En İyi Cevaplar
+1 yıl
anada'ya Taşınan Bir Adana'lının Günlüğü :))
Kanada'ya Taşınan Bir Adanalının Günlüğü :))
Sevgili Günlük
12 Ağustos Kanada'daki yeni evime taşındım. Çok heyecanlıyım. Burası çok güzel. Dağların manzarası muhteşem. Onların karlarla kaplı halini görebilmek için sabrımı zorluyorum.
14 Ekim Kanada dünyanın en güzel yeri. Yapraklar kırmızı ve turuncunun tonlarına dönmeye başladı. Bir atla kir gezintisi yaptım ve bir kaç geyik gördüm. Çok güzeldiler. Muhtemelen yeryüzündeki en harika hayvanlar. Burası cennet olmalı. Burayı çok seviyorum
11 Kasım Geyik avlama sezonu kısa bir sure sonra başlıyor. Böyle harika hayvanları öldürmeyi nasıl olurda isterler anlamıyorum. Umarım yakında kar yağısı baslar. Burayı seviyorum.
2 Aralık Dun gece kar yağdı. Her yerin beyaz bir örtü ile kaplanışını seyretmek için gece kalktım. Tıpkı kartpostal gibi. Dışarı cıktık merdivenlerdeki ve garajın önündeki karları kürekle temizledik. Kartopu oynadık (ben kazandım:))
Kar temizleme makinesi (belediye'nin) gelince, garajın önündeki karları tekrar temizlemek zorunda kaldık. Harika bir yer. Kanada’yı seviyorum.
12 Aralık Dun gece biraz daha kar yağdı. Kar temizleme makinesi ile garajın önündeki karları tekrar temizledik. Burayı seviyorum.
19 Aralık Dün gece biraz daha kar yağdı. İşe gitmek için garajdan çıkamadım. Burası çok güzel bir yer fakat kürekle kar temizlemekten yoruldum. Kar temizleme makinesine Lanet olsun!
22 Aralık Bu beyaz boktan dun gece biraz daha yağdı. Kürekle kar atmaktan ellerim su topladı ve belim ağrımaya başladı. Kar temizleme makinesini ben garajın onunu kürekle temizleyene kadar yolun kösesinde gizlendiğini düşünüyorum pezevengin.. .
25 Aralık S... ttigimin karı, yine yağdı. Eğer kar temizleme makinesini kullanan pezevengi bir elime geçirirsem yemin ederim o puştu gebertecem.
Yollardaki lanet buzları eritmek için neden daha fazla tuz kullanmadığını anlamıyorum.
27 Aralık Allahın belası, dun gece yine kar yağdı. Kar temizleme makinesinin en son gelişinden beri 3 gündür karları kürekle atamadığım için eve hapsoldum. Hiç bir yere gidemiyorum. Hava durumunu sunan spiker bu gece 25 santim daha yağacağını söyledi. 25cm karin kaç kürek edeceğini biliyor musun?
28 Aralık Kuş beyinli spiker yanılmış, 83cm daha yağdı. Bu gidişle karlar yazdan önce erimez. Kar temizleme aracı kara saplandı ve hıyar oğlu hıyar sürücü benden küreğimi ödünç istedi. Karları temizlerken tam altı kürek kırdığımı ve sonuncusunu da onun kalın kafasında kırmaktan zevk duyacağımı söyledim.
4 Ocak Nihayet evden çıkabildim. Markete gittim ve yiyecek aldım. Dönüşte lanet geyiğin biri arabamın önüne atladı. Arabamda yaklaşık 3000 dolarlık hasar var. Bu hayvanların hepsini gebertmek lazım. Lanet yaratıklar her yerde varlar. Umarım avcılar hepsinin kokunu kurutur.
3 Mayıs Arabayı şehirde bir tamirciye götürdüm. Yollara dökülen bas belası tuzlar yüzünden arabamın kaportası çürümüş.
10 Mayıs Türkiye’ye kesin dönüş yaptım ve İzmir’e bir daha ayrılmamak üzere yerleştim.
S... Kanada'yı da karı da geyikleri de...10 Yorumla
Adana
12 Yorumla
+1 yılKololado.😅😅🤭
13 Yorumla- +1 yıl
Ben kendi ülkemde yaşamak istiyorum gerçekten her ne kadar şikayet etsekte ülkemiz başkadır.
- +1 yıl
Teşekkür ederim eig için 😊
- +1 yıl
Rica ederim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
62Cevap
Eğitim ve işim nedeniyle Avusturalya dahil yıllardır yurtdışında seyahat değil turistik değil bizzat yaşadım. Kadim şehirler hariç genel itibariyle her yer aynı, kapitalizm ve modernizm çeşitleri (Çin dahil 9 sene yaşadım). Anladığım hangi ülkede yaşamak istemenin cevabı kendini iyi tanımaktan geçiyor. Saf kızmadan tarafsız, önyargısız ve fayda zararı hesabı ve en önemlisi karşılaştırma yapmadan tepkisel olmadan çıkardığın sonuç senin ülkendir bence. Doyduğun derler, iki gönlün bir olduğu yer derler, adaletin olduğu yer derler, bağ bahçe doğada derler, ilimin olduğu yer derler … fakat aslında nere gidersen git, giden sen oldukça asıl mekan yani ülke sensin güzel insan. İnsan elinde olmayana, tüketmediğine bir ilgi duyar yani ülke seçme sorusu buna benzerdir buda yanılgıdr. Popüler diye söylüyorum Amerika (4 yıl okudum) da ki amerikalı da hangi ülkede yaşamak isterim sorusu sorar yani.
Bu sebebten dolayıdır ki kendini bilmek, mekanın kendisi olmak mekansızlık yani bir nevi ülkesizliktir ki insannın asıl aradığı budur. Kendini bilme mücadelesinden nere kaçarsan kaç vereceksin bu mücadeleyi.
Ülke değişmenin sebebi huzursa, o ülke değişmeyle ulaşılacak bir şey değil, sadece yaşlanır kabullenirsin o kadar.
Derlerki:
Endişenin hasıyım
Ad oldu insan bana
Bitmez yaniii :)30 Yorumla
+1 yılböyle gizli herkesden uzak sakin kendince bir yerler düşünceme göre italya, kanada (biraz soğuk gibi gelir ama bakmak lazım) yapon olurdu ama fazla sakin benim için sanırım eksi endelüs toprakları keçfetmek istediğim yerler olabilir ya da endonezya falan çok yer var ya ama en iyisi yine italya
20 Yorumla
+1 yılEminim çoğu kişi yazmıştır bir yerler ama dikkat ederse herkes ekonomik durumu iyi refah seviyesi yüksek yerler yazmış. inanın bu yazılanlardan hiçbirinin ülkemizden daha iyi bir tarihi, 4 mevsimi yaşayan, doğası güzellikleri yok. insan da demeden edemiyor madem öyle bu kadar doğal güzelliği, tarihi olan bu toprakların ne suçu varda bu zulümü yaşatıyorlar. Bu toprakların kaderi yoksulluk fakirlik adaletsizlik değil. hele 3-5 hırsızın milleten aldığı güçle milleti rezil edenlerin, şerefsizin, mafyanın at koşturduğu hiç değil
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTum refah seviyesi ulkelerin iklimi kotu, hava soguk. Kanada, iskandinav ulkelerinin falan. Italya, ispanya canlılığıyla, akdenizin güzelliğiyle gonlumu çelsede kararsiz kaldım. Neyse isvec diyeyim. Erkekleri icin secmis oldum biraz. Cok yakisiklilar vicdansizlar. Onlar icin o soguk karanlik kasvetli yerde yasardim. O erkeklerden biri güneşim olsun yeter bana😊😝
20 Yorumlaben türküm Türkiye'de yaşamak çok güzel kendi ırkım kendi dilim
her ne varsa beni ben yapan etkenler bırakıp bir yere gitmek istemem aslında
lakin
gitmek istediğim yerler var Mekke Medine Kudüs bu şehirlere gitmek isterim20 Yorumla
+1 yılHollanda'ya ya da Kanada'ya gitmek isterdim. Çünkü ben yanımda biber gazı taşımak istemiyorum, ben 'Namus' objesi değilim ve Kadın olduğum Türkiye' de canım güvende değil.
33 Yorumla- +1 yıl
Başka ülkeye gitmemen için sebeb yok ama bir sözleşme şiddeti azaltacağı yere daha çok artırıyosa bu sözleşme kalmalıydı. Ayrıca burda tek suç erkeklerde değil kadınların çoğu para gördüğü erkeğe vermek için can atıyor her parası olan erkekte yufka yürekli olmuyor. Bugüne kadar ne zorluk yaşadın canım güvende değil diyosun. Tam tersi erkekler mağdur oldu el. yapımı biber gazları insanları kör etti şimdi felip burda feminist olmanın bir manası yok.
Anaaa erkeklerin sesiyiz ya la bu insatada takip ediom adamsın
13 Yorumla- +1 yıl
Yok o ben değilim 😂 ondan görüp yaptım
+1 yılKanada olabilir refah seviyesi yüksek kadın haklarına sahip çıkılıyor veya Japonya ya da güney Kore olabilir
30 Yorumla
+1 yılKesinlikle ABD'de yaşamak isterdim imkanım olsa bir dk Türkiye'de durmazdım çünkü Türkiye yaşanılacak bir yer olmaktan çıktı Türkiye'nin sadece güzel olan yanı doğası başka hiç bir esprisi yok Türkiye'de sadece gezmek için gelinir yaşanılmaz ABD bu konuda tek tercihim olurdu benim ruhumu kişiliğimi yansıtan tek ülkedir
10 Yorumla
+1 yılDünyanın yarisı gezdim fuarlar ndeniyle dünyayı verseler ülkemden başka bir yerde yaşayamam her konuda ulkem cennet
20 Yorumla
+1 yılNorveç'te yaşamak isterdim çünkü orda Alexander rybak var😂😂😂
30 YorumlaHayal ettigim ulkede, ABD'de yasiyorum zaten :) Evlenmek isteyenleri beklerim!
20 YorumlaHer hangi bir türk ülkesi dışında neresi olursa olsun
20 Yorumla
+1 yılAynen Kanada olabilir. Onun dışında İtalya, Dubai, Almanya... Uzar gider bence 😁
20 Yorumla
+1 yılİtalya favorim ama kuzey ülkelerini de es geçmemek lazım
20 Yorumla
+1 yılRusya veya ekonomi ve teknoloji olarak gelişk bir ülke isterdim
10 Yorumla
+1 yılBen türkiyemden memnumum
Başka ilgi duydugum şehirleri gezmek yeter bana10 Yorumla
+1 yılİtalya Lübnan Azerbaycan Rusya ben hep gezmek isterdim ya
10 Yorumlatürkiye İstanbul'da yaşamak isterim ama malum türkiyenin şartları belli.
10 Yorumla
+1 yılÜlke değil de New York veya Londra da yaşamak güzel oluyor.
10 Yorumla
+1 yılamerika norveç japonya bu üçü şu an istekelrim arasında en çok amerika inşallah da gidecegim cok istiyorum hatta orada bir yaşam kurmak hayalim ilerisi ne getirir bilemem. cok hayal kuran birisi degilimdir ama bu benim en büyük hayalim
10 Yorumla
+1 yılBelki Güney Koreli Japon ya da İspanyol olarak doğmak isteyebilirdim. Ama Türk olarak doğduğum ve yaşadığım için gayet mutluyum.
10 YorumlaTürkiyede yaşamaktan memnunum. İl olarak düşünürsek deniz kenarı bir yerde yaşamak isterdim antalya olabilir.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılİsveç... İsveçli bir erkekle evlenmek ve orada yaşamak isterdim. Hem İsveç'i ülke olarak beğeniyorum hem de İsveçli erkekleri beğeniyorum.
119 Yorumla- +1 yıl
kadınları daha güzel,
Cevap sahibi+1 yıl@Coollife01 Sen erkekten anlamazsın. İsveç erkekleri muhteşemdir. Boy, bos, masmavi gözler. Hem de muhteşem eş oluyorlar. :) İsveçli kızlar feminist, sana ne yemek yaparlar ne de temizlik. Bunlar sorun değil diyorsan, sana İsveçli müstakbel eşinle mutluluklar. Bana da İsveçli müstabel eşimle mutluluklar. =) Ben İsveçli eşime yemek de yaparım, evi de temizlerim, doğacak çocuklarımızı da beraberce büyütürüz.
- +1 yıl
@Coollife01 isveçli kız bakire olmaz evlenmem ::DD
- +1 yıl
Ama İsveç kadını ile tanıştım , tatilimin son günü , bronz ten, mavi göz , ve kuğu gibi yürüyüşü vardı ben ona yemek yapar temizliğini yapar gerekirse hizmetçi tutardım.
- +1 yıl
Yani aynı ülkenin insanı ile alakalı konusuyoruz , ortak noktada zevkler aynı , sana ve bana birer tane İsveçli🙏
- +1 yıl
@Coollife01 birader o kadınlar kendi ülkelerinin erkekleriyle pek çok kez birlikte olmuş oluyorlar. evlenir misin cidden onlarla ya :DDDD
- +1 yıl
@drapyt her insan aynı değil, İngiliz bir kadınla tanıştım geçmişte , evlenmeden kesinlikle olmaz dedi. Eğer dine bağlı ise kendilerini koruyorlar , çoğu Avrupa ülkesinden arkadaşım oldu. Bizden ahlaklı olanları çok
- +1 yıl
@Coollife01 ya birader dindar ingiliz kadın gelip de türk erkekle evlenmez. :D bizlerin bekarete önem verdiğimizi bildikleri için yalan söyleyenleri dolu. inanma bence :D
- +1 yıl
@drapyt biraz ege ve Akdeniz'e doğru geç. Alayı İngiliz ile evli, yurt dışında yaşayan Türkler türk sayesindemi gidiyor , her yaz tatile giden ben , onlar bizim gibi bakmazlar olaya , dünya görüşü farklıdır senin düşüncen anca burada var
- +1 yıl
@Coollife01 birader... evlenmeden beraberlik yaşamayacak kadar dindar olan bir hristiyan kadın müslüman adamla evlenmez. eşiyle klisede evlenmek ister öyle kadın. zaten o kadar dindar olmayan da erkeklerle beraberlikler yaşamıştır, bizlerle de evlenir. lütfen ya, hayal kurma :D
- +1 yıl
Bana İngiltere'de yaşama fırsatı veren biri için konuşuyorsun, din ile ırkçılığı karıştırıyorsun. Annesi babasıda götürmek istediler. ben gitmek istemedim. Daha 18 yaşındaydım ve gerçekten çekindim farklı bir ülkeye gitmekten
- +1 yıl
@Coollife01 birader ne ırkçılığı? gerçekten dindar bir hristiyan kadının en doğal talebi kilisede evlenmektir. gidip de müslüman adamla evlenmez. evleniyorsa, o kadın zaten iddia ettiği kadar dindar değildir. bunun ırkçılıkla alakası yok, dini görev bu. hristiyan bir kadın kilisede evlenir.
- +1 yıl
Severse kabeye bile gider , yengem hristiyandı , hemde taşra köylüsü dindar , evlendi 5 yıl sonra falan Kur'an'ı okudu ve müslüman oldu, ailesi karşı çıkmasına rağmen, Almanya'da bile ne hacıların çocukları alman ile evli,
- +1 yıl
@Coollife01 sevdiği için dininin kuralını yapmıyor ve hatta dinini değiştiriyorsa zaten yeteri kadar dindar değildir. yine benim dediğime çıkıyor.
- +1 yıl
Cat stevens bile Müslüman olduysa , biz boşuna konuşuyoruz.
- +1 yıl
@Coollife01 Cat Stevens gerçek bir dindar olsaydı, dini sallantıda olmazdı ve asla dinini değiştirmezdi. her neyse... yabancı kadının bakire olması imkansıza yakın. bakireyse de istisnadır. istisnaya güvenip de yabancı kadın almam. hele ki isveç gibi kadın egemen, ateistlerin yoğun olduğu bir ülkede bakire kadın imkansız.
Cevap sahibi+1 yıl@Coollife01 @drapyt Ne yapıştınız benim cevabıma, hayırdır? 50 tane bildirim gelmiş. Ne yaparsanız yapın bana ne? Şu an İsveçli bir erkek istediğime bir daha emin oldum. Siz çok konuşuyorsunuz, kafam şişti.
- +1 yıl
Sana İngiliz bir insan ile tanışmanı diliyorum, bak bakalım onlarmı yaşantısına bağlı bizimkilermi. Bilmediğin bir ülke adına konuşuyorsun. Ben 7 ay boyunca içlerindeydim. Disiplin olarak pek bir gerer bizim milleti , her şey zamanında olucak , dakika dakika , zannediyorsun ki yan gelip seks yapıyorlar yiyip içip yatıyorlar. Öyle değil
- +1 yıl
@Coollife01 benim ingilizcem çok iyi seviyede ve zaten uzun yıllar yurt dışında yaşadım. ben yiyip içip yatıyorlar demedim. onlar için cinsellik çok sıradan bir şey. hayatlarının ana amacı değil ama hayatlarının içinde, normal buldukları bir gerçek. onlarda kültürel olarak bekaret nosyonu yok. ancak gerçek bir dindarsa buna dikkat eder, gerçek bir dindar hristiyan kız da zaten kilisede evlenir.
Gizli Üye(30-35)+1 yılYine türkiye olurdu ama onun harici japonya sanırım
10 Yorumla
+1 yılherşeye herkese rağmen Türkiye..
31 YorumlaBenim isteğim Paris ev şekilleri, doğası, tarihi bence çok güzel aynı şekilde Türkiye'de ama ekonomik açıdan tüm ülke malesef zordayız
10 Yorumla
+1 yılnorveç ya da izlanda için her şeyimi verebilirdim sanırım
10 Yorumla
+1 yıleskortluktan yeterince para biriktirip galler e gitmek isterim aiflisfkşldrj
10 YorumlaAdaletli, huzurlu ve mutlu yaşayacağımız bir ülkede... Böyle bir ülke bilen var mı?
10 YorumlaHollanda da bi inek olmayı tercih ederdim türkiye de doğmaktansa
10 YorumlaTürkiye dışında, İspanya'da yaşamak isterdim.
20 YorumlaKanada veya İngiltere
20 YorumlaBen Turkiye’ da yaşamak isterdim o kadar özledim ki Turkiyemi ahh ahh gurbet yedin bitirdin bizii.. gevur memleketinde çok zor çokk
00 YorumlaRusya tabiki hem dünyanın en büyük ülkesi hem kış mevsimini seviyorum hem kızları güzel hemde ekonomisi turkiyeden iyi
00 YorumlaHayalimdeki Türkiye'de
20 Yorumla
+1 yılbenim de tercihim kanada olurdu
10 Yorumla
+1 yılBilmiyorum gidip görmeden konuşmak anlamsız olur
10 Yorumla
+1 yılDubai de yaşamak isterdim
10 YorumlaAmerikada yaşamak isterdim
10 YorumlaAlmanya ya da Hollanda
10 YorumlaTürkiye Türkiye Türkiye
10 YorumlaHollanda Amsterdam'da
10 Yorumla
+1 yılArap ulkelerinde bayılıyorum Arap hatunlarina
10 Yorumla
+1 yılTayland'da yaşamak isterdim
10 Yorumla
+1 yılBen ülkemde kalırım.
22 Yorumla- +1 yıl
Diyelim ki gitmek zorunda kaldın nereyi seçersin
- +1 yıl
Hic dusinmedim acikcasi
+1 yılItalya fransa new york
Bi de ekonominin iyi oldugu yerlerde00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldemokratik kongo cumhuriyeti
10 Yorumla
+1 yılAmerika
43 Yorumla- +1 yıl
Senin yaşında aynı kelimeyi ben de söylemiştim loll
- +1 yıl
@charlie_newjersey ne alakası var şimdi? Ben de Amerikacıyım ne olmuş sana mı soracağız 😏😏
- +1 yıl
Alakası şu ben de o yaşta amerika dedim ve birden kendimi Amerika’da buldum yıllardır da buradayım diyorum ki bahtın yolun açık olsun umarım gelirsin
Hollanda en mutlu olabileceğim tek ülke.
00 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 364 cevap paylaştı. Ülkemden memnunum
30 Yorumla
+1 yılKanada Danimarka ve ya firlandiya
30 Yorumla
+1 yılsuriye
30 YorumlaAmerika
20 Yorumla
+1 yılKesinlikle küba
20 Yorumla
+1 yılBrezilya Amerika veya bütün Latin Amerika ülkeleri
20 Yorumlaİtalya malum İtalyan erkekleri..
21 Yorumla- +1 yıl
Taş gibiler 🤭
+1 yılHollanda
20 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 6b cevap paylaştı. Almanya veya İtalya
20 YorumlaAvustralya
20 Yorumla- Devamını Gör (49)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Merhaba @erkeklerinsesi,
Ben kesinlikle Türkiye'de ve İstanbul'da yaşamak isterdim. Dünyanın 113 ülkesinde 750 şehir gördüm. Çok sevdiğim yerler oldu elbette; ancak, bir yere turist olarak gitmekle orada yaşamak aynı şeyler değil. Kültürünü bildiğiniz, değerlerinize saygı duyulan ve dostlarınızın olduğu yer yaşamak için cennettir.
Sana İstanbul'u bileceğini düşünerek biraz İtalya hakkında bilgi vereyim.
İtalya ile ilgili bilgiler
İtalya, Avrupa’nın güneyinden Akdeniz içlerine doğru kuzeybatı güneydoğu yönünde uzanan bir yarımada üzerinde yer alır. Güneyinde ve batısında Akdeniz, doğusunda Adriyatik Denizi ve kuzeyinde Alp Dağları ile çevrelenmiştir. Akdeniz’deki Sicilya ve Sardunya adaları ile yarımada çevresindeki irili ufaklı birçok ada İtalya’ya aittir. Kuzeyde, Lugano Gölü’nün İsviçre’de bulunan kısmında, göl kıyısında bulunan Campione kasabası da İtalya topraklarından tamamen ayrı bir durumda olmasına rağmen resmi olarak İtalya toprağıdır.
İtalya’nın, kuzeybatısında Fransa, kuzeyinde İsviçre ve Avusturya, kuzeydoğusunda Slovenya ile kara sınırı bulunmaktadır. Ayrıca kendi toprakları içerisinde bulunan iki bağımsız ülke ile de sınırı vardır. Bu ülkelerden biri Katolik mezhebinin dini başkenti olan, Roma içerisindeki Vatikan Devleti (0,44 km2), diğeri de Avrupa’nın yaşayan en eski cumhuriyeti olan ve Floransa’nın 100 km. kadar batısında yer alan San Marino Cumhuriyeti (481 km2)’dir.
Bu ülkelere ek olarak Adriyatik ülkelerinden Hırvatistan, Bosna-Hersek, Karadağ ve Arnavutluk’un, Akdeniz ülkelerinden Yunanistan, Tunus ve Malta’nın aralarında kara sınırı bulunmamasına rağmen İtalya’ya komşu ülke olduğu söylenebilir.
İtalya’nın kuzeyden güneye 1.150 km. boyunca uzanan bir coğrafyaya sahip olması nedeniyle iklim bölgeden bölgeye değişiklikler göstermektedir. Yazları kuzeydeki yüksek kesimler haricinde ülkenin hemen her yeri güneşlidir ve gün içindeki en yüksek sıcaklıklar 30 derece civarında gerçekleşmektedir. Kış aylarında ise sıcaklıklar bölgeden bölgeye değişmekte, Milano’da 0 iken, Roma’da +10, Sicilya ve Sardunya adalarında ise +20 olabilmektedir.
Siyasi ve idari yapısı İtalya'nın yönetim biçimi çok partili ve parlamenter demokrasi ile işleyen cumhuriyettir. İtalya'nın politikaları bu bağlamda oluşturulur. Yürütme erki, bakanlar kurulunun elindedir ve bu kurula ülkenin cumhurbaşkanı başkanlık eder. Yasama organı, ulusal meclis ve bakanlar kurulu tarafından ortaklaşa yürütülür. Yargı, yasama ve yürütme erklerinden bağımsızdır.
İtalya 2 Haziran 1946'dan bu yana demokratik cumhuriyet olarak yönetilmektedir. Bunun öncesinde ülkede bulunan kraliyet sistemi halkoylaması sonucu kaldırılmıştır. İtalyan Anayasası ise 1 Ocak 1948 tarihinde yürürlüğe girmiştir.
Bilgilendirme için teşekkür ederim
rica ederim