Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?

Bundan 7-8 ay önce internetten bir kızla tanıştım. Normal arkadaş olarak, sevgili değil. Ara sıra telefondan konuşuyorduk. Sonra geçen gün yeni hat aldım, ilk onu aradım. Akşam da o beni aradı ve biraz konuştuk. Okulda bir kızı beğendiğimi, fakat kabul etmediğini ve sonra başka bir kızdan hoşlandığımı ama onun da olmadığını söyledim. (Üniversitedeyim bu arada.) Daha sonra, benden bunu beklemediğini söyledi, ben de biraz takıldım buna, kızların peşinde koşuyorum falan diye. Bana alınıyorsun, çok alıngan ve kırılgan birisin dedi. Hadi buna alındım diyelim; yarım saat sonra konuşma sürerken bana bir soru sordu, ben de ona cevap verdim, daha cevap vermeden yok sen alıngansın, kırılgansın demeye başladı. Sonra da ramazandan beri benden hoşlandığını söyledi. Ama ben, beni yanlış tanıdığı için ondan ayrılma kararı aldım; helalleştik ve ayrıldık. Çünkü çok canımı yaktı böyle düşünmesi. Şimdi onunla konuşsam, hakkımda yanlış düşündüğü için yine rahatsız olacağım, canım yanacak; o yüzden, bir süre sabredip konuşmasam onu unuturum diye düşünüyorum. Sizce ayrılmakla doğru mu yaptım arkadaşlar ve siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?
Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?