Schengen vizeniz ve maddi olarak imkanınız olsa Avrupa'da ki ilk seyahatinizi nereye yapardınız?

Ben her zaman Hollanda'ciyim. Her metrekaresini seve seve gezebilirim. Ama İtalya için sunu söyleyebilirim. Bir taşın 1 yıllık mi bin yıllık mi olduğu seni ilgilendiriyorsa kesinlikle Roma, pisa ve Floransa ama yok ben doğa severim diyorsan Milano ve Como gölü derim. Ben taşlarla ilgilenmiyorum. O yüzden Roma bir kez yetti daha gitmem ama Milano'ya sanırım 5 kez gittim. Yine giderim. Tercih sana kalmış.
Teşekkür ederim bu değerli bilgiler için. Sağlıcakla kal 😄
Schengen vizem yok ama Avrupa birliği pasaportum var tavsiye edeceğin yerlerde Prag Amsterdam Kiev Paris Londra İtalya’ya da gittim ama İtalya’nın o kadar matah bir yeri yok yani sadece gondolları var başka bir şey değil yani anlamıyorum bu gençlerdeki İtalya sevdası dünyada gezilecek görülecek o kadar yerler var ki tatil yapılabilecek
Vizeyi italya üzerinden aldığım için oradan başlayacağım. Ondan dolayı.
Dediğin gibi aklımda zaten norveç, İsviçre, irlanda, danimarka vb. Yerler de var ama şu italya yı bir atlatayım😃
Bi ara italyaya gitmek istiyordum ama hevesim kaçtı daha sonra isviçreye gitmek istiyordum ondan da sıkıldım
Gidebildiğin ve sıkılmadığın bir yer oldu mu bari? :D
Hayır olmadı ejjxjs benm sıkılmadığım tek bir an yok galiba
İkizler burcu musun? :D haha.. Ayrıca umarım bir gün sıkılmaktan sıkılırsın.
Hayır da sıkılmaktan da sıkıldım canım sıkılınca mutsuz hissediyorum kafamı kesesim geliyor jsjxjd
Bir o kalmış zaten de aman yapma jjdjd..
Umalım da bir gün tüm sıkıntılarını giderebilecek biri ve bir şey çıksın hayatında :D
Sanmam mutluluğumu bir başkasının varlığına bağlamam ki ben ejdjshs
O zaman bir şeylere bağla. Onlar da olmaz diyorsan hakkında hayırlısı valla. :D
Bağladığım şeyin sonsuz olmaz ihtinali yok
Vizesizim.
İtalya’ya da çok uzun yıllar önce gittim. floransa’da Ufızzi müzesini gezebilirsin. Mesela Napoli’den Caprı Adası’na gidebilirsin. Hem rezil Napoli’yi ve gereksiz halkını da görmüş olursun. Roma gezilmeli. Venedik de bence bktan bir yer ama neden bu kadar matah bir yer gibi anlatırlar anlamıyorum. Ha bir de Roma’da aşk çeşmesi vardı Trevi Çeşmesi. Saçmasapan para atıyorsun tekrar gelmek için falan. İşte her şey çok pahalı. Ama astronomik pahalı. Tekrar gider misin desen müzeler için evet derim. Venedik de evet iyiydi ama gondol çok pahalıydı. Bir de ben tablo meraklısıyım. Tablo satın aldım. Onlar hala benim duvarlarımda nefis eserler. Gitmeni tavsiye edeceğim yerse İtalya dışında Londra olabilir. Viyana da güzel.
Norveç de güzeldi. Mesela Leningrad yeni adıyla St Petersburg çok güzeldi bence gidilmeli. Ermitaj müzesiydi galiba orada onu gezmelisin. Muhteşem. Viyana’da opera dinlemelisin. Paris’te lido gecesine git mesela. Çok eskilerde kaldı ama git bir kere. Londra da The lıon kıng muzıkalıne gitmelisin mesela. Yine muhteşemmmm. O kadar çok şey var ki. Gemiyle beyaz gecelere akmalısın. Akmalısın akmalı…:)
Ben buna eig veririrm.
Çok teşekkür ediyorum :) Zaten vizeyi italyadan aldığım için oradan başlayacağım ama sonrasında ise kuzey ülkelerine yöneleceğim.. norveç, danimarka vs..
Tabi ordan başlarsın ama sonra coşarsın. Berlin falan bana çok sıkıcı gelmişti mesela Amsterdam ot kokuyor bence neyini beğeniyorlar anlamıyorum ama tabi bir kere git keza paris de öyle çamurlu bir su ortadan geçiyor aptal bir demir parçasına ( eyfel kulesi) millet koşturuyor😂inan çok da önemli değil. Ama louvre müzesi, Lüksemburg bahçesi ( Pariste) güzeldi. Notre dame katedrali yine Pariste. Ya o kadar çok ülke o kadar çok şehir o kadar gidilecek anlatılacak yer var ki. Hepsini de mutlaka bir insan yaşarken görmeli.
Cevap
6Cevap
İtalya ya da yunanistan
Benim tüm ülkeler için vizem var😅 zamanım ve fırsatım yok.😕 İtalya ve İspanya candır. Gideceğim inş.
O kadar çok gezmek istediğim ülke var ki..
Ama sanırım bunların başında İtalya geliyor..
Sonra İspanya, Hollanda, Fransa...
Ay say say bitmez 😁
Henüz bir ülkeye gidemedim ama kısmetse okumak için İrlanda'ya gideceğim 💕
1 yıllık Almanya shengen vizem var şu an zaten. Ama işimden ötürü gezemiyorum gisersem de iş amaçlı gidiyorum.
İrlanda isterdim belki bir gün kısmet olursa önceliğim orasıdır. 😊
Almanya'ya şu an. Normalde Japonya da. Almanya'ya hedefim
İtalya yine İtalya ve yine İtalya rüyalar şehrisi 🤗🤗
İngiltere ✌😎
Floransa
İtalya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?