Geçen gün bir arkadaşımla konuşuyordum, sırf tatile gidebilmek için kredi çektiğini ve önümüzdeki yaza kadar ödeyeceğini söyledi. Sizce mantıklı bir hareket mi bu?

Geçen gün bir arkadaşımla konuşuyordum, sırf tatile gidebilmek için kredi çektiğini ve önümüzdeki yaza kadar ödeyeceğini söyledi. Sizce mantıklı bir hareket mi bu?
Eskilerin güzel bir sözü var, keyfin veresiyesi olmaz diye. Çok doğru bir söz. O arkadaş tüm tatili boyunca tüm yok ödeyeceği borç hiç aklına gelmeyecek hiç rahatsız olmayacaksa bir şey diyemem :) zayıf bir ihtimal geliri iyiyse belki birikmiş parası yoktur ama o zaman kredi düşünülebilir. Şu sıralar kredi aslında işi bilenler için nimet gibi:)
Kesinlikle mantıklı bir seçenek değil. Bende istediğim yere sırf o yüzden gidemeyeceğim toplamda 12-14 bin TL arası para harcayacağım için sırf bunu da kredi kartından geçirmek istemiyorum. Geri ödemesi gereksiz sıkıntı olacağı için kim bilir ödeyeceğim dönemde neler çıkacak neler. Daha sonra standartlarımı 1-2 tık aşağı çekmek durumunda kalarak başka bir yere gideceğim.
1 yıl boyunca tüm maaşını mı oraya veriyor sanki? Demek ki durumu ona yetiyor ki öyle yapıyor. Fakir diye tatil yapmaya hakkı yok mu? Bir tane insan da olabilir dememiş ama olabilir. O da tatil yapsın. Aylık azar azar öder ne olacak? Gezmek, eğlenmek onun da hakkı. Bana soracak olursan evdeki eşyaları sürekli değiştirmek yerine tatil yapar gezer eğlenirim daha iyi.
Yazlık bir yerde ailesi ile ortak ev alsın krediyi öyle ödesin. Gitsin her yaz tatil yapsın.
Evet şu an fiyatlar uçtu, hayat pahalı ama illa yazlık, denize yakın bir yerlerde alınabilecek daire, evler vardır bence.
Bir haftalık tatil için bir yıl borç ödeyeceğime 10-20 yıl aile desteği ile borç öderim en azından her sene tatile giderim.
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!2 haftalık bir tatil için bütün sene boyunca borç ödenmez ben olsam gitmezdim. Mantıklı bir hareket olmadığını düşünüyorum kendi adıma böyle bir şey yapmazdım bütçeme uygun yerlere gidip tatil yapmaya çalışırdım.
Gittiğine pişman olur insan
Ödenmez, hatta o kadar pahalı tatile özellikle gidilmez ve gidilmemeli.
İnsanlar kredi çekip tatillere servet harcamaya devam ettikçe fiyatlar düşmez.
Kimse tatile gitmezese fiyatlar düşer, bir kaç sene sıkın dişinizi, gitmeyin, bakın bakalım nasıl da düşüyor fiyatlar.
Kapitalizm seni bir yıl çalıştırır 10 günlük tatil parası kazandırmaz.
Ne demiş büyük düşünür charles bukowski
Kölelere asla özgür olacakları kadar ödeme yapmazlar. Hayatta kalmalarına yetecek kadarını verirler ki çalışmaya devam etsinler.
Mantikli , ne kadar yasayacagin belli degil , firsatin varkeb gez toz hayatini yasa tatlim , bende isi biraktim tatile gittim zir zir ariyor patron sktr git dedim senin isinide paranida , sonra ne yazdin gelcek ay maasina zam yapacagiz 😂sormadim bile kac , ciktim 2 ay kafa dinlicem
Ödeyecek durumu varsa değer bence, ama yoksa değmez demek ki ödeyecek durumu var yoksa oda böyle bişi yapmazdı hem kaç kere gelicez Dünya ya gezip görmeyeceksek afedersin Hayvanlardan farkımız yok sadece yeme içme yaşıyoruz demektir
Borç kredi ne için kullanilir? bunu bilmek gerekir. keyfe keder kredi çekilip borç yapılmaz. Karşılığı olmali, karşılığı olmayan borç sadece enayilik ten başka bir şey değildir. Keyifin borcu olmaz düşüncesini taşıyorum
Tabiki hayır çok basit düşünmüş arkadaşın tamam yıl boyunca yoruluyor olabilir ama maddi durumu yoksa ille de pahalı bir tatil şart değil ki çok daha ucuza kamp yapabilirdi ya da kırsal kesimlerde köylerde kafasını dinler doğa yürüyüşleri yapardı
Pardon ama peşin parayla tatile gidenmi var? Varsa bile önden para biriktirmiştir. O zaman ha önceden para biriktiriyorun ha sonradan kredi ödüyorsun ne farkederki ödeme imkanı varsa gayet tabi çekebilir krediyi
saçmalık yahu. çok zorda kalmadıkça söz temsil bıçak kemiğe dayanmadıkça kredi işine bulaşmamak gerek. 15 gün tatili insanın burnundan getirir o bankalar. değmez
keyif para ile yapılır. borç para ile keyif olmaz.
O arkadaşın fakir ve hayatta bir baltaya sap olamıcak sırf iyi bir yerde story atıp milleti kıskandırmak için 1 senelik borç ödüyor ve 1 sene boyunca 5 parasız çulsuz gezecek
Merak etme kendilerini bir cacık sanıyorlar ama aç k*pek olduklarını herkes biliyor sosyal medyada iyi bir makyaj birazcık açıklık vede filtre kullanmakla hava atan tip çok var
Sırf o yüzden bir arsa alıp ahşaptan yazlık ev türü bir yer yaptım evime 2 saat mesafede dilediğim zaman gidip kalıyorum bahçe işleriykede uğraşıyorum oh miss 😁
Ben borçla tatil yapmam. Peşin paramla param kadar tatil yaparım. Bir yıl hiç borçlanmadım borçlanmam da. 😎
Başlarım öyle işe 15 gün evde yatarım bir yıl onun ceremesini çekmem arkadaş var mı böyle bir saçmalık
Pek mantıklı değil ama canına tak etmiştir, senelerdir gitmiyordur, bu sene gitmeyi planlıyormuştur zaten o şekil azıcık msntığı var.
Değil. Tamam anı yaşamak güzel-onemli. Ama o şey geçip gidince geriye kalanın kaybedilene değmedigi anlaşılır.
Ben sevmem
Sırf millete ozencem diye böyle bir yüke girmem
Daha hesaplı tatil yapilabilirdi
@eylülll2 keşfetmek içinse 2 3 gunluhene gidersin
Ama 2 hafta gidilmez
Ben özentilik olarak görüyorum
Ama tabi herkes kendisi bilir
Sonuçta onlar çalışıyor
Türkiye bu halde olabilir
Ama bu akılsızca davranacağın anlamına gelmiyor
Neyse herkes kendi çalışıyor
Ne ediyorlar etsinler
Beni ilgilendirmez
Şartlara bağlı olarak mantıklı bir hareket. Başka seçeneği yok ki. Ama yaş ilerledikçe tatilin bu şekilde tadı tuzu kalmıyor.
Ruhumu ve bedenimi dinlendiricem diye borçlanarak tatil yapsam daha fena içim sıkılır. Tatilin bir anlamı kalmaz bence.
Oldukça mantıksız. İlla tatil yapacaksan biriktirirsin bir süre öyle gidersin. Kredi olayları sakat. Değmez birde.
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş