Evet kampseverler ve metropol sıkıntısı çekip kendini ilk fırsatta doğanın şevkatli ve de sert kollarına atanlar sorum sizlere. Çok istiyorum ama hiç deneyimim yok. İlgilenen arkadaşlarım da yok. Nereden başlamalıyım. Kamp outdoor vs grupları varsa bunlara nasıl ulaşabilirim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
Kamp şehir hayatından bunalanlar için icad edilmiş olsa gerek çünkü köy gibi yerlerde kampa ihtiyaç duyulmaz zaten doğadasın kafa rahat kampa nasıl başlanır öncelikle malzemen tam olsun çadırın kaliteli uyku tulumun muhakkak olsun altına mat ser lambaların olsun ilk yardım çantan tabiki sırt çantaların yedek kıyafet vs
02 Yorumla- +1 yıl
Karavan fuarı öyle maalesef
En İyi Cevaplar
Bence ilk başta, çadır kiralayan kamp alanları hakkında bilgi topla sana yakın olanlardan kamp çadırı kiralayarak kal. İlk defa yapacağın için çok fazla detaya girme karavandır felan. Çadırda kalırken yanına alman gereken malzemeler hakkında biraz bilgi topla ve bir kaç sefer bu şekilde kal. Baktın olacak gibi o zaman kendi ekipmanını toplamaya başlayabilirsin. Dışarıdan göründüğü gibi her zaman sevimli olmuyor zorlukları var. Hatta genel bilgi bulabileceğin bir yazı atıyorum. Çadır alırken nelere dikkat etmelisin anlatmışlar. www. eniyikampalanlari. com/.../
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
8Cevap
Üstad hiç yapmadıysan önce ufaktan balığa falan git, ormanda yürüyüşe falan başla. Baktın sana göre, ondan sonra imkanların dahilinde ekipmanları toplar, outdoor yaşama giriş yaparsın. Ben de buna benzer bir soru sormuştum, pek kimse sevmiyor bu tarz ortamları. Gece göle mekan kurup sabaha kadar müzik çay balık arkadaşlarla uzun muhabbetler efsane oluyor. 🙂
14 Yorumla- +1 yıl
Kışın zor oluyor zaten, eğer deneyimli bir doğa insanı değilsen. İlkbahar ve yaza kadar planlarını, ona uygun ihtiyaçlarını giderip outdoor yaşama merhaba diyebilirsin. Ben de askerden geldim işe girdim derken hiç fırsatım olmadı. Bu ay olta takımı alıp havalar düzelene kadar balığa falan giderim diyorum Galata'ya. 🙂
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Bence ilk etapta kamp yerlerinde kalınmalı yani doğaya alışmak kolay değil. Kamp yerlerinin güvenlik, sıcak su ve tuvalet gibi hizmetleri oluyor. Doğaya alışmak açısından bunlar önemli noktalar. Sonrasında ıssız yerlere gidilebilir. Alışılırsa neden olmasın.
11 Yorumla- +1 yıl
İnsan doğaya alışıyorda soğua alışamıyor. En azından ben alışamadım. Ama kamp yerleri çok mantıklı olur doğru söylüyorsun. Geriye sadece ekipmanları almak ve en az bir edet kampbuddy bulmak kalıyor sanırım :)
- +1 yıl
bı kamp sobası bı kamp çantası bı küçük kürek biraz yiyecek küçük bı balta lazım çadırı kurup sobayı yak tava yumurta ekmek ile başla kışın çok iyi olur
12 Yorumla- +1 yıl
ağa bende yapacaktım ama işte soğudum hayatta belki başka kızlarda devam ederim
- +1 yıl
Nerede yaşıyorsun? Çadırın var mı? Yaz kampı kış kampı tercihin hangisi? Kaç günlük kamp atmak istiyorsun? Ulaş bana ;)
02 Yorumla- +1 yıl
İstanbul da yaşıyorum. Hiçbir ekipmanım yok. Sadece varlığımı ortaya koyuyorum :) Kış kampının ağır olacağını düşünüyorum. Sanarım ilk kampımın yaz kampı olması daha mantıklı olur. İlk etapta sadece haftasonu bir gece olarak düşünüyorum. Tabi henüz araştırma aşamsında olduğum için kesin bir karara varmış değilim :)
- +1 yıl
Ooo sen o zaman önce çadır ve kamp yatağı araştır. Kamp zevkli oluyor fakat yanında kafa dengi insanlar olursa tersi durumda zehir olur ona göre hareket et.
