Uçakta ya da otobüste hangi koltuğu tercih edersiniz?
Cam kenarı
Koridor
Uçaktaki ara koltuklar ( seveni yoktur sanırım)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Genelde yolculuklarımda hep aynı koltuğu seçerim yoksa da firma değiştiririm. Ama uçağa binemiyorum malesef o yüzden onun hakkında hiç bir fikrim yok. Ama otobüste söylediğim konumdaki koltuk tam yeri bence.
Dışarıda gökyüzünü izlemek birebir olup kendini bir noktada uçuyormuşsun gibi hayal edebilme imkanına sahip olabileceğini düşünüyorum. Düşünüyorum sadece ama uçağa binmediğimden. Araba, otobüste ise yüzde yüz cam kenarı. O , dikkatin dağılıp ineceğin yeri fark etmeden geçeceğin korkusu ve mutlaka dışarıyı ezberleme düşüncesi.
Cevap
52Cevap
Uçakta genelde en ön kısımda cam kenarını tercih ederim gadası. Otobüs yolculuğu yaparsam 6-7 koltuk numarasını tercih ederim. Ama cam kenarı olsun isterim.
Cam kenarı benim için can kenarıdır. :) Yolculuk esnasında bir yerleri izlemek bana keyif veriyor ve yolculuğu çekilir kılıyor. Bir de sanki camdan baktığında bulunduğun seyahat aracından bağımsız bir yerlerdeymişim gibi hissediyorum.
Bir arkadaşım demişti ki, konusu açılmıştı bir yerlerden gene buradaki soru gibi. Fırlama bir arkadaşımız bu tam bir yerden bitme velet. Anlatsam mı bilemedim. Koltuk seçerken otobüslerde kızların, bayanların hemen yanındaki ikili koltuğu seçermiş imkanı varsa. Ola ki yandaki bayan, kız her kimse artık uyurken felan kalçasını döner uyur, ya da eteği vardır bacağı açılır felan, ben de bakarım doyasıya dediydi şer*fs*z.
demekki oyuzden babam bana bilet alırken cam kenari değil bi teyzenin yanındaki koltuğu almıştı-_-
Uçağa hiç binmedim. Otobüslerde genellikle cam kenarında otururum. Son 3 yıldır, özellikle 2018 ve 2019'da çok sık yaşanan kazalar ve yangınlar yüzünden otobüslere güvenim kalmadı. Binmeye hem üşeniyorum hem de korkuyorum. Şahsi arabayı öncelik olarak tanıdım.
Geceleri cam kenarı çok güzel de gündüz vakti oradan giren ışık çok rahatsız edici. Kokan perdeyi çekmen gerekiyor otobüste. Uçakta çok sıkıntı olmuyor o konuda tabii.
Benim boyum uzun olduğu için otobüs koltuklarını zaten hiç sığmıyorum. Uçak koltuklarında ise cam kenarları özellikle sıcak oluyor. O sebeple koridoru tercih ediyorum, öyle olunca bir bacağımı koridora veriyorum :)
Ya da A plus gibi daha pahalı fakat daha geniş bölümlerde seyahat ediyorum.
Uçağın kenarları dar oluyor demek istemiştim :) düzelteyim
Otobüs olarak 2+1 otobüsleri ve en arka koltuğu tercih ediyorum. Çünkü alanı daha geniş ve koltuğu istediğin kadar geriye yaslayabiliyorsun.
Uçakta ise Kanadın ön kısımları ya da çıkış kapısının orada bulunan koltuklar, onların da alanı geniş. Arka kısımda çok türbülans olur. Kanadın üstünde oturursanız da motor sesi çok rahatsız eder.
Eğer yalniz seyahat ediyorsam kesinlikle ve kesinlikle cam kenarı... Uçak, otobüs, tren hiç farketmez...
Ama yanımda bana eşlik eden biri varsa iki bilet alırız bana hiç farketmez ha cam kenarı ha koridor ha orta koltuk...
Cam kenarı tercih ediyorum. Otobüslerde ise genelde sağ en ön cam kenarını tercih ediyorum. Diğer koltuklarda görüş alanı sınırlıyken, o koltukta hem sağ taraf cam; hem de önünde yolu tamamen görebiliyorsun. 😊
Manzarayı doya doya seyrede yolculuk yapmak daha keyiflidir benim için. Özellikle uçakta cam kenarına oturmak, bulutların oluşturduğu manzarayı seyrederek yolculuk yapmak daha keyiflidir.
Otobus sevmiyorum, ucakta en arka cam kenari. Azda olsa koltugu yatirabiliyor ve bulutlari izleyebiliyorum bu hosuma gidiyor
Uçak zaten bulutların üstünde uçuyor :D yatırırsan anca yıldızları görürsün :D
Cidden bunun icin aciklama yapilacak bir beyine sahip olabilirsin ama orucum bende bunu sana aciklayacak kadar hâl kalmadı 😊👍 musadenle iftardan sonra gelip aciklayacam eger sende uzun surecegini dusunuyorsan özelden video aciklama yapabilirim gorsel olarak ki anla diye yani yanlis anlama 😊👍
Hahaha Allah kabul etsin. Ben de oruçluyum da neden bu kadar kastın :D Yolcu uçakları 35.000ft'de uçar. Bulutlar da altındaki kara parçasına bağlı olmak üzere en fazla 42.000ft yükseklikte olabilir. Yani o kadar yüksekte uyurken çoğu bulut altında kalacak. Belki şanslı olup da görebilirsen üstünde kalan bulutlar ise ince bir battaniye kalınlığında olacaklar. Sevdiğin bulutlardan olmayacaklardır sanırım :D
Terbiyesiz bir şekilde konuşmanı oruçlu olmana bağlıyorum. Lütfen kırıcı olmayalım :) İnternet diye de aklımıza her geleni söylemeyelim. İnternet olsa bile onur kırıcı, rencide edici söylemlerde bulunmanız Siber Suçlar kapsamına girer. İyi günler ve afiyet olsun :)
Haklisin kasmışım kusura bakma 😅🤪😊 yani ben en az 3.5 saat yollara gittim maksimum aktarmasız 10saat kimi zaman kestirip kimi zaman disariyi izlemek iste
Uçakta nereye oturduğum farketmiyor yolculuk 1 saat sürüyor zaten. Otobüste kesinlikle cam kenarını tercih ederim
Otobuste cam kenarı uçakta acil çıkış olsun da koltuğa pek takılmam. Bacaklarım işkence çekmiyor orada.
Cam kenarını tercih ederim, hangi araçla seyahat edecek olursam olayım her zaman cam kenarında oturmak isterim
Otobüste tekli oluyor olmazsa da cam kenarı uçakta ise bu durum şöyle değişiyor bildiğim yere gidiyorsam genelde koridor alırım ama yeni bir yere gidiyorsam cam kenarı alırım tabi arada canım çekince cam kenarı da alıyorum
Mümkünse tekli koltuk değilse cam kenarı şansım yoksa bahtıma ne çıkarsa
Ucaga binemiyorum. Yukseklik seysi.
Otobuste de soforun hemen arkasindaki koltuk cam kenari.
Cam kenarı en ön , uçakta nedense kanat yanını seviyorum
otobüste koridor tarafını isterim. uçakta cam kenarı
Aslında eskiden cam kenarıydı. Artık kokpitte kendime has koltuğum olacak.
Otobuslerde cam kenarı kulaklik takip yolu izliyorum hic ucaga binmedim
Cam kenarı olmakla beraber acil çıkış bölümünü seçmek zorundayım zira sığmıyorum boyumdan dolayı
Cam kenarı isterim hep ama nadiren denk gelir ama uçakta cam kenarı iyi olmuyor otobüste daha iyi
Uçaktan daha rahat çıkmak için koridor tarafını tercih ederim hemde biraz da olsa ayak uzatmak için daha iyi oluyor.
uçakta net cam kenarı, otobüste ise net en ön koridor tarafı tam ekran, geniş açılı yol mis gibi kulaklığında çalan en sevdiğin müzik.
Cam kenarı çünkü Endonezyaya giderken Himalaya dağları nin bir kısmı gözüküyor onları seyretmeye bayılıyorum heleki çok gosterisliler
İki kişinin arasında uçakta özellikle sıkıntı olabiliyor da otobüste de, uçakta da cam kenarı hayattır :)
Cam kenarı. Şöyle diğer tarafta oturunca gelen giden koluna çarpıp duruyor ya, yeter bıhtıh yaaa! diye fırlayası geliyor insanın.
Uçakta cam check in, otobüste tek koltuk o da cam kenarı.
Koridor tarafında gidip gelen kişilerin ele atağı değiyor gereksiz bi pardon moduna giriyor insan.
koltuga sıgmıyorum ya bazen iki bilet alasım geliyor :D
Cam kenarı olacak kulaklık müzik kitap. Dalıp uyuyacağım.
Acil çıkış kapısının olduğu bölümü tercih ediyorum. Cam kenarı veya koridor tarafı fark etmiyor. Eğer kısa mesefeyse orta da olur, sorun etmem.
Herkesin aksine koridor seviyorum ben
O zaman ben mecbur ortaya oturucam aşkım 🤣🤣🤣
ucakda yurticinde dar govde ise a veya f otobusde en on sira
Bende özel uçak olduğu için her zaman değişiyor fakat ben genellikle arkalarda uzanırım
Koridor... Aslında, özellikle uçakta camdan dışarıyı izlemek hoşuma gidiyor.
Yine de koridor koltuklarını daha havadar geliyor. Çoğunlukla onlardan seçiyorum.
Bacaklarim sigmadigi icin koridor.
Fark etmiyor. Cam tabi daha güzel ama
Emergency exit ve koridor
teki ve cam kenaındaki
Her zaman cam kenarı tercihimdir...
Cam kenarı sevmeyen de ne bileyim yani : ))
Cam kenarıı. Tak kulaklığı dışarıyı izle. Oh miss.
Cam kenarı daha güzel.
Cam kenarını, yolculuk daha keyifli oluyor.
ucaga fobim var otobusede binmiyorum
Cam kenarı her zaman.
Acil çıkış kapısı en iyisi.
Genellikle koridor, çünkü daha ferah oluyor 😊
Fark etmez ama en arka koltuk çok kötü
Ara koltuklarda oturmayı severim.
Uçakta benimki şoför koltugu
Otobüs cam ucak koridor
Cam kenarı severim
koridor ya da tekli
Cam kenarı
Cam kenarıni severim