Yıllar önce youtube kanalını keşfetmiştim, motorum olmamasına rağmen tüm videolarını sıkılmadan izledim. O kadar samimi bir üslup ve bilgilendirici kişiliği/yapısı var ki motosikleti olmayan insanlara bile motoru sevdirebilir.
Dün gece geçirdiği talihsiz bir trafik kazasında hayatını kaybetti. Altın Elbiseli Adamı takip ediyor muydunuz?
"95 yaşında her tarafıma boru sokulmuş olarak hastanede "artık bu acı bitsin" demek yerine böyle ölmeyi tercih ederim."
Motosiklet dünyasının fenomeni "Altın Elbiseli Adam" hayatını kaybetti! Barkın Bayoğlu'nu takip ediyor muydunuz?
Nice güzel insanın dünya ya kattığı değerin "cahil" olana fazla olmasının sebebiyle kaybettik yine !
konuyla ilgili yorumumu yazmıştım ama ;
Yeter ulan yeter!
Çok şey istemiyoruz biz, insan olduğumuzun farkına varın artık.
Anladık siz o cahilliğiniz ile "bisiklet, motosiklet, hatta paten" için "canlı" değil diye düşünmeyen bir beyne sahipsiniz. Anladık sizden başka kimsenin babasının malı değil o yol ! --------------------------------------------------------------------------- Ama bu cahilce hareketleriniz birilerinin ailesini yok ediyor, birilerini hayattan kopartıyor, geride gözü yaşlı "canlı" lar bırakıyor. Bunun da mı farkına varamıyorsunuz yahu !
Size insan demeye dilim varmıyor ama...
Çıkma lan o yola beynini kullanmıyorsan, uykuluysan, egoistsen, alkollüysen, sinirliysen, görgüsüzsen, aptalsan, senden başka canlılar olduğunun farkında değilsen, kısacası insan değilsen, bu yollar benim diyorsan, çıkma !
Senin cahilliğinin bedelini ödeyen bu insanların beşikteki bebekleri annesiz babasız kalmamalı !
AEA sizin gibiler yüzünden gitti, sizin gibi karakter yoksunları yüzünden gitti. Sizinle aynı ülkede hatta aynı gezegende olmaktan bir kez daha utandım, ama mesele benim değil sizin "utanmıyor" olmanız da.
Allah inancı olan insan bunları yapmaz, sizin inandığınız her ne ise, o sizi alsın bu dünyadan. ---------------------------------------------------------------------------
Çocukluğumdan bu yana otomobillere ve motosikletlere hiçbirzaman ilgim olmadı. arabalara hala bu yaşımda bindiğimde diken üzerinde seyahat ederim, zaten hız fobim var. hele motora hayatım boyunca hiç binmedim. binmeyide düşünmüyorum. sandalyenin üzerinde yolculuk etmekten farksız.
1-2 yıl evvel elektrikli bisiklet almak için youtubeda dolanırken, barkın beyin videolarına denk geldim. çok sevimli, ufak, düşük cc'li bir motor tanıtıyordu. hemen izlemeye koyuldum. o kadar lezzetli bir anlatımı vardı ki, motor almayı hiç düşünmediğim halde bir günde 20'den fazla videosunu izlemiş bulundum, yetmedi trafik kurallarıyla ilgili çok komik bir videosunu anneme bile izlettim.
şimdi öldüğünü öğreniyorum. gerçekten çok üzüldüm ve üzülmekle birlikte motosikletin ne kadar güvensiz, korumasız bir araç olduğunu bir kez daha anladım. bana kalırsa motosikletler hiçbirzaman üretilmemeliydi. 2017 yılında çıkan son derece donanımlı, çarpışma testlerinden beş yıldız alan otomobiller bile bana göre yeterli değilken, motosiklete binmek ekstra güvenliksiz.
Barkın bey; hitabet yeteneği son derece güçlü, muhteşem lezzetli ve mizahi anlatımı olan şahane bir insandı. ışıklar içinde uyusun...
gene mi tam unutmuştum gene hatırladım sanki ailemden biriydi samimiyetin harika noktası motor ile birleşiyor aklında motora dair nokta kadar bir şey olmayan adam motor istiyordu, kendine has tabirleri özgün yorumları ve samimiyetiyle gönlümde bir tahta sahipti hala sahip. Çıkacağım youtube aboneliğinden diyorum bildirim geliyor sürekli elim varmıyor. Olmadı böyle, gitmeseydin keşke..
Türkiye'de kimsenin yapmadığı/yapamadığı bir şeyi yaptı o. Motosikletin "ölüm makinesi" olmadığını insanlara gösterdi. Her kamera önüne geçtiğinde "Önce ekipman ve eğitim!" diye bas bas bağardı. Korunmanın sadece ucuz bir kaskla olmadığının; sırtlık, dizlik, eldiven, bot, ceket gibi ekipmanların da şart olduğunu anlattı. Sürücü kurslarının ne kadar yetersiz olduğunu, iyi bir kurumdan eğitimin mutlaka alınması gerektiğini söyledi. Her programda ya eğitim ya da ekipman hediye etti. Onun gibisi gelmez bu dünyaya. Belki kendisi de farkında değildi ama yüzlerce, hatta binlerce insanın hayatını kurtardı.
ben bu adamı ocak ayında keşfetmiştim ve Şubat ayındaki motor expoyu ziyaret ettim tanışmak için ama denk getiremedim hayalim 2018 fuarıydı Barkın abiyle tanışmak için ama olamaycak, hala izliyorum videolarını ve bu saçma sapan bir kazayı kabul edemiyorum yani iki tane gereksiz tartışıyor şuursuzun biri o trafikte aracından inip bir bok varmış gibi karşı şeride geçiyor aklım almıyor arkadaş ne boktan bir ülkeyiz diyorum bilinçsiz... Allah gani gani rahmet eylesin çok güzel bilgiler sürüş teknikleri öğreniyorum ve kıçı kırık bir motorumla bile söylediği şeyleri deneyimliyorum daha bilinçli oluyorum.
Uzun süredir takip ediyordum. Vefat haberini ertesi sabah iş yerinde aldım. Göz yaşlarımı tutamadım. Hatta şu an da gözlerim doldu. Bir çok konuda fikirlerimiz birbirine çok yakındı. Bu yüzden hiç tanışmamış olsakta kendime yakın hissediyordum. Özellikle kolejlerde üniversitelerde ki söyleşi videolarını severdim. Sanırım son çektiği video Hayabusa videosu oldu. Bu da bana manidar geldi.
10 yıldır motosiklet kullanırım, uzun zamandırda takip ederdim kendisini. Biz motorculara çok şey katmışlığı vardır, türkiyede verilmeyen eğitimleri verdi, öğretti. Viraja nasıl girilir, nasıl çıkılır, fren nasıl yapılır, panik anında neler yapılır. Daha yüzlercesi, Hepsini ondan öğrendik. Allah Rahmet etsin.
Yaklaşık 1 1.5 yıl kadar öncesinden takip etmeye başlamıştım.. Ölüm haberini duyduğum sabahın önceki gecesinde videolarını izleyerek uymuştum hatta... Motor sevgim onunls başladı halen daha devam ediyor.. Başımız sağ olsun. Şimdiden özledim seni Barkın abi.
Adam uğruna adadığı işte öldü. Ben yakın zamanda bu adamı tanıdım tamamen tesadüf eseri o zaman ktm markasına ait naked motorlara bakıyordum. 1290 DUKE modelini anlatıyordu ya arkadaş 22.500 euroluk motoru alma isteği uyandırdı bende bu adam tabi o kadar param yok orası ayrı :) Ama iyi adamdı Allah rağmet eğlesin , ailesine sabır diliyorum. Kolay değil çünkü ama adını altın harflerle kazıdı bu adam bu sektöre unutulmaz kolay kolay
He ya.. Hep takip ettiğim can dostu güzel bir insandır kendisi. Bir defa gerçek hayatta tanışma şerefine nail olmuştum ondan sonra da ara sıra olsa sağolsun yoğun soru bombardımanıma rağmen of demeden cevaplamıştır herşeyi. Huzur içinde uyusun.
Ağabeyimiz deneyimli birisiydi ama toplumun çoğunluğu deneyimsiz olunca deneyimli olmanın avantajı kalmıyor. İlkelerini her zaman için sevmiştim. Nur içinde yatsın.
@BendeSorabilirmiyim kendisinin trafik deneyimiNİN Kenan Sofuoğlundan daha fazla olduğunu düşünüyorum. fakat dış etkenler tüm bu deneyimi safdışı bırakıyor. bize de anıları ve videoları kaldı...
Evet, ben bilmem kaç yaşına geldiğime orama burama demirler, borular sokularak ölmek istemiyorum. Ölüm güzel bir şey ve sevdiğim şeyi yaparken ölmek istiyorum diyordu rahmetli nur içerisinde yatsın.
O halde yakın zamanda aramıza bir bayan daha katılıyor. Tabi neyle? scooter ile hatta biraz adi bile olabilir. Çünkü bunlar düşecek, düşünce içimiz cız edecek derdi rahmetli 🙏
@BendeSorabilirmiyim ben Küba 200 le filan başlamayı düşünüyorum sonra bir dragstar istiyorum kalbimde bir harley yatıyor. :) scooter sevmiyorum pek. siz kullanıyor musunuz
Tercihler güzel. 😊 Evet, klasik severim ben 2005 Honda Goldwing. Harleyi eski kasalardan karbüratörlü alacaksınız ki o efsane sesi dinleyebilin 😊 Yeni nesillerde o yok malesef :/
@BendeSorabilirmiyim allah kaza bela vermesin. tekerinize de taş değmesin.. eminim ağır motor yol tutuşu güzeldir. nasip bakalım inş hayal olarak kalmaz.
Şimdi profilde paylaştığın resme baktımda belki bir gün aynısını siz canlandırarak çekersiniz. 😊 Çok teşekkür ederim. İnşallah gönlünüzden geçen olur. Hem belli mi olur şehir etkinliklerinde bizimle motor sürersin 😊
Buna da ayrıca sevindim. Az önce bir şey yaptım umarım sakıncası yoktur. Bahsettiğim kitabı okuyun İnan'ın herşeye daha da olıur gözüyle bakacaksınız. 😊
Teşekkür ederim. 😊 Evet fakat bu bildiğimiz o sıkıcı kişisel gelişim kitaplarından değil. Zaten bu adamın hayatını, ilkelerini istesek bile o sıkıcı cümlelere koyamayız. 😊
Evet, evet aslında anlamam gerekirdi :/ Öncesinde de var tabi fakat motorda parça parça kullanılan yılların pek bir tecrübesi olmuyor. Süreklilik isteyen bir taşıt. 😊
İnan şu saatte baya baya güldüm, hoşuma gitti. 😊 Çok samimi bir cevap oldu. Hay maşallah biz abinin kulvarında değiliz o zaman. 😊 E tabi ne çekiyorsak şu dört tekercilerden çekiyoruz. 😅
@BendeSorabilirmiyim hiç sorma trafikte görmezler. saygı duymazlar. şeytan icadı derler. üzerine araba kırarlar. park alanında , şeritte giderken 3 m2 daha fazla alan kapladıkları için öncelik onlarda sanarlar ve daha bir çoğu. ama ailenden biri sürüyorsa ya da tanıdığın biri o zaman daha dikkatli oluyorsun.
Çok doğru. Motor olduğu için dışlanıyor oysa oda bir taşıt ve bir seçim. Bugün trafikte araç kullanmak bir seçimse motor kullanmakta öyle... Evet, motor sürücüsü belli şeritte araba gibi stabil gidemez. Bu bir yerde zaruriyet sırf bunun için bile bizleri gör gören insanlar var. :/
@BendeSorabilirmiyim daha ne diyeyim babam bugün motor grubu gördü arkalarından dua etti adam Allah kaza bela vermesin diye. şimdi bunu o babalara uyarlasak. kafalar rahat ;)
Herhangi bir rahatsızlığımız olduysa her ikimiz adına özür dilerim. Sohbet uyumu oluşunca genelden kaptırdık gittik. @akhenta13 ben ne yazık ki özel mesaj gönderemiyor. Xper seviyem uygun değil.
İyiler fazla yaşamazmış derlerdi de inanmazdm doğruymuş Barkın abi kadar insanlara duyarlı heleki motorcular için birşeyler yapmaya çalışan bir insan tanımadım. keşke böyle olmasaydı be abi :(
Evet takip ediyordum. Motor almaya heveslendiren adam'dı Cenazesine'de gittim. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olur inşallah. Güzel konuşması ile birçok bilgiyide aktarırdı insana onun sayesinde birçok şey öğrendim.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kendisini çok sever ve sayardım ve videolarında çok eğlenirdim. Motorsikletle ayrılmaz bir Bütündü benim gözümde o. Kural tanımazlık, Agresiflik gibi kötü duyguların yol açtığı olaylardan konuyla en ufak bağlantısı olmayan barkın abimizde ne yazık ki nasibini aldı. Kendisine bir gün karşılaşırsak evin barkın var mı diye sorarak yapacağım espri de bu olayla birlikte suya düştü, yazık.. keşke olmasaydı.. keşke ölmeseydi..!
tanımıyorum yine böyle tanımadığım 3 arkadaş yakın zamanda motosiklet ile tır altına girip hayatını kaybetmişti insanın içi burkuluyor ya gitmeseydi ya oradan geçmeseydi hayatta olurdu diye düşünüyorsun tanımadan böyle hissediyorsam tanısam ne olurdum kim bilir
Çok üzüldüm gerçekten. Motor camiasına katkısı anlatılmaz. İnsanlara güvenli sürüşü öğreten kişidir kendisi. Ekipmansız sürmeyin diyen kişidir. Mekanı cennet olsun. " YARIŞI ERKEN BİTİRDİN BABUŞ "
ölmemesi gereken bir insandı bana motoru seviren Şu an motosiklet almamı sağlayan biridir bazen konuşurdum bir şekilde her yerden mesaj atardım ama gel görki kendi hatası değil bir başkasının hatası yüzünden ölmesi
Kimki... tanimakmi lazimdi... hangi mucizevi düsünceleri vardi? Her gün dünyada... Türkiye de de binlerce insan Ölüyor. Insan dogar ve ölür. Anlasilan medyatik vatandasmis... haberlere bakilirsa medya pek sevmis.
Madem tanımıyorsun yorum yapma ! "her gün binlerce insan ölüyor"muş, ya arkadaş bu illa bir söz söylemek zorunda hissetmek nedir anlayamıyorum. Biz de biliyoruz senin hakkında (bilmediğimiz) bir sürü söz söylemeyi ama kendimize görev edinmiyoruz bunu. Biraz kendine bakar "insan"!
Yanlış anlama beni, kızgın olarak yazmıyorum ya da sinirli değilim. Ama önce bir empati yap.
Senin bu dediğin Başbuğ Mustafa Kemal' e (karşıtları tarafından) atılan iftiralar gibi. Tıpkı bir ak trolll gibi neredeyse.
İnsan kendini bitirir (bir başkası yapmıyorsa). Önce kendimize saygımız olmalı. Belki benden daha gençsin anlamıyor ya da oturtamıyorsun hislerini düşüncelerini ama yıllar sonra fark edersin elbette. Yok benden yaşlı ve halen aynı düşüncelere sahipsen zaten (ben bu topluma ait değilim diyorum, yoruma gerek bırakmadan ayrılıyorum) söz söylememin bir faydası yok.
Barkın abi baya samimi ve neşeli bir insandı çoğu kişide bu konuda hemfikirdir motor tanıtımları falan olsun sevmeyene motoru sevdirirdi insanı sıkmazdı anlatırken mekanı cennet olsun..
ilk motosikletimi alacağım zaman onun videolarından çok şey öğrendim hayalimdeki motosikleti kötülediği için biraz kızmıştım baştan ama haklıymış iyi bir adamdı mekanı cennet olsun inşallah.
motorla 130 yaparsan garanti ölürsün zaten, almanyada değiliz ki trafik hanzo, katillerle dolu, ben arabayla 100 ü geçinde tedirgin oluyorum, yazık etmiş kendisine
15 temmuz bilmem ne köprüsü üzerinde aracını yolun ortasında durdurup yaya olarak köprüde koşturan canım bir adama çarparak vefat etti. Yani 130 değil 230 km hızda yapsa, o dingil köprüde koşturmasaydı ölmeyecekti büyük ihtimalle..
En İyi Cevaplar