hangi ülkeler tehlikeli ve zorunlu olmadıkça gidilmesi uygun değil? meksikada carteller varmış adam kadın demeden canlı canlı doğramakla meşhurlar afrikada kadın erkek demeden palayla veya tekme tokat sopa ile falan linç edip benzin döküp yakarak öldürüyorlar bunları internette görmüştüm hele meksika çok pis bir yer adamların hiç acımaları yok yakaladıklarını genelde adamları ama kadınlarıda keserek öldürüyorlar ya da kurşunluyorlar asitle öldürüyorlar motor testeresiyle canlı canlı doğruyorlar palayla canlı canlı kollarını ve ayaklarını kesiyorlar en son boğazını kesiyorlar hele bir adamın ve bir kadının yüz derisini soymuşlar can çekiştiriyorlar pitpul gibi vahşi köpeklere adamın tekini parçalattırıyorlar adamın poposunu hep yemiş dümdüz yapmış ve öndeki aletinide yemiş adam basbas bağırıyor ama durmuyorlar çok acımazsızlar yaani ellerine düşen ayvayı yedi yaani hiç izledinizmi meksika veya afrika da olan o tür olayları acaba?
Hangi ülkelere tehlikeli olduğundan dolayı gezmeye, tatile gidilmez?
Dünyada her ülkede tehlike vardır. Her bir ülkede güvenlik uyarılarına, sosyal kurallara, geleneklere, kriminal bölgelere dikkat edersek rahat ederiz. Burada bir çok kardeşim sanki biraz abartmış. Brezilya, Venezuella, Meksika, Güney Afrika adeta günah keçisi ilan edilmiş. Bir kısmına katılırım. Ama abartmaya da gerek yok. Bu saydığınız ülkelerde yaşanan cinayetler, vahşi işkenceler genellikle suç örgütlerinin kendi aralarındaki hesaplaşmaların ya da güvenlik güçleri ile çeteler arasındaki savaşların içindeki çatışmalardır.
Türkiye çok mu temiz? Bundan birkaç yıl önce bisikletle tura çıkan bir İtalyan kadın Türkiye’de katledilmedi mi?
Yani demem o ki, hiçbir ülkeyi günah keçisi ilan etmeyin. Dünyada hiçbir toplum suç ve özellikle kadınlara karşı vahşi eylemler konusunda masum değil.
Ben en iyisi bir seyahate çıkacaksan, tavsiyelerimi paylaşayım.
Tek başına seyahat etmek için gerekli olan şartların en başında da cesaret geliyor ama. Bu nedenle maça 1-0 geride başlamış oluyorsun.
Para, zaman, bilgi, plan. Bunların hepsi cesarete bağlı olan faktörler. Dolayısı ile keyif alacağın bir solo seyahate çıkmak istersen, önce cesaretini topla ve kendini motive et.
Tek başına seyahat, küresel anlamda solo seyahat olarak tanımlanıyor. Özellikle Batı’da kadınlar bu seyahate daha fazla ilgi duymaya başladılar. Bu eğilimi, erkek egemen bir toplumda özgürleşme hareketi olarak yorumlamak da mümkün. Yani solo seyahati tercih eden kadınlar maddi, manevi, her anlamda erkeğe bağımlı kalmayı reddetmiş oluyorlar.
Ortak ya da birlikte bir seyahate çıkıldığında, kadın yanındaki erkeğin aşırı ilgisine, korumacılığına, sahiplenmesine maruz kalıyor.
Bu erkek, ister arkadaş, ister sevgili, isterse eş olsun. Fark etmiyor. Kadın seyahatte erkeğin tercihlerine, biraz da zoraki tavsiyelerine hatta yasaklamalarına uymaya mecbur gibi bir hava doğuyor.
Bence kendini hazırla ve solo seyahatlere başla.
Ama öncesinde bazı hazırlıklar yapmalısın. Gideceğin yerleri çok dikkatle araştır ve buna göre seçim yap. O bölgelerin kültürünü, yaşam biçimlerini, kadınlarla ilgili haberleri araştır.
Herhangi bir tehlike karşısında, kime ulaşacağını, hangi kanalları kullanacağını önceden planla. Seyahat rotanı mutlaka birkaç arkadaşın ve elbette ailen ile paylaş.
Yanında mutlaka kendini savunacak bir sprey vb. bulundur. Çevrene seni farklı tanıtabilecek beden dili hareketlerine dikkat et. Gideceğin bölgelerin, ülkelerin giyim kültürüne uyum sağlamaya çalış.
O bölgelerde, ülkelerde sağlık merkezleri, turist enformasyon noktaları, güvenlik merkezlerinin iletişim bilgilerini kaydet. Telefonunun konum özelliği mutlaka çalışır durumda olsun. Yanında eğer mümkün ise iki tane yedek batarya götür.
😱😱bende denk geldim, çok kötü. Çeteleşme var orada, Allah düşmanımın canını bile hafif alsın. Ama oraya düşürmesin. Olanlarda kurtulur, umarım. Orada olan oralıların suçu biraz. Halka biraz para ver, seni başkan ediyor diye laflar var. Burayada geliyor, maalesef. Bazıları Amerika'nın polislerine laf ediyor, ancak kolluk kuvvetleri bencede acayyyip, kesin, felaket ötesi katı, caydırıcı, güçlü olmalı. Karteller denilen mafyalar devleti tehdit ediyor, şaka gibi...
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
İnsanlık oralarda yok, zihniyet çok kötü. Güçlü mazlumu tek lokmada yiyor. Buna sebep olan onursuz davranışlar. Rüşvet, hırsızlık, arsızlık, taciz, tecavüz, gereksiz laubali hareketler. Ortamları çok berbat kısacası.
En tehlikelilerinde yaşıyoruz bundan ötesi mi var 😁😂 Sadece ogrish’in olduğu zamanlar Meksika’da sokak çetelerinin milleti nasıl canlı canlı doğradığını çok izlemiştim zamanında. O yüzden oraya karşı bir fobim var
Tam tersine bu iki ülkede otele gider ordan çıkamazsın. Gezmek için güvenlik talep etmen gerekiyor. 5 dolar için adam öldürüyorlar. Brezilya da homeless çok fazla sadece. En kötü Meksika ve Brezilya da gündüz çıkıp gezebiliyorsun. Ama benim söylediğim ülkelerde sokağa çık elinde iPhone 11 pro ile foto çek bakalım nasıl çıkmışım diye bakabiliyor musun :)) Afrika içinde gittiğin ülkeye göre değişir. Son 2 iznimde Güney Afrika ülkelerine gittim. Çok güvenli, sıcak kanlı insanları ve muhteşem doğası vardı. Pandemi olmasaydı bu sene yine tercihim Afrika olacaktı..
Kıta geneline bakacak olursan total ülkelere bakınca oran düşük. Benim bahsettiğim ülkeler reunion, seychelles, mauritius, Zanzibar, Güney Afrika. Buraları bizzat tecrübe edindim. Ama Mauritius’u tek geçerim. Ölümü orda beklemek hayallerim arasında...
Sanırım son zamanlarda Brezilya oldukça tehlikeli. İnsanların büyük bir kısmı yoksul ve sokakta uyuyor. F*huş, vb şeylerde çabası. Hindistan'da keza öyle. Orası daha kötü tabi
boşuna her horoz kendi çöplüğünde öter dememişler onlarda buraya gelseler devletimiz hakkından gelir onların ama orada tekken onlar seni isterlerse harcayabilirler yaani 😁😂
deeb web den gir bak çok kötüler bu bazı youtuberlar tehlikeli ülkeleri geziyorlar en kötü bölgelerine gidiyorlar iyi cesaret var yaani onlarda ama bir tanıdıkları var oradan herhalde yoksa korkarlar gidemezler yaani
Merhaba,
Dünyada her ülkede tehlike vardır. Her bir ülkede güvenlik uyarılarına, sosyal kurallara, geleneklere, kriminal bölgelere dikkat edersek rahat ederiz. Burada bir çok kardeşim sanki biraz abartmış. Brezilya, Venezuella, Meksika, Güney Afrika adeta günah keçisi ilan edilmiş.
Bir kısmına katılırım. Ama abartmaya da gerek yok. Bu saydığınız ülkelerde yaşanan cinayetler, vahşi işkenceler genellikle suç örgütlerinin kendi aralarındaki hesaplaşmaların ya da güvenlik güçleri ile çeteler arasındaki savaşların içindeki çatışmalardır.
Türkiye çok mu temiz? Bundan birkaç yıl önce bisikletle tura çıkan bir İtalyan kadın Türkiye’de katledilmedi mi?
Yani demem o ki, hiçbir ülkeyi günah keçisi ilan etmeyin. Dünyada hiçbir toplum suç ve özellikle kadınlara karşı vahşi eylemler konusunda masum değil.
Ben en iyisi bir seyahate çıkacaksan, tavsiyelerimi paylaşayım.
Tek başına seyahat etmek için gerekli olan şartların en başında da cesaret geliyor ama. Bu nedenle maça 1-0 geride başlamış oluyorsun.
Para, zaman, bilgi, plan. Bunların hepsi cesarete bağlı olan faktörler. Dolayısı ile keyif alacağın bir solo seyahate çıkmak istersen, önce cesaretini topla ve kendini motive et.
Tek başına seyahat, küresel anlamda solo seyahat olarak tanımlanıyor. Özellikle Batı’da kadınlar bu seyahate daha fazla ilgi duymaya başladılar. Bu eğilimi, erkek egemen bir toplumda özgürleşme hareketi olarak yorumlamak da mümkün. Yani solo seyahati tercih eden kadınlar maddi, manevi, her anlamda erkeğe bağımlı kalmayı reddetmiş oluyorlar.
Ortak ya da birlikte bir seyahate çıkıldığında, kadın yanındaki erkeğin aşırı ilgisine, korumacılığına, sahiplenmesine maruz kalıyor.
Bu erkek, ister arkadaş, ister sevgili, isterse eş olsun. Fark etmiyor. Kadın seyahatte erkeğin tercihlerine, biraz da zoraki tavsiyelerine hatta yasaklamalarına uymaya mecbur gibi bir hava doğuyor.
Bence kendini hazırla ve solo seyahatlere başla.
Ama öncesinde bazı hazırlıklar yapmalısın. Gideceğin yerleri çok dikkatle araştır ve buna göre seçim yap. O bölgelerin kültürünü, yaşam biçimlerini, kadınlarla ilgili haberleri araştır.
Herhangi bir tehlike karşısında, kime ulaşacağını, hangi kanalları kullanacağını önceden planla. Seyahat rotanı mutlaka birkaç arkadaşın ve elbette ailen ile paylaş.
Yanında mutlaka kendini savunacak bir sprey vb. bulundur. Çevrene seni farklı tanıtabilecek beden dili hareketlerine dikkat et. Gideceğin bölgelerin, ülkelerin giyim kültürüne uyum sağlamaya çalış.
O bölgelerde, ülkelerde sağlık merkezleri, turist enformasyon noktaları, güvenlik merkezlerinin iletişim bilgilerini kaydet. Telefonunun konum özelliği mutlaka çalışır durumda olsun. Yanında eğer mümkün ise iki tane yedek batarya götür.
Benim önerilerim bunlar.
İyi seyahatler.
hocam meksiya gidebilir miyiz yane
Sen git kanki
Türkiye de İtalyan kadını örnek vereceğine git de Almanya da Türk iş yerlerine yapılan saldırıları söyle
@Kaplumbağa_Sarması kanka onları da bliyoruz ama demek istediği o italyan kadının sorumluusu bizzat kendidir sen ben değil
Cezalıdrbdr anlamadım jsjsjs