Bana göre değildir Gezmek 5 yıldızlı otellerde 1 hafta kalıp en lüks restaurant ara gidip yemek yemek değildir bu enayilik ve salaklıktır
Peki az bir para ile nasıl mı çok gezilir
Örnek kendimden bahsedeyim geçen yıl arkadaşla ankaraya gittik yanımda sadece ufak bi sırt çantası içinde bi kaç kitap telefon kulaklık fotoğraf makinesi anahtar su matara vs. bunlar var
Hızlı trene bindik gidiş geliş 80 liraydı sanırım kişi başı eğer otostop çekerek giderseniz veya gelirseniz yol parası cebinizde kalır
Sabah oraya vardığımızda şehrin merkezini gezdik anıtkabire geçtik ordan ankaranın dağlık yerlerini gibi gibi yerleri gezdik güzel yerlerin fotoğrafını çektik bi mahalle esnafında yemek yedik
ulaşım + yemek toplam kişi başı 30 veya 40 lira tuttu
Gece olunca yatacak uyunacak yer ise pek çok alternatif vardı Kütüphaneler Cami Mescitleri Hastanede bekleme salonları gibi
Biz kütüphanede sabahladık sabah olunca elimizi yüzümüzü yıkayarak güne başladık ardından serpme kahvaltı yaprak öğlen hızlı trene atlayıp yaşadığımız şehire geri döndük
Yani ben 1 günde 1 gecede koskoca ankarayı gezdim deneyimledim fotoğrafladım öyle güzel bir hisdi ki anlatamam ne gerek var otellerde kalmaya pahalı yerlerde takılmaya topuna topuna 150 TL gibi para harcadım ki buda çok normaldi
Yaz geldiğinde farklı şehirlerde nu deneyimleri yaşayacağım
Peki az bir para ile nasıl mı çok gezilir
Örnek kendimden bahsedeyim geçen yıl arkadaşla ankaraya gittik yanımda sadece ufak bi sırt çantası içinde bi kaç kitap telefon kulaklık fotoğraf makinesi anahtar su matara vs. bunlar var
Hızlı trene bindik gidiş geliş 80 liraydı sanırım kişi başı eğer otostop çekerek giderseniz veya gelirseniz yol parası cebinizde kalır
Sabah oraya vardığımızda şehrin merkezini gezdik anıtkabire geçtik ordan ankaranın dağlık yerlerini gibi gibi yerleri gezdik güzel yerlerin fotoğrafını çektik bi mahalle esnafında yemek yedik
ulaşım + yemek toplam kişi başı 30 veya 40 lira tuttu
Gece olunca yatacak uyunacak yer ise pek çok alternatif vardı Kütüphaneler Cami Mescitleri Hastanede bekleme salonları gibi
Biz kütüphanede sabahladık sabah olunca elimizi yüzümüzü yıkayarak güne başladık ardından serpme kahvaltı yaprak öğlen hızlı trene atlayıp yaşadığımız şehire geri döndük
Yani ben 1 günde 1 gecede koskoca ankarayı gezdim deneyimledim fotoğrafladım öyle güzel bir hisdi ki anlatamam ne gerek var otellerde kalmaya pahalı yerlerde takılmaya topuna topuna 150 TL gibi para harcadım ki buda çok normaldi
Yaz geldiğinde farklı şehirlerde nu deneyimleri yaşayacağım
Gezmek para değil tabi ki ama artık bedava da değil.
Yaklaşık 4 yıl boyunca kendim ya da arkadaşlarımla otostop çekerek ülkemizi dolaştım ve çok komik rakamlarla bunu başardım. Örneğin Karadeniz'i 25 gün boyunca otostopla gezdim, çadırda konakladım ya da sponsorlu işbirlikleri yaptım ve sadece günde sadece 8 TL harcadım. Bunu yapabilmemin en büyük sebeplerinden biri Karadeniz insanının yardımsever olmasıydı.
Ucuz Karadeniz Turu
https://www.youtube.com/embed/OC2YWCtaxfwBunların yanında karşımıza çıkan pandemiden sonra her şey çok daha fazla zorlaştı. İnsanlar artık araçlarına birisini almakta çok daha fazla tereddüt yaşıyorlar ki bence de haklılar. Önceden sana yardımcı olan esnaf şu anda kapalılar. Açılsalar bile kendilerini toparlayabilmeleri için uzunca süre geçmesi gerekiyor.
Bunların yanına birde ekonomik olarak zor günler geçiriyor olmamız eklenince işler karışıyor. Tabi her şeye rağmen bence hala uygun seyahat etmek mümkün. Sadece kendi istediklerini bilmek ve biraz daha minimalist yaşamayla alakalı bir durum. Eğer bir seyahatinden beklentin lüks otellerde konaklamak, kaliteli yemekler yemekse senin için evet gezmek paradır. Eğer daha ufak şeylerle mutlu olabiliyorsan bence dünyayı bile gezebilirsin.