Benim ailem biraz muhafazakar hatta annem fazlasıyla öyle ben ise onlardan çok farklıyım, inancım yok, içki de içerim açık da giyerim. Zamanla çok zor alıştırdım bu duruma onları, tartışa tartışa diyebilirim hatta. Bunun yanında kendi paramı da kazanıp olabildiğince kendi ayaklarımın üstünde durmaya çalışırım. Yani ailemin benden hoşlanmadığı tek yanım zevklerim. Okula gitmem eğitimimin iyi olması, çalışma azmim falan tamam bi giyimimden ve düşüncelerimden memnun edemedim etme gibi de niyetim de yok çünkü hayatta kimseyi tam mutlu edemezsiniz zaten. Abimde ipsiz sapsız, okumamış pisliğin tekidir yılllardır onu düzeltmek için çabalasarda bir şey elde edemediler. Bir gün altımda etek varken sırtım dönük olan bikinili bir fotoğrafımı paylaştım ne annem beni ne ben annemi ikna edemedim en sonunda annem inşallah ekonomik özgürlüğün elinden gider de bunları yapamazsın tatile falan gidemezsin diye beddua etti. Ben de abim gibi olsam mutmu mu olacaksın dedim o da olsun dedi sonrada herkes öyle olacak diye bir şey yok dedi aşşşırı sinirlendim ama elim ayağım titredi resmen okumasam, çalışmasam, evlenip kocamın eline baksam, özgür olmasam daha mutlu olacak. Bu konuda ne düşünüyorsunuz.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Bunlar özel meseleler ancak tavsiye istersen ailen ve hayat ile inatlaşma. Neye inanırsın inanmazsın bilemem. Bu senin bileceğin bir şey. Ancak toplum denen oluşum senin veya başkalarının yaptıkları ile tetiklenir ve etkilenir. Dolayısıyla bu bir süreçtir ve sürecin sonunda bu durum daha iyiye gitmeyebilir. Bak benim ailemde muhafazakar. Ama ben onlar muhafazakar diye bu hayatı tercih etmedim. Oturdum yaşamın benim için ne olduğu ve yaptıklarımın bir sonucu olacağını düşünerek düzgün bir hayat yaşamayı tercih ettim. şu an kendi paranı kazanıp istediğini yapabilirsin. Karşına bir tık senden fazla istediğini yapabilen bir erkek çıksa ve istemediğin bir şeyleri yapsa. Bu sürecin sonunda üzülebilirsin. Yani elbette bunu yapmak hakkı değil. Ama başta dedim ya toplumsal olaylar bir süreçtir. Sebep-sonuç ilişkisi içerisinde daha da kötüye gidebilir. Aileler nereden baksan 50 şey yıldan anne baba. 100 yıllık bir hayat tecrübesine sahiptir ve çocukları için kötü bir şey istemezler. Abinin böyle olması senin çalışkan olup yine abinin farklı bir türevini yaşaman anlamına da gelmemeli. Elbetteki benim bunları yazmam seni değiştirecek değil. Ama kendine şu soruyu sor. Yaptıklarım zevklerim ve daha ötesi bana zevk verse de sonucunda ne kazandıracak. Abi zevk veriyor ne sonucu vs diyebilirsin. Ancak hayat aslında çok basit bir olgu değildir. Bak şu yaşantının çok daha fazlasını da yaşayabilirsin bu senin tercihindir. Ancak süreç çok iyi meslek sahibi olup çalışıp azmedip yine istediklerini yapmak mı? Ailen belki bu durumu iyi bir edebiyatla dile dökemiyor olabilir. Ama emin ol senin için hisleri benim şuraya yazdıklarımdan çok daha güzeldir ve senin için iyidir. Yani kapıları kapatma onları da anlamaya çalış derim.
Bu konu aslında o kadar uzun bir konu ki Mesela bir öyle dediğin gibi bir resim attın ve bunun sonucunda birilerinin ilgisini dikkatini çekeceksin ve bunların çoğu cinsel istek olacak. dolayısıyla bu sana ne olacak canım gibi gelsede aslında nazar olarak ve kötü his olarak tesir eder. Yani kendine de onlarada faydalı bir iş yapmış olmuyorsun. Yani zararı yine sana oluyor aslında.
Sakın yanlış anlamayın sizi eleştirmek bir tarafı haklı çıkartmak için yazmadım. Az çok hayatınızı anladığım için yazdım. Bunlar sizin tercihiniz. Ancak her tercihinizin de bir sonucu olacağını düşünün derim.12 Yorumla- +1 yıl
Cok güzel yazmissin abi
- +1 yıl
@BirRüyaOlsam Hayat işte kardeşim. Az çok herkes tecrübe ediyor.
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılGiyimiyle, tarzıyla, inancıyla, düşünceleriyle ailelerinden ayrışan, ayrı yolda yürüyebilen insanları çok takdir ediyorum. Onlar koyun olmayı kabul etmeyenler. Ailelerinin kendilerine biçtiği rolü kabul etmeyenler. Onlar, birey olabilenler. Sen de onlardan birisin. Kendilerinin yapamadıkları şeyleri senin yapıyor olmanı hazmedemiyorlar. İnancın yok, özgürlüğünü eline alıp hayatının direksiyonuna kendin geçmişsin, istediğin yolda ilerliyorsun. Sakın kendinden taviz verme. Canına tak ettiği noktada kapıyı çeker çıkarsın, onlar kaybeder. Aileni memnun etmek için yaşayacak değilsin. Korunması gereken tür olarak kayıt altına alınman lazım senin. Aferin. Mücadeleyi bırakma, bu toplumun senin gibilere ihtiyacı var.
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılAilenin sana tepki göstermesinin birçok nedeni olabilir. Belki senin için endişeleniyorlar, belki de değerlerine aykırı olduğunu düşünüyorlar. Ancak, bikinili fotoğraf çekmenin yanlış bir şey olmadığını unutmamak önemlidir. Herkesin kendi vücudunu istediği gibi giyme ve sergileme hakkı vardır. Ailenin tepkisini anlamaya çalışabilirsin. Onların endişelerini dinleyebilirsin ve onlara kendi bakış açını anlatabilirsin. Anlaşamazsan, bir terapist veya danışmanla konuşmak isteyebilirsin. Sonuçta, kendi vücuduna dair kararları kendin vermelisin. Ailenin tepkisi seni etkilememeli. Kendine güvenmeli ve kendinle gurur duymalısın.
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılHerşeyin cevabı açıklamanda var zaten. Kimseyi memnun edemezsin bu hayatta. O yüzden kendi bildiğin doğruları yaşamaya devam et. Ben sırf bu geri kafalılıkları yüzünden ailemi terk ettim yıllar önce. Ve yıllardır yüzlerini dahi görmedim
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
49Cevap
+1 yılÇocuğunun öbür dünyada cehenneme gittiğini görmektense bu dünyada sıkıntı çektiğini görmeyi tercih ediyor. Size de çocuğuna 2 gün süre vericez bu 2 gün her istediğini yapabilecek ama sonra sonsuza kadar hapse girip işkence görecek deseler bunu ister misiniz? Onu yargılamadan önce bu konuda biraz empati yapın, hiçbir anne çocuğunun gözünün önünde ateşe koştuğunu düşünürken eli kolu bağlı duramaz.
41 Yorumla- +1 yıl
Sizi tebrik ediyorum bu sitede bu düşünceye sahip insanlar görmek beni çok mutlu ediyor Allah daim etsin
aşırı muhafazakarlığı hastalık olarak görüyorum şahsen.
bu tipteki kişiler asla eğitilemezler. özellikle kız çocuklarını da hizmetçi olarak görürler, erkekler güya onlar için soyunu devam ettirecek kişi oldukları için daha önemlidir.
onlar için. umarım en kısa zamanda kurtulursun kendi hayatına başlarsın.10 Yorumla
+1 yılAile yapısı klasik. Ne kadar öıhtac o kadar ezik ve bişey yapamadıgında mutlu olucaklar. Ailenle tabiki kötü olması aranızın iyi bişey değil ancak bazı konularda da bireysel kararlarla kendi hayatına kimse karışamaz
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet maalesef, tasarım okumamı da istemedi annem, zar zor ikna ettim, çok iyi bir güzel sanatlar kolejini kazanmıştım taksimdeydi gezi olaylarından çok korkup göndermedi çünkü tam o sıra kazandım ama bana şunu dediğini hatırlıyorum "aralarındaki tek burslu sen olacaksın sen onlarla takılamazsın, aralarına almazlar" bu yüzden gidemediğime hiç üzülmedi seçim de yapmadığım için meslek lisesine gitmek zorunda kaldım bir de tasarım sanat olduğu için hiiiç üzülmedi tabi simdi yaptıklarımı görünce ikna oldu çünkü her şeye rağmen gene çok iyi bir üniversitehe gittim ama keşke bu kadar sıkıntıya sokmasaydı çünkü gittiğim lisenin varoşluğundan dem yiyorum, bir süre bu dediği laflardan dolayı eziklik psikolojisiyle savaşmak zorunda kaldım şimdi de bu
- +1 yıl
Geçmişte de aynısı olmuş. Aslında alacagın egitimde okuyacagın okullarda destek olmak zor bişey değil. Ama aileler anneler veya babalar bu kızın gelecegi imkanı yetenegi gittigi okulun iyiliği falan düşünmezler asla tamamen bencil düşünüp kızıma bişey olur ben istemiyorum kız cocugu opmaz yapamaz gidemez vs. Bunun sebeplerin de aslında haklılık payı da var zira Türkiye de herles düzgün bir birey olsaydı dışarı da bu kadar kötü niyetli insan olmasaydı senin de ailen senin önünü kesmezdi. Biz düşündügümüz de bana bişe olmaz beni engelliyolar diyoruz ama bizim penceremizdrn asla bakmıyolar. Buna ragmen sen yılmamış devaö etmişsin. Ama şöyle bi durum var sen ailenle bu sekilde yaşamaya alıştın buda böyle devaö edecek degişmzler
Zor iş aileni atamazsın maalesef evlilikler aileden kacmak icin beden hayat senin istedigini yap üzüldüm senin icin demek sevgilini bilseler kann cıkar
02 Yorumla
Soran+1 yılAilemden kaçmak için değil de daha bireysel bir hayat için daha çok kazanmaya çalışıyorum diyebilirim
Ne inancın ya tarzin o ailenin çocuğu olduğu gerçeğini değiştirmez saygı duymalısın bence
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 644 cevap paylaştı.
+1 yılailenle aranızda ciddi görüş farkı var ama bikini giyerken bir şey olmuyorsa resim atarken de olmaz
03 Yorumla
Soran+1 yılEvet bunu kabul ettiler ama haala bazı şeyleri kabullenemiyorlar ve beni çok bunaltıyorlar, çocukluğumdan beri beni baskılamaya çalıştılar ve ben bir süre hangi kişiliğe bürüneceğimi şaşırdım ve bi ara bu beni tam depresyona sokacakken kendi olmak istediğim kişilikte baskıladım, zorladım onları
Soran+1 yılAma haaala arada böyle şeyler yaşıyoruz ve annem katlanamayacağım cümleler söylüyo napacağımı bilmiyorum onu görmemezlikten gelmekte üzüyo gelmemekte
- +1 yıl
bu sende ters etki yapar bu bağlamda ailenden intikam almak istersin
Aile & Toplum konusunda 569 cevap paylaştı. Seni istediği kalıba sokamamış. Belki de kendi bunları yapamadığı için evladına karşı bir kıskançlık var içten içe hep ve bunu dışa vuruyor.
00 YorumlaFoto nerde? ne bilelim ne giydin? üstün var mı yomu? ailenle sorunun.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBen babanın yerinde olsam çerçeveletip eve asardım. Terbiyesiz ya yaptığına bak... (!)
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılailelerimzi işeçemeiyoruz
bir çözümü var
çalışıp ayrı eve çıkmak00 Yorumla Fotoğrafı görelim tepki gösterilecek bir şey mi :D :D
00 YorumlaAilen igrençmiş iyi ki kendi kendine yetebiliyosun
00 Yorumla
+1 yılSoru sorup cevabını vermişsin Aslan burcusun sanırım
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSeni anlıyorum bende dinsizim ama ailemin kurallarına uymazsam beni evden atarlar üzülüyorum bende
00 Yorumla
+1 yılBir bahane bulup ailenden uzaklaş hem sen üzülürsün hem de onlar çok üzülür. Diğer türlü göz görmez gönül katlanır derler. Evlenince de baskıları kalkıyor genelde Türk aile yapısı işte küçük yerse bir de işin daha çok zor
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSenin anne babanın da evlattan yana hiç şansları yokmuş
03 Yorumla
Soran+1 yılKız kardeşim var o düzgün onlara göre, okuyor, kapalı ama onu da benim kadar çalışkan değil diye eleşiriyorlardı bi ara
Soran+1 yılYani daha çok çalışmasını istiyorlardı ama tabi şimdi bir şey demiyorlar onlara göre normal düz klasik bi insan diye
Cevap sahibi+1 yılAttığın resim sosyal medyaya bakılırsa aşırı tepki verecek bir resim değil ama şahsen benim kızımda böyle resim paylaşmak istese tabiki izin vermem bu aile yapısı ile alakalı biraz onun için biraz olsun onların suyuna gitmeni tavsiye ederim
Gizli Üye(25-29)+1 yılYani napsın orası burası açık ortam kızını, üzülmesi normal. Kim alır öyle kızı
00 YorumlaYani bu kadar baskı kısıtlama görmüş bi insan gene aynısını ile tanışır çünkü genetiğimize işlemiş
04 Yorumla
Soran+1 yılSevgili olarak mı aynısını bulurum
Soran+1 yılAnladımm genelde tam tersi oluyo ama yani kısıtlayana denk geldiğim anda uzaklaşıyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen haklısın inan bana ailen biraz saçmalamış dertleşmek istermisin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılSanki üvey evlatsın bu kin nefret ne bu fotoları sosyal medyaya yüklüyormusun
00 Yorumla
+1 yılÇok kötü ya ama sen en azından çok bilinçli birine benziyorsun, sağlam duruşunu bozma bence
00 Yorumla
+1 yılYani orta yolu da bulabilirsin. Bu kötü bişey değil.
00 YorumlaÖncelikle bu yaşadığın durum için üzüldüm bikinili fotoğrafın linki varsa atar mısın?
02 Yorumla- +1 yıl
Lan hahahahahahahahahaha :D aradığım yorum
- +1 yıl
+1 yılYanlış aileye yanlış evlat diyorum
117 Yorumla
Soran+1 yılAilemi çok seviyorum ama bu konuda çok sıkıntılıyız, çocukluğumdan beri baskılamaya çalıştılar ama olmadı ben bir zaman sonra hangi kişiliğe bürüneceğimi şaşırdım öyle söyliyim en sonunda baktım depresyona sokacak bu beni ben de olmak istediğim kişi konusunda çok baskıladım, zorladım onları.
Soran+1 yılÜzülselerde yapacak bir şey yok diyorum ama bir yandan da beni çok üzüyorlar ve kendimi gene sıkıntıya sokuyorum
- +1 yıl
İşte onlar senin tam tersi bi kişi olmanı istemişler ya sen değişeceksin ya da onlar bu haline alışacak sence hangisi olur bunların
Soran+1 yılOnlar alışmak zorunda öbüründe ben yokum çünkü
- +1 yıl
Bu kadar anlaşamadığınız şey çok açık giyinmen mi ana sorun bu mu
Soran+1 yılEvet en büyük sorun bu ve fotoğraf olarakda paylaşmam saklamamam
- +1 yıl
Annem kapalı bi kadın mı peki
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
O zaman sıkıntı canım yaa bide dinine bağlı biriyse kadın senin kapalı hanım hanımcık biri olmanı beklerken sende böyle olunca büyük tepki verir çünkü Arada uçurum kadar fark var
Soran+1 yılÖyle bekliyordu zamanında da, baktı bu kadar olmuyo daha ilerlemesin diye çabalıyor ama evet çok sıkıntılı durum
- +1 yıl
Sende benim gibi biri oldun )
Soran+1 yılSende de mi aynı sıkıntı var :D
- +1 yıl
Yol benim ailem bişey demiyo da açıklık konusunda pp ye bak öyle misin yaani )
Soran+1 yılEvet böyleyim
- +1 yıl
Kaç yaşındasın ayrı mı yaşıyosun peki
Soran+1 yılHayır ailemleyim ama çıkıcam bir süre sonra, yirmi dört yaşındayım
- +1 yıl
Çık kesinlikle Aradaki farkı gör
Gençleştim resmen bu kadar mı farkeden diceksin )
Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Bende izinvermezdim
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılAilenin çocuğu isen aile tepkisi normal
00 Yorumla
+1 yılAnnenin bedduasının tutacağını düşünüyorum 😂
00 Yorumla
+1 yıltepki normal. ailen normal değil
00 Yorumla
+1 yılnasıl bir şey görebilirmiyim üzerinde
00 YorumlaBizede göster su muhafazakar memeleri
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. Instagram'da ailen varsa atma boş ver
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılİnancın yoksa ailen de yoktur zaten.
00 Yorumla Kendi evine çık ne yapıyorsan yap
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe iş yapıyorsun
07 Yorumla
Soran+1 yılTasarımcıyım
Cevap sahibi+1 yılYaş
Soran+1 yılYirmidört
Soran+1 yılSayıyla gitmedi nedense öyle yazdım
Cevap sahibi+1 yılAnnen seni kıskanıyor
Soran+1 yılO ne alaka sjsjsjx
Cevap sahibi+1 yılYaşayamadığı şeyleri yaşıyorsun
+1 yılLan ne yapalım senin icin
04 Yorumla
Soran+1 yılDüşünceni söyle
- +1 yıl
Bak nerelisin bilmiyorum ama bunları yapman benle evli olsan bile sıkıntı olmazdı o senin tercihin ve sen bir bireysin kendi isteklerin hee rahatsızsam senle konuşurum çözeriz ama açık giyinmek bikini giymen benlik sıkıntı olmazdı ama seni tebrik ediyorum kişiliğini bozmamissin bu olayın ekonomik özgürlükle alakası yok aile yardim ettiğin icin snaa ses çıkarmaktan cekiniyorlar para her kapıyı açar modu yapma bize uygun değil ama para verdiğin sürece yapabilirsin çünkü vermezse ne yaparız modundalar bence fikrimi sorduğun için yani para her kapıyı açar ama bence açmaz buda benim fikrim bu mantıkla gidersek konu manyaklasir seni zengin kocaya verip kapatıp kullanmayı düşünüyorlar sence soru buda
Soran+1 yılAileme çok parasal desteğim olmuyor, arada ufak tefek şeyler alıyorum ama çok büyuk değil ben birikim yapıp kendi işimi kurma niyetinde olduğum için biriktirmeye çalışıyorum.
- +1 yıl
Belki parayı yedirdigini düşünüyorlardır ozman
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılHaksız beddua tutmaz da haklı beddua tutar
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYa bi görebilseydik keşke o fotoyu
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlgun birisinn bence dusuncelerin cok mantikli
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılpaylaşmayaydın🤷♂️biliyosun işte.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsenin bomboş bi pislik oduğunu
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTanımak isteriz seni ne düşünelim
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 752 cevap paylaştı. Ailen kiziyorsa giyme
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 646 cevap paylaştı.
+1 yılSaçmalamış biraz yani aile
00 Yorumla Nasıl bir tepki tam olarak?
01 Yorumla
Soran+1 yılEn son beddua etti umarım özgürlüğünü kaybedersin diye
+1 yılİki tarafta haklı olabilir
00 Yorumla
+1 yılHaklı
00 Yorumla
+1 yılÜzme aileni
00 Yorumla
+1 yılKendi kafalarina göre gidiyorlar
00 Yorumla
+1 yılgörmek lazım
00 Yorumla
+1 yılKendi kafana göre takıl sal
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı. hımmm
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Çok mu açık 🤠
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇok mu açık bir görelim
00 Yorumla
+1 yılYaö kaçki
01 Yorumla
Soran+1 yılYirmi dört
+1 yılYas kaç senin
02 Yorumla
Soran+1 yılYirmi dört
- +1 yıl
Bikinili fotonu görebilir miyim
+1 yılİyimisn
00 YorumlaHaklılar
00 Yorumla
Devamını Gör(42)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Bikinili fotoğrafıma ailem büyük tepki gösterdi. Abartmıyorlar mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler