Şaka gibi bir sülalem var. Ne güzel tatile gelmişiz, ınstagram'a bikinili story attım diye bir haftadır benden bahsediyorlar. Annemi falana arayıp kızın edep bilmiyor mu dediler hatta.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılKimsenin giyim kuşamı kimseyi ilgilendirmez, netice de sen bikiniyi tatilde giydin, sokak da değil !!
Ayrıca kapalı olup zina eden yok mu? Başının üstünde ayet taşıyıp zina edenler var ki bu en büyük ikiyüzlülüklerden bence.
Namus giyim, kuşamla sorgulanacak bir şey değil.
5 liralık malı 40 liraya satmak da namussuzluktur, böyle bir kişinin kıldığı namaz nasıl bir namazdır ki.
Kimse için üzülme, onlara ne?
Annen umarım gereken cevabı veriyordur. Benim çocuğum beni ilgilendirir, giyim kuşamla da namusun bir ilgisi yok, yorumlarınızı kendinize saklayın, bir insanı kınamak da günahtır, edepsiz demek de günahtır, günahı tek bir şeyden ibaret görmeyin. Beni bunlar yüzünden aramayın diyip yapıştırsın lafı.
Benim kuzenim ramazan ayında arkadaşlarıyla tatile gitti, bikinili resimlerini paylaştı ve herkes köylüleri falan onu konuştu, ayıpladı.
Halbuki dedikodu yaparak tuttukları orucun sevabını azalttılar, halbuki bunu bir erkek yapsa, yarı çıplak resimlerini paylaşsa bu kadar konuşulmaz.
Nedense kadınların namusu söz konusu olduğunda insanlar konuşuyor ama derdin olsa herkes kaçacak yer arar, kusur görmek için bakıyor insanlar birbirine. O yüzden takılma boş beleş kişiler00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılHerkesin olaylara bakışı farklıdır, kimseyi de yargılamak istemiyorum ama insanların üslubuna ve her şeyi rahatça söylemeyi kendilerinde hak görmelerine tahammül edemiyorum, böyle insanlara bir şey anlatmak için kendini yormana gerek yok edep buysa öğretememişsiniz de geç.
00 Yorumla
+1 yılBen özgürlükten yanayım. Sen Instagram'a bikinili fotoğraf atmak isteyen biriysen, bunu özgürce göster ki böyle isteklere sahip biri olduğunu bilelim, değil mi? Örneğin senin özgür iradeni baskılayıp Instagram'a bikinili fotoğraf koyma seçimini engelleseydik, senin Instagram'a bikinili fotoğraf koyma düşüncen asla uygulanamayacak ve biz seni Instagram'a bikinili fotoğraf koymak istemeyen kızlarla karıştıracaktık.
00 Yorumla
+1 yılHırsızlık yolsuzluk vergi kaçırma kara para haklama taciz adam kayırma kul hakkı yeme gibi şeylere işine gelmediği için susanlar ahlak bekçisi kesilmiş
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
48
Cevap
57Cevap
- Tatil & Seyahat konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yılGeri kafalılık
00 Yorumla
+1 yılYa aslında mantıken sen o bikiniyi evde giymedin. Tatil köyünde otelde giydin. Orada da bir sürü insan senin memeni gtünü gördü. İnstagrama koymanın aslında tuhaf bir yanı yok. Ama instagrama koyunca o fotoğrafı hep orada kalıyor. Gerçi instagramında ekli olan insanların senin denize tatile gittiğini bilmiyor mu? Denize gidiyorsan denizde ihramla gezecek halin yok. Bikini mayo giyeceksin. Ama işte insanlar senin bikini ve mayo giyebileceğini bir türlü kabullenemiyor. 😂😂😂 Diğer taraftan instagrama bikinili fotoğraf atınca bak bak gösteril yapıyor. Erkeklere iş atıyor gibi de algılanabiliyor. Ben de öyle algılıyorum. Ama dediğim gibi kumsalda da bir sürü yabancı erkek kadın görüyor.
11 Yorumla- +1 yıl
Ha, senin instagrama bikinili fotoğraf atman kimseyi ilgilendirmez. Kişilerin senin hakkında farklı tutumları olabilir. Ama ailene ve sana laf söyleme hakları yok.
Gizli Üye(18-24)+1 yılGeri Kafalılık? Hiç Alınma ama Senin Yaptığın Geri Kafalıliğa Giriyor şimdi herkes Yapıyor diyecen belki Ama Bunu diyeceksin cevabını vereyim o zaman herkes soyunsun sende soyun olur mu hiç böyle bir şey şu modernlik kafasından vazgeçin artık ölüm var hesap var Eğer ki Müslüman değilsen bile ölünce Anlarsın dediğimi Türkiye'nin nedir bu Modern çağ kafası Be Kimse ölüm Yok gibi hareket ediyor
46 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBeğenmeyenlerin Kimler Olduğunu Çok İyi Biliyorum görüşümü Doğrular gerçekler batan İşi gücü eğlence olan boş İnsanlar Hiç ölümü Allah'ı düşünen Yok Doğrulari söyleyince ya beğenmedim seçeneği seçersiniz ya da Hadsize tepki
Cevap sahibi+1 yılKolayı Var Gitmesinler Plaja Git Diyen mi? Biraz da Eğlenmeyin Allah İnsanları Eğlenin diye mi? Yarattı Bana Kulluk etsinler diye yarattım diyor insanları ve cinleri Tabi çoğu insan müslüman değildir anlarım ama ahlak Edep her insan için geçerlidir inanç farklı ahlak farklı
- +1 yıl
Ne münasebet ulan? Eğlenmeyeceksek gezip tozmayacaksan niye geldik dünyaya? Allah niye insana nefs verdi? Niye vücudumuzdaki her noktadan zevk alacağımız şekilde sinirlerle kaplıyız? Niye seks yapınca orgazm olup tekrar tekrar yapmak istiyoruz? Niye yediğimiz içtiğimizden tat alıyoruz? Zevk almamızı istemeseydi bitkiler ve balıklar gibi tozlaşma şeklinde ürerdik. Erkek ve dişi üreme hücrelerini doğaya salardı belli tarihlerde rüzgarlar sular dişi hücresiyle erkek hücresini döllerdi. Et ete değmez seks diye bir şey olmazdı. Biz de inekler gibi sadece ot yerdik. Her otun tadı da aynı olurdu. Niye bu kadar gelişmiş bir tat alma duyumuz, dokunma duyumuz var? Vücudunun herhangi bir yerine biri dokunsa bile huylanırsın için gıcıklanır? Sence Allah/Tanrı/Yehova adı her neyse o yaratıcı insanı zevk almaması için mi böyle yarattı? (Hoş ben tek bir tanrı tarafından yaratıldığımız konusuna şüpheli yaklaşıyorum)
- +1 yıl
Kuranın birçok ayetinde kadınların erkeklerin nefsinin ihtiyaçlarını gidermek zorunda olduğumuz yazıyor. Bu yüzden dövme hakkınız bile var. Kadın erkeğine hayır deyince melekler bile lanet ediyormuş. 😂😂😂 Erkeğin nefsi ihtiyaçlarını gidermesi için kadın evet demek yapmak zorunda ama yok arkadaş ben nefsimi kendim için kullanacağım kimseyi de klitorisime dahi yakmıyorum deyince mi günah oluyor? Hasss lan oradan. 😂😂😂😂🖕🏻
Cevap sahibi+1 yılBak işte Bu Cahil Zihniyetten dolayı Nefsinizi terbiye edemiyor başınıza bela gelirse de Allah'a karşı gelmekten dolayı çok mu zor Eğlence Geçici heves birde dünyaya niye geldik Soruyor nedeni kulluk ihtiyaca gelince ruhunun ihtiyacini gider nefis ne derse tersine git Şimdi bu dediklerim sana saçma geliyor olabilir ama bi dene Başlarda zor gelir ama zamanla alışır dünya ne kadar boş alemmis dersin
- +1 yıl
Ahlak nefs terbiyesi budur. S1k1şmemeyle s0kuşmamayla, kapalı giyinmeyle namaz kılmayla ahlaklı olunmaz. Nefs terbiye edilmez. Öyle olsaydı bir sürü dinci, cemaat tarikat vs süper lüks arabalara binip gezmezdi.
Yani paylaşman tamamen senin arkadaşlık ve aile bağlarının olgunlukla karsilayabilmesine bağlı olan bir durum. Ben bir sürü arkadaşımi canli fotoğraf da hatta çamaşırı ile bile gördüğüm oldu ayni şekilde bir iki akrabam da ama gecen bir kuzenim yaşı daha 19 bikinili bir iki fotoğraf paylaşmış yani benki oldum olmayini yoktur etkilenmeyen
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılYok bence geri kafalılık diye bir şey yok çıplaklık edepsizlik bence eve misafir gelincede o kiyafetle durun nolacak yani elin insanı da görmüş tanıdıklar görse nolacak yani mantık buysa herxaman mayo jle durun herkes heryeri görsün nolacak yani ha biri yapmış ha bini yapın nolacak vs vs örnekleri çoğalmaya gerek yok edep adap..
21 YorumlaAkrabaların görsün diye attığın storyi konuşmaları niye ağrına gitti lan? Elalem görsün diye her anını paylaşırken tam olarak amacın buydu, amacına ulaştın.
Fazla sesin çıkmasın
30 YorumlaEvde rahat giyemediğini dışarıda herhangi bir yerde giyiyorsan sıkıntı var şöyle örnek vereyim sen bu şekilde ailenle evde oturuyorsun hoş bir durum mu değil senin ailenden sakladığını el aleme açıp saçman mantıksız
10 Yorumla
+1 yılO senin gerikafalılığın oluyor hatta beyinsziliğin onu yapınca ne medeni nede modern oluyorsun işte edep haya ahlak olsa bunlar olmaz anan seni yetiştirememiş
20 Yorumla
+1 yılBasit bir şekilde hepsini takipçilerinden çıkartabilirsin, böylece sorunlarının kökünü budamış olursun. Sonra da sana teşekkür etmelerini istersin.
Ek: Akraba zul'dür.20 Yorumlaya birak bahsetsinler boş ver bana da her seyi diyorlar umrumda degiller kudururlar anca bana bir sey soylediklerinde direkt sanane diyorum onlar icin kendimi uzemem 1 hafta da sanane dedigimi konusuyorlar owzjsoxjosjxownz
01 YorumlaAile yapın eğer açık bikinili resimleri paylaşmanı uygun bulmayan bir aileyse ki öyle … seni konuşmaları gayet normal
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGeri kafalılık değil de bende anlamıyorum mesela bir insan neden bikinili fotoğraf atma gereği duyar... Neden paylaşma gereği duyuyorsunuz? Sonuçta sanal ortam kendini kamuya nasıl açıyorsan eleştiriye de açık olmalısın.
30 Yorumla
+1 yılYa bazıları böyle ya, nefret ediyorum bunlardan. Dediğin gibi geri kafalılık. Sanane kardeşim bak kendi işine. Dileyen dilediğini giyebilir bunun sana ne zararı var?
10 Yorumla
+1 yılSevgili kız kardeşlerim; akraba zorbalıklarından kurtulmak için hikayelerinizi kendilerine gizleyin.. gençleşiceksiniz resmen, bu kadar mı fark eder...
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılherkesin seni resmen çıplak görmesine ses Yok ama eleştiri alınca aaaa yobaz. koyuyorsan eleştiriyede acik olun. valla bunu diyen görecek diğer tarafta kim yobaz kim değil korkudan gotunuz tutusurken anlayacaksıniz da geç olacak
20 Yorumla
+1 yılAhajjajaj sülale bu konusur şekerim 🤣 sen hikayeni gizle at en iyisi başın ağrımaz.
20 YorumlaSuç sende arkadaş… akrabaları tek tek profilden şutluyorsun. Yeni hesapta açabilirsin. Bu şekilde kimseden laf gelmez.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılDemek edep bilen aileler de kalmis. Ben de neden tas yagmadi hala diye sasiriyordum demekki onlarin hatirina yagmiyormus. Sulalene tesekkur ediyoruz.🙏🙏🙏
248 Yorumla- +1 yıl
İnsanların özel yaşamıyla doğa olayları arasında bir ilişki yok.
- +1 yıl
Öyle olsaydı, çocuk gelinlerin, kadın sünnetinin, bachabazzi ve bazchaposh adı altında sahipsiz kız ve erkek çocuklarını sekse zorlayan Afganistan, Pakistan, Irak gibi ülkelerin haritadan silinmesi lazımdı.
- +1 yıl
@NickSevmeyenlerden aynn yok kanka kıyamet alametlerindeki doğa olayları tuttu ama bi oku öyle konuş güldürme kendine
- +1 yıl
@NickSevmeyenlerden afganistan pakistan ırak verdiği örneğe bak 3 ülkenin de başına gelmeyen kalmadı smçnmvömv
- +1 yıl
@rozerrrr başlatına taş yağmadı ama ya da sodom ve gomore gibi olmadılar. Ona bakarsan mekke ve medinede de vinç mi ne devrilmişti epey oldu bu. Bir sürü hacı öldü. Bunun sebebi oranın günah şehri ahlaksızlık şehri olduğu için mi oldu?
Cevap sahibi+1 yılBu konuyu google dan arastirabilirsiniz. Neden helak olmuyoruz diye yazrsaniz cikar.. ozetle sunu diyor muslumanlar disardan helak edilmeyecek ama yoldan ciktiklarinda birbirine duserek kendi belalarini bulacaklar... Bu da simdiki duruma ne kadar uyuyor yorumu size birakiyorum.
- +1 yıl
İyi de o İslamdan önce de Arapların bir durumuydu. İnsanlık dünyada yaşayıp özel mülkiyeti keşfettiğinden beri tarım toplumu olup topraktan geçim sağlamaya başladığımızdan beri dünyanın herhangi bir yerine yaşayan insanoğlu teni, dini, dili, ırkı ne olursa olsun birbirine düşmüştür. Ne için? Daha iyi toprağa, kaynağa, suyun kenarına, petrol yataklarına, ticaret yataklarına sahip olup orada rahat yaşamak için. Bu dediğin "Müslümanların birbirine düşerek kendi belalarını bulacaklar." lafı İslam öncesi Arap toplumunda, Türklerde, Avrupalılarda, Afrika'da hepsinde vardı. Her dinin yoldan çıkma şekli de farklı. Başka bir ilahi dine geçmek de yoldan çıkmak, inanmıyorum demek de yoldan çıkmak. İnsanlar tek tipleşemez. Herkes tek tip şekilde hayatını devam ettiremez.
- +1 yıl
@NickSevmeyenlerden afganistan ve ırak'a taş yağmadı diyor başlarından bomba yağdı hadi ergen ergen konuşma özenti. Sna göre normalse soyunuk poz atmak buyur yap bize gelip günah çıkarma çabasına girme
Cevap sahibi+1 yılKiz mantikli konusuyor aslinda cahil degil kesinlikle. Ama bu yaniliyor oldugu gercegini degistirmiyor. Biraz arastirinca onunki cikiyor ortaya ama iyice arastrinca yine muslumanlik cikiyor ortaya. Eger ilgisi varsa ve diyanet gibi kurumlarin neden kuruldugunu aslinda zaten onlari soguttugunu ogrense eski kaynaklara yonelse zaten binkusur bulmayacaktir. hakaretvari soylemler yardimci olmayacaktir.
- +1 yıl
@rozerrrr bomba yağmasının sebebi şeriatla yönetilip eğitimi, bilimi, tekniği yasaklamaları. Eğitimli insanlar yetiştirelim, kadın erkek herkes okula gitsin, okullaşma oranımız artsın, bilim, sanat, teknik, tıp gelişsin, insanlar özgürce, insana yaraşır bir hayat yaşasın deyince OWWWWW DİNSİZ! AHLAKSIZ! ŞEYTANIN UŞAĞI!!!
AMAAA ONUN YERİNE CEMAATLERDE 12 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞUNU, KIZIN ANASINI, BABASINI BADELEYELİM, KENDİMİZE HAREM KURALIM, KADINLARIN OKUMASINI ENGELLEYELİM BÖYLECE GÖZÜ AÇILIP BİZE KARŞI GELEMESİNLER İSTEDİKLERİNİ YAPAMASINLAR BAŞKA TARİKATTAN/CEMAATTEN/MEZHEPTEN OLANI ÖLDÜRELİM KAFASINI KESELİM BUNU YAPARKEN DE HRİSTİYANLARIN YAHUDİLERİN YAPTIĞI YÜKSEK TEKNOLOJİ SİLAHLARI SATIN ALALIM ÖYLE ÖLDÜRELİM. PARASINI DA KENDİ ÜLKEMİZDEKİ İNSANLARI DİNLE SÖMÜREREK, UYUŞTURUCU KAÇAKÇILIĞIYLA, KÖLE TİCARETİYLE SAĞLAYALIM. BUNLARA KARŞI GELENLERİ DE DİNSİZ DİYEREK YAKARAK TAŞLAYARAK ÖLDÜRELİM. dersen işte aradıkları müslüman, MİKEMMEL MÜSLÜMAN OLMUŞ OLURSUN :D :D :D :D
Afganistan, Irak, Filistin kısaca tüm şeriatla yönetilen, dinin baskın olup her türlü ahlaksızlığı vahşiliği örtmede paravan olarak kullanılan ülkeler kendi düzenbazlıkları yüzünden bunları yaşıyorlar. Şimdi sokaktan geçen herife sorsan YAHUDİLER LANETLENMİŞ MİLLET DERLER ulan bir İsrail'e bak, bir YAHUDİ LOBİSİNE bak bir kendine bak 4.. m.. k dingili kim lanetlenmiş :D :D :D :D Senin en büyük lanetin kafasızlığın, ahlaksız hamurun. - +1 yıl
Müslümanların en büyük sorunu hem bireysel bazda hem de toplumsal bazde yaptıkları yanlışların sorumluluğunu almayıp Allah'a şeytana mal etmeleri. İşlerine gelmeyince de derler ki İslam akıl dini. E ulan depremin, selin, volkan patlamasını, başka ülkeler tarafından işgal edilip sömürülmenin nedenini dinsizliğe, dinden kopmaya bağlayan toplumdan, ümmetten ne beklersin ki? Hristiyanlar Avrupa Amerika İskandinavya çok mu dindar lan? Adamlar Allah'la, tüm peygamberle dalga geçen karikatürler yapıyorlar demek ki olay dinde-dinsizlikte değilmiş.
- +1 yıl
@rozerrrr ayrıca neyine günah çıkarayım 4. m... k siz kendi günahlarınızın farkında mısınız da millete günah çıkartma diyorsunuz. Çoğunuzun dmsinde sanal seks diyalogu doludur. Çoğunuz 1 xperlik hesaplar açıp yemediği nane yoktur. Kişi kendinden bilir işi demeyin. Gizli sorularda yorumlarda azıyorsunuz. :D :D :D :D Sizin gibi mallar, geri... zekalılar oy kullanıyorlar. Siyasi partilerin sözlerine çok güzel manipüle olup partizanlaşıp kendiniz de dahil hepimizin hayatını karartıyorsunuz. Ben size sizin gibilere duyarlılık kazandırmaya çalışıyorum.
- +1 yıl
@NickSevmeyenlerden ayy uzun ezik yorumunu okumadan sildim manyak ya tedavi ol kimse seni takmıyor burdaki insanlara sarıyosun
- +1 yıl
@rozerrrr Takmamış olsanız bu kadar yorum olmazdı.
Cevap sahibi+1 yıl@NickSevmeyenlerden , yine yuzde 99 u hakli bir yorum ama tek bir detayi kaciriyorsun. şu andaki mislumanlar muslumanliga en uzak insanlardir. Gercek seriatle yonetilen Osmanliya veya daha omceki devletlere bakarsan ve o sira yahudilerin durumunu da goz onunde bulundurursan son 80-100 yilin dunya tarihinde cok kucuk bir surec oldugunu goreceksin. Yukarida da belirttigim gibi diyanetiN kurulus amacini ulkedeki tum hocalarin "terorist" diyilip oldurulmesi su anda reisin kulturlu insanlara "terorist" demesiyle benzerliklerini aaysam yorum. bitmez. ayrica dinimiz doga olaylarini cezaya baglamaz doga olaylariyla ilgi bircok bilimsel detay da vaerir. Ama eskiden bazi kavimleri doga olaylari vasitasiyla cezalandirmis.. yoksa her doga olayi ceza demiyor kimse.. neyse konumcok uzadi senin de vaktini almayalim. Sen yine de son 100 yildan onceki kaynaklardan yararlanarak olayi krdelersen bakis acinin biraz degisecegini dusunuyorum. Simdi reis amacina tam ulassa eski turkiye ile ilgili herseyi okullarda medyada ve tum kurumlarda nasil kotu gosterecek degil mi? Aynisini 100 yil once yapmadiklarina ve bu yasadiklarimizon sadece 1. Dunya savasinda yenilmis bir devletin asimile edilmesinin sonucu olmadigina nasil emin olabiliyorsun.
- +1 yıl
Ya Allah demin edep diyodun şu cahili ciddiye alıyorsan senden bi cacık olmaz onun gibi kadınlar kandırır seni. Benim inancımda haram mı haram ben desteklemem yapana da yapma demem * aharam olan hiçbir şeyi müslüman desteklemez desteklerse cehaletinden kaynaklanır.30-35 yaşında abazasın belli ki. Kadın ezik ezik 3 tane sayfa yazıyor onu bile ciddiye alabiliyorsun abazalık işte.
- +1 yıl
Osmanlı Devletinde de bilim yoktu. Sanat çok kısıtlıydı. Sadece divan şiiri ve biraz da musıki vardı. Resim, heykel, dans, tiyatro bunlar yoktu. Bu sanatlar da insanlık tarihiyle yaşıttır. Bilim dediğimiz şey de silah yapımına dayalıydı.
Fatih Sultan Mehmet'in açtırdığı Sahn-ı seman medreseleri dışında ve ondan önce Selçukluların, Beyliklerin açtığı medreseler dışında eğitim kurumu yoktu. Fatih zamanında medreseler altın çağını yaşadı. Ali Kuşçular falan geldi. Matematik, astronomi, tıp, mimarı alanlarında falan. Kanuni zamanında da biraz devam etti ama ondan sonrasında kayda değer bir bilimsel eğitim kalmadı. Bu anlattıklarım Fatih Sultan Mehmet'in şahsiyetinin getirdiği güzellikler. Adam entelektüel. Hatta anlattığım müslüman tipine uymadığı için adama Hristiyan olabilir mi diyorlar. O yüzyıldan 19. yüzyıla kadar kaydadeğer bir bilimsel buluş icat yok. Kanuniden itibaren de medreselerde pozitif bilimlerin eğitimi azaltılmaya ve en sonunda da kaldırılıyor. Sadece İslami ilimler fıkıh, kelam, tefsir bunlar bunlar olmaya başlıyor. Sebebi de Şehülislamların yobazlaşması, git gide padişah, devlet üstündeki otoritesini arttırmaya başlaması ve bunun için nüfuslanması için de tarikatlara meyletmesi. Hatta padişahlar bile tarikatlara girmişlerdir. Bu da devlet tarafından bazılarının ayrıcalıklı olmasına sebep olmuştur.
- +1 yıl
19. yüzyıl gelindiğinde büyük toprak kayıpları olmuş. Osmanlı mali, sosyal, siyasi krizlerle boğuşuyor. Bir zamanlar küçümsediği Batıyla makas iyice açılmış. Batı coğrafi keşiflerle farklı coğrafyalara gidip oraların insan ve doğal zenginliklerini sömürerek zenginleşti. Ondan sonra sanayi devrimi falan oluyor zaten. Sonrası malum.
Osmanlı zamanında da şeriat problemliydi. Çünkü Osmanlıda tek bir hukuk kuralı yoktu. Azınlıkların kendi dinlerine dayalı hukukları vardı. Bu da kararların değişkenlik göstermesine sebep oluyordu. Yabancı dil bilen adam da azdı. Gayri müslimle müslümanın davalarında müslümanlar için tercüman bile olmuyordu. Atatürk bu yüzden şeriatı kaldırdı. Hukukta birliği sağladı. Öyle farklı etnik grupların kendi mahkemeleri olamazdı. Bunun için de genellenebilir olması için laik hukuk düzenini getirdi.
- +1 yıl
Atatürk tüm din hocalarını asmadı. İskilipli Atıf'ı astı. Şehy Saidi astı. Kısacası milli mücadeleyi sabote etmeye kalkan, halkı dini duyguları kullanarak milli mücadeleye katılmasını engelleyen dincileri astı. Laiklik, cumhuriyet karşıtı devrimleri baltalayanları astı. Bunlar bugün de sığınmacıların ülkemizden gitmesini isteyenlere gavur, dinsiz, ırkçı, faşist, Batı hayranı uşağı diyorlar. Aynısını Osmanlı devleti, Anadolu'daki halk milli mücadeleye katılmasın, kuvva-yı milliyeye katılmasın, düşman askerlerine karşı koymasın diye nasihat heyetleri kurmuş , padişahın halifeliğine boyun eğmenin cennetle ödüllendirileceğini, Mustafa Kemal ve arkadaşlarının vatan haini, şeytanla işbirlikçilik yapan insanlar olduğunu onlara destek olanların dinden çıkıp cehennemde yanacağını anlatıyordu. Atatürk bunları astı. İyi de yaptı.
Cevap sahibi+1 yılWikipedia da kurtulus savasini okudun mu? 1 ingiliz bile olmemis. İngilizler 18 mayista son bir ultimatom veriyor ortaklarina. Burayi amerikan mandasi yapacagiz hepiniz cikin diye.. yunanistan kabul etmeyince 19 mayis😄
- +1 yıl
Wikipedide Türkler Ermenilere katliam yaptı diye de yazıyor. Yunanlılara Osmanlılar yüzyıllardır işkence yaptı diye de yazıyor. Wikipedia Yunanistan'da yazıyor. Ben tarihi wikipediadan öğrenmem. İnternetten tarih öğrenilmez. İnternette Kanuni ve Fatih için gay padişahlar da yazıyorlar. Sanki harem odasında padişahların videosunu çekmişler gibi.
Cevap sahibi+1 yılBana bos yere mandacı politikanin masallarini okumayin. O sira ne oldugunu bilen var bilmeyen var. Cok net bi ornek. verdim reisin a haberi neyse ona oy veren inanan neyse bunlara 20 yillik tek adamci diyorum. Oncekilere de 100 yillik tek adamci diyorum hicbir farkiniz yok. Google in sahibi cok guzel bisey soylemiati biri isyan cikarir yenilirse hain yenerse kahraman olur.. zeki birisin ama yeterince arastirmiyorsun. Yazik oluyor senin gibi fuzgun insanlara
- +1 yıl
Wikipedide Türkler Ermenilere katliam yaptı diye de yazıyor. Yunanlılara Osmanlılar yüzyıllardır işkence yaptı diye de yazıyor. Wikipedia Yunanistan'da yazıyor. Ben tarihi wikipediadan öğrenmem. İnternetten tarih öğrenilmez. İnternette Kanuni ve Fatih için gay padişahlar da yazıyorlar. Sanki harem odasında padişahların videosunu çekmişler gibi.
- +1 yıl
Google'da padişahlar gaydi diye de yazıyorlar. Senin ideolojini destekleyen yazı çıktı mı baaak google wikipedia bilem yazıyor onlar da mı yalan söyleyecek dersiniz aynı google padişahlar gaydi, Türkler gayri müslimlerin çocuklarını kaçırıp gay yapıyorlardu (pençik usulü, yeniçeri acemi oğlanlar ocağı) diye yazınca da hain alçak batı islam düşmanı batı diyorsunuz. Sen Osmanlı tarihini git Halil İnalcıktan öğren. Atatürk'ü tarihçilerden öğren.
Cevap sahibi+1 yılTurkler ermenilere neler yapti burada anlatsam basim derde girer. Direk buyuklerden duyduk hemde.. hakettiler mi dersen savastaki osmanliya zayif dusunce ihanet ettikleri icin hakettiler. Ama kurunun yaninda yaslarda yandi.. bak diyorum ya tek kaynaktan beslenirsen reiciden a haberciden farkin kalmaz. Biz anadolu insaniyiz dededen neneden duyduklarimizi biliriz. O yuzden sana basindan beri sadece iyice arastir diyorum. Sen detay veriyorsun onlari zaten duyuyoruz ben sana ben. bildiklerimi pek aktarmiyorum dikkat ettiysen. burada gorunmeyen birine inanacak deilsin o yuzden arastir diyorum sadece arastirmanin kime zarari olur?
Cevap sahibi+1 yılZaten osmanli da son zamanalarda cozuttugu icin yikildi. Osmanlico dehili o cu bucu degilim sadece tek gercek var muslumanliktir. Uzaklasan yaniyor yakinlasan kurtulur.
Cevap sahibi+1 yılBu arada osmanli hakkinda yazilanlarda gercek yeniceri vs.. oyle yapiyorlardi. Cok barbarlik yaptilar. Hicbir lakap bosuna cikmaz. Allah affetsin yanlis yaptilar cok..
- +1 yıl
Türkiye biz Ermenilere çiçek verdik demiyor zaten. Türkler savaş oldu. Ermeniler çeteler halinde köyleri bastılar Türklere ve Kürtlere (Müslüman) saldırdılar. İnsanlara çok büyük işkenceler yaptılar diyor. Kaynak olarak da Kazım Karabekirin kızı Timsal KARABEKİR' in kitabı var. Orada anlatıyor. Biri senin karını kızını tecavüz etse, hamileken karnını açsa sana izletse karnını süngülese, çocukalrını yaşlıları çarmıha gerse pencerelere gerse erkeklerin erkeklik organını kesse tüm vücutlarını kesse bunları yapsa sen kalkıp da onlara çiçek vermezsin sen de gider aynsını yaparsın ama senin örnek verdiğin google, twitter, wikipedia böyle anlatmıyo onlar diyor ki MASUM ERMENİLERE GÖZÜ DÖNMÜŞ FAŞİST CANİ TÜRKLER DURDUK YERE SALDIRDI ONLARA İŞKENCE YAPTI. Bu doğru mu?
- +1 yıl
Pençik usulünde acemi oğlanlar usulünde gayri müslimlerden 1 erkek çocuğu alınır sadece bunlar müslüman yapılır. eğitime alınır. fiziken güçlü olan ama teorik derslerde başarılı olamayanlar yeniçeri ocağına verilir asker olur. Zeki olanlar devlet adamı olur. Veziriazam oluyorsun daha ne paşa oluyorsun daha ne? Bir sürü kuralları var. Bir evin bir oğlu alınmaz. Çoğu gayri müslim aile çocuğunun geleceği kurtulsun diye kendisi vermiştir çocuğunu.
- +1 yıl
Ben okuyorum. Hem de googledan wikipediadan değil bizzat akademik tarih kitaplarından okuyorum. Kadir Mısırlıoğlu falan da değil TÜRK TARİH KURUMUNDAN çıkmış TARİH ALANINDA PROFESÖR OLMUŞ ADAMLARDAN OKUYORUM. Müslümanlığın Araplara bir faydası olmamış bize mi olacak? Osmanlıyı yıkan içi boş cahil din oldu. Din yüzünden bilimden geri kalındı din yüzünden sanat felsefe fikir akımları gelişmedi.
Cevap sahibi+1 yılAma sen ben dediklerimi hic okumuyorsun. Yukarida testere filmi tarzi ornekleme yapmak. istemedigim icin net sekilde yazdim zaten hakettiler diye. Bende biliyorum neler yaptiklarini. Ama iste o ona bunu yapti bu buna bunu yapti da olan bizim millete oluyor sefiliz hala. Her millette hatta bi ailenin icinde iki kardes bile ayni degil o yuzden diyorum ki boyle ufak lrneklemelerle dunyaya gelis sebebimiz olan dinden uzaklasmayalim. İsyan cikaran bi komitani koskoca cihan dinin karsisina rakipmis gibi cikarmayalim.. herseyin ayri yeri var. Su anda somurge ulkedeyiz somurge ulkelerdeki asimile yontemleri bellidir bunlara duameyelim diyorum. Sana iyi gunler dilerim. Belli ki katki saglayamiyoruz birbirimize.
Cevap sahibi+1 yılGogsunu gere gere turk tarih kurumu diyorsun ama ozaman turkiye radyo televizyonlari kurumunu izleyelim butun gun. zombiye donelim. Biraz genis acidan baksan olay cozulecek. Trt izlemiyorum kandiriyor ama ttk porofesorleri okuyorum e en farki var? o kurumlarin ne icin kuruldugu vs velli. Diyorum ya somurgeligi tum detaylarini veremem. burdan bu saydigim kurumlar dernekler her neyler varsa hepsi bir paket halinde sunulmus. atasini dedesini bilmeyenler gercek tarihi bilmeyenlerde ekmeklerine yag suruyor.
- +1 yıl
Türk Tarih Kurumu, Türk Dil Kurumu Türkler atalarını bilsinler diye kuruldu zaten. Tarih dediğin disiplini insan anlatır. Hiçbir millet tarihi objektif anlatmaz. Objektifliği sunan şey yazılı belgelerdir. Bu belgeler de sadece belli bir milletin elindeki belgelerle olmaz. Konuyla ilgili bahsi geçen tüm ülkelerin milletlerin elindeki belgeler olur. Bunlar birbirini destekliyor mu diye bakılır.
- +1 yıl
Ermeni Soykırımı meselesinde de Soykırım dediğin şey bir milleti yokmetmek için yapılır. Hitlerinki Soykırımdır. Srebrenitsa Soykırımdır. Buranın soykırım olarak adlandırılmasının sebebi Soykırımı yapan bir güç var bir de bunlara hiçbir şekilde zarar vermeyen kendi halinde yaşayan insanlar var. Soykırımı yapanlar bunları öjeni anlayışıyla yapıyorlar yani kendi üstün ırklarını yaratabilmek için kötü pis öteki marazlı gördükleri ırkları insanları ayıklayıp yok etmek. Hitler bunu yaptı. Srebrenitsa'da da bu oldu. Ama Türkler ve Ermeniler arasındaki olay karşılıklıydı. Ve Ermeniler daha fazla zarar vermesin diye tehcir yapıldı. Sen de buna hak ettler diyorsun fakat 100 yıl önceki Batılı kaynakları oku dediğin o kitaplar da bu böyle söylenmiyor. Bu böyle söylenmediği gibi Türkler hakkında Batı tarihinde bir travma söz konusu. Bu travmanın sebebi Müslüman ve Türk olmaktan korkmak yatıyor. Çünkü Balkanların tamamını almışız. Tüm dini mabetlerini yüzyıllarca elimizde tutmuşuz
- +1 yıl
Türklerin hakkını teslim eden Batılı tarihçiler yok mudur vardır ama onlar da çok azdır. Ben bu tarz tartışmalara girdiğimde karşımdaki kişiler İslamcı ya da Solcu olduğu zaman Türklerle ilgili hangi dönemde kuyruk acıları varsa hemen Batı kaynaklarını okuyun Türk tarihini kendi kitaplarınızdan okumayın derler. Mesela İslamcı, şeriatçı tayfa Atatürk'ten kuyruk acısı vardır. Der ki Atatürk bir diktatördü bak İngilizler ne demiş şunu bunu demiş, bak Kurtuluş Savaşında bir tane bile adam ölmemiş diye zırvalarlar. İngilizler Kurtuluş Savaşında ölmedi. İngilizler Yunanlıları maşa yaptı. Bizim üstümüze saldı. Biz de onları İzmir'den denize döktük. Biz İngilizleri Çanakkale'de, Kutul Amare'de öldürdük. Kutulamereyi yapan Erdoğan, Adnan Menderes, Turgut Özal yapmadı. Halil Kut Paşa yaptı. Biz onları Kutulamare'de esir aldık. Atatürk bugünü KUT BAYRAMI OLARAK kutlansın diye talimat verdi. Adnan Menderes hükümeti 1950 yılında ya Nato'ya girmek için kaldırdılar.
- +1 yıl
Atatürk mandacı olsaydı. İngiliz talimatıyla hareket eden bir adam olsaydı bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti diye kendi bağımsız ordusu olan, bağımsız bir devlet olmazdı. Osmanlı 1. Dünya Savaşından sonra zaten yıkılmıştı. Adamlar geri... zekalı mı da Hindistanı sömürdüğü gibi sömürebilecekken bağımsız bir devlet kurmasına izin versin? Osmanlıyı zaten tamamen yıkmıyorlardı da ama güçlenmesine de izin vermiyorlardı. Borçlarla itiş kakış ayakta tutuyorlardı. Osmanlı kendi döneminde sömürüldü ama TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ hiçbir zaman sömürge olmadı. Şimdi Atatürk düşmanı islamcılar tarafından sömürge edilmeye çalışılıyor.
Türklerden kuyruk acısı olan kesim solcu/Kürtçü tayfa oldu mu da Türklerin çok vahşi, faşist ırkçı olduğunu söylerler Batıda böyle olmadığını söylerler. Onlara göre Osmanlı çok caniymiş. 2. Dünya Savaşına kadar hatta 1980'li yıllara kadar dünyadaki tüm milletler birbirinin gözünü oymuştur. Batı çok hümanist olduğundan Afrikayı, Amerikayı, Hindistanı sömürmüştür. Bugün bile ülkesine gelmek isteyenlerın botlarını parçalıyorlar.
- +1 yıl
Kendi tarihini okumayanlar, kendisini ondan bundan öğrenenler işte senin gibi konuşuyor. Hiçbirimiz babamızı, dedemizi başka insanların anlattıklarından yola çıkarak öğrenmedik. Dedemizi/babamızı, anamızdan, amcalarımızdan dayılarımızdan halalarımızdan teyzelerimizden öğrendik. Hiçbir millet tarihi bir olayı anlatırken işin içinde kendisi de varsa kendi kabahatini hatasını başarısızlığını anlatmaz. Daima karşısındakini kötüler. İngilziler Kutulamare'de Türkler bizi yendi esir aldı mı diyecekler? Yunanlılar biz haksız yere İngiliz kuklası olarak Anadoluya girdik onlar da bize bunu ağır ödettiler mi diyecek?
- +1 yıl
Çok dinden İslamdan bahsediyorsun ya 100 yıl önceki tarih kitaplarına bak diyorsun ya Rönesans'ta Ortodoks ve Katolik kiliselerinin resimlerinde kitaplarında Hz. Muhammet, müslümanlar nasıl resmedilmiş, nasıl anlatılmış bir bak. Onların milyonda birini bile burada "EE MÜSLÜMANLAR HEP KURANA BAKMAYIN İSLAMİ KAYNAKLARA BAKMAYIN BAKIN BATI ESERLERİ SİZİ BÖYLE BÖYLE ANLATMIŞ YAZMIŞ. UFKUNUZU GELİŞTİRİN" deyip BİR KONFERANSTA, TV PROGRAMINDA BUNLARIN MİLYONDA BİRİNİ OKUSAN GÖSTERSEN ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI ALIRSIN." ben örnek vereyim bir tanesinde mesela Hz. Muhammet şeytanın rahminden çıkarken resmedilmiş. Şeytan kadın gibi çizilmiş ve doğurduğu da Hz. Muhammet.
- +1 yıl
Türkler nasıl resmedilmiş? Türkler insan yiyen şekilde kanlı kanlı resmedilmiş. Türkler, hem Arap kaynaklarında İslam anlayışlarından dolayı (kadın erkeği pek ayırmaması, mezarlık ziyaretleri, mezarda dua etme, mezardan sonra yemek dağıtma gibi) dinsiz putperest şeytana tapan şeklinde anlatılmış, hem de Batı kaynaklarında Müslüman olmalarından dolayı adam yiyen, korkunç Türk, şehvetli Türk diye anlatılmış Geceyarısı Ekspresi diye bir film var. O filmi izlersen Batının Türkler, Müslümanlar için ne düşündüklerini ve bizi kitaplarında nasıl anlattıklarını görürsün. Her millet kendi atasını kendisi araştırmak ve gelecek nesle birinci ağızdan anlatmak zorundadır. Bunu gerektiği gibi yapmazlarsa işte böyle ülkesinin kuruluş destanını hafife alan "Aman canım zaten İngilizlerle anlaşma yapmışlar öyle kurulmuş bizim devlet." diyen beyinsizler türer toplumda.
Cevap sahibi+1 yılrozerrr hanim hakli ciktin. Cahilligini gosterdi iyice. Demek bu yastan sora da ogrenecegimiz seyler varmis. Ben basta zeki falan sandim yanilmisim. Oyle diyonce de hepten simardi zaten😄😄 Zihni cok kapali kurulmus oyuncak gibi beyni neyle yikanmissa onlari soyluyor. Benim 35 li yaslarda bi abaza oldugumuda bildin zaten😅😅 senin felsefeni benimseyecegim artik.
- +1 yıl
Benim zihnim hiçbir şeyle yıkanmadı. Siz kendi köylünüzden başkasıyla konuşmamışsınız. Okuduğun tarih kitaplarını bir söylesene. İkide bir de yabancı kaynaklar deyip duruyorsun hangi yabancı tarihçilerin hangi kitaplarını okudun bir söylesene. Türklük düşmanı olduğunuz için Türk tarihinden gocunmalarınız olduğu için hasetleniyorsunuz. O zaman bir anda objektif değilsiniz gidin yabancı kaynakları okuyun dersiniz. Ama o yabancı kaynaklar size İslamafobi yapıp karikatürler çizdiklerinde de herifin kafasını kesmek istersiniz. Sen de objektif olmak için git Charlie Hebdo'nun karikatürlerine bak. Bunların hepsi Türk toplumunu ümmet toplumu haline getirmek için yapılıyor. Türkler ümmet toplumu olurlarsa ki şu an ülkeye sokulan bir sürü Suriyeli, Arap, Pakistanlı tip buna hizmet ediyor. Bir sürü cemaat buna hizmet edemiyor. Bunlar Türkleri asimile etmek için yapılıyor. Senin bana zeki demene falan gerek yok sen kendi cehaletinin mallığının çaresizliğinin farkına var yeter. 45 yaş üstü olup da buralarda takılman nasıl bir tip olduğunu da gösteriyor.
- +1 yıl
@rozerrrr herkes buraya senin gibi 4mlnl parmaklamaya girmiyor ya da biriyle düzüştüğünü anlatmaya girmiyor. Benim gibi insanlar da milletle herhangi bir konu hakkında sohbet etmek. Fikir tartışmasına girmek için giriyor. Sen gündelik hayatını 10 kelime kullanarak geçiriyor olabilirsin senin zekan bu kadarına el veriyor ne yapalım.
Ağzının payını vereceksin ben olsam hiç çekemem onları neyseki akrabalarım aşırı saygılı ve iyiler yani bi sıkıntılarını görmedim
01 YorumlaSen nasıl özgür iradenle resim cekiyorsan onlarda eleştri yapabilir saygı duy ki saygı duyulmasını bekle
00 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 606 cevap paylaştı.
+1 yılboş ver hiç atma ınstagrama story falan. Eminim abartılı bir şey atmamışsındır. Millet der hep takılma..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEdep diye birşeyden haberiniz olmadığı için tuhafınıza gidiyor, hayvanlar gibi çırılçıplak soyunup herşeyi fütursuzca yapmayı istiyorsunuz.
32 Yorumla- +1 yıl
Bizde sizi şortla pipinizi sallayarak kumsalda yürümenizi istemiyoruz
- +1 yıl
Ben plajda hiç baştan aşağı giyinik adam görmedim. Sokaklar da bile bazen atletli, şortlu hatta üstü çıplak herif görebiliyorum.
Sende biliyorsun madem niye paylaşıyorsun ki
10 Yorumla
+1 yılSosyal medyana akraba eklemen başlı başına hata zaten.
Engelle gitsin hepsini.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılIgrenc yaaa. Bakip kendi iclerinden eleştirmeleri bile kotuyken ne hakla telefonda bu konuyu acabiliyolar laf söyleyebiliyolar. Ne kadar tuhaf bizim millet.
10 Yorumla
+1 yılSöyle onlara ait oldukları mağaraya dönsünler
10 Yorumlahayır senin gibi peynirler ilk çağlarda da vardı hatta insan dünyaya soyunuk gelmişti. Gelişmek ilerlemek kıyafet kültürdür ahlaktır. Geniş kepaze seni bozuk olmayan aldatmayacak adam almaz
412 Yorumla- +1 yıl
Sen denize kot pantolon, bluz ve ayakkabıyla mı giriyorsun?
- +1 yıl
İnstagrama giyinik girmek zorunluxır çıplak girmek zorunludur diye bir şey yok. Plaja gerçek hayattayken çıplak giriyorsun sanala girsen ne olur?
- +1 yıl
Denize girerken gerçekten sütyen külotla ya da zıbınla giriyorsun sütyen külot burada bikini, zıbın da mayonun karşılığı. Orada seni canlı canlı görüyorlar. Aslında kafeye arkadaşlarla, aileyle gidip fotoğraf çekip koymak kadar sıradan bir şey.
- +1 yıl
Yani otobüse minibüse bikini ve mayoyla binmekten bahsetmiyoruz. Şehir içinde sokaklarda mayo ve bikiniyle gezmekten bahsetmiyoruz. Yerine göre giyimden bahsediyoruz. Denizde mayo bikini giyilir. İnsanlar tatildeki mutluluklarını manzaralarını ölümsüzleştirmek için fotoğraf çeker. Sırf onun için denizden çıkıp pantolon bluz giymezler üstünde mayosuyla bikinisiyle pareosuyla fotoğrafını çeker paylaşır. Çünkü zaten plajda bir sürü insan onu görmüştür. Herkes de plajda mayo bikini giyildiğini bilir.
- +1 yıl
@NickSevmeyenlerden Denize kot pantolon ile gitmiyor ama bayanlara özel olanlar var hanımefendi. Erkeklerin olduğu yere gitmiyorlar ve o halini fotoğrafa almıyorlar. Don külot bikini olmuş zamanımızda.
- +1 yıl
@bitirim_05 Sen böyle yerlere gidiyor musun? Sen annen baban abin/erkek kardeşin falan hep birlikte gitmiyor musunuz denize tatile? Kocanla gitmiyor musun tatile? Ayrı ayrı tatil mi olur?
- +1 yıl
@NickSevmeyenlerden Denize girmek için 5 farklı kadın kıyafeti var maloş kot pantolon ne alaka hayasız. Ruh hastas gibi uzun paragraflar yazmandan sıkıldım yazma artık.
- +1 yıl
5 farklı kadın kıyafeti ne lan ne var? Bir tesettürlü mayosu var haşema bir de mayo bikini var nerede 5 farklı kıyafet var? Ayrıca herkes kapalı giyinmek zorunda mı? Tenim suya değmeyecekse ne 4n4sının 4mına suya giriyorsun o zaman git evinde duş al geç o zaman.
- +1 yıl
@NickSevmeyenlerden herkes soyunmak zorunda da değil erkekler upuzun şort giyiyor sana ne
Bende çok doğru bulmuyorum öyle paylaşımları ama kimseye de bir şey demem
10 YorumlaToplumun özgürlüğüme burnunu soktuğu herşeye f*ck umursama.
00 Yorumla
+1 yılAkrabalarını sosyal medyada eklersen olacağı bu
00 Yorumla
+1 yıloakdar cekincegin insan görmüs burdada paylassaydın bızde göreydik :)
00 Yorumla
+1 yılBazen bazı şeyleri ne yazık ki değiştiremezsin yapacak bişey yok
00 Yorumla
+1 yılNe saçma edepsiz bir şey yapmadığın halde bunu söylemeleri
00 Yorumla
+1 yılBir kişinin ar damarı çatlamışsa ne söylense boş.
00 Yorumla
+1 yılS. İk. İne bile sayma si. K tir et hayatını yaşa.
00 YorumlaOnlara ne? Bu akrabalar hep mi cahil hiç şaşırtmıyorlar.
00 Yorumlagerçekten çok komik bir durum. canımsın daniskası
00 Yorumla
+1 yılEvet. Tatil de bikini foto paylaşmak tam bir geri kafalılık. Bir daha yapmazsın artık.
00 Yorumla
+1 yılBenimkileri arasalar kıyamet kopar. Herhalde babam dönün kendinizinkilere bakın derdi
00 YorumlaKonuş onlarla ben açık seçil fotoğraflar paylaşmayı seviyorum size ne de, ayıp yani
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBenim annem türbanlı ama tatile gittiğimiz zaman tabiki sütyen külot giyiyor o şekilde fotoğraf çekiniyor bu çok normal zaten
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇekemiyorlar, geri zihniyet cahil kesim, geri kafalı anca işi gücü laf atsa sende ağzının payını yedir
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKendileri de yapamıyor ya kuduruyor lar
Cevap sahibi+1 yılİnadına at biri öyle dedi mi al telefonu saydır sanane cahil geri zihniyet yoksunu hangi yüz yılda kaldın beyin mi yok de, sana ne oluyor de lafını yedir
- +1 yıl
Bikini dediğiniz şey don külot zaten. O zaman sokakta da öyle dolaşın. Plajda giyip fotoğraf koyuyorsan sokakta da öyle dolaş. Çekinecek bir durum yok madem. İyice Avrupalı oldunuz valla herşeyi normal görüyorsunuz. Kızlar mahremini bu kadar sergileyemez bikini adı altında. Türk kadını olmaktan çıkmışsınız
Cevap sahibi+1 yılSizde aynı toplumdansınız dediğiniz kadarıyla annesi babası bişey demiyor, ki kendi kararı ile yapıyor istediğini giyer de çeker de madem rahatsız olan sizlersiniz takip etmeyin, çekemiyorsunuz Demekki şu an Bi milyon kişi öyle, sırf akraba diye kalkıp haddi olmayan ilgilendirmeyen kişi yorum öyle yapamaz, çok mu rahatsız takipten çıkarsın dengesiz kişiler hiç onları ilgilendirmez hakkı dahi yok, tatil yerinde öyle giydi öyle çekti, plajda o şekilde dışarda ayrı şekilde giyer, nerde ne giyileceği değişir , sende düğüne gidince makyaj abiye giyiyorsun hadi kalıp sokakta misafirlikte giy, ya da okul kıyafetini evde evdekinide okulda giy senin yorumun bu şekilde mi, yerine göre değişir ha, tatilde mi mayoda giyer kısada giyinir çekinir de paylaşır kendi isteği ile, sizin gibiler de durup içi içini yer hiç sizi zerre alaka etmez,
Gizli Üye(30-35)+1 yılAh tatlım başedemeyeceğin akrabaları neden instada hikayelerini açık bırakıyorsun. Tadını kacırırlar illa ki
01 YorumlaSana bõyle diyenlerin google gecmisini aratsak %90 ihtimalle p*rno icerikli videolar veya web sitesi buluruz :) . Hepsini engelle , õzelden arayana sanane , cok edepliysen bakmazsin o zmn de.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılGeri kafalılık istediğin gibi atarsın profil senin sonuçta takma onları
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİyi bizene doğru ama kendini niye teşhir ediyorsun?
00 Yorumla
+1 yılMağara insanı ise normaldir ama öyle insanlar gizli sekmelerinde hep p*rno sekmeleri açık olur şaşmaz
00 Yorumla
+1 yılonların kızlarınıda takıbe al bakalım mutlaka bır acık yakalayıp kapak yaparsın
00 Yorumla
+1 yıltatil yaptığın yerde de insanlar görüyor seni bikinili
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBaşkalarının zihniyetiyle hareket edilmez kendi zihniyetindekilerden çevre oluştur
00 YorumlaSülaleni engelle aşkım yoksa boş boş kafa ütülemeye devam ederler
00 Yorumla
+1 yılBence de geri 18 den sonra herkes isteğini yapabilir
00 Yorumla
+1 yılBikinili olunca ileri kafalı mı olunuyor?
34 Yorumla- +1 yıl
ileri değil de en azından back zekalı olunmuyor
- +1 yıl
@ProfDiceksiniz Önce Türkçe konuşmayı öğrenin. Back zeka. Zaten sizin Türklük ile alakanız yok. Yazık olmuş kurtuluş savaşında şalvarı ile namusu için savaşan kahraman kadınlara...
- +1 yıl
sansürlemesin diye öyle yazdım back zekalı
- +1 yıl
şimdi duyarınıda kastığına göre gidebilirsin
Aynı tepkiyi erkeklere verirler mi peki? Hayır.
221 Yorumla- +1 yıl
Biz öyle giyinmiyoruzkğ
- +1 yıl
Siz farklısınız
- +1 yıl
Yaratılış bakımından
- +1 yıl
Siz üstsüz gezemezsiniz erkekler dinimizde üstündür
- +1 yıl
Sen okudunmu
- +1 yıl
İlla okumamada gerek yok hocalar öyle diyoe
- +1 yıl
Sen gez üstsüz :)
- +1 yıl
Cahil sensin
- +1 yıl
Konuşma çıplak şeytan seni
- +1 yıl
Yazma daha canım çıplak gez sen şeytan
- +1 yıl
canım seni
- +1 yıl
canım
Geri kafalılık değil kültür yozluğu
11 Yorumla- +1 yıl
Geri kafalı olan sizlersiniz. Ailesi kabul etmek zorunda değil bu durumu. Bayanlar plajı dıye yer var yani. Kendini illa gösterecekler o halde erkeklere. İnsanların değerleri ile alay edemezsiniz. Bikini denen şey don külot. Dışarıda da gezsin o zaman. Madem utanılacak bir şey değil kızlar rüzgarda eteği açılmasın dıye neden tutuyor eteğini?
Gizli Üye(18-24)+1 yılOnlar ne karışıyor ya hepsini engelle gitsin kafana bile takma
10 Yorumla
+1 yılAkrabalara gizlememen hata 😂
12 Yorumla
+1 yılO kişileri doğrudan takipten çıkarabilirsin
10 Yorumla
+1 yılSende paylasma havan kime
10 YorumlaAkrabalari niye ekliyon ki
10 Yorumla- Devamını Gör (45)
Devamını Gör(90)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Tatil & Seyahat > Sorular > Tatilde bikinili foto paylaştım diye akrabalarım demediklerini bırakmadı, geri kafalılık değil mi bu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler