Almanya'da Türkler arasında yapılan bir ankete göre Türklerin Almanya'yı evi olarak görmeye başladığı ortaya çıktı. Ankete katılanların %63'ü Almanya'da tamamen evlerinde hissettiklerini belirtti. Kalanlar ise kısmen evde hissettiklerini belirttiler.
Türkiye'de yaşanan ekonomik krizler ve diğer olumsuz sebeplerden ötürü yurt dışına yerleşen gençlerin oranında yükselme var. Beyin göçü olarak adlandırdığımız olayda eğitimli gençler daha iyi fırsatlar için yurt dışını tercih ediyor.
KScanlar bu konuda ne düşünüyor merak ediyoruz. İmkanınız olsa yurt dışına taşınmak ister miydiniz? Görüşlerinizi bekliyoruz.Almanya'da yaşayan Türkler
Evet, isterdim.
Hayır, başka bir ülkeye taşınmak istemem.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Türkler Almanya'yı evi olarak görüyor! Yurt dışına taşınmak ister miydiniz?
Türkler neden Almanya'yı veya herhangi bir Avrupa ülkesini evi olarak görüyor ya da görebiliyor? İşte, önce bunun ayırdına varmak gerekir. Bu ülkede önce askeri darbe sonrasında güvensizlik bir göç ve iltica akımı başlattı. Çünkü, belirsizlik ve güvensizlik vardı. Yıllar geçti ve bu kez siyasal İslam iktidar oldu. Kabul edilse de edilmese de günden güne bu iktidarın çöplüğüne döndü ülke. Tüm haklar tek bir parti, tek bir adam ve tek bir güruh altında toplanırken geriye kalan kesim resmen yok sayıldı hala da sayılıyor. Gün geçtikçe siyasal İslam bir otokrasi bataklığı oluşturduğunda seküler kesim bunu kendi gelecekleri için bir tehdit olarak gördü. Gezi olayları ise en etkili iltica dalgasını başlattı. Aylar ve yıllar sonra herkesin bildiği ama nedense bilmediği sözde bir "darbe" sergilendi. Artık kendi içinde çıkar çatışması yaratarak ülkeyi daha da karanlık bir yola sokanlar gençliği Avrupa'ya gitmek için resmen davet çıkardı. Ama elbette bunların haricinde yıllarca okuyup dirsek çürüten pırıl pırıl gençlere imkanları sunmamak, köpek gibi bir ömür çalışan insanların sosyal devletin "s" harfini bile yaşatamamak ve adaletsizlik Almanya'yı veya herhangi bir ülkeyi evimiz olarak görmemizi sağladı. Kısacası şu güzelim ülkenin içine edildi ve bizi burada yaşamaktan soğuttular. Yıllardır hiçbir ülkenin yapamadığını akp 18 yılda yaparak insanı kendi ülkesinden ve milletinden tiksindirdi! İşte sebep ve sebepler bunlar!
Yurtdışında yaşayıp Türkiye ile bağı olup devamlı git gel yapan Alamancıların keyfi yerinde, hele ki şu anki ülke yönetiminin iş bilmezliği ile ekonomi çökünce bizim Alamancılar öyle mutlu oldular ki, şu an Türkiye'de kral gibiler, havaları 1500...
Düşünsenize Türkiye'ye yeğeninize para yolluyorsunuz ''al yeğenim sana 100 avro'', sizin için Türkiye'de 100 lira vermek gibi bir durum. Ama yeğen onu bir bozuyor 970 tl parası oluyor. Vay bee ne amcam ne dayım var benim diyor, havaya giriyorsunuz...
Türkiye'ye yazın 1 maaş ile geliyorsun, hadi diyelim asgari ücret ile orada çalışıyor. Almanya'da şu an asgari ücret 1586 avro, yani kur ile 15 BİN 352 TÜRK LİRASI... Bir geliyorsun ana yurda, 15 bin tl cebinde... En kral tatili de yaparsın, en güzel alışverişi de...
Şimdi bu bizim Alamancılar neden gelsin Türkiye'ye de 2825 tl ile ölüm kalım savaşı versin, neden Almanya'yı terk etsinler. Aksine bu sistem çökmesin bu kur değişmesin diye hükümeti deli gibi destekleyip bir de Türkiye'deki akrabalar buna çökmesin, Almanya'ya gelmeye kalkmasın diye ''yooğ yeğeenim Alamanya bitti, çok kötü durumdayız, siz çok şanslısınız, Türkiye çok iyi'' deyip borç istemeye gelene ondan önce ağlayan esnaf misali ağlıyorlar...
Ben olaya şu şekil yaklaşmak istiyorum ki zaten mantıklı olan da bu Türklerin Almanya'yı evi gibi görmesi kadar saçma bir şey yok Sonuçta Almanya bizim toprağımız değil işte ondan sonra dünya insanı Türkler hakkında diyor ki Türkler hala daha yayılmacı politika izliyor ve hala başka topraklarda kendinin sanıyor aynı zamanda Orta Asya'dan buralara ördüğümüz gibi nasıl bizim ana yurdumuz Orta Asya ve buraları savaşarak aldılar ve şu an gerçekten dünya Bize Kan kusuyorsa İşte bu dünya var olduğu sürece dünya her zaman için Türklere böyle bakmaya devam edecek Çünkü bizim insanımızın en büyük hatası Gittiği yeri sahiplenmek Hayır efendim öyle bir şey yok gittiğin yer senin toprağın değil hatta şu an yaşadığın yer bile senin yer bile senin toprağın değil dünyanın bize nefretle bakmasına ki sebeplerden bir tanesi bu Tabii diğer başka sebepler de var soruya Gelecek olursak ben kendi topraklarından başka hiçbir yerde yaşamak istemem Çünkü bana ait olmayan bir toprakta mülteci gibi yaşayacağıma öleyim daha iyi başkasının topraklarını işgal etmeye kesinlikle hakkım yok
Bi bakimdan haklisin ama Turk topraklarini da ruslar isgal etmis durumda Amerika ve avustralya topraklarini İngilizler ruslarin ve İngilizlerin bu yönden bize kizmalari sacma olur
Neden bir ev bir araba için ömür tüketeyim ki? Zaten bugüne kadar kötü alışkanlıklardan uzak durup çalışıp çabalamış olmama rağmen elime hiçbir şey geçmemiş. neden bunu 40 yıl daha sürdürerek elime farklı bir şey geçmesini umut edeyim? Durum buyken yurt dışına giderek kaybedebilecebileceğim bir şey olduğunu da zannetmiyorum.
İnsanların Türkiye de yaşamak istememesinin sebebi adalet hukukun eşitliğin olmaması kendi vatanında eğitim göremiyorsan iş bulamıyorsan karnını doyuramiyorsan kendi ülkende vatanında mülteci konumundaysan ve bu durumun olayın ciddiyetin farkındaysan gitmek istersin gidersin... yok diğer türlü zaten kimse doğduğu büyüdüğü yeri vatanını milletini bırakıp hiç bir yere gitmek istemez...
Ben özgürüm zorlukların dibini gördüğüm de de özgürdum keyfimin zirvesinde de adaletsizliğe maruz kaldığım da oldu yine de vatanımdan sogumadim imkanlar oldu teklifler oldu ama gitmek aklımın ucundan gecmedi
Öncelikle şunu söylemek istiyorum benden büyüksün saygısızlık yapmak istemem sana karşı bundan dolayı benin yanlış anlama lütfen... kimsin nesin necisin ne yaşadın bilmiyorum ama bence yeterince özgürlüğün kısıtlanmamıs bu durumu yaşamamışsın veya yaşamışsındır ama bu ciddi anlamda hayatını etkileyememis küçük sorunlardır göğüs gererek üstesinden gelmişsin dir bilemem... yani bence gerçekten özgürlüğün kisitlamis olsaydı ufak ta olsa bu ülkeden gitmek aklından geçerdi
Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun bir sözü vardı... Bize hapiste türlü işkenceler ettiler tenasül uvzumuzdan elektrik verdiler tabutlukta günlerce kaldık ve bir gün bizi saldılar... Ne bir gün devletime küstüm nede milletime kırgınım benim başka vatanım yok... Benzer duygular hissediyorum... Beni lime lime etseler türlü işkenceler etseler ben genelde illede vatanım derim gevurun elinde hür olmaktansa vatanında esir olmayı seçerim... Herşeyi desinler de vatansız demesinler
@Konçuyy555 mükemmel değil evet biliyorum ama kendi ülkemde mülteci konumumda olacağıma gidip başka ülkede mülteci konumunda olayım hiç olmassa zoruma gitmez
Türkiye’de her gün kavga gürültü kadın katliamı vs bunun gibi şeyler izlediğimde ister istemez ne kadar vatan millet sevdalısı yüreğinde olsa da bir an önce yurtdışına taşınmak istiyorum. Doğuma büyüme Almanya doğumlu olduğum için iki ülke arasında tabii ki ister istemez görüşlerimi açıklayabiliyorum. Türkiye’de çok negatif olaylar var toplum olarak da var bunlar sadece siyaset değil. Sokağa çıkıyorsunuz kadın katliamı görüyorsunuz. Sokağa çıkıyorsunuz yolda adam arabadan indi adam dövüyor.
