Antalya'da 1 Haziran itibarıyla sahile giriş yasağının kalkmasının ardından dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili tatilcilerin akınına uğradı. Konyaaltı sahili dışında Kemer Ayışığı Plajı'nda da turistler denize girip güneşlendi. Sahile gelenler, sosyal mesafe kuralına uyup maske takarak güneşlendi.Koronavirüs tedbirleri kapsamında girişlerin yasaklandığı sahiller, 1 Haziran itibarıyla açıldı. Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı sahiline gelenler, sosyal mesafe kuralına uyup maske takarak güneşlendi. Maske takanların yoğunlukta olduğu plajda, denize girenlerin yanı sıra güneşlenenler de oldu. Bazı tatilciler arkadaşlarına mesafeli durarak maskeyi çıkartıp güneşlendi. Sahillerde 18 yaş üstü gençler de dikkat çekti. Ayrıca 0-18 yaş arası çocuklar da 14.00 ile 20.00 saatleri arasında izinli olarak sokağa çıktı. Denizin tadını anne ve babalarıyla birlikte çıkaran çocuklar, yüzlerinde maskeyle koşup oynadı. Ankara 'dan tatile gelen Dilara İnce ile Isparta'da yaşayan Ayşe Nur Edima, maske takarak denize girip güneşlendi. Sosyal mesafeye dikkat ettiklerini, koronavirüs salgını nedeniyle önlemlerini aldıklarını anlatan İnce, "Arkadaşımla birlikte Antalya'dayız. Sahilde güneşlenip denize girdik. Maskeyle güneşleniyoruz. Fakat yüzümüzde güneş yanığı izi olmaması için arada çıkartarak güneşlenmeye devam ediyoruz" dedi.
Ailesiyle birlikte Antalya'da yaşayan yerleşik Rus Anna Kamin, maskesiyle birlikte sahilde güneşlendi. Maske takarak plaja gelmenin zor olduğunu fakat bir süre böyle yaşayacağını anlatan Kamin, arkadaşlarıyla birlikte zaman geçirdi.
Yok artık; Antalya'da tatilciler maskeyle güneşlendi. Tatili böyle geçirmek mantıklı mı?
Çok haklısın. Ben de Antalya'da yaşıyorum. Birkaç kere plaja gittim ve bu görüntüye tanık oldum.
Coronavirüs pandemisi ile ilgili olarak kişisel kanaatim çok farklı. Acaba aşırı mı bir panik havası mı yaratılıyor, bundan emin değilim. Mesela Dünya'da her gün 25 bin kişi açlıktan ölüyor ve bu acı durum hiç bir yayın organında bir cümle bile yer bulamıyor. Bu nokta çok tuhaf.
Plajlara gelince, aslında hayatın her alanında önlemlere uyulmalı. Bütün Dünyada Tıp coronavirüse karşı en güçlü iki önlemin sosyal mesafe ve maske olduğunu söylüyor. O zaman uymak gerekiyor. Bu hem kendimize hem de çevremize karşı görevimizdir. Eğer plajlarda ciddiyeti ve önlemleri gevşetirsek, sonbaharda bir patlamaya neden olabiliriz. Bu kez iş çok ciddi olur. Bir plajda ortaya çıkacak vaka bir çok ülkeye yayılabilir.
Bu şekilde olacaksa hiç gitmesinler turizm de oteller kan ağlıyor açılanlar hep büyük oteller onlarında kapasitesi sınırlı, Bu Yıl Turizm Bitti Ben de Turizm Çalışanıyım, 2020 Yaz Turizmi Olmayacak Oteller boş, Türkiye Turizimi belki Bu sene Kötü dönem geçirebilir. Ama Bunun etkisinin Bu Yıl ile sınırlı kalacağından emin değilim. 5 Yıl etkisi olacak, Yalnız Seney de durgun bir dönem olabilir. veya Otellerin bir çoğu 2021 Yılında da açmayabilir. Virüs henüz bitmedi ne zaman biteceği belli değil Turizm Yurt dışından gelecek Turistlere bağlı çok farklı bir sektör dünya gündemine göre işliyor Sonbahar da ikinci Dalga olacak zaten Ama Henüz bu hastalığın bir tedavisi ilacı yok 15-20 aydan önce kesin bir ilaç bulunamaz. buda 2 yıl demek Bir çok tedavi edici ilaç öyle hemen piyasaya sürülmüyor testler olur insan vücuduna etkiler, bu yıllar alabilir Dünyadaki diğer pandemi hastalıkların da bile ilaçlar 2-3 senede kesin çözüm üretildi Yani Ömer Kardeşim hiç Şaşırma Bu Yıl Turizm Olmayacak Tatil de Eylül 2020 de salgın da bir pandemi patlaması olacak Dünya da bu 2021 Bahara kadar sürecek bu 2021 Yılın da da Turizmin Olmayacağını gösteriyor
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Virüs bir artsın GT korkusundan evden çıkmazlar da şimdi neden gtu rahat bıraktılar.
Devlet vatandaşı için onca tedbir aldı. Vatandaşın sağlığı ve iyiliği için kısıtlamalara gitti.
Devlet “benim elimden bu kadar geliyor, biraz da siz sorumluluk alın, size güvenmek istiyoruz” dedi ve kısıtlamaları kaldırdı.
Aynı gun 2 milyon vatandaş yollara döküldü.
Evet çalışıyorsunuz ve dinlenmek herkesin hakkı. Tatil herkesin isteği. Ancak bunca riske rağmen sadece 1 sezon tatil yapılmazsa ne olur? Bir kere de vatandaşın kendisi sorumluluk alarak kendini ve etrafındakileri riske atmamak için zevklerine dur dese neyi kaybeder?
Ne oluyor sahile denize koşunca? Baslar göğe mi eriyor?
Onca insanın aynı anda girdiği denize gir, yaka yakaya gez dolaş, sağlığını ve etrafındaki insanları riske at sonra “devlet korona ile mucadele edemiyor” diye çığırtkanlık yap!
Bu saatten sonra ne ölene üzülürüm ne hasta olana!
Kendimi ; Virüs ile mücadele eden ''Sağlık çalışanları yerine koyuyorum''. Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmıyorum. Dışarı çıksamda kurallara riayet ediyorum'ki karşımdaki insanlara zararım değil faydam dokunsun ve karşımdaki insandan'da ihtimal üzeri riske girmeyeyim.
Ayrıca Virüs üzeri maske takma tedbirine uymayan 1 kişiye maddi ceza kesilmesi yerine '' SAĞLIK ÇALIŞANI GİBİ ÖZEL KIYAFET GİYİP O ŞEKİLDE TATİL GÜNÜNDE EVİNDE BELLİ SAATLER GEÇİRMESİ UYGULANSA DERS ALMASI VE MASKE TAKMA KURALINA UYMASI ADINA YARDIMCI OLABİLİR''Diye düşünüyorum..
Resimdeki sağlık çalışanının yüzüne iyi bakalım'ki İnsanlar hayata tutunsun sağlığına kavuşsun diye bu denli fedakarlık yaparken, bir insanın Maske takmıyacam bana zor geliyor canımı sıkıyor vb. sözü tedbirsizliğinin bahanesi olamaz.
Bir gariplik görmüyorum yani herkes kurallara uyarsa bir sakincasi yok. Kaldiki Türkiye ekonomisi Turistlerle ayakta ve bu sene % 80-90 azalma olacagi tahmin ediliyor, yani Turist gelmezse Türkiye ekonomisi cökebilir.
Corona virusu zaten uzun yillar devam edecek, insanlarin korona ile yasamasini ögrenmesi gerekiyor.
Tatil boyunca maske takmak çok zor olur ama takmak zorunda olduğumuz için tatile gitmesek daha iyi ayrıca bir yıl tatil yapmazlarsa kimse eksilmez ne deniz sevgisiymis
Millet çatır çatır ölüyor. Ki normal bir ölüm değil. Böyle ciğerlerin tahta gibi kasılıyor. Nefes alamayıp bunalıp çıldırarak geberiyorsun. Kefen bile giydirmiyorlar. Kireçleyip kireçleyip poşetle gömüyorlar. Akıllının biri de maskeyle tatil normal mi diye soruyor. E tabi bazıları sıkıya gelemez. Rahatını bozamaz. Söz konusu hayatı bile olsa. Böylelerine normal gelmiyor olsa gerek.
bu yıl böyle geçer ama moralinizi bozmak gibi olmasın turizm bu sene bitmiştir, seneye de aynı şekilde olabilir pandemi ikinci dalgası geçmeden turizm düzelmez bende senelerdir turizm de çalışanıyım oteller iflas etti çoğu tedavi ilaç henüz bulunmadı kesin bulunması 2 yıl sürer ama kimse de şaşırmasın 2021 yazı da böyle olacak
Daha tam olarak bitmemişken tatile gitmek çok saçma. Ne kadar güvenebilir ki insan? Ben tatile gidilmesine şiddetle karşıyım. Yazlıkçılar özellikle bu sene oturun hacı evinde. Ne gerek var gitmeye. Belki taşıyıcısın, sende belirti göstermeyecek ama görüştüğün kişiye bulaşacak.
Ulan şu ülke sırf turistler için var heralde haa, biz bize sokağa kontrollü çıkın diyenler turistleri buyur ediyor tatile, onlar suya girecek hastalık Türk halkı dikkat etse bile onların suya girmesi yüzünden daha çok yayılacak?
hadi ben şaşırdım üstte ki yorumları bir oku bakıyım. Yahu bu virüs sadece ağızdan burundan mı bulaşıyor. kumsalda o kadar psiliğin içinde ağzını kapatsan ne kaparmasan ne?
Merhaba arkadaşlar,
@omercan88 selamlar,
Çok haklısın. Ben de Antalya'da yaşıyorum. Birkaç kere plaja gittim ve bu görüntüye tanık oldum.
Coronavirüs pandemisi ile ilgili olarak kişisel kanaatim çok farklı. Acaba aşırı mı bir panik havası mı yaratılıyor, bundan emin değilim. Mesela Dünya'da her gün 25 bin kişi açlıktan ölüyor ve bu acı durum hiç bir yayın organında bir cümle bile yer bulamıyor. Bu nokta çok tuhaf.
Plajlara gelince, aslında hayatın her alanında önlemlere uyulmalı. Bütün Dünyada Tıp coronavirüse karşı en güçlü iki önlemin sosyal mesafe ve maske olduğunu söylüyor. O zaman uymak gerekiyor. Bu hem kendimize hem de çevremize karşı görevimizdir. Eğer plajlarda ciddiyeti ve önlemleri gevşetirsek, sonbaharda bir patlamaya neden olabiliriz. Bu kez iş çok ciddi olur. Bir plajda ortaya çıkacak vaka bir çok ülkeye yayılabilir.
Selamlar.