Günümüzde yaşadığımız koşulları ele alacak olursak Evet belki bazı şeyler sadece zenginlere özel değil Özellikle kabiliyet ve yetenek olması gerekir Ama şunu da ele almak gerekir ki artık günümüzde ucuz bir şey kalmadığı için birçok şey gibi Golf oynamak da parası olana güzel.
Zengin sporu yapacak olsam, yelkenli tekneye merakımı cezbeder, bir yelkenli tekne alır, denizin maviliklerinde yelken açıp sessiz sessiz süzülürdüm. Bir de motorsiklet var tabi, çok fazla zengin sporu olmasa da, marka model ve kullanım amacı, durumu hemen biraz varlıklı olmaya getiriyor. Diğer yandan tüplü dalış için dünyaca ünlü dalış merkezlerine seyahatler de zengin olmayı gerektiriyor diyebiliriz. Sonuç itibariyle, bir spora ve/veya bir aktiviteye zaman ayırabilmek için yeterli miktarda zengin olmak gerekmekte... Çok daha zevkli sporlar varken golf tercih etmezdim. Ki golf genelde insanların iş konuşmak ve iş bağlantıları yapmak için kullandıkları bir spor aktivitesi.
Bu sorunun cevabı net, hayatın içerisindeki bu ve bu gibi eylemler idealsizlik, başı boşluk ve avuntu arzusunun doğurduğu oyuncaklar olarak görülmelidir. Ayrıca şu zenginlik kelimesinin artık daha az telaffuz edilmesi son derece büyük önem kazandı, zenginliğin tabanı her gün 300-500 araç üreten bir fabrikanın sahibi olmakla başlar, önünüze gelene zenginlik etiketi yapıştırmayın, kıçlarındaki pisliği temizlemekten aciz üç beş kuruşluk sersemlerin tüm hepsini zengin yaptınız.
Zenginlerin sporu olmasının nedeni, golf sahalarının çok pahalı yatırımlar olması. Binlerce dönüm alanı yaz kış yemyeşil tutmak ve bakımı da çok masraflı. Bu yatırımın ve işletmenin, kaliteli üst düzey hizmetin bedeli de yüksek oluyor hâliyle.
Çok ta maliyetli değil. Grup ve de bireysel derslerde fiyat değişiyor. Bireysel eğitimlerde 45 dakikası 100 lira. Grup olarak 80 lira. Sahada oynamanın saati 9 çukurlu olanlar 60, 18 Çukurlu olanlar 100 lira. Üyelik yapıp aylığa vuruluyor. Restorant kısmında yemek yemenin de belli bir ücreti var tabi.
Genelde EVET , insanları sömüren , çalıp insanların sırtına basıp yükselenlerin "bol bol boş zamanlarını" değerlendirmek için herkese açık olmayan özel klüplerde kendileri gibi soyguncu vurguncu HIRSIZLIK ustası iş adamı bürokrat bankacı holdingci kılıklılarla beraber oynadıkları hırsızların soguncuların sosyetenin çok sevdiği bir sp0r biçimidir kendisi :-)
Yani ben sevmiyorum golfü.. Tabi ki golf oynamanın maliyeti diğer sporlara göre daha yüksektir ve üye olmak gerekir.. Benim sevmeme nedenim maliyeti falan değil, saçma buluyorum, sıkıcı bir spor bana göre.. Keyifli geceler..
Ülkemizdeki ekonomi nedeni ile evet zengin oyunu diyebiliriz. Lüks olarak sayılmaması gereken bir çok ürün, alan lüks sınıfında değerlendirildiği için ülkede çoğu şey zenginler için olmaya hızla devam etmekte.
genellikle bu pek şaşmaz yani zenginler godamanlar ensesi kalınlar oynar 😅😂 ben hiç golf, bilardo, bowling vb. oynayan gariban GÖRMEDİM göremedim... 😅😂
Bizim ülkemizde zengin sporu evet ama bence yurtdışında daha makul bir spordur. Ha özel golf sahalarında özel araçlarıyla oynayan zenginler olabiliyor tabii hahah o ayrı
Evet, golf sahalarının bulunduğu yerlere gitmek bile maliyet açısından belli bir bütçe üstünde olmayı gerektiriyor. Saçma sapan spor buna vakit bile harcanmaz
Golf zengin sporu değil. Uygun rakamlara ekipman alabilir veya kiralayabilirsin. Muhabbetin detayı o lanet kuluplere üyelik ücretlerinin ne yazık ki sınıfsal ayrıma yol açması 🤨
Dünyanın neresine giderseniz gidin, golf sporu zenginlikle ve burjuvaziyle ilişkilendirilir. 60 bin dolar üyelik ücreti isteyen kulüpler olduğunu da belirtelim. Bu bilginin sahibi de golfe olan ilgisini hiç gizlemeyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu. Bakan, golfun zengin sporu olduğunu kısmen kabul ediyor.
yurt disinda yasiyorum burada golf sahalari var evet oynuyorum ama golf sahasi satin almak gibi cok karsiyim devletin olur ama özel mülk karsiyim onun sulamasi icin yilda kac ton su harcaniyor onlar ac olan susuzluk ceken bitkiler insanlar hayvanlara verilmesi tarafindayim
dedenden kalma o kadar bakımlı geniş arazi varsa belki 500 tl malzeme masrafı + yol paranla oynarsın. Çukurları da kendin kaz, traktör çalışmaz tarlada bisiklet kullan.
Öyle bir algı var ama alakası yok. Kulübüne yıllık 2.500 lira üyelik yapan, oynayan 2 arkadaşım var. Zengin falan da değiller, oranın malzemelerini kullanıyorlar falan.
Dünyanın hiçbir yerinde 7 yıldızlı otel yokmuş. Sitelerinde falan da yazmıyor. 7 yıldız tabiri ya gazetecilerin ya da halkın kendi tabiri. O yüzden 7 yıldızlı otel konusunda çok belirsizlik var. Önüne gelen 7 yıldızlı olduğunu idda edebiliyor
@JackShepharrd Resmi puanlama sistemi 5'e kadar görünse de otellerin bazıları farklı kategorizasyon sistemeleriyle kategorize edilir. Başlarında luxury yazar mesela veya ultimate level bir ifade bulunur, zaten otellerin kaliteleri sadece 5 yıldız olmalarından anlaşılmaz sunduğu imkanlarla belirlenir. Türkiye'deki otellere baktığınızda dünya standartlarında 5 yıldız sahibi otellerin suduğu imkanların çok üzerinde hizmet sunan oteller var. Genelde luxury oteller bu şekilde. Ben de bunlardan bir tanesinde bir süre çalışmıştım. Müşteriye hizmette sınır tanımayan, yanan havlu bile istese yakıp getirmeniz gereken oteller var. Zaten içine girdiğinizde bu 5 yıldız değil bu başka bir şey diyorsunuz, bazı kişiler 7 yıldız demiş olabilirler bu yüzden. Çünkü 5 yıldızın da üzerinde bir kaliteyi ifade etmek istemişler anlaşılan.
@Emrelik teşekkürler emre haklısın bence de. Ama sonuç olarak bi standardı yok. Bi de zaten 6yı atlayıp neden 7 yıldıza geçtiler. 7de onları ne durdurdu. 8 yıldız diye uçsalardı biraz daha
Türkiye için zengin sporu! Golf sopa takımının 30.000 TL, topun tanesinin 300 TL ve golf sahasının 1 saatlik kirasının 500 TL olduğunu bilen biri olarak bence sadece zenginler oynayabilir. Bir de golf arabası kirası da var 😂 saatlik 100 TL.
Evet zengin olmak gerekli oldukça ünlü golf külüplerinin üyelik ücretleri ortalama 50 bin ile 300 bin dolar arası Türkiye’de bu kadar yüksekleri var mı bilmiyorum
Golf zengin sporudur dayatması var gerçekten lakin golf malzemeleri zaten başlı başına çok pahalı. Futbol basketbol gibi daha uygun fiyatlı ekipmanlara sahip değil o yüzden zengin olmasa bile maddi durumu elverişli kişiler oynayabilir.
İnsan in zihni zengin olmalı ve Kaliteli seçimleri olmalı Bu özellikler de sonra dan olmaz genden gelir doğuştan. ( Bunu sonra dan yapan kişiler de zaten sırıtır :)
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Çevremde o kadar boş alan olsa kiralar yonca ekerim oraya 😅