Dizilerde ve filmlerde gördüğümüz kadarı ile golf oynayan herkes zengindir bilindiği üzere. Golf bir maddi durum göstergesi olarak lanse edilmekte. Peki sizce golf zengin sporu mu?
Aslında golf çok pahalı bir spor değil ama özel sahaların bakımları çok maliyetli. Özel sahalarda sürekli bakım, sulama gibi şeylerin yapılması gerekiyor ve kendi ekibinizi kurmanız gerekiyor. Ekip ve saha maliyeti oyunculara yansıtılmak zorunda bu da üyelik ücreti olarak alınıyor. Bunun dışında ekipmanlar ve dersler çok pahalı değil.
filmler diziler pek çok algımıza şekil veriyor aslında. Dediğin gibi zengin sporu yade şirketlerin üst düzey yöneticilerin CEO ların sporu gibi lanse ediliyor. Yani bir bakımdanda düşününce külübe üyelik, golf malzemelerinin başlı başına pahalı olması falan biraz bu zengin sporu algısının altını dolduran bir şey...
Bence bu tür aktiviteleri zengin olmasa bile daha varlıklı insanlar oynar yani ne biliyim bir elbiseyi beğenir alır o tip insanlar bir yere gittiğinde canının istediğini yiyen insanlar jet ski falan yapanlar
Golf alanlarını yeşil tutacak su, dünyada susuzluktan ölen insanları kurtaracak sudan çok daha fazladır. Zengin değil de görgüsüz sporu (!) olduğunu düşünüyorum.
Bunun zenginlikle bir alakası olduğunu zannetmiyorum. Eğer güzel oynuyorsan yırtık t-shirt le de oynarsın yırtık pantolonla da. Görüntüye aldanmak biz insanların en büyük yaptığı hatalardan biri zaten.
İlk okul beşe giderken okul bizi geziye götürmüştü öğle yemeği için parkta dinleniyorduk getirdiklerimizi yemek için icin su almıştım kapağı duruyordu mini golf sahasını gördüm hadi kapakla su deliğin içine sokmaya çalışalim demiştim. Ne güzel oynuyorduk görevli geldi bizi uzaklaştırıldi oradan o bile para ile park ücretsiz o parayla değişik kafalardi tâbi bu dediğim olay baya oldu. Sene 2004-2005 Türkiye de daha yeni yeni mini golf yayınlamışlasiyordy hey gidi günler hey 😉
Ceo veya holding sahibi olma zorunluğu yok maddiyat isteyen bir spor biraz o yüzden herkes oynayamaz herkeside o ortamlara sokmazlar zaten. Sadece zenginlerin kendini karmasının başka bir yolu elit felan olmus oluyorlar güya
Golf bahane açık arazi de aranarak girip bir şeyleri konuşmak şahane bence :D Lan bu dünya da 1000 yıl yaşasam bir topa sopayla vurmak bana zevk vermez şahsen :D
Türkiye de golf oynayan yurt dışından gelen yaşlı turistler vardı artık onlar öldü golf bitti dersiniz ülke sınırları içinde de Kaya Çilingiroğlu vb zenginler oynuyor lükstür bu spor ekipman ve alan ekstra zaman ve maliyet ister.
Golf zengin sporu mudur?
Aslında golf çok pahalı bir spor değil ama özel sahaların bakımları çok maliyetli. Özel sahalarda sürekli bakım, sulama gibi şeylerin yapılması gerekiyor ve kendi ekibinizi kurmanız gerekiyor. Ekip ve saha maliyeti oyunculara yansıtılmak zorunda bu da üyelik ücreti olarak alınıyor. Bunun dışında ekipmanlar ve dersler çok pahalı değil.