Durumun kötü değil kilon iyi ama kas kütlen az sanırım. Senin yeterli vücuda ulaşman senin ideal vücut kavramına düzgün beslenme ve sporuna bağlı. İnternette 2 ayda fit olanlara bakmayın siz.
1
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Durumum kötü değil elbet farkındayım 6-7 kilo fazlam var sadece ama ben azda olsa kas yapmak istiyorum spor salonlarında beslenmeyle ilgilide bilgi verirlermi yani diyetisyen gibi hizmette verirlermi ve sence kaç ay gerekli bana?
Kilo fazlan yok anlamıyorsun yağ fazlan var. Kilon aynı kalmalı kas kütlen artmalı. Eğer çok zayıflarsan kasların amele kası gibi gözükür. O yüzden bir çok sporcu hacim yapar. Tüyolar verirler ama çok ilgileneceklerini sanmıyorum kaç ayın var söylemesi zor spor yeterli olmuyor beslenme yeterli düzeyde protein almak önemli yani düzgün hatlı bir vücut istiyorsan 1 seneyi harcamalısın.
Anlatamıyorum ki. Kasla yağın hacmi aynı değil. Zaten kolay kolay vücut kas kazanamıyor. Düzgün beslenme spor dinlenme gibi faktörler önemli. Yani sen 5 kilo yağdan verip 5 kilo kastan alırsan zaten bu halin gibi olmayacak daha düzgün gözükecek. Spor yapanlara bak 90 kilo olarak senle hemen hemen aynı gözükürler çünkü yağdan verip kas kütlesinden alıyorlar.
Zaten spor yaptıkça kalori harcadıkça hem kas kazanacak hemde yağları azaltıcaksın. Aslında fazla kilo vermemiş gibi gözüksende gelişimini takip edeceksin. Eğer vücudun şekillenirse sorun yok ama bu süreçler zaman istiyor.
En İyi Cevaplar