+1 yılDeneyimlerimden yola çıkarak sırasıyla yazıyorum: :)
- Olumsuz hava koşulları. Özellikle yüksek yerlerde kamp yapmayı seven birisi olarak sis çok huzursuz ediyor. Sağanak yağmurdan o kadar rahatsız olmuyorum, onun da getirdiği bir zorluk var ama yüksek kesimlerde sisten 2-3 metre ötesi bile görülmüyor. O an kendimi zindanda hissediyorum.
- Su sıkıntısı. Tenha yerlerde kamp yapmayı sevdiğim için bazen su bulmak zor olabiliyor. Ancak genelde akarsu kenarlarından elde edebiliyorum. Kısıtlı olduğu durumlarda suyu idareli kullanmak gerekiyor.
- Yemek yapılan tavaya yapışan yemek kalıntıları üzerine başka bir yemek yapmak. Evet kampta yemek yapmak biraz sıkıntılıdır. Tavanın dibine yapışan yemek kalıntılarını çıkarmak zordur, hele bir de su sıkıntısı varsa.
- Vahşi hayvan korkusu. Aslında kampı vazgeçilmez kılanlardan biri. Sen çadırın içinde yürüyorsun ve dışarıdan bir tavşan ilerliyor ama sen ''Acaba kurt mu?'' diye aklından geçirebiliyorsun. En son kamp yaptığımda gece saat 02.00 gibi çadırın etrafında epey çakal vardı. Hatta bir tanesi koşarken çadıra bile çarptı. Çakallar zararsız hayvanlar olduğundan endişe etmedim. Ama bir arkadaşım Samsun'a kamp yaparken sabaha doğru çadırın önüne 5-6 tane kurt gelmişti.
- Kampta yaşanabilecek en olumsuz durum sanırım ayının kamp ziyaretine gelmesi olacaktır. Ayılar aşırı meraklı olduklarından muhakkak çadırı devirip içinde ne var ne yok diye bakmak isterler. Tehlikeli olduklarından sıkıntı.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Pol kırığı işkenceye dönüştürür kampı.
Çadır tırtılması
Aşırı yapıl ve su akan çadır
İstenmeyen tatsız kazalar
Yabani hayvan ziyaretleri
Doğada olmak riskleri göze almktır.
Okadar çok aksilik yaşanabilir ki. Heran herşeye hazırlıklı olmak gerekir. Bıçapın kırılır botun yırtılır suyun biter gıdan tükenir fırtına çıkar yağmur yağar böcek istilası olur. Aklına gelmeyecek şeyler olur. Gece fenerin bozulur bataryalar tükenir. Odun bulamazsın ateş yakamazsın çakmağın kaybolur yani herşey olur.23 Yorumla
Soran+1 yılAynen birbir yazmışsın bak, güzel detaylar.
- +1 yıl
Bir keresinde kış kampında matımı yanıma almayı unutmuşum. İşkence gibiydi. O nedenle doğada yaşam bilgilerinevacil durum senaryolarına hazırlıklı olmak gerekir. Dopanın affı olmaz yapılan küçücük hatalar ğnsanın hayatına maal olabilir.
Akarsuyu temiz sanırsın bir yudum içersin sonrasında tüm befenini parazitler işgal eder.
Bıçak kullanırlen parmağına minicik çiziknatılır umursamazsın enfeksiyon kapar.
Botlarını çadır dışında unutursun gece, sabah uyandığında ayapına giyersin akrep sokar.
Çadır yönünü ters belirlersin gece rüzgar eser çadırı parçalar.
Çadır zemininde çakıl kalır çadırını deler.
Gece ateş yakarsın çıtlayan ateş üzerine montına çadırına kadar ulaşır yakar deler. Çadır kampında asla kozalak yakmayın kozalaklar çatlar ateş saçar. Çok defa mont delmişşmdir ateşten dolayı.
Gıdalarını muhafaza edemezsin gıdalatın bozulur.
Kahvaltıda yumurta yemeyi umut edersin yumurtaların donar.
Gözlüğğn kırılır, batonun kırılır. Yani öyle aksilikler gelirki başına hayal bile edemezsin.
Doğa affetmez doğayı tanımak hayatta kalma bilgi tecrübesi ister.
Panik anları çok tehlikelidir beklemediğin anda köpek saldırır o an adını sorsalar unutursun. Ne yapacağını bilemezsin. Tecrübe çok önemli.
Tecrübeniz yoksa asla yalnız kampa gitmeyin.
Mşnimum gereksinimleri karşılayacak kadar bilgi edinin barınma, gıda ve su ihtiyacı nasıl karşılanır öğrenin.
Yenir sandığınız bir bitki ölümünüze bile neden olabilir into the wil deki gibi.
Doğa tutkudur lakin tıtkular insanı sarhoş eder. O sarhoşluğa kapıldığın anda rehavete düşersin doğaya yem olursun
Soran+1 yılHarika detaylar, teşekkür ederiz.
Herşey olabilir. Şimdi hadi hayal edelim😃
Ateş yakmak için odun toplamaya gidiyorsun, ağaçlarla kaplı orman , gün ışığı dallardan hafif görünüyor. Kamp alanından baya uzaklaşmışsın. Biri takip ediyormuş gibi bir hisse kapılarsın, geri dönmek istiyorsun ama geldiğin yolu hatırlamıyorsun. Korku, endişe hepsi birarada hissediyorsun. Zaman geçtikçe hava kararıyor ve nefesin kesiliyormuş gibi hissediyorsun. Her gittiğin yol tekrar aynı yere çıkıyor. Peşindeki gölge seni bırakmıyor, her an bişey olacakmış gibi... Nereye baksan büyük kocaman gözler, yemyeşil orman birer canavara dönüşmüş. Kulağını tırmalayan korkutucu sesler... Artık pes etmek üzeresin, ağacın altında oturmuş ecelini bekliyorsun. Derken arkadan küçük bir ışık beliriyor. Koşarak ışığın peşinden gidiyorsun. Gördüğün şey karşısında korkudan dizlerin titriyor , bağıramıyorsun, gitmek kaçmak istiyorsun ama hiç bi yere kıpırdıyamıyorsun , bacaklarını hissetmiyorsun bile...
Devamı bi sonraki soruda artık 😂14 Yorumla
Soran+1 yılDevamını bana at lütfen..
Güzeldi 🎈
Soran+1 yılBak sen..!, beni şaşırtıyorsun🥀
Yaban hayvanlarının etrafında olması veya köpeklerin çadırın etrafında gezmesi çok rahatsız edici bir durum Başımıza gelen bir olay, çadırın önüne kutularda mutfak eşlarını koymuştuk köpekler bizim malzemeleri karıştırmış peynirlerimizi yemiş bizde tüm mutfak araç gereçlerini ve yemekleri atmak zorunda kaldık
Ertesi günde şiddetli bir yağmur yağdı bizde o yağmurda toplanıp döndük
Bir kere kamp yaptık ama bir kaç talihsizlik yaşamış olduk11 Yorumla
Soran+1 yılGeçmiş olsun, demek ki yiyecekler ve kolu yayacak gıdaların etrafta olmamasını da sayabiliriz.
İştirak için teşekkür ederim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
51Cevap
+1 yılBiz kamp kursak kesin psikopatın biri bize musallat olur, hiç olmadı Jason gelir alayımızı doğrar...

yapma abiğ bokunu yiyiiğmm 23 Yorumla
Soran+1 yılAmanın yahu bu ne 😱
- +1 yıl
Kamp kuranlara dadanan psikopatın teki, benim de kamp kurmamı bekliyor biliyorum ama çok bekler
Soran+1 yılAlemsin sesli güldüm. 🤭
- Tatil & Seyahat konusunda 622 cevap paylaştı.
+1 yılKorku filmi 13. Cuma da Jason Voorhes karakteri vardı. O geldi aklıma sonra seri halinde devam eden filmlerde yine böyle bir nehir kenarındaki kamp grubunun Jason'ın vahşet katliamları sayesinde başlarına gelmeyen kalmamıştı.. :) :) :) Hem bu hemde yırtıcı hayvan saldırısı olabilir, özellikle Yılan sokması vs... Çok dikkat edilmeli..
15 Yorumla
Soran+1 yılYılan ısırması aynen 👌
Başıma da gelmedi değil ama akrepten yana kullanmıştım aman aman düşman başına vermesin. Acayip bir ızdırabı var bak..
- +1 yıl
Doğrudur. Zehirli hayvanlar belli olmaz..
Soran+1 yılGerçi etraf diğerlerinden de dolu da neyse 🙈
- +1 yıl
Dimi :)
Soran+1 yılKesinlikle, şüphe götürmez. Onlar orada da fitne fesat yaparlar.
1-) İlk korktuğum ve başıma gelen Domuz sürüsünün uğrak noktası olarak çadırı seçmeleri dışarı çıkamazsın kovsan kovamazsın.
2-) Çakmağı evde unutmak belki de en rezalet şeylerden biri bu ateş yakman lazım yemek yemen lazım konservenin ısınması senin ısınman vs. Rezillik oluyor.
3-) Bunu sahilde kamp yapanlar daha net anlayacak kampın son günü yağmur yağması problem su değil problem sabah o kumlu çadırı toplamakta eline girer ve muazzam bir acıya sebep olur.
4-) Eğer yanınız bir kadınla kampa gidiyorsanız bence yanınıza kesici delici savunacak bir şeylerin olması çünkü avcılar sarhoşlar bazen iyi niyetli olmaya biliyor.
5-) Suyun dökülme problemi dağda kamp yapıldığı zaman su dökülürse bazen araba girmiyor 4-5 kilometre uzakta oluyor yürüme kampı rezalet ediyor.
6-) Ayı bazen ne var yok diye gelen ayılar başıma gelmedi ama yan çadıra yani yaklaşık 100 metre arkadaki çadırı ziyarette bulunmuş ve alacağını almış gitmiş:D00 YorumlaAlerjim olan bir sinek var. Bu sineğin ne olduğunu bulamıyoruz. Sadece ormanda oluyor bu sinek ve bütün vücudumu şişirip lolipopa benzememi sağlıyor. En kötüsü onunla karşılaşmak olur.
12 Yorumla
Soran+1 yılÇok geçmiş olsun. Umarım hiç karşılaşmasınız.
+1 yılBeklenmeyen yağmur, fırtına :))
Beklenmeyen davetsiz ve genellikle istenmeyen misafir :))
Av takımlarının bir kısmını almayı unutmak :))
Ufak kazalarla yara bere almak denilebilir :))11 Yorumla
Soran+1 yılAv takımlarının bir kısmını unutmak, mesela makarnanın çevirme kolunu hep çıkarırım kırılmasın diye bunun gibi 🤭
+1 yılYırtıcı hayvanlar, örümcekler sivri sinekler ayılar 🤣
Bide çadır yırtıldımı😳
Ö daha büyük felalet...15 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim tüm iştiraklarınız için. 🎈
- +1 yıl
Rica ederim 🧚♀️
- +1 yıl
Evet ayı , böcek 👻
Soran+1 yıl🤭🤭
- +1 yıl
😏😏
+1 yılKamp yapmak konformist insanlar için değildir çünkü bir kampta başına ne gelirse gelsin güzel anıdır... Canına malına büyük bir zarar gelmediği sürece... Benim için en kötüsü İlk kez kamp yapan hevesli birinin konfor beklentileri oluyor zaman zaman yaşıyorum... Olur abi dağın başında yılan da çiyan da öcek te böcek te...
00 YorumlaBu tür yerlerde panarolmal olaylar yaşandığı çok söyleniyor sanırım o olurdu benim için
13 Yorumla
Soran+1 yılYok artık 😱
Soran+1 yılAman demesinler 🤭
+1 yılAntalya Olimposa gitme tüm kamp olumsuzluklarını yaşarsın 😂😂😂
11 Yorumla
Soran+1 yılDeneyim konuluyor sanırım 🤭
Kör olasıca yaban domuzu saldırısı dostum. Kuşadasında başıma geldi böyle bi'şey. :)
14 Yorumla
Soran+1 yılOoow ciddi olamazsın. Bir şeye de benzemez cidden.. Ürkütücü olmuş..
Soran+1 yılÇok geçmiş olsun! bu cidden ciddi sıkıntı. Hele ki koruyacak bir şeye sahip değilsen, ne yapabilirsin ki..
Teşekkür ederim bu güzel yorumların için.
+1 yılkamp yapmak benim için başlı başına olumsuz bir durum..
20 Yorumlaaşırı kuvvetli bir rüzgarın her şeyi dağıtması ya da alıp götürmesi
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet, bu bir kez başıma gelmişti. Her şeyi olmasa da çadırın kazıkların çıkarıp, bir yöne yatmasına sebep olmuştu.
Teşekkürler.
Arazide başa gelebilecek bir çok olumsuzluk var ama en rezili uyku tulumunun ıslanması olur herhalde :)
10 Yorumla
+1 yılÇok çok isterim. Olumsuzlukta olur illaki ama yinede keyfim bozulmaz sanırım.
20 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 2b cevap paylaştı. 1- Yoğun sivrisinek saldırısı...
2- Vahşi hayvanların gelmesi
3- Kötü niyetli insanların taciz veya saldırısı
4-Ani gelişen bir hastalık veya yaralanma..
5-Ani yoğun yağmur veya fırtınayla çadırların dağılıp korunmasız kalmak.00 Yorumla
+1 yılBenim için "kamp yapma" başlı başına olumsuz bir durumm..
10 Yorumla
+1 yılÇevredeki etkenlerdir.
Duyarsız bir ortama denk gelmek istemem.10 YorumlaÇadırın kurulu olduğu yerde bir böcek kolonisi/yuvası olması ve tabiki sivrisinekli bir yer olması.
10 Yorumla
+1 yılÇekirge istilası, örümcek, yılan bilimum sürüngenler ve vahşi hayvanlar
10 Yorumla
+1 yılÇadıra birşey olması. O zaman kışın donarız yazında sinekler yer fkfkfjfj
10 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 322 cevap paylaştı. Rüzgar ve yağmur ikisi olunca perişan oluyorsun. Düz yağmura bile okeyim 😂
10 YorumlaDoğal afet, hava şartları, ihtiyacı elzem olan eşyanın unutulması...
10 Yorumla
+1 yılAbdest alınacak yer olmaması ve yakinima birinin kamp kurması
10 YorumlaYoğun yağış , rüzgar ve yabani hayvanların ziyareti.
10 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 372 cevap paylaştı. Sürüngenler sinek vızıltıları asla tahammül edemem duramam da orada 😑
10 YorumlaAyı basar ondan korkarım da ne kampı be evden çıkcak durumum yok dlsöwşdşgöfl
10 YorumlaKesinlikle sivrisinekler. Kabusa çeviriyorlar resmen.
10 YorumlaKorktuğum bir canlının çevremde olması ( yılan değil )
10 YorumlaYağmur yağması ya da yırtıcı hayvanlar bir de yırtıcı insanda olur😀
21 Yorumla
Soran+1 yılYırtıcı insan mı🤭
Gizli Üye(36-45)+1 yılhemen yan tarafimiza şahinci doğancı bi dallamanın gelip son ses müzik açması.. bye
11 Yorumla
Soran+1 yılBu gürültü kirliliği de evet, ciddi sorun.
102 yaşşş😄 Aniden yağmur yağarsa gerçekten sinir olurum
18 Yorumla
Soran+1 yılNe yaparsın yaşlandık artık 🤭
Soran+1 yılBak okuyamıyorum bile yazdığını..
Oğlum yakın gözlüğümü getir diye seslendim 🤣
Soran+1 yılTabiki gençliğimde çok havuç yedim torunum 🤭
Soran+1 yılHiç sorma aah ah.. Dur bastonumu da alayım da rahat yürüyeyim.
Yabani bi hayvan üstüme koşsa pek hoş olmazdı herhalde
10 Yorumla
+1 yılHayali bile güzel ama ben açık havada uyuyamam güvende hissettiğim tek yer evim vahşi hayvanlardan korkarım😳
10 YorumlaÇadırın yırtılması olabilir
11 Yorumla
Soran+1 yılOna felaket diyoruz, aynen 🤭
+1 yılBöyle güzel anlarda yanımda olmasını istediğim kişi yoksa olumsuz geçebilir benim için
20 Yorumla
+1 yılÖnüme herhangi bir hayvan çıkması olabilir. Hayvanlara fobim var.
10 Yorumla
+1 yılÇadırın yırtık olması ve böceklerin içeri doluşması
10 YorumlaVahşi bir hayvanın veya zehirli bir böceğin gazabına ugramak.
10 YorumlaŞanssızlıkta mastır yapmış benden bahsediyorsak kar tanesi düşmeyen yere çığ bile düşebilir.
10 YorumlaÇadıra yabani bir hayvanın girmesi olabilir
20 YorumlaDomuz saldırısı olabilir, yaşandığını görüyorum.
20 Yorumla
+1 yılBöceklerden çok korkarım 😕
20 Yorumla
+1 yılAbdest alacak yerin olmamasi ve böcekler
20 YorumlaAilemin sorun çıkarması
10 Yorumla
+1 yılAyıyada kurt çikarsa başka birseyden sıkinti olmaz
10 Yorumla
+1 yılVahşi hayvan saldırısı.
10 Yorumla
+1 yılAyı veya domuz saldırısına uğramak. 😂😂😂
10 YorumlaBi köpeyin yemeğimi çalması bu başıma geldi çünkü
10 Yorumla
+1 yılBöceklerin üzerime gelmesi ıyy iğrenç
10 Yorumlagece vakti gurultu yapan davarlarin olmasi
10 Yorumla
+1 yılböcek girmiş olabilir çadıra ya da sinek
10 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 944 cevap paylaştı.
+1 yılVahşi hayvan saldırısı, herhangi bir doğa olayı
10 Yorumla
+1 yılBöcek falan herhalde ya
10 Yorumla
+1 yılBöcekler, sivri sinekler ve örümcekler
10 Yorumla
+1 yılYılan çekirge VE sürüngenlerden görmem yeterli
10 Yorumla
+1 yılHuzur kaçıran insanlar olursa hoşlanmam
10 Yorumla
+1 yılAyı saldırısı olabilir akrep sokması.
10 YorumlaSürüngen hayvanlar görmek
10 Yorumlayağmur yağması olabilir
10 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 478 cevap paylaştı. Siddetli yagmur felakettir 🙄
10 Yorumla- Devamını Gör (47)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne