Mangal yasaklanmaz yasaklanırsa insanlar kaçak göcek mangal yakar ki bu hiç hoş olmaz, mangal yakılacak alanlar belirlenir ve güvenli alanlar oluşturulur zaten suanda mangal alanları belli olan yerlerde bir sıkıntı yok kaldı ki mangal yüzünden çıkan yangın sayısı kayda değer değildir. Alkol ve mesrubat şişe kırıkları cok daha büyük tehlikedir cam şişeler yasaklanabilir buna katılırım.İnsanların piknik gibi bir sosyal deşarj konusundan uzak kalması doğru olmaz. Mangal piknik semaver insanlar bununla rahatlıyor haftanın stresini atıyor. Ve mangalcıların yüzde 99 u gayet dikkatli insanlardır.
Ancak bunlar belirli alanlarla sınırlanırsa daha temiz olur.
Türkler uyumaz ama mangal yapar. Aklını yemekle bozmuş bir milletiz. Çok pisiz ayrıca. Gittiğimiz her yeri mahvediyoruz. Ortalık çöplükten geçilmiyor. Kanun, kural tanımıyoruz. Asker eğlencesi yapma bahanesiyle yol, köprü, tünel kapatıyoruz. Diyecek bir şey bulamıyorum yani ne diyebilirim ki?
Yasaklar ihtiyaçlara çare olmaz. Yasaklar genelde sorunlara çözüm konusunda acizligin yansimasi olur. Ormanda mangal ihtiyacı varsa ona uygun alanlar önlemler, egitimler.. vs verilmeli. Nasil ki boğaz kıyısında olta balikciligi yapan kisilerden sertifika isteniyor ise mangalcilar da gercek bir egitim sonucu basarili olurlar ise yetki alip mangal yapabilmeli.
Şu anki yangınların mangal ile alakası yok. Yasaklansın istemiyorum. Sokakta mangal yapamıyoruz, sahilde zaten yasak. Ormanda yasaklanırsa nerede yapacağız? Hele ki kamp zamanları olmazsa olmaz.
Ormanları yakmasınlar çevreyi temiz tutsunlar doğayı korusunlar. Yoksa doğayla birlikte tükeniyoruz. Doğaya kıymet vererek mangal da yapılabilir ama doğaya saygı duyulmuyorsa yasaklansın
bence yanlış bir karar. şu an çıkan orman yangını mangal yapan kişiler yüzünden çıkmıyor herkes farkındadır ki bir kundaklama söz konusu. bu kundaklamanın önüne geçmek için aslında halkın ormanlarda olması daha iyi