bence aşırı mantıklı çünkü düğün denilen şeyi kimse gelin ve damat için yapmıyor aileler kendilerinin o zamana kadar taktıkları altınları veya takıları tahsil edebilmek için istiyor. Gelin eğer bu işin meraklısı ise millete nispet diye damada ve kendisine abuk sabuk konseptli düğün yapıyor ve milleti eğlendirmek için abartı rakamlara 1-2 saatlik bir organizasyonu karşılamak masrafı çıkarıyor ve evliliklerinin neredeyse 4-5 senesi bunun borcunu ödüyorlar. Onun yerine çok daha faydalı şeyler yapılabilir.
Kına nişan mehir altın düğün bunlar bana çok saçma geliyor cidden. Aile içinde bir yüzük merasimi ve Sade bir nikah töreni kafidir bence. Boş yere para israfı bence. Yani böyle şeylere karşı degilim ama gereksiz geliyor bana. Hem zaten ekonomi desen berbat durumda. Boş yere insanlar borcun derdin altında eziliyor eski adetleri yerine getirmek için... o parayla yurt dışı tatili çok daha mantıklı bence.
Borca giriyorlar sonra gecim derdi cekiyorlar haliyle sonra anlasamamaya baslayip ayriliyorlar paran varsa en kral dugunu yapmak istiyorsan yaparsin dugun icin kredi cekilmez hatta bana gore hic bisi icin kredi cekilmez borc tamamen kotu bir sey mumkunse hic cekilmesin yani paran ortalamaysa yani 100-200k birikiminde varsa o da dugune degil eşinle gezmeye harcarsin tamamdir niye milleti eglendircez yani boş
En mantiklisi o zaten milleti eglendirmek icin nie bir ton masraf edelim ki sade bir nikah sonrasi kendimiz icin olan mukemmel bir tatil daha iyi olur, yurtdisi gormus oluruz hem yurtici olursa da o yurtdisi parasina kral gibi yurticinde de tatil yapilabilir yani millete degil kemdimize harcayalimda nere olursa guzel olur
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bi düğünlere o kadar çok para harcanıyor ki... neden? Millet ne der , herkes yapıyor bizde yapmak zorundayız gibi saçma sapan bir gelenek hale geldi düğünlerimiz. Gençler yeno tiva kuracak her şey çok pahali birde milleti eğlendirmek için o kadar borca giriyorlar. İnsanlar kendi için harcamalı parasını... kendi jayatini istediği gibi kurmalı & istediği yere gidebilmeli... kafa yapımızı değiştirelim arkadaşlar
Gerçi artık düğün yapsan da bir şey ifade etmiyor Çünkü senin çeyrek taktığın kişiler Bu zamanda sana anca 200 TL takabiliyor çeyrek olmuş 1000 TL Yuh anasını satayım ya
Sen ne uygun görürsen o. Daha en başta kadının emrine göre iş yaparsan geçmiş olsun. Düğün ve balayı kadın için değil sadece erkek için de. Ancak masrafı kim ödüyorsa kararı o verecek. Parazitler her zaman konaklarına uyarlar.
Bence ne düğün ne tatil. İkisine de para yetişmez. Ev kurmak bile aşırı zor yani. Ev bile yavaş yavaş olmalı. Ne biliyim bazı şeyler az kullanılmış ikinci el falan olmalı. Zamanla değiştirilir.
Zaten şu düğün işi kafamı kurcalıyor, o kadar masraf çıkacak, tanıdığım herkes gelecek falan, bayağı bi strese girerim ben. Balayı tatili hiç fena fikir değilmiş.
Ben de eğer sevdiğim biri olursa ve evlenmek istersek, nikah yapmayı düşünüyorum kendi adıma. Düğün isterse de bir şekilde iknaya giderim. O masrafa içim gidiyor. Neler yaparız neler
Dügün sevmem işkence gibi geliyor bana... balayinda da o kadar parayı çarçur etmem kalici bir yatırım yaparım ve guzel bir şehirde de balayı belki de orman evinde..
Evet en mantıklısı bu. Bir nikah yeterli bana kalırsa.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu devirde ne düğün ne de balayı olur hersey pahalı ve düğün israf bence bana çok saçma geliyor millet g. tunu hopaltiyor izliyoruz bizde 4 5 saatlik için saçma ve gereksiz bekliyorsun o kadar gelecekler mi saat zaman geçiyor 8 9 oluyor 11 oldu mu herkes evine insan bi mantıklı düşünsün bence gerek var mı düğüne balayı da olmaz virüs var
3
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Balayı da saçma geliyor tek gecelik iş için 8 _ 10 saat yol gidilmez🤣
Davul zurna ile uğraşacağıma sakin bir balayı yaparım çok daha iyi ben mantıklı buldum.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Benim taktığım o kadar altın geri dönmezse batarım. Bu yüzden o düğün şart. Balayı için yurt dışı fikri geldiyse onu da reddetmem. Düğün+ yurt dışı olsun.