamp yapmak i̇çin hangi ekipmanlara i̇htiyacınız var?

Adım kadar eminim ki başlığı gördüğünde "ıyyy! Sonbahar ve yağmurda kamp yapmak mı?" diye tepki verecek kişilerin sayısı en az ondur. Ki ben az bile söyledim. Kimseyi ikna etme çabasında değilim tabii ki. Ama bu ekipmanları kullanınca fikrinizde bence değişiklik olabilir. Ha bu arada yine adım kadar eminim ki "bize kamp olsun yeter!" diye haykıran bir tayfa da var. Gelelim asıl konumuza. Sonbahar yağmurlarında kamp yapmak nasıl olur? Hangi malzemeleri almak gerekir? Bazı noktaları dikkate alırsanız bu deneyimi tam anlamıyla zirvede bir yaşayacağınızı garanti edebilirim. Bakalım ihtiyacımız olan şeyler neler?

• Zorlu yolları aşabilecek bir araç!

Hem altınızdaki aracın seyir gücünü hem de gideceğiniz alanın yol durumuna mutlaka göz atmanız lazım. Sonuçta her yere her hava koşulunda gidilmez. Yanınızda mutlaka araç yardım kiti bulunmalı. Ne olur ne olmaz.

• Tabii ki çadır!

5000 mm su geçirmezlik oranı bulunan bir çadır almanızı şiddetle tavsiye ederim. Çünkü bunlar diğerlerinden daha uzun süre su geçirmiyor. Decathlon bu konuda gayet başarılı.

• Muşamba!

Evet yanlış okumadınız! Muşamba alırken de çadırınızın 1,5 katı büyüklüğünde olmasına dikkat edin. Hatta muşambayı çadırın altına ve üstüne sararsanız mis gibi olur.

• Poşet!

Yürüyüş sırasında yağmura yakalanırsanız çantanızı sarabileceğiniz bir poşet mutlaka bulunmalı.

• Yedek kıyafet!

Bol bol yedek kıyafet alın. Mümkünse çabuk kuruyan türden. Bir de yağmurluk alırsanız tadından yenmez :)

• Ateş yakacak pratik malzemeler!

Üşüdüğünüz zaman ısınmak için ateş gerekecek. Dağ başında hemencecik ateş yakabileceğiniz ufak aparatlar var. Bunlardan satın alabilirsiniz.

• Az ama öz eşya!

Sonbahar kampını yaz kampı ile bir tutamazsınız. Bunun yağmuru var üşümesi var yolda kalması var. Bu yüzden yanınıza minimum eşya alın. Ama bu eşyalar sizin kamp süresince meydana gelecek ihtiyaçlarınızı da karşılasın tabii ki.

Peki siz kamp yaparken hangi ekipmanları kullanıyorsunuz? Hangi eşya daha önemli? Yanıtları alayım!