Orman yangınları sürerken TEMA’nın başlattığı kampanyaya yoğun ilgi var. Yanan alanlara ağaç dikilmesi için çok sayıda yurttaş bağışta bulunuyor. Uzmanlar ise bu alanların doğal yollarla yenilenmesi gerektiğini söylüyor. https://www.birgun.net/haber/yanan-alanlara-agac-dikilmemeli-353617
Uzman görüşü her zaman önemlidir. Ama bir ağacın yetişip büyümesi 20 yılı alıyor. Bu zaman içerisinde buralar parsellenebilir beton seviciler yüzünden.
Abi yanan ağaçların yerini doldurmakla uğraşmamalı. Doğaga zarar veren bu mahlukatlar tespit edilip topyekün ve tüm güçle savaş açılmalı. Bu kadar da alçaklık olamaz ve belli ki sabotaj var işin içinde
Hatta pkk ise pkk içindeki şerefsizler tespit edilip barsa süreçle ilgileri o yaktıkları agaçlar içine baglanmalı. Hassasım abi doğaya karşı. Çok doldum
Tarihte benzer bir olay sadece devletin kulp ve liceyi yaktığı örneğı varsır. Başka tüdlü 5200 yıllık tatihte bir örneği daha yoktur. Bu kürt ve türk çatışmasının aşağılık bir sonucudur. İki milletede saygım kalmadııyiki zaZayim
Aynı şekilde düşünüyorum... Bir de yanan alanlara yapılaşma olmayacak diyorlar. Peki önceden yanan alanlara yapılan yapıları yıkacak irade ve istekleri var mı diye de sormak lazım. Geçmişte olduğu gibi buralarda da yapılaşma olursa şaşırmam.
Eğer bir gün hukuka saygılı bir yönetim olursa, buradaki yapılaşmalara karşı "yolsuz tescil davası" açılıp, o yapılar yıkılır ve eski haline getirilir ve üstelik bunun için yapılan tüm masraflardan da o kişilerden tazmin edilir. Bu konuda hangi parti söz verir ise sağcı solcu bakmam, ilk seçimde o partiye oy veririm.
Uzmanlar dogru soyluyor malesef, ama beklemeye birakilmasida cok tehlikeli; cunku her yere beton yapmak icin bekleyen ve onlara parsel parsel dagitmak istiyen insanlar olabilir.