Merhabalar, Tatil denilince kimilerinin aklına dinlenmek gelirken kimileri de gezmek odaklı düşünür. Pandemi süreci ile birlikte sanırım çoğu kişi için dinlenme odaklı oldu. Peki, Sence tatil dinlenmek mi yoksa eğlenmek mi demek?
Benim için tatil gezmektl demek. Aynı noktada kalıp aynı yerleri görmek, aynı şeyleri yapmak bana göre değil. Hele ki bir yazlık hiç düşünemiyorum. Asla iki sene üst üste aynı yere gidemem. Sürekli yeni yerler, yeni şeyler görmeliyim. Çok ozlersem 2-3 yıl sonra aynı yere gidebilirim. Tatilde de sıradan hayatıma devam edeceksem evimde kalır, düzenimi bozmam daha iyi.
Toplumumuz da çoğunlukta tatil denince akla ilk gelen deniz, kum ve güneştir. Bana göre tatil demek bireyin iş hayatında ya da diğer sosyal hayatının dışında kendine ayırdığı zaman dilimi ve bu zamanı iyi kaliteli geçirmesi anlamını içermektedir. Tatil demek Sosyalleşmek, dinlenmek ve sükut demektir. İnsanların sadece arasına karışarak Sosyalleşmekten de bahsetmiyorum ya da yeni birilerini tanımakta değil bu, aksine bireyin kendi ile kalması ve bazı çözümler üretebildiği, dingin ve ferah hissetmek adına verdiği an'lardır aynı zamanda. Öyle ki kendi ile konuşmakta, kalmakta bir nevi sosyalliktir. Bana göre tatilin tanımı budur. İlla ki günlerce bir beldeye gitmek değildir kısacası.
Ruhun dinlenebilmesi için eğlenebilmesi gerekiyor bence. Zaten günlük hayatımız monoton, stres, kaygı içersinde geçiyor. Kısa süre olsa bile bundan uzaklaşıp, eğlenmek gerek. Yoksa beden yorgunluğu yarım günlük uzanmayla da geçer.
Eğlenmektir, köşe bucak, doyasıya gezmektir. Tatile dinlenmek için gitmem ben, her zerrem yorulsun ama o tatlı yorgunluğun verdiği his bile bir başka oluyor..
Gezmekten kastin yolculuksa evet, her sene kendi aracimla giderim gezine gezine 1 gece yolda konaklayarak. Tek gittigim icin geceleri cosma durumu da olmuyo ama zaten kopuş insani degilim. Temiz hava, degisik iklim-cografya, deniz, gunes, yatış.. Benim tatilim dinlenmek oluyo sanirim evet. Yani yatarak dinlenmek. Koparak degil. :)