Sokağa çıkıyorsunuz onun gibi bir çok problemlerle karşı karşıya kalıyorsunuz bu şiddet argo gibi şeylere. Bir de maddi açıdan baktığımızda ülkemiz her ne kadar güzel olsa da bugün halkın içine karışarak pazara çıktım ve gözlerime inanamadım taze fasülye kilosu 15 tl ile 18 tl‘i arası. Domates 7.5 tl ve bunun gibi bir çok ürün afedersiniz kazık. İnsanlar yaşam kalitelerini ister istemez dünyanın her yerinde arttırmak istiyor onun mücadelesi içinde kendilerine hayatları için yeni tercihler yapıyor. Almanya’daki Türkler neden Almanya kendi vatanları gibi görüyor açıklıyım çünkü Almanya’da kanunlar Almanya’da insanların birbirine olan saygıları Almanya’da ekonomik anlamda devletin ve piyasanın verdiği destekler farklı. O yüzden Türkiye de 2 Sınıflar nekadar Türkde olsalar. Örnek Mesut Özilin haberinde gördük.
Bazen ülkedeki insanların barbarlığını gördükçe çekip gidesim geliyor. Benim derdim maddiyat değil ülkecek komple batsak yine de bırakıp gitmem ama bu şiddet eğilimli insanlar ciddi anlamda canımı sıkıyor. 3-5 insan bir araya gelince her şeyi yapmayı kendilerine hak görüyorlar. Dün Sivas'ta 8 tane hasta yakını hastanenin acilini yıkmış. Sağlık bakanı bununla ilgili paylaşım yaptı. Gelen yorulmaların hepsi bazıları da hak ediyor, Allah bilir ne yaptılar da insanlar çileden çıktı şeklinde. Bir gün ülkemi terk etmeye karar verirsem sebebi bu insanlar olacak. Şimdilik iyi insanlar da olduğunu düşünerek gitmek istemiyorum. İlerleyen dönemde tahammül edemeyip gitmeye karar vermekten korkuyorum çünkü ülkemi gerçekten seviyorum.
Ehehe beyin göçü mü? Çoğu kafede ya da takside çalışmak için gidiyor. O şekilde çalışsalar bile gene de bizim buradaki doktordan daha fazla kazanıyorlar. Gidenlerin çoğu buradaki mesleklerini icra edebilmeleri için ekstra eğitim alması gerekiyor ama bununla uğraşmıyorlar bile. Bir de eğitim paralı.
Almanya'yı Türkler evi gibi görmeye başladı giderek ama nasıl ki Türkiye Suriyelilerden artık bıkmış durumda, aynı mukabeleyi de Almanlar Türklere karşı yapmaya imtina etmiyor. Üstelik bizden oraya gidenler de Suriyelilerdeki gibi savaştan kaçtığı için değil; iş ve ekonomik gerekçeler yüzünden gidiyor. Adamlar da hâliyle istemiyor haklı olarak.
Almanya, İtalya, İspanya, Fransa, İngiltere iyidir ancak buralarda ırkçılık fazladır. Norveç, Finlandiya ve Danimarka'da vatandaş olmak çok zordur ve iş bulmak Türkiye'den çok daha zordur. Yurt dışı düşünenler varsa Rusya, Kanada ve ABD'yi düşünebilirler. Kanada aralarında en kolay göçmenlik veren ülke.
@Hissizkalpler Irkçılık her yerde var. Ancak Rusya'da bu Avrupa ülkeleri kadar yaygın değil. Orada yaşayan Türklerin bu konuda sık sık şikâyet ettiğini hiç görmedim. Rusya'da inşaat işçisi, öğretmenden daha fazla para kazanmaktadır. İşçi olarak gidilecekse orası da bir tercih olabilir.
4.5 yıl Almanya'da yaşadım. Güzeldi. Şimdi Türkiye'deyim. Pek iyi değil. Ama takmıyorum artık. Bulunduğum yerden keyif alabiliyorum. Dolayısıyla nereye gidersem gideyim memnun kalırım gibi. Yoksa Türkiye'den kurtulayım, rahata kavuşayım diyorsanız, gittiğiniz yerde de - isterse Norveç ya da İsviçre olsun - kimi sıkıntılar baş gösterecektir.
Bir de benim derdim daha iyi maaş, daha iyi devlet hizmeti falan değil.. Ben devlet istemiyorum. Sabah 8, akşam 5 çalışmak istemiyorum. Dünyanın neresine giderseniz gidin maaşlı kölesiniz. Almanya'nın Türkiye'den farkı, size daha iyi şartlar sunması ve dolayısıyla daha uysal biri olmanız. Ben bunu istemiyorum ki.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben yurt disinda dogup buyuyen bir turk olarak soyle bir yorum katmak isterim. Burdaki maddi durumdan bahsediyorum gordugum imkanlari turkiyede asla goremezdim o cok net. Cv atmadan is teklifleri aldim mezun olduktan sonra. Ama burda hic biryere gitmiyorum gwzmiyorum denedim cok denedim ama gercekten hic keyif alamiyorum madi durumun var gezebilirim ama yok olmuyo. Ama turkiyede birtane canli muzik olan bir kafeye gidip otursam birtane cola bile icsem asiri zevk aliyorum turkiyedeyken eve donmek istemez ken burda evden cikmak istemiyorum maddi konuda evet yurt disi derim ama manevi olarak turkiye derim
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Rica ediyorum müslümanlar Almanyaya gidip oranın da içine etmesinler. Ben Almanya nın yerinde olsam bir tane bile müslümanı ülkeye sokmazdım. Almanya çok büyük bir hata yapıyor eğitimsiz, kaba saba müslümanları ülkeye alarak. Gerçi son zamanlarda alımları zorlaştırmaya başladılar. Nazi damgası yemekten korktukları için bu hataya düşüyorlar. Zavallılar. Suriyelilerin Türkiyeye gelmesinden çok daha beter bir şey ılımlı bir müslümanın bile oraya gitmesi. Müslümanlar çok eğitimsiz ve kaba insanlar. Ne işleri var Almanyada
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İmkanım olsa giderdim. Tabiki burası benim vatanım, toprak altında yatan binlerce şehit hakkı var. bırakıp gitmeyi istemezdim ama türkiye'nin hali ortada her açıdan geriye sarıyoruz. ne iş buluyoruz, he hayal kurabiliyoruz, ne kendimizi geliştirecek, gezecek para bulabiliyoruz her şeyi geçtim bir genç kız olarak insan gibi yaşayamıyorum. Yaşama hakkımız elimizden alınıyor ve bunu cezasını yasalarımız vermiyor. İnsanların çoğu zaten depresif halde, gençler hayal kurmuyor bile bu ne kadar acı 10 yaşındaki çocuk okuyup iş bulamayacağım diye şimdiden işlemiş beynine. Ben sadece bu kadar değerli ve asil olana vatana bunu yakıştıramıyorum. bizim kadar çalışan bir ülkenin daha gelişmiş olması lazım. sadece sadece rahat huzurlu ve gelecek kaygım olmayacağını bildiğim için gitmeyi isterdim.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Dagi Activewear’ın nefes alan kumaş özelliği ile güçlü yönünü kullan! 💪
Dagi Activewear’ın spor kıyafetleri nefes aldıran dokusu sayesinde terlemeye başladığın anlarda bile rahatsızlık hissettirmez; esnek kumaşlarıyla aradığın konforu sunar. Şık tasarımlarıyla, spordan sonra da giyilebilir ve günlük kombinlerini güçlendirir; şimdi incele!
Şimdi spor gardırobunu en şık ve rahat modellerle yenilemenin tam zamanı, sen de Dagi ile #GüçlüYönünüKullan! Dagi Activewear hakkındaki görüşünü bekliyoruz. 🤞
Akıllı olan zaten burada kalmak istemiyor. Dünyaya bir kez geliyorlar onda da istediği gibi bir hayat sürmesinler mi.. Bu ülkede kalırlarsa sadece ülkelerinden ibaret görürler dünyayı.
Ben yurtdisinda dogup buyudum, bence herkes nerde dogup buyuduyse oraya ait oluyor orasini evi gibi goruyor. Cunku yasamin oraya alismis baska bi yasanti baska bi ulke tamamen sifirdan baslamak oluyor, yabanci geliyor. Eskiden hayalim turkiyede yasamakti ama buyudukce gordum maddi olarak malesef bu ulkede kalmayi tercih ediyor olcam
Türkiye Suriyelilerin başkenti olmuş rezil olmuş 3 kuruşa yaşayıp günü kurtarıyoruz yarının garantisi yok. Vergilerimizle diğer ülkelere peşkeş çekilen topraklarımız... millet Kredilerle boğuşuyor. 5 maaşla yaşayanlar ülkeyi mahvetti hiç etti ve rezil gibi hala baştalar. Bu dünyaya bir kere geliyoruz bu hayatı daha iyi yaşayacaktıysam neden olmasın başka bir ülke
Turizm için gelip paralarının komik denilecek bir kısmıyla mükellef tatil yapıyorlar. Veya yine ucuz iş gücü var limanlar için toprak ve köle almaya geliyorlar. Görmüşmüş
Niye var işte 2 saniye düşünsen zaten anlayacaksın da... sen bu saydığın ülkelerin Rus İngiliz Alman kanadalı diyorsun ya onların ülkelerinden bir yer bir toprak alabilir misin açana yıllarca çalışsan Türkiye’de. Hahshs. Ama onlar gelir alır burda.
Ben doğdum'dan beri Almanyada yaşiyorum, ve burasini gerçekten çok seviyorum. Herkes sana saygi gösteriyor ve iyi davraniyor. Çoğu Insan zaten takmiyor hangi renksin, ne giyiyorsun vs.. Eğitim sistemi bana göre iyi. Sadeçe çok sinir olduğum şey burada saat 18/19 saatlerinde hayatin bitmesi ve türkiyede bu saatlerde yeni başlamasi. :/ Türkiyeyi'de tabiki çok seviyorum özellikle Insanlarin sicakliğni🤪
Evet ya burda her 5 kişiden biri covid oluyor artık. Biz bile ailecek atlattık. Arkadaşım ikincisine mutasyonlusuna yakalandı çocuk gündemi takip ediyor hangi tip çıkarsa hemen yakalıyor 😀
Benim abimler Almanya da Moncheingladbuch da onlar çok şükür yakalanmadılar ama çocuklara bulaşmasından korkuyorlar. Sanırım Almanya'da her yerde fazla yok virüs Türkiye gibi ihmalkar değil orası
aman orada kal, ben Hollanda doğumluyum, ama Türkiye'de ırkçılıktan çekiyorum, Hollanda'da ırkçılık görmedim yeminle. Sırf hükümeti desteklemiyorum diye o da. Bu kadar saçma bir ülke oldu burası. Dönmeyi aklından geçirme
Kendini nerede mutlu hissediyorsan, nereye ait hissediyorsan evin orasıdır bence. Şu an mutlu muyum? İdare eder. Ama başka bir ülkede daha iyi koşullar altında yaşarken daha mutlu olabilme ihtimalim olduğuna inanıyorsam neden denemeyeyim ki bunu. Bunu sadece Türkiye açısından söylemiyorum. Her ülkenin vatandaşları açısından böyle olmalı bu durum. Sadece maddiyat meselesi de değil; yaşadığın ülkenin ruhu, seni ne kadar içine kabul ettiği de çok önemli. Dünyayı ülkelere ayırıp kendimize ülke seçmekten ziyade dünyayı tek bir ülke olarak düşünerek onu kendimize 'yurt belleyelim'.
gezmek için giderim ama taşınmam başka ülkeye çünkü bizim ülke insanları Kültürleri Avrupa kültürüne çok ters kalıyorlar aslında bir çok ülkeye ters kalıyor genelde kitaplar da çok okudum ve youtube dinledim ve bazen Turistler sohbet ettim Türkiye insanları çok sosyal diyorlar bizim ülkede cafe oturacaksak genel de bir şeyler yemek için otururuz ama sizde öyle değil bir cafe oturuyorsunuz sadece çay kahve ve bol bol muhabbet bizim ülkede böyle bir şey göremezsin diyor en son birisi çine gitmişti çalışmaya adam bir tuhaf olmuş kimse kimseyle konuşmuyor herkes sanal dünya gömülmüş çok belirsiz konuşuyor buluşma ayarlıyorum gelebilirim diyorlar ama kesin konuşmuyorlar :D
Almanya her açıdan bizden daha kaliteli bir ülke. Hak hukuka yüksek derecede önem veriliyor. Bizim ülkede kadın ölüm tehdidi alıyor adamı serbest bırakıyorlar şaka gibi ülkeyiz orada sıkıyorsa birisini ölümle tehdit et bakalım. Birde seni geçiricekleri psikolojik testte normal dışı davranışlar tespit edilirse tamamdır. Abim uzun yıllar almanyada yaşadı ek olarak amcamda 35 yıldır almanyada yaşıyor anlattıkları şeylerin bizim ülkede gerçekleşmesi hayal gibi birşey
Hayır, vatanımı bırakıp başka ülkede yaşamak istemezdim. Daha önce yurt dışına hiç çıkmadım, ama kuzenim dünyanın her yerini neredeyse gezdi, ve bana dediği Türkiye gibi bir memleket olmadığı, oralara sadece tatil amacıyla gidilmesi gerektiğini söyledi. Ben de böyle düşünüyorum; gezerim, tatile giderim ama yaşamam.
evet çok istiyorum. ama istemekle kalmıyorum çaba sarf ediyorum.
dil çalışıyor kendimi geliştiriyorum. bu yaştan sonra koca aile ile gidilir mi diyorlar gidilir. Hollanda veya Belçika için çaba harcıyorum. bir tek iş bulmam kaldı aslında. orada iş buldum mu hemen giderim.
ya siktirsinlerrrr bide gurbetçi denmesine ayar oluyorum sanki bana gitti amkkkk daha iyi şartlarda yaşıyorlar daha iyi konumdalar ama sorsan gurbetçiyiz çok özledik memleketi falan filan bırak gel o zaman oradaki şartları Türkiye şartlarında yaşamaya çalış yermi acaba onun için boş yapmasınlar
Ülkemi severim başka ülkede de yasamak istemem ama şu da bir gercek ki kendi milletine değer vermeyen bir yonetime sahibiz ve nasil ki bizim ülkede çoğu kişi Suriyelileri sevmiyorsa, Almanya da da bizim milleti istemiyorlar.
almanyada akrabalarımın yarısı var keşke beni küçükken bi götürselerdi de dilini öğrenseydim 5 dk durmaz giderdim ama telaffuzu felan çok zor geliyor o yüzden ingiltereye gitmek isterim ilk 1 ayı atlatsam devamı gelirde evi tutma işi bulma çok zor zaten dolar euro kaç olmuş şurda
Aslında ilginç bir anketmiş, fakat Türkler derken, sadece sonradan yurtdışına yerleşmiş Türklerden mi bahsediliyor, yoksa doğma büyüme yurtdışında yaşayan Türk veya Türkiye kökenliler de dahil mi? Ben şahsen bulunduğum ülkeyi, her ne kadar olumsuz bir çok yönü olsa da yinede kendi evim gibi hissediyorum. Fakat samimi olayım, uzunca bir süre olarak Türkiye’de yaşamayı da isterim, en azından tecrübe olarak
Acik konusuyum madem turklerden turkiyeden kaciyorum yurt disina gidiyorum neden dunya da turk nufusunun en cok oldugu avrupa ulkesine gideyim ki... cok garip hele hele tarihinde irkciligin altin cagini yasatmis bir milletle devir degisse de bu tehlikeyi niye goze aliyim
Yurtdışında insanlık yok kimsenin umurunda değilsin ve yanlız yaşıyorlar ahlak farklı ki çoğu zaman adam evinde çürüyor aylar sonra bulunuyor intiharın eşiğinde ruhsal iflasın eşiğinde çoğu türkiyede bi sahil kasabasında bi çiftlik hayalim var beni seven önemsiyen insanlarla yaşamak mutluluk para ya da rahat yaşam değil
Ben ülkemin şartlarını sevmiyorum lakin Almanya insanlarını da samimiyetaiz ve yapmacık buluyorum. Türkiye iyi felan diyip duruyorlar. Yiyip yiyip şişiyorlar oturdukları yerden muhalefet oluyorlar. Göçmen olmak istemem. Ülkemden memnun değilim, gitsem Amerika'ya giderdim ama.
Turkiyeyi tek özleme nedenim ailem. 3 4 hafta tatile geliyorum , son hafta tahammülüm bitiyor. İnsanlar trafikte bile birbirini kesecek neredeyse. Kimsenin kimseye saygısı yok herkesin psikolojisi bozuk
@JAPANMOTORS Is icabı gitmek ayrı, dışarıda yaşamam ayrı. 1 hafta 10 günde gittiğin ülkeyi tanıyamazsın orada yaşaman lazım. Heryer aynı değil dostum , burada kimse seni yol vermedin diye bıçaklamaz emin ol
Evet doğrudur bir vatanımda orası oluyor doğduğun yer evindir ama biraktim iki yil oldu burdan güzel gözüküyor, ama yaşamı bir sürü ırklar arasında yaşıyorsun dışarıdan kolay gözüken içinden çok zor gözükür
Yurt dışına taşınmak ya da orada yaşamak istemezdim ancak yurt dışında tatil yapmayı isteyebilirdim. Şehrimi değiştirince bile 3 sene sonra artık memleketime dönmek istiyorum, bir de gurbet ağır gelebilir.
Bende Almanya’da yaşıyorum insanın yuvası ekmeği çoluk çocuğu düzeni neredeyse orası onun yuvasıdır evet kendimi maddi manevi Özgür hissettiğim için Almanya benim yuvam
ya devleti yönetenler adam akıllı yönetmiyor ceplerini doldurma peşinde adamlar bizim çalıştığımızın 3 te 1 ini çalışmıyor bizden daha güzel para kazanıyor imreniyor insan bizimkilerde cepte para varsa onu alma peşinde
Yurt dışına taşınmak isterdim ama Almanya çok soğuk ya yani burda Ankara Konya gibi soğuk memleketlerde oturan insan için alışması normal ama benim gibi İzmir'de oturan için soğuk yani daha ılıman yerlere gitmek lazım belki İtalya falan
Koronadan almanyada 80 bin kişi öldü bizde 34 bin sağlık sistemimizin ne kadar güçlü olduğu belli sırf araba ucuz diye almanyaya özenmeyin çok kötü bir yer asla gitmem
Emekli olunca memlekete dönmek isteyene bile bir ev ve ikametgah adresi istiyor , en az senede bir giriş çıkış, yani emekli olsan bile yakanı kurtaramıyorsun.
Çünkü geldiklerinde paraları x10 oluyor. Döviz kurunda bizim paramız karşısında bu kadar değersiz olsalar bırak evi olarak görmeyi haritada nerede olduğunu gösteremezler.
İsterdim ama geçmişinden dolayı Almanyaya ve Alman insanlarına karşı mesafelerim var. Onun yerine bize daha çok benzeyen İtalya, ya da İspanyada yaşamak isterdim.
Almanya'ya gitmek istememin sebebi tabiki kendime göre fikri iradelerim var. Memleketimi ve insanlarimi çok seviyorum ama geleceğim tabiki daha önemli.
Ben ülkemi çok seviyorum fakat acı gerçek diye bir şey var. Maalesef şartlar gereği Almanya’da yaşamak isterdim...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Her acıyı tattım şu hayatta tatmadığım bir gurbet acısı kaldı. Bari o tadılmamış kalsın. Ben ülkemden ayrılmam. Kızıp gideceğim bu ülkeden diyorum bazen. Ama yok. Ben dayanamam. Sokağında kedi olmayan ülkede yaşayamam ben, ölüveririm.
Ne kadar evi olarak görselerde, yasayla ters düştüklerinde evi diyip sığındıkları yer sırtlarını döner gün gelince.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Benim Ülkem bana o kadar bakmış okutmuş benim devletim sonuçta kendi devletime yarar sağlamayıp kendi milletime hizmet etmedikten kendi ülkemi kalkındırmadıktan sonra diğer ülkelerde rahat yaşamak için gitmek biraz bencillik gibi geliyor bana