Yaptığın son analizlere göre çoğu Türk kızının hayallerinin ilk üçünde yurt dışı seyahati, gezmek, tozmak, alışveriş. Genellikle İtalya, Fransa görüyorum. Bazı kitleler ise Kore sevdalısı.
Türk kızının tek hayalinin yurt dışı seyahati olduğunu söylemek biraz abartılı bir genelleme olabilir mi?
Benim yaşadığım kentte kızların çoğunluğu önce kendi ülkelerini ve hatta çevre kentleri gezmeyi tercih ediyorlar. Bence doğrusu da bu olmalı.
Yani bir genç kız önce kendi ülkesini, kendi kültürünü, kendi mutfağını ve hatta kendi insanını tanımalı.
Bu konuda belli bir bilgi birikimi sağlamalı. Ondan sonra farklı ülkelere, farklı kültürlere, farklı insanlara ve farklı mutfaklara yönelmeli. Böyle bir harmanlama genç kızlarımıza daha sağlam bir alt yapı sağlar. Dünya ve Türkiye ile uyum konusunda daha esnek olabilirler.
Ama bu demek değil ki, Türkiye’de bütün genç kızlar böyle bir rotayı takip ediyor Bunu söylemek pek mümkün değil. Çok sayıda genç kızımız daha ülkesini, hatta kendi kentini bile tanımadan ilk fırsatta kapağı İtalya’ya, Fransa’ya, İngiltere’ye, ABD’ye, hatta Uzak Doğu’ya atıyor, bir süre oralarda geziyor, eğitim alıyor ve sonra dönüyorlar.
Son yıllarda İrlanda da revaçta. Buraya giden kızlarımızın genellikle buradaki dijital işletmelerde staj, çalışma gibi amaçlarla seyahat ediyorlar.
Bu eğilimleri yaratan ve hatta güçlendiren şey bence yetişme tarzları. Ebeveynleri onlara her şeyin hakları olduğunu öğretti. Her şeyi hemen elde etmek için eğitim aldılar. Anne ve babalar kendi gençliklerinde yaşamadıkları her şeyi çocuklarının yaşaması için gereken yönlendirmeyi yaptılar ve onları teşvik ettiler. Biraz da bunun sonucu olabilir. İşin içinde biraz da macera aramak ve şanslarını denemek arzusu vardır.
Çoğu avrupa ülkesinde kızlar daha üniversiteye gitmeden dünyayı geziyorlar. Hatta bazıları üniversite eğitimi için dünyayı geziyor çok tanıdığım var bu şekilde. Başka bir örnek İsrail de üniversite öncesi yine ''devlet destekli'' yurtdışı seyahatleri var. Gezip görüyorlar, ufukları gelişiyor. Farklı kültürleri, insanları tanıyorlar ve kendilerinin bu hayatta neyi yapıp yapmak istemediklerine belki de yol gösterici oluyor.
Bizim kızlar garibim buna ön ayak olacak çok fazla alternatif olmadığı için hayalini kurarak gençliklerini tüketiyorlar. Çoğu da hayalde kalıyor zaten.
3
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hayalde kalmasın işte onu demek istedim biraz da. Kendi ayakları üstünde dursalar kalmaz.
Avrupalı çerez parasıyla istediği ülkeye gidiyor. Bizdekiler hayalden öteye nasıl geçsin bu kurla. Yine de isteyen bir şekilde bir yolunu buluyor tabi.
Bi Bilen Uzmanımız Sayın ADİL GÜRKAN beyin yorumunu okusaydınız yorumun da farklı olabilir di Türk kızı önce kendi kültürünü tanımalı kendi şehirlerini tanımalı türkiye de gezilecek çok güzel yerler var
ne yazık demi, yurdumuzda o kadar tarihi ve doğal güzellikleri keşif etmeden yurt dışına çıkma sevdası üzücü ama emin ol o ankete katılanların çoğu orta ve yüksek sınıf kızlar asgari ücretli ve işsiz bir fatma ayşe herhalde ABD ye her sene seyahat edemez ama imkanları olsa giderlerdi neden öncelikle sosyal medyanın ülkenizi boş verin kaçın bu ülkeden başka ülkeleri gezin dibinizdeki osmanlı tarihi ve anadolu doğa güzelliklerini unutun demesi... İkincisi haklısınız kızlar kore erkeklerine ilgi duymaya başladı haklılar da güven veriyorlar, Türk erkekleri de Ukrayna, Rus, ve Yabancı kadın meraklısı oldu :) ileriki yüzyılda Türkiye de karma bir toplum olacak
Valla var öyle bi hayalim sebebi ise farkli insanlar, farkli kültürler tanimak ve hayati taniyabilme ve yaşamayabilme isteğim hatta temelli yerleşmek isterim elimde olsa. Özellikle Güney Kore ve Yenizelanda tercihim. Norveç, Almanya ve Kanada sonra Alaskalarin en tepesine çıkmak isterim ve Isvicre cennet gibi
Öylemiymiş ben mi Türklüğümü kaybettim onlara Türklük mü uğramamış ülkemden bir adım dışarı atmam ya... Kore' ye gitmek isteyenlerin çoğu BTSli değilse benimde adım nazlı değil 🤭
benim fikrimce bu doğru değil sadece ekranda sosyal medyada bize yansıtılan hayatın bir parçasına dahil olmak istiyoruz ve ülkemize insanlarımıza o kadar aşinayız ki bu durumda bilmediğimizden yana tahminlere girmek hayal kurmak istiyoruz. doğru deneyim ve hayale ulaşmak için sınırları zorlamak kendimizde olmayana erişmek için çırpınıyoruz
Hayallerimize ulaşmak için yolculuk etmeyi düşünüyoruz. :) Önce hayatımızı yaşamayı sonra da sevdiğimiz adamın hayatımızı karartmasını bekliyoruz. :) <3
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yurt dışı hayali her t. c insanının hayali değil planı artık...
Ben bir kadın olarak alışveriş, gezme tozma değil de orada yüksek lisans için ve kültürü tanımak için gitmek istiyorum. Yanlış bir zamandayız ne yazık ki...
Çünkü ülkenin ekonomisi çok bozuk sen tatil yapılacak ülkelere 3 ay çalıştığın parayla gidip 5 gün yapabiliyorken onlar ise 5 gün çalışıp 3 ay tatil yapmak için Türkiye’ye geliyorlar yurt dışı seyahati de hayal oluyo
Özendiği icin. Kizlar kendileri ocin alisveris yapip suslenmez. Ve bunu erkekler icinde yapmaz. Kizlar ne yapıyorsa hemcinslerinin bilinçaltına yaparlar.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Rahat giyim tarzı, rahat kıyafet , rahat davranış 😉
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben yurtdışında yaşıyorum, hayalim hep türkiyede gezmek, alışveriş yapmak😕 çok özledim 😔
TC erkeğinin her fırsattaki rahatsız edici bakışlarından etiketlerinden kurtulucaz sokakta cafelerde eğlence merkezlerinde hem kendimiz gibi olucaz hem de gezmiş ve eğlenmiş olucaz. Bunun için istiyoruz.
Merhaba @alphonse55,
Türk kızının tek hayalinin yurt dışı seyahati olduğunu söylemek biraz abartılı bir genelleme olabilir mi?
Benim yaşadığım kentte kızların çoğunluğu önce kendi ülkelerini ve hatta çevre kentleri gezmeyi tercih ediyorlar. Bence doğrusu da bu olmalı.
Yani bir genç kız önce kendi ülkesini, kendi kültürünü, kendi mutfağını ve hatta kendi insanını tanımalı.
Bu konuda belli bir bilgi birikimi sağlamalı. Ondan sonra farklı ülkelere, farklı kültürlere, farklı insanlara ve farklı mutfaklara yönelmeli. Böyle bir harmanlama genç kızlarımıza daha sağlam bir alt yapı sağlar. Dünya ve Türkiye ile uyum konusunda daha esnek olabilirler.
Ama bu demek değil ki, Türkiye’de bütün genç kızlar böyle bir rotayı takip ediyor Bunu söylemek pek mümkün değil. Çok sayıda genç kızımız daha ülkesini, hatta kendi kentini bile tanımadan ilk fırsatta kapağı İtalya’ya, Fransa’ya, İngiltere’ye, ABD’ye, hatta Uzak Doğu’ya atıyor, bir süre oralarda geziyor, eğitim alıyor ve sonra dönüyorlar.
Son yıllarda İrlanda da revaçta. Buraya giden kızlarımızın genellikle buradaki dijital işletmelerde staj, çalışma gibi amaçlarla seyahat ediyorlar.
Bu eğilimleri yaratan ve hatta güçlendiren şey bence yetişme tarzları. Ebeveynleri onlara her şeyin hakları olduğunu öğretti. Her şeyi hemen elde etmek için eğitim aldılar. Anne ve babalar kendi gençliklerinde yaşamadıkları her şeyi çocuklarının yaşaması için gereken yönlendirmeyi yaptılar ve onları teşvik ettiler. Biraz da bunun sonucu olabilir. İşin içinde biraz da macera aramak ve şanslarını denemek arzusu vardır.