+1 yılAmeliyatın ciddiyeti de önem taşır bu konuda. Çok mühim bir ameliyata girecek sevdiğimiz ve değer verdiğimiz bir yakınımız olduğunu düşünelim. Ve içinde bulunduğu durumdan ötürü endişeleri ve korkuları var.
PEKİ BÖYLE BİR DURUMDA ÖNCELİKLE NE YAPMALIYIZ?
En az yakınımız kadar biz de zor durumdayız aslında. Çünkü hem güçlü olmamız gerek hem de ona moral vermemiz gerekmektedir. O yüzden sevdiğimiz ve değer verdiğimiz kişi ile konuşmadan önce kendi duygularımızı kontrol edebildiğimize emin olmamız gerekmektedir. Söyleyeceğimiz cümlelere kendimizin de inandığını karşı tarafa hissettirmeliyiz. Söyleyenin de inanmadığı fakat sırf karşı tarafı mutlu etmek için söylediği sözler, karşı tarafı memnun etmekten çok karşı tarafın daha fazla üzülmesine yol açar. Ve bizim en son isteyeceğimiz şey sakinleştirmek istediğimiz kişiyi daha fazla üzmektir.
DUGUSAL OLARAK HAZIR HİSSETTİĞİMİZDE NE YAPMALIYIZ?
Artık yakınımızın yanına gitmeye hazırız. Her ne kadar sakinleşmiş olsak da kahkahalar atarak, neşe içinde gitmemiz karşı tarafın asla hoşuna gitmeyecektir. Öncelikle hep güzel şeylerden bahsederek olmayacak şeyleri dahi olacak gibi göstererek yapılan konuşmaların daha iyi olacağını düşünür insan. Çünkü güzel ve umut vadeden cümlelerin karşı tarafın daha iyi hissetmesini sağlayacağına inanmıştır. Fakat cümlelerin gerçekçilikten uzaklaştığını gördüğünde hasta iyi hissedemez kendimi. Farkındadır olanların ve karşıdaki insanın sırf kendi iyi hissetsin diye yalanlar söylediğini düşünür. O halde ilk olarak :
-Dürüst olmalıyız.
Olanları en doğru şekilde ve en hoş üslupla hastaya ifade etmeliyiz.
Çoğu zaman karşıdaki insanların dertlerine karşılık daha ağır dertleri olan insanlardan söz ederiz fakat bu hiçbir insanın daha iyi hissetmesine neden olmaz.
- Karşılaştırma yapmamalıyız.
Hastalığı ve ameliyatı kendi sınırları içinde değerlendirmemiz daha doğru olacaktır.
İnsanların en büyük sorunlarından biri de kendilerini zayıf hissetmeleridir.
- Ne kadar güçlü olduğunu hatırlatmalıyız.
Zorlukların üzerinden gelebilecek güce sahip olduğuna ikna etmeliyiz. Başarılı da olsak başarısız da olsak asıl elimizden gelenin en iyisini yaptığımız zaman kazanacağımızı söylemeliyiz. Çünkü uğraşmak ve pes etmemek bir nevi de kazanmaktır aslında.
En sonuncusu ve en önemlisi de:
- Desteğimizi hissettirmeliyiz.
Hep yanında olacağımızı, zorlukların üzerinden birlikte geleceğimizi ve bu yolda yalnız olmadığını ona hem sözlerimizle hem de davranışlarımızla belli etmeliyiz. Sevgi her şeyin üstesinden gelir.
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Sağlık konusunda 902 cevap paylaştı.
+1 yılAmeliyata Girecek Yakına Ne Söylenir, Nasıl Moral Verilir?
Ameliyat olacak sevdiklerimize söyleyeceklerimiz onların moralini yükseltebilir ve yüzünü gülümsetebilir. Zaten hassas durumda oldukları için bu dönem ameliyata girecek yakınınızla daha çok ilgilenebilirsiniz. Sevginin iyileştirici gücüne ben hep inanırım.
"Yanındayım, Burada Olacağım"

Her daim sizin kendisinin yanında olduğunuzu bilmesi iyi gelecektir, onu bekleyeceğinizi ve iyileşene kadar da hiç bırakmayacağınızı ifade etmelisiniz. "Ben hep yanındayım ve seni bekleyeceğim, beraber iyileşeceğiz" gibi cümleler kurabilirsiniz. Davranışlarınız da bu sözlerinizi destekler nitelikte olduğunda, kendini daha iyi hissedecektir.
Çok Sevdiğinizi Söyleyin ❤

Çok sevdiğinizi söyleyin; sevdiklerimize çoğu zaman söylemediğimiz "seni seviyorum" cümlesini, ameliyata girecek yakınınıza da söyleyebilirsiniz. Sevilmek, sevildiğini duymak ona iyi gelecektir. Sevgi insanı iyileştirir, moralini düzeltir.
Onu ne kadar sevdiğinizi ve ona ihtiyacınız olduğunu bilmesi, onu daha da hayata bağlar. Üzüntüsünün, üzüntünüz olduğunu gördükçe belki bir nebze üzülmeyi kenara bırakabilir.Beraber Yapmayı Hayal Ettiğiniz Şeylerden Bahsedin:

İyileşince neler yapacağınızı hayal etmeniz ve bu hayalleri konuşmanız sevdiğiniz insana moralini ve motivasyon verecektir ayrıca iyileşeceğine olan inancı da artacaktır. Hiç pes etmeden, beraber mutlu hayaller kurun ve bunları konuşun.
Resim yapmayı, spor yapmayı, yemek yapmayı seviyorsa bundan bahsedin. İyileşince beraber resim yapma sözü verin, beraber spor yapmayı teklif edin veya ondan yemek öğrenmek istediğinizi söyleyin.Sevdiklerinden Bahsedin:

Sevdiği insanlardan, o insanların onun iyileşmesini nasıl beklediğinden bahsedin. Beraber daha geçirecek vakitleriniz olduğunu söyleyin. Evcil hayvanı varsa; evcil hayvanınından bahsedin, sımsıcak bir muhabbete dönüşecek ve gerginliği azaltarak yumuşatacaktır.
Moral Verecek Hediyeler Alın:

Moralini yükseltecek ve mutlu edecek hediyeler alın, sürprizler yapın. Sevdiğiniz insanı mutlu edin, bu ikinize de iyi gelecektir. Onun sevdiği şeyleri alabilirsiniz, isteyip almadığı şeyler vardır ve siz de biliyorsanız bunları alabilirsiniz, ameliyattan önce onu mutlu edecek sürprizler yapabilirsiniz.
Belki Çok Klişe Ama İyileşeceğini Söyleyin:

Sevdiğinize iyileşeceğini, iyi olacağını içten söylerseniz ve onu da iyileşeceğine inandırırsanız, ameliyat stres ve korkusunu da bir nebze azaltmış olursunuz. Tüm kalbinizle iyileşeceğine inanın ve sevdiğiniz insanı da buna inandırın.
Ameliyata gireceği için korkuları vardır, bu korkuları yenmesini sağlayın, anlatmasına izin verin ve dinleyin.Başka Konulardan Konuşun:

Hastalığı ve ameliyatıyla ilgili olmayan, kafasını dağıtıp güldürecek konular açın. Zaten sevdiğiniz insan da büyük ihtimalle ameliyatını çok düşünüyordur, kafasının bir süre dağılması için alakasız konular açın, mizahi dille onu güldürmeye çalışın. Komik, saçma şeyler söyleyin.
Beraber aile üyelerinin komik dedikodularını yapın, korkunç yemek ya da temizlik tecrübelerinizden bahsedin ve ondan fikir alın, sevdiğinizin kendi anılarını anlatmasını sağlayın, sağlıklı bir iletişim kurmaya çalışın ve ameliyatla ilgili kendisi konusunu açmadıkça -bu muhabbet içerisinde- konuşmayın. Bu muhabbet de ona iyi gelecektir.20 Yorumla
"Moral Ve Motivasyon"

😊#Gulumse Öncelikle şunu belirtmeliyim ki hastaların en çok ihtiyacı olan şey moral ve motivasyondur. Onlara ne kadar moral verip eglendirip, mutlu edersek o kadar erken ayaklanırlar. Ama tabikide hasta ve sağlık çalışan arasında da bir bağ kurulmalı bence. ona destek olmalı. Ben bir sağlık çalışanı olarak hastama verdiğim moral akrabaların verdiği morale göre kat kat daha güçlüdür. Hasta daha çok motive olur. Benim gözlemlerime göre böyle.

Sen güçlüsün #Gulumse😊😊 Ama bir hastayı mutlu etmek hastaya yarardır. Onlarla konuşurken gulumseyin.

#Gulumse desteğini esirgeme😊🤗😍 Surat asıp morallerini bozmayın. Kesin ve net tavırlarla konuşun "Sen yaparsın ! Sen güçlüsün! " gibi cümleler kurun onlara. Çünkü bu şekil inançları olur. Iyileşeceklerini düşünürler. Daha çok istikrarlı olurlar.

#Gulumse iyileşeceksin! Sen yaparsın! Sen çok güçlüsün! Bende daha önce çok riskli bir ameliyat geçirdim. Çevremdeki insanların yanımda ağlamaları moralimi çok bozardı. Benim de icimde şöyle bir düşünce oluşurdu demek ki ben iyilesemicem, kotu bisi var bana söylemiyorlar diye düşünürdüm. Çevremdeki bir kesim de öyle mi kalicaksin, ameliyat izi kalıcak, ameliyatlı yeri oynatamicaksin, sakat kalicaksin diye söylemlerle beni alt üst ediyorlardı.

Yapamazsın! Ama her şeye rağmen bana güvenen, bana motive olan insanlarla beraber herseyin üstesinden gelip iyilestim. Mesela ameliyattan sonra hastane odasında tek başına öylece etrafa bakmak kadar kötü bir durum yoktur. Benim hiç mi sevenim yok diye düşünürsün. Kapının açılıp sevdiğin bir insanı karşında görmen kadar mutluluk verici bir şey yoktur bence. Bir telefonla nasilsin demek, yanına gelip sana moral vermeye çalışan insanlar her şeye bedeldir. Çünkü o dönem hasta ziyareti çok önemlidir.❤

Elinden tut, hiç bırakma 🙌👫 Ama başta da anlattıklarım gibi Doğru ziyaret önemli. Hastaya moral olsun diye bir çiçek gönder üzerine de bir not😍 Sonuç ➡️ Musmutlu hasta😊😍🤗

"Bu çiçekte tıpkı senin gibi pes etmiyor. Senin gibi güzel😍 " Veya bir kutu çikolata yollayabilirsin çok ta sevinir, mutlu olur. Yüzündeki gülümsemeye sebep olursun😉❤

Bu çikolatalar tıpkı senin gibi tatlı 😍😘❤ Başta da bahsettiğim ve size örnek olarak bir resim göstermek istiyorum.

Öyle yüce gönüllüler ki❤ İnsanin içini ısıtan bir kare öyle değil mi ama?🙈😍 Covid-19 ile mücadele eden hastalarına moral olsun diye fotoğraflarını göğüslerine yapıştırmışlar. #gulumse #moralver #MoralMotivasyon #Senguclusun #Seniyileseceksin
10 Yorumla
+1 yılAmeliyata girecek olan yakınlarımıza nasıl moral verebiliriz?
Benim de babam birçok zorlu ameliyat geçirdi hatta kendim de geçen yaz hemoroid ameliyatı oldum ben konuşmayı pek beceren birisi değilim yapı gereği soğuk olduğum için ama sana birkaç söz yazabilirim.
1. Söz : Koç gibisin, aslan gibisin

Bu biraz mizah vurulmuş moraldir karşı tarafı da genelde güldürür. Burada karşıdaki kişiye ne kadar güçlü olduğu hatırlatılır ve korkmaması gerektiği vurgulanır.
2. Söz: Seni seviyorum

Bu kişi ister akrabamız ister sevgilimiz ister eşimiz ister arkadaşımız kısaca kim olursa olsun ona onu sevdiğimizi söylersek bu onun onu umursadığımızı gösterir ve art niyetli bir anlama asla vurulamaz. Bu da ona ne çok sevenim varmış deyip moral verir.
3. Söz: Ameliyattan sonra şunu şunu yapacağız

Seninle ameliyattan sonra çimlere yayılacağız daha seninle ameliyattan sonra ödev yapacağız seninle ameliyattan sonra yemek yiyeceğiz dersek bu kişiye moral verir ben senin ameliyattan sağ sağlim çıkacağına inanıyorum sende inan demektir.
4. Söz : Kişinin karakterine bağlı hafif iğnelemeler

Ben yapı olarak biraz fırlatma, yılan ve cadı bir insan olduğum için çoğu yakın arkadaşım bana ameliyata girmeden önce ''Kötüye bir şey olmaz, domuz gibisin sana bir şey olmaz.'' türünden laflar ettiler bunlar da benim gayet komiğime gidip moral verdi eğer ameliyata girecek olan insanlar da şakadan anlayabilen, alıngan olmayan ve benim gibi biraz hafif fırlatma birisiyle bu tarz sözler söyleyebilirsiniz hoşuna gider.
Umarım yardımcı olabilmişimdir <310 Yorumla

Ameliyata girecek olan yakınıma öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletirim. Ameliyata girmeden önce moral vermenin iyileştirici bir etkisini olduğunu bildiğim için onun mutlu olacağı durumlardan bahsederim.
Örneğin ona uğur verdiğini düşündüğü bir bilekliği veya torunu varsa torununu göstermelerini sağlardım. Herhangi bir uğur olarak gördüğü bir durumu olabileceğini düşünüyorum.
Bunların dışında ona gireceği ameliyat ile ilgili internet de araştırdığımı ve çok kolay bir ameliyat olduğunu anlatır ve başarı durumunun yüksek olduğunu hiç bir durumun olmayacağını bildirirdim. Ayrıca çiçeklerin moral kaynağı üzerinde araştırmalarda da belirtildiği gibi etkili olduğunu bildiğim için çiçekler ile gelirdim.
Son olarak ameliyat dan sonra gideceğimiz ve yiyeceğimiz yemeklerden bahsedip onu kapıda beklediğimi söylerdim.71 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel bir yorum sizin gibilerinim çoğalması dilekleri ile
siz rahat olursanız annen de rahatlar biraz
ameliyatla ilgili yorum yapmayın devamlı
başka şeylerden bahsedin, sohbet edin gülün
ameliyata girerken güzel dileklerde bulun inançlı biriysen dua et
geçmiş olsun soran21 Yorumla
+1 yılOna, onu ne kadar çok sevdiğini söyle.
Ve opna güçlü olduğunu hatırlat, ''seni burada bekleyeceğim ve burdan çıktığımızda da sana güzel bir yemek ısmarlayacağım.'' de.
Allah acil şifalar versin.10 Yorumla
+1 yılÖncelikle güncellemede gördüm. Ameliyatın iyi geçmesine sevindim.
Gelelim soruna...Söylemeden Önce Hissettirmek
Her kelime özel ve anlamlı olsada bu konuda en anlamlı şey onun için özel olduğunu hissettirmendir. Bir insan bu dünyada ne kadar tutunacak bir şey bulursa ameliyatı da o derece iyi geçecektir. Pes etmemesi, yılmaması ve korkmaması için öncelikle hissettirmek önemlidir.
Onu Beklediğinizi Söyleyin
Onu beklediğinizi, yerini hep hatırlatın ona o oraya geri dönmek istesin... Kendisi pes edecek duruma dahi gelse sizin için çabalasın ama yeter ki çabalasın...
Bugünlerin Geçeceğini Söyleyin
Bugün olduğu gibi, bu ameliyattan sonrada hep yanında olacağınızı dile getirin ve küçük bir operasyon olacakmış gibi doktorlar gerekeni yapsın hemen evimize döneceğiz gibi cümleler kurun... Onları telaş ettirmemek önemli bir kural
Hasta Yatağında Yatarken Bile İltifat Önemli
O haldeyken bile ne kadar güzel göründüğünü söyleyin mesela... Böylesine güzel/yakışıklı birisi burada daha fazla yatmamalı biran önce ayağa kalkıp dünyayı bu güzellikten mahrum bırakmamalı gibi sözler ile moralini, motivasyonunu ve özgüvenini yükseltebilirsiniz.
Onun Ne Kadar Güçlü Olduğunu Ona Hatırlat
Sen bunları bunları yaptın bir ameliyat mı sanki senden birşeyler çalabilecek unutma sen çok güçlüsün gibi cümleler her zaman morel verici olmuştur.
#GeçmişOlsun
10 Yorumla
Böbrek ameliyatı geçiren biri olarak yazıyorum.
Kötü huylu tümör barındıran böbreğimi aldırmak zorunda kalmıştım. Geçirdiğim operasyon bypass ameliyatından sonra en zoru olarak bilinir. Bunun üstüne adını dahi ağzıma almak istemediğim illet hastalığın pençesine yakalanma riski gözönüne alındığında, durumun vahameti daha iyi anlaşılır.
İlk kez ameliyat olacakların ameliyat korkusu yaşamaları beklenir ve bu gayet normal. Ancak ben ameliyata girerken gözümü bile kırpmadım.
Bunun sebebi çok cesur olduğumdan değil. O illet hastalıktan kurtulma ve yaşama umuduydu.
Yaşama arzusu her şeyin önüne geçiyor. Bu arzunun yanında 3-5 saatlik yaşanan ameliyat sancısı çok hafif kalıyor.
Dolayısıyla ameliyat olacaklara, geçireceği ameliyatın daha uzun ve sağlıklı yaşamaya vesile olacağı, dertlere derman olacak şeylerden korkulmaması gerektiği teskin edilmeli.
Bence en iyi motive yöntemi bu.
Annenize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Allah kimseye dermansız dert vermesin.10 Yorumla
- Sağlık konusunda 484 cevap paylaştı.
+1 yılGeçmiş olsun öncelikle...
◾ Ameliyat olacak bir insana ilk önce '' ne olursa olsun'' onun yanında olduğunuzu hissettirmelisiniz. Yanındayım ve seni bekliyorum mesajını net alan kişi daha güçlü olacaktır.
◾ Sonrasında da bu ameliyatın onun iyiliği için olduğunu güzelce anlatmalısınız. ''Şimdiye kadar çok çektin, hayırlısı ile şundan kurtul'' demek ona neden ameliyata girdiği konusunda rahatlatıcı bir yaklaşım olacaktır.
◾ Ameliyatı fazla ciddileştirmemek de gerekir, ''şu da bitsin de şuraya gidelim, şuna gidelim'' vb. cümleler ile bir an önce gir-çık ve iyileş tarzı cümleler kurulmalı.
◾ Ameliyat sonrası da moral motivasyon amaçlı olarak ''işte bitti hayırlısıyla, bundan sonra daha rahat olacaksın'' sözleri ile motive edip, bir an önce eve gidelim de evde dinlen mesajı verilerek rahatlatılmalı hasta...
Rabbim tüm hastalarımıza, tüm şifa bekleyenlerimize dermanı-şifayı bir an önce versin...10 Yorumla
(Allah şifa versin umarim sağlığına kavuşur daha güçlü bir şekilde güzel ömürleri olur)
Hayat inişlerle çıkışlarla doludur evet hastalanacagız yorulacaz ama her derdin bir dermanı vardır bu ameliyat senin için zor olabilir acı çekeceksin ama sende biliyorsun ki zorlanmadan cabalamadan rahat bir hayat sürülmez son baharda rüzgarlar ağaçlara yaprak döktürür hırpalar kış ayında kuru bir dal bırakır rüzgarın savunacağı bir yaprak bile kalmaz o ağaçta kökünden sökülmeden dimdik senin ayakta durduğun gibi durur sabır eder ve baharını bekler o gün geldiğinde tomurcuklanır çiçek açar ve güzelliğini sunar sende aynı şekilde Ameliyata gireceksin çıkacaksın güçlüsün hastalık seni savunuyor ama senin dimdik ayakta durduğunu yenilmeyecegini farkında değil sağlığına kavuşacaksın tıpkı tomurcuklanan ağaç gibi yine yeniden başlayacağız güzel günlere...10 Yorumla
+1 yılgecmis olsun kardesim allah sifalar versin .. ona sunu de herzaman basinda olucam bekliycem de ozel izin aldim iceriye girebilcemde ama inandirici soyle doktorada soyle anlasin doktorla gercekten girmesende doktor kendi agizindan basinda duracak bastan sona kadar derse inan cok rahatlar...
22 Yorumla- +1 yıl
allah sifa versin insallah..
Sağlık konusunda 2,3b cevap paylaştı. Allah acil şifalar versin
11 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
50Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılMerhaba, ameliyatınızın güzel geçmesine sevindim, geçmiş olsun 🌺
Birçok yakınım böbrek ameliyatı oldu, ben de daha önce bademcik ameliyatı olmuştum. Bizimkiler de başarılı ve güzel geçti. Fakat hastane ortamı, hiçbir şey yapılmasa bile kendi başına, bilirsiniz ki çoğu insanı rahatsız eden bir ortamdır. Ameliyat gibi ciddi ve uzun süren bir operasyon söz konusu olduğunda tedirgin olmak ve akla önce kötü senaryoların gelmesi bu yüzden çok normal :)
Ameliyat devam ederken siz yakınınızın yanında olmayacaksınız ve kendi zihninizle baş başa kaldığınız bir ortamda onu bekleyeceksiniz, bekleme evresinde türlü olumlu-olumsuz fikirlerin zihne dolması normaldir. Doktorun ameliyata girmemiz gerektiğini haber verdiği ve ameliyata gireceğimiz an'a kadar geçen süre de buna benzer. Bekleme durumunda olduğumuz süreler kafamızı karıştırmaya yatkın zamanlardır. Bu duruma ameliyata girecek kişinin yakınımız olmasını eklediğimizde, negatif düşüncelerin beynimize pozitif düşüncelerden önce gelmesi yine olağandır.
Soğukkanlı davranmamız ve ortamdaki gergin havayı yumuşatmamız gerektiğinin farkındayız ancak bu tavra soyunmadan önce bir işimiz var, o da beynimize
düşen karamsar senaryoların gidişatın doğal bir parçası olduğunu kabul etmek.
Eğer bu evrenin normalliğini kabul edebilirsek karamsar senaryoların gerçeği yansıtmadığını, onların yalnızca bizim yakınımızı koruma çabamızın masum bir evresi olduğunu daha rahat kavrayabiliriz. :) Böylelikle bunları pozitif ve gerçekçi olanlarıyla değiştirmemiz kolaylaşacaktır. Yakınımıza olumlu düşünceleri telkin edebilmemiz için önce bizim olaylara doğru bakış açısıyla bakabilmemiz gerektiğini unutmayalım. ☆
Kendimizi bir nebze rahatlattıktan sonra ne yapmalıyız? Yakınımıza sık aralıklarla bir ihtiyacı olup olmadığı gibi sorular sormak, sürekli olarak kontrol etmek ve çok sık nasıl hissettiğini sormak doğru değildir. Bu onda ameliyata dair bir korku yaratacaktır. Elbette yanında olduğumuzu hissettirmek önemlidir ancak dozunu tutturmak çok daha önemlidir. Ek olarak iyi veya kötü fark etmeksinizin ameliyat deneyimleriyle ilgili örnekler vermek çok doğru değildir. Bu yakınımızın ameliyattan başka bir şey düşünememesine sebebiyet verebilir. İyi dileklerini ileten dostlarınızın mesajlarını, telefonlarını kabul edin. Ameliyata girecek kişinin iyi dileklerini ileten insanlarla sohbet etmesine mani olmayın gerekirse olanak tanıyın. Ameliyat gününde yakınınızın etrafında kalabalık olmamalı. Kimin ne diyeceğini öngöremeyiz ve hadsiz bir laf duymak istemeyiz. Buna telefon konuşmaları da dahil. O güne kadar iyi dileklere dair yapılan konuşmalar bitmiş olmalı. Ameliyat gününe kadar ve o gün de dail olmak üzere ev ortamınızın herhangi bir sebepten gergin olmasına izin vermeyin. Gerginliğe yol açacak durumları öngörmeye ve engellemeye çalışın. Yakınınıza baskı yapmamak sureti ile kendi başına kalmasına müsaade etmek iyi değildir, tüm bunlar içinde ameliyat lafi geçirilmeden yapılmalıdır ☆
Ameliyat gününde sıradan bir gün gibi davranılmalı ancak o'nu sevdiğinizi belli etmekten çekinmeyin. Yüzünüzü asmayın mutlu ve pozitif görünmek ve davranmak önemlidir. Ameliyat anına kadar önemli konulardan ve olaylardan bahsetmeyin hatta esprileriniz dahi basit olsun.
Ameliyattan çıktıktan sonra yiyeceğiniz tatlıdan, alacağınız bir hobi ve zevke hitap eden bir eşyadan veya sevdiği şeylerden söz edebilirsiniz.
Ona ve kendinize bu süreçte anormal bir şey olmadığını hissettirmelisiniz. Tek fark yalnızca her zamankinden daha fazla, güçlü olduğunuzu hissetmeye ve pozitif düşünmeye ihtiyacımız olduğudur. Bundan sonrası kolaydır ve hastalık da iyileşmenin bir parçasıdır 💚00 Yorumla- Sağlık konusunda 349 cevap paylaştı.
+1 yılÖncelikle geçmiş olsun Allah acil şifalar versin inşallah. Benim annemde rahatsız ve şu aralar gerçekten çok büyük morale ihtiyacı var ve rahatsızlığını kendisine hisettirmemek onu hoş tutmak moral ve motivasyonunu yüksek tutmak okadar onemli ki böyle durumlarda karamsar olmamak içinizdeki umut ışığını ona hissettirmek çok önemli gerçekten ellerini ellerinizin arasına alıp gözlerine bakarak iyi olacağını inanarak söylemek çok önemli. Mucizelere inanırmısınız bilmiyorum ama ben inanmak istiyorum tekrar geçmiş olsun...
20 Yorumla Sağlık konusunda 350 cevap paylaştı. Merhaba
Öncelikle çok geçmiş olsun dileklerimi iletirim. Bu sürecte ne kadar güzel moral depolarsak hastamızın keyfi o kadar iyi olur. Ağzımız dan çıkan her cümleye dikkat etmemiz gerek.
Ne kadar nazik olursak, onun için ne kadar hassas olursak o kadar ona güven vermiş oluruz.
İlk önce ona bir sürü çiçek almak lazım bu onu güzel motivasyon edecektir.
Ve bir diğeri de onun en sevdiği şeyleri ona karşı sunmaktır.
Ve en önemlisi ona güzel cümleler kurmaktır ameliyata gireceksin ama çıkışta bir İskenderi hakkettin demelisin.
Espri yeteneğin iyiyse en kurallarını ona söylemelisin bu onu çok mutlu edecektir.10 Yorumla
+1 yılÖncelikle ona onun yanında olduğumu, yalnız olmadığını söylerim ve şu şekilde devam ederim konuşmama
"Korkma yalnız değilsin, biz varız. Dualarımız, kalbimiz seninle. Doktorların elinin altındasın, en güvenilir yerdesin. Sağlığın, sıhhatin için bu ameliyatı olmalısın. Bundan sonraki süreçte de yanındayız. Seni önce Allah'a daha sonra da en güvendiklerimize doktorlara emanet ediyoruz. Ameliyat olmaktan değil, ameliyat olmayıp acı içinde kıvranmaktan kork. Sen doğru olanı seçtin. Bundan sonrası kolay olacak, sen sağlıklı yaşamayı seçtin ve biz seni sevenler senin sağlığına, hayat kalitene önem veriyoruz. Seni seviyorum, hep yanındayım canım"derim.
Bu şekilde moral veririm.00 Yorumla
Şaka
Zaten ciddi bir ortam ve o kişi benim arkadaşımsa yapabildiğim kadar çok şaka yapmaya ve güldürmeye çalışırım. Sanki hiç bir şey olamamış birazdan kesip biçmeyeceklermiş gibi şaka yaparım. Acaba senin kıyafetlerinin hepsi bana uyar mı gibi absürt şakalar ciddi ortamda karşındaki gülümsetmeye yetecektir. Zaten giden gelen korkma vs diyeceği için arkadaş kendini aralarında belli edecek olacak kişidir. O öyle korkma hemen geçecek demez aksine acaba senin bilgisayarında Pubg oynanır mı gibi tuhaf sözler söyler. Bu da genellikle moral yükseltir. En sonunda da güzel bir cümle kurulur. Klan kurduk beni yarı yolda bırakma lna gibi zaten en güzel moral cümlesi de budur.
00 Yorumla
+1 yılAmeliyat yorucu bir işlem. Bu tür durumlarda kişinin moreli en yüksekte tutulmalı. Eğer ihtimalini unutturmalısın, acaba sorularını unutmasını sağlamalısın.
Kişi bıçak altına yatana dek tek bir şey düşünmeli: "Ameliyattan sonra..." gezeceğiniz, eğleneceğiniz, parti yapacağınız düşleriyle o ameliyata girmeli. Mutlu bir şekilde girmesini istiyorsan ona moral sözcükleri ver. (Güçlüsün, sen diğer insanlar gibi değilsin başarırsın!) Bunlar hırs duygusunu tetikler ve ameliyata hırslı bir şekilde girmesini sağlar. Ameliyatın başarılı geçmesi büyük ölçüde hasta psikolojisine de bağlıdır.
Geçmiş olsun.00 YorumlaUmut... umut vaad et en iyi ilaç insan icin umutdur. ademde havva da cennetden indirildiklerinde bir birlerinden ayridi yaradan onlar bir birlerinin aski sevgisi icin bir umut çiraği yaktilar kaplerinde o umudun isimi kavusmakti ve kavuşdular bir birlerine sizde annenize ameliyyatdan sonra kavusacaginiz umudunu verin... umut insani yasatan yegane sicakliktir.. gecmis olsun.
10 Yorumlaben gecen ay beyin tümörü ameliyati gecirdim! sade 1 gün yogun bakimda kaldim,1haftada hastanede..
bildigim bütün dualari okuyordum hergün!^^ hatta ailem,kardesim,teyzemler dayimlar,akrabalarimda benim kadar korkuyorlardi hastanede^^
ama cok sükür hepsi gecti,$ansli bir ameliyatti,iyile$iyorum^^
sade böbrek ameliyatiysa okadar korkulcak birsey yok endi$e etmeyin!
(gecmi$ olsun)10 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun öncelikle, ameliyatın iyi geçmesine sevindim. Benim bir yakınım ameliyata girecek olsaydı ona 'Çok güçlu ve savaşçı bir ruhun olduğunu biliyorum. Bu savaştan da sağ salim çıkacaksın. Seni dışarda bekleyeceğim ama biliyorsun ki kalbim ve duam seninle olacak. Seni seviyorum..' der ve sarılırdım. Hemde uzun bir süre.. Sonrası dualar ve endişeli saatlerle geçerdi.
00 Yorumla
+1 yılBöbrek ameliyatı çok ağır bir ameliyat değildir. Güzel bir sürpriz hazırlayabilirsin, ameliyata girmeden önce istediği çiçekleri alıp onu sevdiğini söyleyebilirsin. Çok geçmiş olsun canım. :)
00 YorumlaSenelerdir bu durumun içerisindeydim hem annem hem babam zamanında çok zorluk atlattı. Annem her zaman olumsuzdu tedavi sürecinde bir çok şey ters gitti ve çoğu kez ümitsiz oldu ama her zaman yanında olmaya çalıştım her zaman bir umut besledim içimde... insanlar beni vurdumduymaz bir insan olarak tanımlar ama çoğu gece için de kopan fırtınaları kimse bilmez. Senin içinde o korku ve umut biraz da olsa endişe varken özellikle ailenden birisine ümit vermen ve yanında onu motive etmek çok zor oluyor :) uzun lafın kısası umudunuzu kaybetmeyin çevrenizde insanlar sizin sayenizde hayata tutunuyor olabilir bunu unutmayın.
10 Yorumla
+1 yılÖncelikle çok geçmiş olsun.
Ameliyata girecek olan yakınımı galiba sürekli güldürmeye çalışırdım. Normaldede çok neşeliyimdir ve karşımdaki insanları mutlu etmeyi severim.
Ameliyattan söz etmek onu gerip üzebilir bu yüzden bir nebzede olsa unutturup mutlu etmek en iyisi.
Sadece bununla kalsa iyi karşındaki insana sevgini göstermek ve onu sevdiğini söylemek en iyisi. Onu mutlu edip ilaç gibi gelen sevgidir. 🙂00 Yorumla
+1 yılAmeliyata girerken annem bana "dikkat et bağdemciklerin yerine başka bir yerini almasınlar" demişti. :)) o yüzden bu moralin ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Her şey iyi olacak biz buradayız demelisin bence çok geçmiş olsun bir an önce sağlığına kavuşması dileğiyle.
00 YorumlaKesinlikle annenizin etrafındakilerin moral motivasyonunuz cok yüksek olmalı ona hayatının dönüm noktasini yaşayacak imajını değil de sanki halledilmesi gereken kucuk bir sorun olarak durumu göstermelisin. Ona yanında olduğunu ne kadar değerli olduğunu hissettirin bunları farkedip de mutsuz olması mümkün değil zaten
00 YorumlaÖlüm Tanrının bir emri. Her şeye hazırlıklı olmalısın. Ölürsen cenaze işlemlerini düşünme sen. Hepsini biz ayarlarız. Çok şanslısın ki ameliyat oluyorsun. Ameliyat olmak isteyip te olamayanları düşün bir de. Haydi, Tanrı yardımcın olsun...
00 YorumlaOnu çok sevdiğimi, yanında olduğumuzu, bunun kısa süreceğini, bundan sonra hayatına daha güzel devam edeceğini söyler, olumlu örnekler veririm. Ya da üstüne çok konuşmaz, kafasını dağıtmasına yardımcı olurum. Bu kişiye göre değişir.
00 YorumlaHiç canını sıkma. Adama bir narkoz veriyorlar dalağını alsalar ruhun duymaz. O denli acısız. Hem ölür mölürsen 4. dereceden şehit olursun. Ne güzel cennet garanti. Daha ne istiyon hınzır.
00 YorumlaHer daim yanındayız sen geldikten sonra lı cümlelerle onu biseylere heveslendirmeye çalışır sonrada sen çıkana kadar ailen bana emanet diyerek rahatlatırdım
00 Yorumla- Sağlık konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılbak benim kaynımda da vardı bu geçen. ameliyat oldu kurtuldu hemen ohh şimdi çok rahat :D derim :D buarada güncellemeyi sonradan fark ettim geçmiş olsun..
00 Yorumla normal davran.morak veriyorum diye konusmak aslında daha çok moralini bozuyor hastanın.seni iceri aldiklari zaman ben kapinin önünde olucam.15 dakikaya çıkartırlar.narkizdan ayildifin anlarda elini tutan beni göreceksin de.
02 YorumlaAllah acil şifalar versin.
Ameliyat dışı konular konuş zaten ameliyat olacak stres vardır kafa dağıtmasını sağla.12 Yorumla- +1 yıl
+1
+1 yılMerhaba 🙌
Seni ne kadar sevdiğimizi unutma , çok acil şifalar diliyorum , senin için çok dua edip Kur'an'ı Kerim okuyacağım.00 Yorumla
+1 yılÇabuk ve iyileşmiş şekilde çıkmalısın daha yapacağımız bir sürü şey, biriktireceğimiz bir sürü anı var🧚♂️
00 Yorumlaİyi ve güzel gunlerden, ıyıleşeceksın gıbı umut verıcı şeyler söylerdım
bende anneme çok düşkunumdur annem geldı aklıma yazdıkalrını okuyunca allah acil şifalar versın canım.00 Yorumla"Ölürsen eşyalarını ben kullanıcam ziyan olmayacak"
10 YorumlaBence ameliyat sanki sıradan bir şeymiş gibi davranmalısın.
10 YorumlaOnu endişelendirecek hal ve tavırlardan uzak dur.Sadece sarıl ve gün içinde nasıl davranıyorsan öyle davran sadece onu yalnız bırakma yeter ^^
10 Yorumlacanın acımıycan hissetmeyeceksin gibi şeyler söyleyip rahatlatmaya calısmayın insanın canı dahada sıkılıyor.asıl önemli olan ameliyattan çıktıktan sonra iyileşme süreci.bu süreçte yanında olun yeter
01 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun, ben ameliyata girerken kimse teselli etmedi üstelik ilk ameliyatımdı kendi kendime düşünmemeye çalıştım sadece bitti anı düşündüm ameliyata girmeden...
00 Yorumla
+1 yılDerdi veriyorsa rabbim seninde sabredip mücadele etmen içindir 😍
00 Yorumla
+1 yılİnşlllah herşey çok güzel olacak sağ Salim çıkacaksın He daim yanındayım güçlü ol
00 Yorumla
+1 yılGittiğinden iyi döneceksin. Seni burada bekliyoruz.
00 Yorumla
+1 yılYuruyerek girdin yuruyerek cikacaksin jsjsjdugrjb sanki bacak ameliyatina giriyor aq🤣
00 Yorumla- Sağlık konusunda 617 cevap paylaştı.
+1 yılÇıkışta şu izlemek istediğin filme beraber gidelim..
00 Yorumla
+1 yılKötü bir rüya gibi olacak uyandığında bitecek gidecek.
00 YorumlaAllah dan şifa diliyorum...Bol bol dua et üzüldüğünü hissetmesin...operasyon bu riskli değil yani dediğim gibi cok cok dua et ;)
00 Yorumla
+1 yıliyimiş birşey yokmuş biraz gulumseyerek motive et doktor kolay olur dedi gibi
00 Yorumla
+1 yılEndişeliyse hiç korkma allah izniyle geçeçek derim üzülme falan öyle
00 Yorumlaacı ama gercek senin böbrek gitti neyse üzülme yenisini sipariş ederiz 1 idare edemem dersen :D
11 Yorumla- +1 yıl
Öküz
Gözlerini kapat hersey iyi olacak diye kendine tekrarla hersey iyi olacak derdim
00 YorumlaSağlık konusunda 5,3b cevap paylaştı. Güncellemeyi okumasaydım ciddi olmazdım ama düşününcede birşey bulamıyor ki insan. :/
00 Yorumlaçok geçmiş olsun bazen sevdiklerimiz değer verdiklerimiz için yapamayacağımız fedakarlıklar yoktur Rabbim yar ve yardımcınız olsun
00 YorumlaRahat ol, korkacak bir şey yok . Kendini doktora emanet et, tedirgin olma. Biz senin yanındayız falan
00 Yorumla
+1 yılKapat gözlerini bir nehir düşün o nehirin ardından çıkan güneşin etkisi altında kalacaksın o güneş biraz yakacak seni ama mutlu da edecek seni seviyorum.
10 Yorumlaaynı ameliyatı olmuş bir tanıdığınız varsa onu örnek göstere bilirsin.
00 Yorumlaçok güzel görünüyorsun anne eskisinden daha dinç ve daha sağlıklısın. Diyebilirsin
00 Yorumlaameliyat dısında konular konus
giderkende bişi olmayacagını burda bekleyecegini syle aksamada ne yemek istedigini sor01 Yorumla
+1 yıl"Allah yardımcın olsun, dualarım seninle.", "Seni çok seviyorum, benim için güçlü ol." gibi..
10 YorumlaAcil sifalar kardesim,sen annene guzelce saril ve yanagindan op onun icin dunyalara deger
10 Yorumlaannene acil şifalar. elini tut birşey olmaz iyileşirsin de kafi. çok süslü laflara gerek yok.
00 Yorumlabaşarılı olan operasyonları çevrenizde varsa örnek verebilirsiniz
00 Yorumlaonun güçlü biri olduğunu her zaman olduğu gibi bununda altından kalkacağını söylerdim
00 Yorumla
+1 yılSen o ameliyattan ciktiktan sonra herşey dahads güzel olacak bunuda atlatacaksın yeterki pozitif düşün
00 Yorumla
+1 yılMerak etme yanındayız Allah’ın izniyle hemen atlatıcaksın bu durumu sakın korkma ❣️
10 YorumlaÖldürmeyen yara güçlendirir hadi koçum benim göreyim seni.
10 YorumlaAhmet hadii kalk la içmee gitçeez tunca boyuna içmee
00 YorumlaDoktorlar önce Allaha sonra sana emanet. uslu ol kızdırma doktorları
00 Yorumlaİyi olucagini ve onu beklediginizi soylerseniz bence yeterli olur
00 Yorumla
+1 yılmerak etme kaderinde ölüm varsa ölürsün yoksa ölmezzin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılg. olsun annen ilk kişi değil binlerce kişi oldu ameliyatı böyle moral ver
00 Yorumla- Devamını Gör (25)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat