Dün sporda bir kadın gördüm şoke oldum😳 Tepesinde fönlü bir düğün saçı suratında bir kalıp makyaj vardı😕 Bir de bana süslü derler ha😏 Kimse kimseye karışamaz tabii ki ama makyaj yapılacak yer var yapılmayacak yer var ve o kadar terliyoruz ki o kimyasallarla karışınca cilde çok zararlı😒 Siz makyajla spor yapılmayı doğru buluyor musunuz?
Kesinlikle çok yanlış. Bir kere şehir içinde yaşıyorsanız sürekli egzoza maruz kalıyoruz demektir ki sadece egzoz da değil, adını bile bilmediğimiz bir sürü zehirli gaza maruz kalıyoruz ve bu gazların yarattığı kirli hava gözeneklerimize dolarak onları tıkıyor. Bir de bunun üzerine makyaj yapıldığında makyaj malzemelerindeki kimyasallarla da birleşerek cildimize hapsoluyor. Cilde detoks yaptırabileceğiniz çok fazla yol zaten yok: -Eczane ürünleri -Bakım ürünleri -Arada bir şehirden uzak, temiz havası olan yerlere gidip dolaşmak -Spor Spor, cildine detoks yaptırabileceğin sayılı yollardan biriyken bunu engelleyip kirli havayı ter ve kimyasalla birlikte cildine hapsetmenin anlamı yok. Kısaca, faydalı bir şeyden zarar görecek kadar ahmaklaşmaya gerek yok. Bunun adı "bakım" değil; resmen "bakımsızlık" ve "pislik". *Gecen bol olsun.*
Yani 6 senedir sporcuyum hergun antremana ve okulumda besyo okula sacim dogaldir hep sacima hic islem yapmam ama eyeliner ve rimelle giderim bunlar olmazsa olmazimdir. Hani abartili degilde benim kadar yapilabilir bence dogal
Spora 1 gram bilr makyaj yapılarak gidilmez. Çünkü terledikçe o makyaj malzemeleri akar ve gözenekleri kapatarak cildin erken kırışıp yaşlanmasına sebebiyet verir.
Olayın bilimsel boyutunu bilemem :D yapan güzel gözükmek için yapıyordur bence zaten, buda tabi göz zevki için iyi birşey :D Çok fazla yapılmasında taraftar değilim, azıcık iyi olabilir.
amaçlarını anlamakta güçlük çektiğim insanlar. üç-beş aleti ikişer kere kaldırıp indirerek günlük egzersizlerini tamamlarlar fönleri dahi bozulmadan. bir gün gidip sorucam, "abla, olayınız ne sizin" diye.
Hic bir yuzumde makyaj olmadan spor yapiyorum ve sacimi toplarim veya at kuyrugu yaparim. Makyajla spor yapiyorlar terle fondeten birlestiginde bir hal oluyorlar
Aynen katılıyorum spor insanın en doğal olması gereken zamanlarından biridir söylediğiniz gibi terleme sonucu cilde ve hatta bütün vücuda çok büyük zararlar verebilir
En İyi Cevaplar