İzmit'te halk otobüsünde yolculuk sırasında yaşlılara yer verilmesini isteyen kişiye diğer yolcular saldırdı. Kavgada, yaşlılara yer isteyen gencin dudağı patladı, tekme ve yumruklarla dayak yedi. Bir yolcunun cep telefonu ile kaydettiği görüntülerde kimsenin yaşlılara yer vermemesi üzerine bir kişi yer vermeyen yolculara serzenişte bulundu. Diğer yolcular 'sen kendi işine baksana' diyerek yer isteyen genci tekme ve yumruklarla dövdüler. Dayak yiyen genç otobüsten inerken 'bundan sonra kimseye karışmayacağını' söyledi. https://www.kocaelibarisgazetesi.com/haber/5958139/yaslilara-yer-verilmesini-istedi-dayak-yedi
'Yaşlılara yer verin' dedi, dayak yedi! Otobüste yer veriyor musunuz?
Özellikle tramvayda denk geliyorum, bazen yaşlılar biniyor biri hemen atılıyor yer veriyor çok hoş çok güzel... diğer yaşlı geliyor bu defa başkasına diyor ki “amcaya yer versene, kalk ordan” kimi uğraşmak istemiyor kalkıyor, kimisi ise üslubundan dolayı tartışmaya giriyor. Yer verilir verilmez bu kişinin tamamen kendi insiyatifinde olan bişey, ama kalkıp ta bir başkasına dayatma yapması gereksiz şov yapması bana gösteriş geliyor, yanlış geliyor. Yer vermeyen genci ulu orta eleştiren gençliğe o kalabalıkta hakaret eden yaşlıyı da gördü bu gözler. Bunlar nezakettir, biri bu nezaketi göstermiyor diye kabalaşmaya gerek yok bence.
Kendi yerini vermiş diğerlerine baskı yapmasa iyiydi. yazık olmuş gence. izmit ten İstanbul a gelen dayak atan yolcu da adım kadar eminim İstanbul da oturuyor buradakiler en ufak bir şeyde medeniyetsizce konuşmayı bilmeyen kırsal kesim insanı kaba kuvvete başvurur hemen. Varoş yani çoğunluğu ayak takımı serseri medeniyetsiz ahlaksız say say bitmez insan kılıklı ucubeler 😂yeter mi
Şahsım adına yer veriyorum ne olacak. Ancak yaşlılarda şu var illa yer verilmesini istiyor. Onlar parayla sanki gençler bedava gidiyor. Herkes dışarda gezip tozmuyor yorgun olan var hasta olan var üstten üstten laf sokmaları hoş değil. Yani kimsenin haddine değil yer verip verilmemesini tartışmak. Adamdan kan alırlar öyle.
Şiddeti asla savunmuyorum. Ne olursa olsun çocuğa saldırmaları yanlış ancak kimse, kimseye yer vermek zorunda da değil. Yaşlı ya da değil. Bu incelik meselesi, zorunluluk meselesi değil. Kendisi yer veriyorsa verir ama diğer insanlara bu konuda dayatma yapamaz.
Kimse kimseye yer vermek zorunda degil. Babasının malı değildir otobüs.. şu kişiye yer ver diye söylesin adam hakkettiğini buldu. Herkes bir değildir. Ben boş yer bulursam otururum. Ineceksem inmeden yerimi veririm bir bayana ya da yaşlı birine.
Bir yerde indirim ve bedava mal görünce sizden önce uçarak koşarak fidiyorlar ama mamisada messir macunu kazanına düşen dayıyı gördükten sonra kimseye itimatiım kalmadı
Keşke yaşlılara özel otobüsler sürseler piyasaya hepsi birbirine yer verir ortada sorun morun kalmaz
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yaşayacakları kadar yaşamışlar zaten, yer vermedim diye saygısız olmuyorum biraz da onlar yer versin. Kaç yıldır her otobüse bindiğimde yaşlılara yer ver diye baskı uyguluyorlar otobüste, yıllarca yer verdim şimdi onlar ayakta beklesin. Ben yorgun değilsem otobüse binmem o yüzden otobüse binince asla yer vermem birisinin yanıma oturmasına da izin vermem.