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Dostum ne zaman kamp yapmak istesem bir aksilik çıktı fırsat olmadı umarım sen başarırsın:)
Karlı bir doha hayatı istersen kestane yaparım sana baş üstünde yerin var 🙂015 Yorumla- Cevap sahibi+1 yıl
Büyük kentte yaşıyorsan kamp hayatı isteyebilirsin.
Benim gibi büyük kentten küçük bir kente yerleştiysen bu duruma alışmak zorunda kalabilir ve her gününü kamp tadında geçirebilirsin :) - Cevap sahibi+1 yıl
Birbirimizin tam tersi hayatı yaşıyoruz yani.
Ben de İstanbul'dan kalktım ve en küçük şehirlerden en küçük ilçelerden birine yerleştim gotik bir yaşamım var.
Yaz mevsimlerinde yine İstanbul'da ailemin yanında oluyorum ve bunun bir kültür şokuna da yol açtığını söyleyebilirim.
Bu nedenle anlayabiliyorum seni 😊 - Cevap sahibi+1 yıl
"Artık İstanbul'da yaşamak istemiyorum" diye söyleyerek ayrılan biri olarak ben bile özlüyorsam...
Evet seni anlayabiliyorum, zira bir çeşit yaklaşma-kaçınma çatışması bu durum.
Benim de her yaz İstanbul'a geldiğimde ailem dışında bir arkadaşım yok, belki bu durum bir miktar benim sıkılmama sebep oluyor ama yine de seviyorum İstanbul'da olmayi her ne kadar bir kahve içeceğim dost olmasa da 😊😊 - Cevap sahibi+1 yıl
Teşekkür ederim dostum.
Ben çok kentte bulundum şimdiye kadar fakat bundan dolayı sanırım etkili uzun süreli arkadaşlıklar fazla olmadı.
Ama İstanbul bende hep ayrı oldu.
Hem sevdiğim hem sevmediğim bir şehir.
Biraz once de söylediğim gibi çok büyük bir hevesle ayrıldım oradan, bir daha dönmek istemiyordum bile.
Fakat bir hafta sonra İstanbul'a gideceğim ve zamanı iple çekiyorum diyebilirim dostum 😊 - Cevap sahibi+1 yıl
Kedilerin geçtiği sokakların bir bildiği vardır elbet. Ve o sokaklarda göğe baktığında ışığa karışır umuda yol alırsın.
Geçmiş eğer bir şeyleri hatırlatır ise aslında geçmemiştir.
Bu arada kahveleri ben ısmarlıyorum adam😊 - Cevap sahibi+1 yıl
Varol kıymetli dostum.
1 hafta sonra oradayım;
Mekanı seçmek senden, kahveler benden, samimiyet candan ve muhabbet gönülden 😊 - Cevap sahibi+1 yıl
Anlaşıldı, ben misafir sayıldığım için tavsiyelere de açık olduğunu düşünüyorum :)
Ozelden yazdım, takipte kalalım dostum. Gecen iyi, hayal dünyan geniş olsun :)
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Bir kere yaptık kızlarla polisler bastı çevre yoluna araba park ettik diye üstüne yağmur yağdı pişman olduk bir daha da yapmadık
04 Yorumla- Cevap sahibi+1 yıl
Aslında kamp grupları var onlarla gidersen çok güzel olur. Son dakika belediye yer açısından sıkıntı çıkardı diye gruptan ayrıldık kendi başımıza yapalım dedik yapmaz olaydık 😂 sabahta koruyucular ve keçiler baskın yaptı 😂
- Cevap sahibi+1 yıl
Hahah yok gidebilirsin oraya ama biz kamp alanı dışında yaptık 😂
Tatil & Seyahat konusunda 1,7b cevap paylaştı. Ben Muğla tarafını tercih ederim
00 Yorumla- +1 yıl
Tek başına yapamazsın kanka
01 Yorumla - +1 yıl
Aletlerini al
00 Yorumla - +1 yıl
Hiç kamp yapmadım
00 Yorumla
Devamını Gör(5)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında