Hiç erkekler ile yoga yaptınız mı bilmiyorum ama yoga yapan erkeğin ayrı bir çekiciliği var. Yaşadığı o huzuru size de yansıttığı için hatta içiniz bir ayrı huzur dolar 😍Yoga erkeğe yakışıyor mu sizce?
Sanılanın aksine yoga, aslında başlarda kadınlara yasak olan ve sadece erkeklerin takip edebildiği bir öğretiyken; günümüzde bu oran neredeyse yüzde seksen kadın egemen bir hale gelmiştir. Bu sebeple sanki toplumda yoga için feminen bir olgu olduğu algısı oluşmuştur. Oysa ki halen pek çok büyük hoca ve stillerin yaratıcıları erkektir.
Yogada fiziksel olarak malzememizkendi bedenimiz olduğundan bir sınırımız yok ve diğer başka hiç bir fiziksel aktivitede olamayacak kadar bedenimizi çalıştırabiliyoruz.
Çoğunlukla yoga, meditasyon ve esneme algısı yarattığından dişil ön yargısı ile yaklaşılan, ancak özünde her iki enerjinin dengelenmesini sağlayan bir öğretidir. Kendi bedenimizin içinde dahi cinsiyet ayrımı olmaksızın bir taraf eril, bir taraf dişil enerjiye sahipken, bir taraf güçlü diğer taraf esnektir.
Yoga yapan erkek dünya ahiret bacımdır... Şaka şaka :D :D Ruhani olarak meditasyondan o şekilde beslendiğini düşünüyorsa yapsın, sorun olmaz. Bende 2 yıl wing-chun okuluna gittim, bu tarz meditasyonlar vardı :D
Hiç birşeyin cinsiyeti olmaz. Yapmak istersen inşaatta da çalışırsın ki kocasıyla inşaata giden bir kadın tanıyorum. Aynı şey erkeklerin için de geçerli, isteyin yapın beyler.
yoga yaptım.. ve öyle dışarıdan göründüğü gibi sadece oturulmuyor.. kamyon geçmiş gibi oluyor :)
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet oturulmuyor buyüzden akıla gelen ilk o oturuş egzersizi yerine, daha zor bir egzersizin görselliğini paylaştım Kamyon geçiyor gibi olsada huzuru da ayrı veriyor 😉
Sanılanın aksine yoga, aslında başlarda kadınlara yasak olan ve sadece erkeklerin takip edebildiği bir öğretiyken; günümüzde bu oran neredeyse yüzde seksen kadın egemen bir hale gelmiştir. Bu sebeple sanki toplumda yoga için feminen bir olgu olduğu algısı oluşmuştur. Oysa ki halen pek çok büyük hoca ve stillerin yaratıcıları erkektir.
Yogada fiziksel olarak malzememiz kendi bedenimiz olduğundan bir sınırımız yok ve diğer başka hiç bir fiziksel aktivitede olamayacak kadar bedenimizi çalıştırabiliyoruz.
Çoğunlukla yoga, meditasyon ve esneme algısı yarattığından dişil ön yargısı ile yaklaşılan, ancak özünde her iki enerjinin dengelenmesini sağlayan bir öğretidir. Kendi bedenimizin içinde dahi cinsiyet ayrımı olmaksızın bir taraf eril, bir taraf dişil enerjiye sahipken, bir taraf güçlü diğer taraf esnektir.