Bundan 7-8 ay önce internetten bir kızla tanıştım. Normal arkadaş olarak, sevgili değil. Ara sıra telefondan konuşuyorduk. Sonra geçen gün yeni hat aldım, ilk onu aradım. Akşam da o beni aradı ve biraz konuştuk. Okulda bir kızı beğendiğimi, fakat kabul etmediğini ve sonra başka bir kızdan hoşlandığımı ama onun da olmadığını söyledim. (Üniversitedeyim bu arada.) Daha sonra, benden bunu beklemediğini söyledi, ben de biraz takıldım buna, kızların peşinde koşuyorum falan diye. Bana alınıyorsun, çok alıngan ve kırılgan birisin dedi. Hadi buna alındım diyelim; yarım saat sonra konuşma sürerken bana bir soru sordu, ben de ona cevap verdim, daha cevap vermeden yok sen alıngansın, kırılgansın demeye başladı. Sonra da ramazandan beri benden hoşlandığını söyledi. Ama ben, beni yanlış tanıdığı için ondan ayrılma kararı aldım; helalleştik ve ayrıldık. Çünkü çok canımı yaktı böyle düşünmesi. Şimdi onunla konuşsam, hakkımda yanlış düşündüğü için yine rahatsız olacağım, canım yanacak; o yüzden, bir süre sabredip konuşmasam onu unuturum diye düşünüyorum. Sizce ayrılmakla doğru mu yaptım arkadaşlar ve siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?
Cevabın nedir?
Şu yorumu önyargından ve egondan arınarak bir oku
Aşırı alıngansın herşeyden önce.Bundan dolayı bunu gizlemek adına bir ego duvarı oluşturmuşsun kendine.Alıngan olduğun söylendiği anda egon zedelendiğinden savunma mekanizmanı harekete geçiyor ve egonu dinleyerek haklı olanın sen olduğuna ve karşı tarafın haksız olan kaybeden taraf olduğunu düşünüyorsun. Ve yaptığın yanlışlar suratına vurulduğunda ise yine savunma mekanizmanı harekete geçirip yüzüme böyle vurulmamalıydı diyorsun. Ve bu kızdan ayrılarak ise egonun istediğini yapıp kaçıyorsun.Bu hastalıkla savaşmak yerine kolayı seçip kaçıyorsun.
Kendi buhranlarımızı oluşturmaya meyilliyizdir büyük bir buhran yaşamadığımızdan egomuzun böyle olaylara aç yaşayıp böyle bir olay bulduğunda bundan beslenmeye çalışır.
Banuyla olan konuşmandan belli bu "Allah benim belamı versin" tripleri egon yüzünden o kadar uzatmışsın ki.
Hatalarının yüzüne vurulması kadar iyi birşey yoktur.
Tabi egondan arınıp düşünebilirsen. Çünkü sen hatalarını göremezsin. Kendini denklemin dışına itemezsin.
Ve biliyorum şu anda kafanda bir ses bu yazıma sonuna kadar karşı çıkacaktır bana öfke duymanı sağlayacaktır.Çünkü ego böyledir.01 Yorumla- +1 yıl
Ve şu hayatın sillesini yedim ama yıkılmadım ayaklarını bırak artık.Milyarlarca hayat var şu Dünyada ve emin ol o milyarlarca hayatta yaşanan acılara ve kayıplara bakılarak senin benim yaşadıklarımız hiçbirşey.Gerçekten bak seni anlayabiliyorum toplum içinde yalnız olduğunu hissediyorsundur da muhtemelen.Farkındayım nasıl bir illetle karşı karşıyasın. Fakat herşeyden önce kabullenmen gerekiyor böyle olduğunu o ses o his ne derse desin. Ve bu karakterle bir sevgili yaparsan daha da kötü olursun.
En İyi Cevaplar
Ortada bir alıngan var ama kim, tam olarak anlayamadım.
01 Yorumla- +1 yıl
Benim demek istediğim şu: O benim hakkımda çok yanlış düşünüyor, her sözümden alıngan olduğumu, kırılgan olduğumu çıkartıyor ve her tartışmada bunu suratıma vuruyor. Bu da beni rahatsız ettiği için onunla helalleşip ondan ayrıldım. Konuşmaya devam etsem, o hakkımda yanlış düşündüğü için yine canım yanacak, o yüzden aradan zaman geçsin, sabredersem zamanla unuturum diye düşünüyorum.
+1 yılBiraz karışık anlatmışsın lakin anladığım kadarıyla; kızı yüz üstü bırakmış gibi olmuşsun. Senden hoşlanması veya seni sevmesi neden seni bu kadar etkiledi ben onu anlayamadım. Eğer iyi anlaşıyorsanız neden kıza böyle yapıyorsun? Sende istiyorsan onu tercih et derim. Kıza birazcık haksızlık yapmışsın. Kız bir cesaret söylemiş senden hoşlandığını sen onunla düzgünce konuşacağına tam aksini yapmışsın
023 Yorumla- +1 yıl
Benim demek istediğim şu: O benim hakkımda çok yanlış düşünüyor, her sözümden alıngan olduğumu, kırılgan olduğumu çıkartıyor ve her tartışmada bunu suratıma vuruyor. Bu da beni rahatsız ettiği için onunla helalleşip ondan ayrıldım. Konuşmaya devam etsem, o hakkımda yanlış düşündüğü için yine canım yanacak, o yüzden aradan zaman geçsin, sabredersem zamanla unuturum diye düşünüyorum.
- +1 yıl
Peki bunu onunla konuşsan? Aslında öyle olmadığını anlatsan bir faydası olmaz mı?
- +1 yıl
anlattım, anlatmaya çalıştım ama anlamıyor, buna sen sebep oldun diyor, beni hala alıngan ve kırılgan birisi olarak görüyor ve bu da benim canımı çok yakıyor.
- +1 yıl
Canının yanmasına gerek yok pek aslında.
- +1 yıl
Benim elimde olan bir şey değil ki bu. Benim arkadaşlık ve dostluk düşüncem şu: Eğer ben karşımdakiyle arkadaş ve dost olacaksam; ben onu doğru tanımalı ve değerlendirmeliyim, o da beni doğru tanımalı ve değerlendirmeli. 7-8 aydır tanıyamamış mı beni? Haydi ben alınganım diyelim; bunu sürekli bana hissettirmesi mi lazım, yoksa bana hissettirmeden alınganlığımın sebebini öğrenip beni iyileştirmeye mi bakması lazım? Çok üstüme geldi o gün çok, canım o kadar yandı ki anlatamam. Haksızsam söyle yaa.
- +1 yıl
Yani tabii sürekli bir şey insanın yüzüne vurulmaz, ya da hissettirilmez. Bu konuda hata yapmış tabii ki. Özgüvenini zedeleyebilir belki de çoktan zedeledi. Bir kere daha konuşmanı tavsiye ederim. Çünkü eğer böyle bitirirsen eninde sonunda sen arayan olacaksın.
- +1 yıl
Sadece onunla değil, 3-4 kişiyle de yaşadım bu durumu. Hatta o gün yine internetten tanıştığım bir kızı aradım, ben alıngan mıyım Ebru diye sordum, sen alıngansın dedi bana. Neden peki dedim? Bana öyle geliyor dedi.
- +1 yıl
Bu da gösteriyor ki sen gerçekten alıngansın. Önce kendini bu konuda değiştirmen en iyisi olacaktır.
- +1 yıl
Ben alıngan birisi değilim arkadaşım; ufak tefek alındığım olmuştur, her insanda olabilir bu ama niye insanlar sürekli ufak bir şeyde bana alıngansın, kırılgansın diyor; niye sürekli bunu suratıma vuruyorlar? Bu durum karşısında benim canımın acıması normal değil mi.
- +1 yıl
Normaldir elbet ama sende belki farkında olmadan onların söylediği şeylerin neredeyse hepsine alınmışsındır. Karşı tarafın seni nasıl gördüğünü bilemezsin
- +1 yıl
Ama o beni nasıl gördüğünü belli etti, hem de defalarca; hem de sen şöylesin, ben böylesin diye; hem de en ufak sözümde dahi suratıma vurarak. Bu da beni çok kırdı. Beni kıran bir insanla nasıl konuşabilirim ki. Kendini benim yerime koyup düşün lütfen.
- +1 yıl
Tabii ki de düşündüm, haklısın.
Ama dediğim gibi bunu ona bir kere daha adam akıllı anlatmalısın, eğer anlamıyorsa dediğini yap.
- +1 yıl
İnsanın aklına giren fikir kolay kolay çıkmaz. Onunla konuşsam, anlatsam da hakkımdaki bu yanlış düşüncesi devam eder, biliyorum. Mutlaka izi kalır çünkü; ve bana karşı davranışları yine bu yönde olur. Korkuyorum yani anlıyo musun, çok korkuyorum.
- +1 yıl
Seviyor musun peki?
- +1 yıl
Sevgili anlamında mı?
- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
Hayır, sevgili anlamında sevmiyorum. Arkadaş anlamında seviyor muyum, onu da bilmiyorum. Çünkü çok kırıldım ona. Eğer onunla konuşmaya devam edersem hala hakkımda böyle yanlış düşüneceğini hissediyorum. O yüzden; ona bir fırsat daha versem mi, yoksa onu unutmaya devam mı etsem, bilmiyorum.
- +1 yıl
En iyisini sen bilirsin ne istersen onu yap bence.
- +1 yıl
Bir de; sanaldan tanıdığım insanlar bunlar. Esas alınganlığım, esas saçmalığım sanaldan tanıdığım insanları bu kadar önemsemem değil mi
- +1 yıl
Buluşma imkanınız varsa buluşup konuşun
- +1 yıl
yok.
- +1 yıl
dediğini yap o halde
- +1 yıl
nasıl yani
Oyle düşünebilir canın çok yandıysa kızın dediği doğru demekki.çok sevimsiz gelir bana alınganlık
03 Yorumla- +1 yıl
Benim demek istediğim şu: O benim hakkımda çok yanlış düşünüyor, her sözümden alıngan olduğumu, kırılgan olduğumu çıkartıyor ve her tartışmada bunu suratıma vuruyor. Bu da beni rahatsız ettiği için onunla helalleşip ondan ayrıldım. Konuşmaya devam etsem, o hakkımda yanlış düşündüğü için yine canım yanacak, o yüzden aradan zaman geçsin, sabredersem zamanla unuturum diye düşünüyorum. Ama kafamı şu karıştırıyor: Ondan ayrılmam doğru mu, yanlış mı.
- +1 yıl
Neden böyle dedin şimdi?
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
1Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılinsanlar birbirini yanlış anlayabilir,özellikle de yüz yüze değilken.seni tanımıyorsa da tanımaya çalışıyor.gerçekten alıngan bir insansın.neden kabullenip daha az kırgın olmayı denemiyorsun?
077 Yorumla- +1 yıl
Baks; sen de beni görmediğin ve tanımadığın halde bana alıngan diyorsun. Benim elimde olan bir şey değil ki bu. Benim arkadaşlık ve dostluk düşüncem şu: Eğer ben karşımdakiyle arkadaş ve dost olacaksam; ben onu doğru tanımalı ve değerlendirmeliyim, o da beni doğru tanımalı ve değerlendirmeli. 7-8 aydır tanıyamamış mı beni? Haydi ben alınganım diyelim; bunu sürekli bana hissettirmesi mi lazım, yoksa bana hissettirmeden alınganlığımın sebebini öğrenip beni iyileştirmeye mi bakması lazım?
Cevap sahibi+1 yıltanımadığımı nerden biliyorsun?
alınganlık kötü bir şey değil ki.sadece abartman kötü..
hep hatayı karşıda aramayalım olur mu..- +1 yıl
Sen misin Banu?
Cevap sahibi+1 yılevet benim ama kötü niyetle bir şey yazmıyorum.sizin için diyorum..
istemediğin bir durum biliyorum ama seni tek bir harfinden bile tanırım..- +1 yıl
Şu ana kadar hiçbir zaman kötü niyetle yazmadın bana, bunu biliyorum Banu. Seninle konuşmak istemememin sebebini anlayamadın sen, senin bana kötü şeyler söylediğinden değil. Ben, insanları doğru tanımak ve insanların da beni doğru tanımasını istiyorum. Sen de bu kız gibi yanlış tanıdın beni, en ufak sözüme alıngansın, kırılgansın diye taktın, üstelik beni tanımadığın halde. Ben o yüzden konuşmak istemiyorum seninle, yoksa başka bir sebep yok.
Cevap sahibi+1 yılyüzüne vurmak değil bu,lütfen yanlış anlama.benim de hatam neyse yüzüme söylensin isterim ki kendimi düzeltebileyim.sürekli pohpohlanan bir insan sorunun nerde olduğunu nasıl bilebilir ki.dost acı söyler ama acı şekilde değildir inşallah..
Cevap sahibi+1 yılhaklısın..ben haklıyım demiyorum ama insan dostunu,canını,kardeşini de bu şekilde kolaylıkla atmaz,atamaz.ben neyse de o kız senden hoşlanmış bir de,o kadar da konuşmuşsunuz.seni alıngan gördüyse bile öyle sevmiş.tatlılıkla olmayacağını söyleyebilirsin ama yollarını ayıracak kadar kırgınlığa lüzum yok diye düşünüyorum..
- +1 yıl
Bana sürekli yanlış anlayan, kırılgan insan muamelesi yapman benim canımı ne kadar yaktı, bilemezsin Banu. Belki başkası olsa, salla der geçer; kafasına bile takmaz ama ben, insanlara değer veren bir insanım, insanların beni yanlış tanıyıp hakkıma girmelerini ve onlarla bu yüzden kötü olmayı istemiyorum. Haydi seninle tekrar dost olduk diyelim; senin hakkımdaki düşüncelerin değişecek mi? Hayır. Senin elinde olan bir şey değildir; ama ben aynı düşüncelerin olduğu için yine üzüleceğin dost olsakda
Cevap sahibi+1 yılben çok alınganım,çok duygusal hassasım hemen kırılıyorum,ağlıyorum..huysuzum,çabuk öfkelenebilen bir insanım.ama tanıyorum kendimi.kendini tanımaya çalış.4 4lük insan diye bir şey yok..mutlaka olacak hatalarımız.alıngansan da başkası demeden sen bil kendini.değilsen boşver.olmadığını göster..
neden düşüncem değişmesin?madem yanılıyorum bu fikrimi değiştirmek senin elinde değil mi?asıl bu şekilde kaçarak hafızamda o şekilde kalıyorsun..- +1 yıl
Yanlış düşünmene sebep olacak bir şey yapmadığım halde sen benim hakkımda yanlış düşünürken, bana o gözle bakarken ben suçum olmadığı halde senin fikrini nasıl değiştirebilirim Banu? Seninle konuşursam, hakkımda böyle düşündüğün, bana bu gözle baktığın için canım yanacak yine, elimde olmadan. Sen benim canımın yanmasını göze alabiliyor musun?
Cevap sahibi+1 yılherkes anlaşılmak ister ama yanlış anlaşılmak da normal bir şey.özellikle de sanal bir ortamda..
ben yazarken yüzümü görüyor musun?ses tonum nasıl?mimiklerim?
önemli olan yanlıştan dönebilmek..herkes herkesi doğru anlasa ben niye depresif olayım..
hatam için özür dilerim ama bende seninle ilgili bir fikir varsa kendi kendime oluşturmuş olma ihtimalim,ikimizin hatası olma ihtimalinden daha düşük..- +1 yıl
Boşver Banu; ben seninle konuşmaya devam etsem de, konuşmasam da canım yanacak nasıl olsa. O kızla da aynı şekilde, diğer kızla da aynı şekilde. En iyisi Rabb'ime dua edip unutmak.
Cevap sahibi+1 yılve tabi ki nasıl istiyorsan her şey öyle olsun,seni kırmayı göze alamam.. dersin ya ''gönül kırmak Kabe yıkmak gibidir.''..
Cevap sahibi+1 yılben ben için bir şey demiyorum.hatamı kabul ediyorum ama sen o kızı kırma bence.sen bilirsin yine de..
- +1 yıl
Hatamı kabul ediyorum dersin, yarın en ufak kelimemde yine sen alıngansın demeye devam edersin Banu. Çünkü biliyorum; tanıştığımız günün bir müddet sonrasından beri bana alıngan muamelesi yapıyorsun. Feysten hayırlı olsun mesajı attığında da bu yüzden seslenmedim sana. Hem, yenibirhayatadogru adlı arkadaşına kendimle ilgili şeyler anlattım sinirle, muhtemelen o da sana anlatmıştır. Anlatmasa bile değişmez benim için. Şu anda o kadar kötüyüm ki, ölmek bundan daha iyidir.
Cevap sahibi+1 yılabartma olur mu.. bende yerin ayrı.seni görmüyorum,belki dediğin gibi tanımıyorum ama seninle ilgili kötü bir fikrim olsa sana her geldiğinde saygıyla yazmam..
konuşmak istemeyebilirsin,ona da saygı duyuyorum.soruna da rahatsız etmeyim diye isim vermiyorum ama soruyorsun Banu sen misin diye.istemezsen sorularını da görmem,sen bilirsin..- +1 yıl
Neden yerim ayrı sende Banu?
Cevap sahibi+1 yılsevgi neden gerektirmez..
- +1 yıl
Beni ne zaman doğru tanıyacaksın Banu?
Cevap sahibi+1 yılbak..arkadaşın sana alıngansın demiş ama seninle görüşmeye devam etmiş.seni alıngan olduğunu sandığında bile seviyor,sana ayrılalım dedi mi?sen neden ondan ayrılıyorsun?
alıngansın demek bir etiket değil.ben öyle demek istemedim yanlış anlıyorsun,alınganlık yapıyorsun demek..ona göre sen daha hassas olabilirsin,kırılıyor olabilirsin.aynı anne-babanın çocukları bile aynı mı ki..
bana gelince de ben sana aman arkadaşıma önyargılı yaklaşayım diye yaklaşmıyorum.ya da bir şey desin de yanlış
Cevap sahibi+1 yılanlayayım diye pusuda beklemiyorum.her zaman istemediğimiz tatsız olaylar olabilir.ben sorun etmiyorum..hayırlısı..
- +1 yıl
Bugüne kadar bunları yaşadık. Tüm bunları yaşadıktan sonra ilk günkü gibi olabilir miyiz sence?
Cevap sahibi+1 yılbilemem..hakkınızda hayırlısı olsun..
- +1 yıl
O arkadaşın ona anlattıklarımı sana anlattı, değil mi?
Cevap sahibi+1 yılne anlatması gerekiyor?bir şey anlatmadı.zaten ben o gün çok kötüydüm,hesabımı sildim diye hatırlıyorum.
- +1 yıl
Anlatması değil, anlatmaması gerekiyor. Eğer anlattıysa da vebali boynunadır, kendisi bilir. Benim artık gücüm kalmadı Banu, dayanamıyorum, ölmek istiyorum. Bir daha ne seninle, ne o kızla, ne de bu mesele yüzünden tartıştığım diğer kızlarla ALLAH ŞAHİDİM OLSUN Kİ ASLA KONUŞMAYACAĞIM. Yeni arkadaşlar bulacağım kendime, yeni dostlar edineceğim. Ama sizleri bir şekilde unutacağım Rabb'imin izniyle. Zor değil seni unutmak. Zor değil o kızı unutmak. Sadece zaman lazım bana.
Cevap sahibi+1 yılne yaptım ben sana?ölümden bahsedeceğin kadar?sen de benim canımı yakıyorsun böyle.bu bencillik değil mi canın yanmasın diye giderken vurup kırıp gitmek?
- +1 yıl
Senin canının yanmasına gerek yok. Bak; o kızla olan mesele benim sürekli kafamı karıştırıyor, beni rahatsız ediyor, ben onunla konuşmak istemiyorum, onu unutmak istiyorum tamam mı.
Cevap sahibi+1 yıltamam.
- +1 yıl
Ben ölmezsem bu dertten kurtulamam banu, bana son defa hakkını helal et.
Cevap sahibi+1 yılsaçmalama..abartacağın bir durum değil ki.duyan da biri seni aldattı,sana yalan söyledi zannedecek.bak ben kendi kendime diyorum alıngan bir insanım..ne yapayım yapım bu kırılganım..
- +1 yıl
O kızla konuşsam bile kendimi rahat hissedemeyeceğim Banu. Sadece o kızla değil, 3-4 kızla daha aynı sorunu yaşadım ben. Onlarla konuşup tekrar eskisi gibi olamam, konuşmasam da bazen aklıma geliyorlar, rahatsız oluyorum. Bıktım artık.
Cevap sahibi+1 yılrahatsız ettiğim için özür dilerim..daha fazla yazmayayım ben.unutmaya çalış.boşver..nasıl iyi hissedeceksen öyle yap..
hakkım varsa helal olsun.Allah'a emanet ol..- +1 yıl
Bak, yine aynısın işte. Beklerdim ki bir cevap ver söylediğime ama yok. Sen bıkmışsın benden, şimdi de bıktın ve kaçıyorsun. Beni dinlemiyorsun bile. Ama Rabb'imden tek dileğim var: Eğer Rabb'imin katında birazcık değerim varsa, sana benim yaşadığım acıyı anlatsın, beni anlamanı sağlasın ve beni sana rüyanda gösterip beni anlamana, doğru tanımana vesile olsun. Hayat bu; olur ya, seninle konuşmak istemediğim halde, hakkımda yanlış düşündüğün halde karşıma çıkarsan bir gün, o zaman bilirsin.
- +1 yıl
O zaman tanırsın Ahmet'in nasıl bir varlık olduğunu ama Ahmet'le konuşamazsın. Çünkü; Ahmet yaralandı, Ahmet öldü be Banu. Belki sana karşı suçu vardır bu konuda ama hata ister sende olsun, ister Ahmet'te olsun; burda önemli olan hatanın kimde olduğu değil, Ahmet'in canının yanması. Senin canın da yanmıştır, o kızın canı da yanmıştır ama ben kendi yanışımdan, kimsenin yanışını düşünemiyorum. AMA SENİNLE BİR DAHA GÖRÜŞMEYECEĞİZ. BEN BİR DAHA BURAYA GELMEYECEĞİM. BENİ ÖLDÜ SAY.
ELVEDA
Cevap sahibi+1 yılben sana zarar vermek istemiyorum tek derdim bu.. resmen beni rahatsız ediyorsun diyorsun daha ne yapayım ki ben,ne diyeyim?kene gibi oldum farkındaysan istemiyorum diyorsun yazıyorum ama gözüne görünmüyor.ben de insanım.yalvarırım bana yüklenme.
Cevap sahibi+1 yıltamam Ahmet.diyorum ya sen bizi düşünme.nasıl iyi olacaksan öyle olsun.Allah her şeyi gönlüne göre versin.ben aklıma geldiğinde ederim duamı.sen kafana göre takıl..
- +1 yıl
Banu, sana yüklenmiyorum ben. Kendime kızıyorum. Sana ve diğer insanlara bu kadar kolay bağlandığım için kendime kızıyorum. Sana kızdığım tek şey, hakkımda bu kadar yanlış düşüncelere sahip olman, beni rahatsız etmiyorsun dediğim halde beni rahatsız ettiğimi düşünmen. Hala seninle neden konuşmak istemediğimin farkına varamamışsın. Sen, ilk günkü Ahmet'i içinde öldürmüşsün, belki bunda Ahmet'in de payı var ama farkında bile değilsin. Hem ben senin sandığın gibi iyi bir insan değilim.
Cevap sahibi+1 yıldiyorsun ki bıktım,konuşmak istemiyorum.aynı şeyleri onlarla da yaşıyorum..
üstüne gelmeyeyim diyorum suçluyum.. yazıyorum değişecek bir şey yok diyorsun,yazmam,rahatsızlık vs..ben de o kadar yoruldum ki Ahmet..sana yaranmak gerçekten güç..ben zaten elimden gelenin fazlası empati yapan bir insanım.birini kırmaktan çok korkarım.ama bilmiyorum- +1 yıl
SANA YARANMAK GERÇEKTEN GÜÇ, öyle mi Banu?
Cevap sahibi+1 yılevet..yaranmak derken gönlünü yapmak.haksız mıyım?kendini benim yerime koyar mısın?
- +1 yıl
Benim senden tek beklediğim gönlümü yapman değil, beni anlamandı. Çünkü benim gönlüm öyle pis, öyle değişik bir şey ki; gerçekten anlaşıldığı zaman bir anda yumuşayıveriyor, tamir oluveriyor hemen. Ama haklısın, bana yaranmak gerçekten güç. Ben de o yüzden gidiyorum işte, o yüzden ayrılıyorum senden ve diğerlerinden. Lakin dedim ya; Rabb'imin indinde birazcık hatrım varsa, Rabb'im sizlere benim canımın nasıl da içten içe yandığını gösterecek, kabullendirecek, hissettirecek. Hakkını helal et.
Cevap sahibi+1 yılzaten hissediyorum..inşallah sen de beni anlarsın.masumiyetimi hissedersin.arkadaşlığın,iyiliğin için ne kadar çırpındığımı görürsün..
- +1 yıl
Senden tek istediğim; insanlara hatalarını hissettirme, onların yüzüne vurma, onlara hissettirmeden hatalarını düzeltmeye, yok etmeye çalış. Bir de; ne olur bir daha karşıma çıkma, ben buraya bir daha gelmeyeceğim zaten. Sorun sende ya da bende; eğer biz birbirimize nasip olsaydık bu tartışmalar ve bu ayrılık yaşanmazdı Banu, demek ki Allah böyle takdir etmiş, demek ki bizim ayrılmamız daha hayırlı. Hakkım varsa da helal olsun. Bir daha görüşmemek üzere;
ELVEDA
Cevap sahibi+1 yılyüzüne vurmuyorum,sıkıntıyı çözmeye çalışıyorum..
Cevap sahibi+1 yılkırgın ayrılmandan hoşlanmıyorum,üzülüyorum.
- +1 yıl
Banu; bak. Sıkıntı, karşındaki insan hakkında yanlış düşünerek, ona farklı davranarak çözülmez. Ben senin sıkıntıyı çözmeye çalıştığının da benimle arkadaş olmak istediğinin de farkındayım. Gidiyor olmam bunların farkında olmadığım anlamına gelmez. Beni neden anlamıyorsun Banu? Sen bana bu gözle bakarken, benim hakkımda böyle yanlış düşüncelere sahipken ben seninle konuşmam, konuşmak istesem bile konuşamam. Bana yaranılmıyor işte, neden anlamıyorsun?
Cevap sahibi+1 yılanlamıyorum işte.böyleyim kusura bakma kene gibiyim.
- +1 yıl
Bak, yine aynısın. Benim maksadım sana kene demek değil; normalde bana yazmandan mutlu olurdum fakat sorunluyum arkadaşım ben; insanların beni doğru tanımasını istediğim için sorunluyum. Kırgın ayrılıyorum evet, lakin buna üzülmene gerek yok. Nasılsa sana göre senin bir suçun yok, nasılsa sen bana karşı bir hata etmedin, kusur etmedin. O halde neden üzülüyorsun? Bırak da kırgın gideyim, bırak da başımın çaresine bakayım. ÇÜNKÜ; BENİM KIRGINLIĞIM, AHİRETE KADAR GİDECEK.
Cevap sahibi+1 yılben sana suçsuzum dedim mi?özür bile diliyorum.yapma lütfen böyle..
- +1 yıl
AHİRETE GİDER KALPTEKİ YARA.
Cevap sahibi+1 yılözür dilerim tekrar tekrar..geçer inşallah izi..
- +1 yıl
Sana inanmak istediğim halde inanamıyorum samimiyetine, zedelendim çünkü. Ne olur bırak beni, bir daha çıkma karşıma.
Cevap sahibi+1 yılben konuşsam yine istemiyorum diyeceksin.güle güle desem istemeyen ben olacağım..
ben bir şey demek istemiyorum.bugün için de özür dilerim.yazmazsan yazmam..- +1 yıl
Bak, yine yanlış anladın yine yanlış anladın. Güle güle desen istemeyen sen olmayacaksın. Hala benimle ilgili yanlış düşünüyorsun, hala.
Cevap sahibi+1 yıltamam Ahmet güle güle o zaman..Allah karşına iyi insanlar çıkarsın,ben gibilerle uğraşma..
- +1 yıl
ALLAH BELAMI VERSİN BENİM TAMAM MI, ALLAH BELAMI VERSİN!
Cevap sahibi+1 yılAllah korusun :(
- +1 yıl
Vermiş zaten, daha ne olsun. Baksana, bize yaranılmazmış. Bu lafı duyduğum halde konuşuyorum seninle, burdan pay biç, burdan anla ne kadar salak olduğumu. Hakkını helal et.
Cevap sahibi+1 yılya o manada demedim of:(
- +1 yıl
Hakkını helal et Banu.
Cevap sahibi+1 yıltamam Ahmet varsa helal olsun..ben biliyorum ki bir gün bir yerde karşılaşacağız..ben de helallik almadan ölmek istemiyorum.ölmeden karşılarşırız inşallah..
- +1 yıl
''Allah'ın defineleri yıkık gönüldedir, yıkık yerlerde pek çok defineler gömülüdür.'' diyor Mevlana'mız. Kendimi övdüğümden değil, benden geçtim defineyi bir cacık olmak ama lafımı anla: O define sizden kaçtı, ama siz o defineyi yakalamak için yanlış yolu seçtiniz; o defineyi ''yaranılmayacak, kazanılmayacak'' bir define olarak gördünüz. Siz derken; sen, o, onlar; herkese söylüyorum. Ama suç yine bu definede; çünkü sizden kaçtı sürekli; ELİNDE OLMADIĞI, CANI YANDIĞI İÇİN KAÇTIĞI HALDE SUÇ BUNDA.
- +1 yıl
Kaçmasa yakalardınız belki ama kaçmak da bu definenin elinde değil be Banu; çünkü bu definenin içinde bir cehennem yanıyor. Sizler, o cehennemin ateşli tarafına soktunuz parmaklarınızı, o defineyi yakalamak için. Halbuki, kapıdan girerken onun soldaki küçücük, iğne deliği kadar yeşillik alanını görebilseydiniz, o define çoktan sizin olmuştu. Yine de ben, senin kalbini kırdığım için senden özür diliyorum. Son kez bana hakkını helal et.
Cevap sahibi+1 yıltamam Ahmet o zaman Allah benim belamı versin de için rahat etsin,ferahlasın.ne zaman sana yazsam ağlıyorum.tek can seninki zaten.daha da bir şey demiyorum.
sustum.- +1 yıl
Kaçmasa yakalardınız belki ama kaçmak da bu definenin elinde değil be Banu; çünkü bu definenin içinde bir cehennem yanıyor. Sizler, o cehennemin ateşli tarafına soktunuz parmaklarınızı, o defineyi yakalamak için. Halbuki, kapıdan girerken onun soldaki küçücük, iğne deliği kadar yeşillik alanını görebilseydiniz, o define çoktan sizin olmuştu. Yine de ben, senin kalbini kırdığım için senden özür diliyorum. Son kez bana hakkını helal et Banu.
- +1 yıl
ELVEDA
- +1 yıl
Dedim ya; bütün kabahatli benim. Sana böyle şeyler yaşattığım için özür diliyorum. Sen bana hakkını helal ettin zaten, ben de sana hakkımı helal ediyorum. Bu, sana son mesajımdır. BUNCA ŞEYDEN SONRA SENİNLE KONUŞMAK, GÖRÜŞMEK İSTEMİYORUM.
ELVEDA
Cevap sahibi+1 yıltamam.saflığım özür dilerim.daha da yazmam.
- +1 yıl
allah benim belamı versin, daha ne diyeyim ki banu.
ELVEDA
Cevap sahibi+1 yılvermesin :'(
- +1 yıl
Ben öldüm Banu, BENİ ÖLDÜ SAY.
ELVEDA
Cevap sahibi+1 yıl:'(((
- +1 yıl
Bana son sözünü söyle.
Cevap sahibi+1 yılseni çok seviyorum dostum..Allah a emanet ol:) benden nefret etme..
- +1 yıl
Allah (c.c.) yanlış bildiklerini unuttursun, doğruya çevirsin. Bilerek/bilmeyerek kırdığın kalpleri onarsın. Allah (c.c.) seni karşıma çıkaracaksa, hakkımdaki yanlış fikirlerinden gerçekten arınmış, her şeyi gerçekten unutmuş olarak çıkarsın. Çıkarmayacaksa da zaten senin de yapacağın bir şey yok, benim de yapacağım bir şey yok.
Allah'a emanet ol.
Selam ve Dua İle
Cevap sahibi+1 yılamin:)
+1 yılHerkes soruyla karsilik vermis farkindamisin :) biraz daha duzgun yazsaydin keske
03 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Cok sacma bir sebep bu .konusarak aşılabilir
- +1 yıl
Ona böyle birisi olmadığımı anlatmaya çalıştım ama beni hiç dinlemiyor.
+1 yılönemseyip bunu sorduğuna göre sende ondan hoşlanıyorsun?
017 Yorumla- +1 yıl
Hayır, onun yüzünü bile görmedim, ondan nasıl hoşlanabilirim ki. Benim demek istediğim şu: O benim hakkımda çok yanlış düşünüyor, her sözümden alıngan olduğumu, kırılgan olduğumu çıkartıyor ve her tartışmada bunu suratıma vuruyor. Bu da beni rahatsız ettiği için onunla helalleşip ondan ayrıldım. Konuşmaya devam etsem, o hakkımda yanlış düşündüğü için yine canım yanacak, o yüzden aradan zaman geçsin, sabredersem zamanla unuturum diye düşünüyorum.
- +1 yıl
önemsemesen sabredip zamanla unutmaya da çalışmazsın kendini kandırma
- +1 yıl
Ama onunla konuşmaya devam etsem yine canım yanacak?
- +1 yıl
ona bunları söyleyebilirsin muhtemelen onun seni sevdiğini fark edemediğin için üstüne geliyor bu yüzden kırıcı oldu belki de..
- +1 yıl
söyledim kardeşimS; ama hala buna sen sebep oldun, ben senin hakkında yanlış düşnmüyorum diyor, ardından özür diliyorS(du- ertesi gün. şimdi ben onunla konuşmaya devam etsem, böyle düşündüğü için gene canım yanacak. ayrılırken, bana ileride ulaşmayı düşünüp düşünmediğini sordum. hem benden hoşlandığı hem de beni iyi bir arkadaş gördüğü için bana ulaşmayı düşündüğünüü söyledi ama ben ona konuşmak istemediğimi söyledim. ve helalleşip ayrıldık.
- +1 yıl
öyleyse büyütme önemsemiyorsun sonuçta sen istemediğin sürece sana ulaşamaz
- +1 yıl
Ben onula muhabbetiminb devam etmesini isterdim ama beni böyle yanlış tanıyan, yanlış değerlendiren bir insanla konuşmaya devam edersem, beni böylesine yanlış bildiği için canım yanmaya devam edecek, bunu iyi biliyorum.
- +1 yıl
üç günlük dünya abrtma böyle şeyleri niye canın yansın çıt kırıldım mısın arkadaşım
- +1 yıl
Benim demek istediğim şu güzel bacım: Bana suç bulmak yerine, kabahatimi sürekli suratıma vurmak yerine, en ufak sözümde bile beni alıngan, kırılgan olarak değerlendirip bunu yüzüme vurmak, bana yansıtmak yerine içine atsa ya da ne bileyim; bana bunu güzel bir dille söyleyip bunun nedenini araştırsa ve sorunu kendim değil de onunla beraber çözmeye çalışsak daha iyi olmaz mı? Olur. Ama o ne yaptı? Sürekli yargıladı beni. Onunla konuşamam ki ben yaa :(
- +1 yıl
niye bu kadar büyütüyorsun abartma huyun var galiba madem seni üzüyor bir daha muhattap olma son bir mesaj çekip bana yazdığının aynısını ona da yazabilirsin eğer çok istiyorsan hatasını anlasın
- +1 yıl
Söyledim zaten, konuşmak istemiyorum seninle dedim ve bir daha görüşmemek üzere helalleşip ayrıldık.
- +1 yıl
tamam olmuş bitmiş uzatma bence
- +1 yıl
canım yanıyo.
- +1 yıl
bence sen biraz sorunlusun arkadaşım psikologa gitsen iyi olur
- +1 yıl
Neler çektim ben, bir bilsen. Yapamıyorum bacım anladın mı, yapamıyorum. Eğer o kız benden gerçekten hoşlansa, bana hatamı söylemezdi, yüzüme vurmazdı sürekli sen alıngansın diye. Alıngan olmadığımı ama öyle söylediği zaman, sen şöylesin böylesin dediği zaman benim incineceğimi düşünürdü.
- +1 yıl
diyorum ya normal bir insan olsan böyle ucuz şeylere kafayı takmazdın ciddi anlamda destek almalısın
- +1 yıl
Bir sevgilim olsa bunların hepsi geçer mi sence? Bu kızla ve diğer kızlarla aynı bu konuda yaşadığım kavgaları ve ayrılıkları unutur muyum bir sevgilim olursa?
ben anlamadım sevgilin diil arakadaşın ama ayrıldın mı?
013 Yorumla- +1 yıl
Sevgilim değil; normal arkadaşımdı. Ama 3 aydır benden hoşlanıyormuş. Ramazandan beri yani. Duygu ve düşüncelerin, hitap şeklin ve paylaştığın şiirler, ilahiler çok hoşuma gitti demişti.
- +1 yıl
Yaa hayır; bak şöyle oldu: Benden hoşlandığını söylemeden önce söyledim ben ona başka kızdan hoşlandığımı, onunla konuşmaya çalıştığımı ama beni terslediğini, daha sonra da bulaşmadığımı, o kızın benim nasibim olmadığını söyledim ona. O da benden 3 aydır hoşlanıyormuş, bunları anlatınca, bir de tartışmanın etkisiyle benden 3 aydır hoşlandığını söyledi. Alınganlık yapmadım o tartışmada. Sadece, kız durumunu anlatınca, senden beklemiyordum bunu dedi, ben de kötü bir şey yaptım sandım, ona biraz
- +1 yıl
takıldım, kızların peşine takıldım falan dedim ama o da bunu alınganlık, kırılganlık olarak değerlendirdi. Daha sonra bana bir soru sordu, ben de ona o soruyu tekrar ettim, vay efendim sen alıngansın, kırılgansın da, bundan sonra sana bir şey demiyorum da demeye başladı. sonra dedi ki, ben sana şaka yaptım falan filan, ama ben inanamadım çünkü hakkımda çok yanlış düşündüğü için elimde olmadan gücendim ona. Ertesi gün derse de gitmedim ve helalleşip ayrıldık.
- +1 yıl
aramak istemiyorum, ama bu sebepten ayrılmakla doğru mu yaptım diye kurt düştü içime
- +1 yıl
Ayrılmam doğru mu yani?
- +1 yıl
Kafam çok karışık napıcmaben yaa :(
- +1 yıl
:(
Gizli Üye(36-45)+1 yılnekadar alıngansın gerçekten bumu yani sorun pireyi deve yapmışsın:D
03 Yorumla- +1 yıl
Anlamıyorsunuz beni, alıngan olmamla ilgisi yok bunun. Sadece insanlarla iyi geçinebilmek için birbirimizi doğru tanımamız gerektiğine inanıyorum, buna inandığım için de insanların beni yanlış tanıması, yanlış değerlendirmesi ve hakkımda ISRARLA yanlış düşünmeleri beni çok rahatsız ediyor.
Cevap sahibi+1 yılseni anlamıyorsa ozaman kafanı yorma başka derdinmi yok zamanını harcama ozaman
- +1 yıl
Anlamıyorişte.
Gizli Üye(36-45)+1 yılalıngansın demesimi canını yaktı ayrılma kararı aldın anlamadık:)
018 Yorumla- +1 yıl
Cevap sahibi+1 yılsen ona karşı bir şey hissediyormuusn peki arkadaşın olarakmı görüyorsun
- +1 yıl
Arkadaşım olarak görüyor(dum) bir şey hissetmiyorum.
Cevap sahibi+1 yılozaman ayrılacak bir durum yok aslında gülersin geçersin çokta tiye almaman gerekir arkadaşlık sonuçta arkadaş acıda söyle iyide söyler bence onun sana bir şey hissetini duyduğun için kestin bağlantıyı sende birşeyler hisstemeye başlıcak gibisin
- +1 yıl
Onu görmediğim halde ona nasıl bir şey hissedebilirim ki. Ben sadece benim hakkımda yanlış düşünmesine üzülüyorum. Eğer onula konuşmaya devam etsem canım yine yanacak. en iyisi unutmak değil mi
Cevap sahibi+1 yılhiçmi resmini görmedin
- +1 yıl
hayır
Cevap sahibi+1 yıloda güzel :D
- +1 yıl
Ondan ayrılmam konusunda ne düşünüyosuns?
Cevap sahibi+1 yılbence sen onu unutamıcaksın ve arıcaksın çünkü onun senden hoşlandığını duydun tanımaya çalışacaksın gizli olan insana güzel gelir kalbinin sesini dinle madem istediğnii bulamadın onu biraz zaman geçsin konuş belki seni kıskandığı için öteki kızları anlattığın için sana böyle davranıyordur kadın milletini anlıyamazsın oyüzden sende bir zaman sonra gör onu birşeyler hissedersen ara konuş hissetmezsen başlamadan bitir oda üzülmesin sende gönül abladan saygılar:))
- +1 yıl
Ben ona karşı bir şeyler hissedeceğimi sanmıyorum. Off kafam karışık, çok karışık, napıcam ben yaa :(
Cevap sahibi+1 yılkafanı karıştıran ne onu kaybetmektenmi korkuyorsun
- +1 yıl
Hayır. Ben onu değil ama o beni kaybetti, hakkımda yanlış düşünüp beni yanlış tanıdığı için. Haydi benim alıngan biri olduğumu düşünüyor diyelim, olabilir yani; belki ona karşı söylediklerim onda alıngan olduğum düşüncesini yaratmıştır ama bana bunu hissettirmemeliydi, suratıma vurmamalıydı. Canımı çok yaktı benim. KAfamı karıştıran ise şu: Acaba ben canımı çok yaktığı için, onunla konuştuğumda yine canımın yanacağını düşndüğüm için ondan ayrılmakla doğru mu yaptım yanlış mı yaptım.
Cevap sahibi+1 yılyaa bana şey saçma geldi yaşından dolayımı bilmiyorum sana alığınsan demesi canını yakması sanki sana küfretmiş gibi bunlar doğaldır olur söyler arakadşın sonuçta bukadar alıngan olma bence çocuk gibi ozaman yol ver bukadar düşünme
- +1 yıl
Ayrılmam çocukça mı yani?
Cevap sahibi+1 yılbukadar uzatma olmuyorsa bırak zamana bırak
- +1 yıl
Bir sevgilim olsa bunların hepsi geçer mi sence? Bu kızla ve diğer kızlarla aynı bu konuda yaşadığım kavgaları ve ayrılıkları unutur muyum bir sevgilim olursa?
Cevap sahibi+1 yılee yuh yorulduk artık cevap vermekten:D
hiç görüşmeden mi senden hoşlanmaya başlamış?
04 Yorumla- +1 yıl
Evet. Ben zaten onun yüzünü görmedim ama o benimkini görmüştü.
- +1 yıl
bence de. peki ben ondan tamamen ayrılmakla doğru mu yaptım
Hayirlisi olmuş
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri