Otobüste dolmuşta yaşlılara yer verenlerden misiniz yoksa vermeyenlerden misiniz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Tabi ki.
Hatta bu konuda çok takıntılı biriyim yaşlı bir insanın, hamile bir bayanın ya da hasta kişilerin olduğunu anladığımda ben bile ayakta olsam genç oturan arkadaşlara ters ters bakışlar atarım sırf o bakışlarımı görüp bu kimselere yer verenler bile olmuştur. Bu konuda çok hassasım çünkü güzel bir bayana bu centilmenliği yapan kişiler asıl bu insanlara saygı duyup öncelik vermesi gerekenlerdir diye düşünürüm.
Bilinçli, saygılı, hoşgörü sahibi bir toplum olmamız tek hayalim benim :)
herkes vermeli. bu bir edep ahlak saygı göstergesidir. yer vermezsen zaten ben senin ailenin verdigi terbiyeden şüphe duyarım. Zor Durumda olan Herkese (yaşlı, genç, hamile, Yaşı olgun) herkese yer verilmeli!! Edepdir insanı insan yapan
Genelde şu durumlarda yer verme taraftarıyım ben oku hak vereceksin
Yaşlılara vericeksin yaşına saygından dolayı
Hamile bayanlara vereceksin
Zor durumdaki kızlara yer vereceksin ben otobüse binince dikkat ederim bazı sapık fortçular çıkarabiliyor genelde yer vermeye çalışırım o durumdan kurtarmak için onları gözlem yaparım zor bir durum yaşanırsa böyle veririm kesinlikle
Çok güzel cevap👏🏻👏🏻
Dikkat etmeliyiz bence bunlara :)
Ben benden önce başkası yer verdiği zaman utanıyorum :-D :-D
Ben kişiye bağlı bazı yaşlılar da şu kafa var para veriyoruz ayakta gidiyoruz öyle laf dediği zaman vermiyorum yer kibarca rica ederse veririm :)
Onlar haketmiyor :-D :-D sanki biz para vermedik hıh :-D :-D
O tribi atıyor :D :D bende biri verene kadar bekliyorum tam inmeye yaklaştımı veriyorum otursun diye 5 dakika
Seni seni :-D :-D küfür eder gibi :-D :-D
Ne yapayım öyle :D
Seni tebrik ediyorum ve eig yi sana veriyorum :-D
teşejjür ederim :)
Rica ederim efnm :-)
Ahanda toplandı toplum seviciler. Vermem, bekara öğrenciye ev vermeyen, kız çocuklarını okutmayan otobüste de bizlerden yer isteyen, doktora gittiğinde kadın doktor isteyen bu yobazlara yer mer yok. Şu kadına yağmurlu havada su vermem gebersin.
Hmm peki
Cevap
44Cevap
Gençlerin özellikle dikkat etmesi gereken kurallar. Ellerine androidleri alıyorlar, dünyadan bihaberler. Tepesinde bekleyen teyzeden, amcadan, hamile kadından, özürlü insandan... Lütfen Allah aşkına kendinize ait olmayan koltukları boş bırakın. O koltukların sahibi var. Yarın ihtiyar veya özürlü olduğunuzda size lazım olacak...
Sol ayağım sakat olduğu için veremiyorum ayakta duramıyorumçünkü ama bunu insanlara anlatamadığım için bahane uydurduğumu düşündükleri için otobüse binmiyorum insanlar hep önyargılı karşıdakini dinlemiyorlar bile sistemi kapatmışlar resmen :(
öneceden veridim sadece yaşlıolara değil hamile ve otobüs kalabalık olduğunda bayanlarada verirdim..
Hmmm :-/
evet maalesef :/
valla tuzladan izmite giderken en arka kööşeye otururum uyur gibi yaparım abi 1 saati geçik sürüyo düz tabanım zaten. ama normalde veririm ha bide okuldan çıkınca güzel kızlara veririm bazen :D
:-D :-D hahaha :-D :-D
Otobüs e adımını atar atmaz hemen çağırır yerimi veririm. Bazıları gudubet de olsa olsundu.
👏🏻👏🏻
Ben bir oturuyumda yer verme kısmını düşünürüz hep ayaktayım arkadaş. en son nezaman oturmuştum hatırlamıyorum
:-D :-D oys :-*
her daim veririm. o resimdeki gencin ben adamligina... neyse :)
👏🏻👏🏻
Veririm. Ama sadece hamile ufak çocuklu bayanlar ve yaşlılar.
👏🏻👏🏻
Ben vermem diyen olmaz herhalde. Vermeyen varsa da buraya yazmaz
Evet :-D
Çok yaslıysa ayakta duramıyorsa veririm ama ben 20 yaşındayım hani teyze 50 yaslarında domuz gibi sağlam yağ torbası insanlar olur ya onlara vermem götleri erisin azcık
Hahaha :-D :-D oda iyi
yaşlılara elbette ama kendimden küçük kızlara bile yer vermeye başladım bu günlerde
👏🏻👏🏻
ayakta durabilecek durumdaysam illaki yer veririm.. ama ben de hamileyim ve bazen gercekten cok zorlanıyorum o zaman veremiyorum ne yazık ki ve utanıyorum bile bu durumdan:(
bu teyze ayaktayken ben nasıl oturabilirim.. hasta da olsam kalkarım.
ama hiç otobüse binmiyorum. arabayla giderken yoldan geçen yaşlı görünce dururum onun yerine
👏🏻👏
arada resmi siz mi çektiniz?
Hayır bu çok önce çok konuşulan bir resimdi
Otobuse ayda yilda bir binerim bindigim zamanda en arka kolyuklara otururum yasli biri bindigi zaman ondekiler yer veriyor arkaya yaslilar gelmedikleri icin yer vermiyorum.. Ama bazen one bindigimde oluyo vok yasli biriyse yer veriyorum.
yer vermeyen çocuğun gidip omzuna dayayacaksın aleti
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
daima veririm çünkü ileride aynı durumlara bizde düşücez
Aynen öyle
vermek istemiyorum ama gözlerim içine bakıyolar çüke çüke veriyorum kıramıyorum o bakışları
👏🏻👏🏻
Yer verme zahmetinde bulunmamak icin hic bir zaman oturmam hep ayakta giderim
Seninki daha iyi :-D
Dglmi :-D :-D
Hahhah:-D :-D :-D :-D
Veririm tabi yasli ve hamile bayanlara gazilere kendi yastim olan kızlara yağcılık olsun diye de asla vermem yanı
👏🏻👏🏻
evet veririm hatta fazladan boş koltuk yoksa oturmam bile geçer giderim yanında
otobüste veririm de dolmuşta vermem zaten dolmuş :)
Hahaha :-D :-D :-D
vermeyenın götü o koltuğa yapıssın bir daha da kalkamasın
Bu adamına göre değişir bazı yaşlılar var senden benden sağlam onlara vermem ama rahatsız veya ayakta duramayana rastladiğimda veriyorum
Ben memur adamım biraz yaşlı yi bayani genç olup yorgun olduğunu hissettiğim genç erkeklere bile yer veririm.
Bn hep veririm hep ayakta giderim bir bayanin yaninada asla oturmam
yer veririm zaten ben pek otobüse binmem zorunlu kalmadıkça
O yasli teyzeler evle beni de koca aramasa iyi insanlar aslinda
oturuyon mu diye sorsana :)
:-D :-D :-D
veririz ayıp vicdan ve saygı olmalı..
Aynen öyle👏🏻👏🏻
önce erkeklerin yer vermesi daha mantıklı
Katılıyorum
oglum kirmızi tsortli serefszzzz
Kesinlikle
kızlara ve yaşlılara veririm :D