Almanya ya işçi vizesi çıkarıp gitmeyi düşünüyorum vizenin 6 ay süresi var ve ben 6 süre içinde her türlü bi iş bulabilir miyim gidersem kreuzberg e gidicem türklerin çoğunluğu orada onlardan destek felan almayı düşünüyorum iş bulma konusunda yardımcı olurlar mı?
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
isin hazir olmadan is vizesi vereceklerini nereden cikardin
1 hafta 10 günlüğüne gidicem ya da orada iş arıcam ancak o şekilde olur
sence almanyaya bu yolla girmeye calisan tek kisi sen misin ve sence almanya bunu yer mi
demek istediğim 10 günlük turist olarak gidicem ve o esnada iş arıcam işi bulduktan sonra iş veren sana 6 ay çalışma vizesi çıkarıcak bu kadar basit almanyada arkadaşlarım var ancak bu şekilde olur dedi.
zaten boyle anlamistim ve son yazdigim buna bir yanitti
avrupa, turist vizesiyle gelip kalmaya calisanlarla doludur ve turkiyenin bu konuda buyuk bir sohreti vardir, ozellikle almanyada
turk yurttaslarinin sinirda hos karsilanmamasinin nedeni de budur
ozellikle pasaportunuzda baska birinci dunya ulkelerinin muhurleri yoksa
iyi giyimli ve kulturlu degilseniz
ingilizceyi ibrahim tatlises gibi konusuyorsaniz
kalma surenizden cok daha fazlasini karsilayacak paraniz ve temiz bir kredi siciliniz yoksa
isiniz cok zor, nacizane onerimdir bulasmamaniz
ulkeye girisinizin reddedilmesi sicilinize islenmektedir
su siralar eskiden el ustunde tutulan hususi (yesil) ve servis (gri) pasaportlar bile geri cevrilmekte son zamanlardaki yolsuzluk vakalari nedeniyle
ve schengen bolgesi herkesin vize muafiyetini kaldiracak cevrimici bir vize uygulamasina geciyor
turist olarak geldiyseniz turist olarak gidin
yoksa bir daha hicbir yere ucak kargosuna saklanmak disinda yolculuk edemezsiniz
o zaman türkiye iken almanyada iş veren ile anlaşmak gerekiyor yani almanyada bi iş ayarlıcam iş verende bana çalışma vizesi çıkaracak ama ben orada yaşayan arkadaşıma sordum gelip 1 haftada iş bulabilirsin demişti zorlarsan ama bana turist vizesi ile gelip bulamazsın vs demedi
aslinda teorik olarak bulabilirsiniz ama bu bir haftada ya da on gunde birinin sizin vasiflarinizi begenip sizi ise almasi, sonra size guvenip kefil olmasi gerekiyor, bunun ne kadar zor oldugunu ise soyle aciklayayim; kefalet suresi bitene kadar ulkede islediginiz tum suclardan onlar da sorumlu tutulabilir
almanyadaki iyi yetismis ve dinamik yurttaslar ya da genc gocmenler dururken turkiye gibi batik bir egitim sistemine saplanmis bir ulkeden anladigim kadariyla cok da kalifiye olmayan (artik ne isiyse) bir calisan getirtmek ise turk isverenlerin dahi tenezzul etmeyecegi curuk bir fikirdir
kaldi ki almanya, akrabasini, esini dostunu getirtmek isteyen gocmenlerden haberdardir; almanyada bunu en basta yapan turklerdir, baska ulkelerde ise cinliler…
halk arasinda bile bir gelip bin olduklari konusulur bunlarin
ozetle size yardimci olmak adina onerebilecegim tek sey kendinizi iyice gelistirmeniz, belki almanya menseili ve turkiyede etkinlik gosteren bir sirket bunyesinde ise girmeniz, yukselmeniz ve tayin istemenizdir
almanyanin goc politikalarini bu kadar secici kilmasinin amaci ise paris sokaklarinda decathlon cadirlarinda yatan yuzbinlerce afrikali frankofon yurttas ve yarattiklari toplumsal sorunlari gormeleridir
mesela orada almanyada doğmuş büyümüş kız arkadaşım var onunla evlendiğimi var sayıyorum o zaman bi zorluk oluyor mu gidip yaşayabilmek konusunda orada?
almanyada dogup buyumekle yurttas olunmuyor, belli bir yil yasamissa yurttaslik hakki kazaniyor, dolayisiyla oturma izni olan bir kadinla (ya da erkekle) evliliginiz cok daha dikkatle incelenecektir onaylanmadan once bir ab vatandasiyla olana kiyasla
bu durumda kendileri turkiyeye gelmelidir ve bir nikah kiyilmalidir ya da artik ulke yasalarinda nasil bir ikili birliktelik soz konusuysa…
daha sonra turkiyede bircok islemi tamamlayip oturma iznini (belirtilen adrese) cikarirsaniz buradan kalkip gidebilirsiniz
ote yandan dedigim gibi kendilerinin yurttasligi bulunmuyorsa almanya sazan devlet degildir, farkindaligi yuksektir ve isiniz, diliniz, vasfiniz yoksa evliligi kabul etse de oturma iznini ya vermeyecek ya da elinden geldiginde geciktirecektir
anladım hocam şimdi benim ingilizcem var fakat almanca dilim yok şimdi mesela diyelim ben oraya gittim iş aramaya benim ingilizce dilim var genede işe yarıyor mu kurtarabilir miyim ingilizce dil ile almanca bilmeden zaten sonradan orada yaşamaya başlayınca insan içinde olduğun için öğrenmeye başlarsın
efendim almanyadaki sosyal yasami cok bilmiyorum ama italya fransa ispanya gibi ulkelerde ingilizcenin degeri yoktur kendi dillerinin yaninda, almanyada belki biraz daha puan kazandirabilir ama ulkenin bildigim kadariyla tek resmi dili almanca yani ingilizce bilmenizin oturma izni basvurunuza yardimi olacagini sanmiyorum ancak saygin bir enstituden b1 almanca belgesi alirsaniz o arti puan
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!