Temmuz’da 8 günlük İtalya turu yapacağım inş. Tek olduğum için biraz tereddütlüyüm ama üstesinden geleceğimi düşünüyorum. Akşam saatlerinde sokaklarda sorun yaşar mıyım🤔 tek düşüncem bu. Rotam Napoli, Roma, Floransa, Venedik, Milano şeklinde olacak. Tavsiyeler veya dikkat etmem gereken şeyler varsa, şurda şunu yap bunu yap dediğiniz tüm önerilere açığım.
venedikte şehri kanallar ve köprüler birbirne bağladığı için şehir yapısı biraz karışık olbilir kaybolmamak için venedikte San Marco Meydanının hedef al her kanal oraya çıkıyor neredeyse eğlenceli bir gezi lacağına eminim tur rehberleinden bir harita al bence diğer yerler içinde detaylı bilgi veririm öenmli yerler vs istersen
tura gerek yok zaten ama orlarda tarihi olarak çok fazla şey olduğunda bilgi edinme açısından çok yararı olur yoksa resmilere bakar gibi bakarsın ki şunu öğrendiğimde çok şaşırmıştım. ünlü San Marco Bazilikası bizim Fatih Camii’nin eskiden kilise olan halinin bir kopyası. olarak yapılmış saygılar
ya o şehirlerin hepsinin o kadar güzel yanları varki gerçekten burda tek tek anlatmayla bitmez floransanın cennetin kapısı denilen yeri sadece sayfalar yazılır öyle neyse iyi geziler
Milano'ya gideceksen yanında çok paran olsun alışveriş çok pahalı. Napoli'deki cumbalı evleri gör. Venedik çok kalabalık. Özellikle Milano'da hırsızlara dikkat.
Yillar önce yeni yila Roma da girmiştik sabah sehir turu yaptik, iltalyayami geldim hindistana mi demedim degil, her yer hintli doluydu 😃, 2 gün kaldik sorun yasamadik gecede ciktik gezmeye
Sonra sonraki yillarda da venedik milano falan yaptik ama turla gezdik 🙈
Napoli ve Milano'yu boş verin ve aşağıdaki yerleri gezin.
Roma: 3 gün
Floransa: 2 gün
Siena: 1 gün
Pisa: 1 gün ama çok da şart değil, Pisa Kulesi denen yerin pek bir esprisi yok, gezilecek çok daha güzel yerler var. Mesela Lucca'ya gidebilirsiniz, aşağıda videosu var.
Venedik: 1 gün
Floransa'da konaklayıp Venedik'e ve Siena'ya günübirlik gidebilirsiniz. Size birkaç Youtube videosu da ekliyorum. İyi Seyahatler
Bu arada Temmuz ayında İtalya muhtemelen Türklere kapalı olacak ancak ilerisi için bu seyahat rotası iyi olabilir.
Tereddüt etmene hiç gerek yok, akşam'da, gündüzde bir problem yaşamassın. Tek sıkıntı müzeler, biz colleziuma girmeden gelmiştik. Haddinden fazla kalabalık. Girmek istiyorsan erken gitmelisin. Ben girmediğimize pişman oldum. 🙏
Evet müzeler benimde gözümü korkutuyor. Vatikan’la Colezyum’a girsem yeter bana. Ebiletle sıra beklemeden giriliyor siye okudum bir yerde bilgin var mı bu konuda?
Fiyat sizin tatil anlayışınıza göre şekilleniyor aslında. Ben öyle 5 yıldızlı otellerde dört duvar arasına tatil gözüyle bakmıyorum. Kültürel tarihi bir şeyler olmalı.
Roma da Aşk çeşmesine nasıl gidebilirim sorusunu sorma çünkü seni başka bir yere götürürler🤣 Fontana di Trevi ye nasıl gidebilirim diye sormalısınTremisu ve Dondurmasının tadına bakmadan da geri dönme, iyi seyahatler
Yani büyük cesaret kendi başına gezmen bir de yurt dışı ben daha evden dışarı çıkıp mahalleyi gezemedim herkes ülkeyi bitirdi yurt dışına başladı artık nasıl bir cesaret özgüven anlamadım
Yok ben 30 yaşıma kadar evde durdum dışarıya uyumsuzum yani seviyorum dışarıyı sokağı doğayı ama maalesef pencereden bakabiliyorum o kadar kişiliğim uyumsuz dış ortama istemeyerek böyleyim ben de çok gezmek istedim ama yapamadım sokağa bile çıkamıyorum zamanla da bu durum iyice işlemiş bana ve eve kapalı yaşamak yaşam biçimim hâline gelmiş
Ben erkeğim yemin ederim doğru söylüyorum dışarı çıkamıyorum bu yaşıma kadar evde durdum her gün evdeyim hiç dışarı çıkmadan yaşıyorum hayatımda hiç gezmedim
En İyi Cevaplar