Ben Yunanım ve 4 sene önce Türkiye'ye geldim.Aslında Türkçe biliyorum ama konuşurken Türkler gibi konuşamıyorum.Yakın arkadaşlarım 4 sene önce geldin ,konuşamıyorsun diyorlar:) Diğer insanlar da (sokakta,barda,cafede,tatilde) Boşver böyle daha iyi diyorlar.Siz yabancıların Türlçe konuşmalarını beğeniyor musunuz:)
Cevabın nedir?
40 sene boyunca bu ülkede yaşayıp daha kendi dilini doğru düzgün konuşamayanlar varken 4 senede Türkler gibi konuşamadım diye üzülme. Aksine yabancıların öyle değişik aksanla konuşmaları hoşuma gidiyor :)
01 Yorumla
En İyi Cevaplar
Türkçeyi konuşma şekillerini aslında beğenmiyorum, düzgün konuşamıyorlar çünkü. Fakat konuşurken ki dil sürçmeleri çok tatlı oluyor. Benim de bir yabancı arkadaşım vardı çok şirin oluyordu o çabası. :)
01 Yorumla
+1 yılBende yabancıyım ben Türkçe için baya ders almıştım ama kısa bir dönem Türkiye'de kaldım en çok orda öğrendim şimdi atasözleri,deyimler,eski sözcükler vs de sorun yaşıyorum
01 Yorumla
+1 yılBence sorun değil, türkçe konuşamayan türk de çok var .
015 Yorumla- +1 yıl
Valla benim tanıdıklarım arasında yabancılar daha iyi konuşuyor :) aksan değişik olabilir ama sonradan öğrenenler daha düzgün cümle kuruyor :) aksan da çok sorun değil. Türkiye'de de bazı yerlere gittiğinde ne konuştuklarını anlayamıyorsun :)
- +1 yıl
Rica ederim :)
Bir de türkiye'de türkçe konuşmaya gayret eden yabancıları herkes sever :) ben görmedim hiç tersleyen, hoşlanmayan. Aksine destek olurlar :) - +1 yıl
:) her konuda değil ama bu konuda evet :)
- +1 yıl
Teşekkürler :) daha dün bir haber okudum, rusya türkiye'ye tatil için gidenlere bilgi vermiş. Onlar da demiş türkler çok yardımseverdir, size samimi davranırlar, çocuklarınınızı severler, garip karşılamayın.
Ama bir tek şey de uyarmışlar. Laf dalaşına girmeyin :) çabuk kızıp kavga ederler diye :)
Bu daha çok erkekler için :) yabancı kızlar daha şanslı :) - +1 yıl
Evet :) italyanlar da öyle. Ben bir tek onlardan rahatsız olmuştum, bir türk bile rahatsız oluyosa daha kötü olabilir :) ama onlar kavga etmiyor bizim kadar, hep bağırıyorlar. Bizim erkekler hemen döver adamı :) işte o yönü kötü.
- +1 yıl
Evet ispanyol asıllılar çok tatlı ve sıcakkanlı oluyor :) bütün kadınlara asılıyorlar ama hiç rahatsız etmiyorlar :) keşke bizimkiler de biraz öyle olsa :)
- +1 yıl
Yunanlar ve türkler çok benziyor zaten :)
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
41Cevap
Ben bayılıyorum özellikle ruslar yani bitiyorum onlar türkçeyi konuşamıyo ya duş yerine duj diyo kelimeleri yarım bırakıyo ya ben orda bitiyorum yemişim türk kezbanlarını konuşmayı bilmeyen mallar bayılıyorum sizin konuşmalarınıza sakın tam öğrenmeyin türkçeyi böyle daha güzel
05 YorumlaKaç sene geçerse geçsin konuşamıyacaksın türk aksanıyla zaten yunan aksanı hep dilinde pelesenk olacak =)
Aksanlı konuşmaları severim.. Ama iş tarzanca konuşmaya gelince kısaca "s**tiret gel biz ingilizce konuşalım daha iyi" diyorum =)03 Yorumla
+1 yılvalla bence Türkçe konusmaya calisan yabancilar cok tatli oluyor. kelimelere dilleri donmuyor bazen filan. cok eglenceli :)
01 Yorumlatatlı oluyorsunuz da çıkıp Türkçe konuşamayan bayanlara TV de program sundurmuyorlar mı çok sinir oluyorum.
05 YorumlaBen buna bayiliyorum saatlerce sohbet edebilirim cok güzel konusuyolar bagzi kelimeleri tam soyleyemekler i zaman cok tatli oluyolar
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkürtler Türkçe konuşamayınca kıro oluyo, cahil oluyo amk...Avrupalılar vs. çok şirin oluyo,oysa ortada farklı bir durum yok..
513 Yorumla- +1 yıl
Aynen haklısın aslında
- +1 yıl
Şive değil tamamen bence haklı gizli.
Cevap sahibi+1 yılaynen de öyle oluyo şiveyle alakalı bir durum değil çoğu Türkçeyi sonradan öğrendiği için öyle konuşuyo...
- +1 yıl
En iyi cevap seçilmeli.
youtube da genellikle yabancı kızlara türkçe argo şeyler söyleten komik videoları çok izlediğimdenmidir nedir bilinçaltıma türkçe konuşan yabancı kızlar hep gerizekalı gelmiştir lütfen kişisel algımayın
01 YorumlaSpor konusunda 468 cevap paylaştı. antalyada iken cok karsılasırdım daha etkileyici oluyor turkce konusma sekıllerı
02 YorumlaYani duymadan kesin birşey diyemem ama hoş oluyor ufak çocukların konuşmayı yeni öğrenmesi gibi oluyor.=)
01 Yorumlarica ederim :-) ne derece konusabiliyorsunuzşu antelaffuzlarda sigveli konumak farkli bir guzellikk
01 YorumlaBen beğenirim. Özellikle rus hatunların konuşmalarını çok beğenirim.
01 Yorumla
+1 yıloldukça seksi olabiliyor bazıları, özellikle slav dilleri :d
07 Yorumla- +1 yıl
ikiside çok güzel tonlaması olan diller :) fransızca iç gıdıklayıcı güzel bir dil, bilsem herkeze her dediğimi nazikçe yaptırırdım, ne söylediğinin öneminden çok nasıl söylediğin önemli sanırım
- +1 yıl
en berbat da tai, insanı hayattan soğutur :P
- +1 yıl
beğeniyorum daha çekici geliyor hatta ama kelimelerin arasına yabancı dili kattıklarında bazen hiç hoş durmuyor itici geliyor
05 Yorumla
+1 yılTürkler konuşamıyor ki takma kafana. :) Ama yinede sorarsan beğenmiyorum. :)
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKürtleri tanımak istersen Didim,Bodrum gibi sahil yörelerini ziyaret edip çok iyi bilgi , gereken ve bir daha yaşamak istemeyeceğin tecrübeleri edinebilirsin cınım
010 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılpardon didim antalya yazacaktım. bodrumda da kürt var ama onlar adam sınıfına koyabileceğimiz oturması kalkmasını konuşmasını bilen nerede nasıl davranacağını öğrenmiş kürtler. diğerleri tırt. hırboooww
Cevap sahibi+1 yılpeki.
Cevap sahibi+1 yıltecavüz ettiler
Cevap sahibi+1 yılal işte kesin kürttür bu gurcan. garsooon bakar mısınn ?
buyur abla (hanzo gülümsemesi)
nasıl bildim dimi lan barzo
Cevap sahibi+1 yıltribe girme lan ben de garsonluk yaptım öğrenciyken.
+1 yılNe sempatik ne antipatik beni ilgilendirmiyor pek : )
01 Yorumla
+1 yılKonuşmayı bildikden sonra nası konuştuğunun ne önemi var ? Tatlırdır Şirindir candır...
02 Yorumla- +1 yıl
:)
+1 yılNefret ediyorum.Güzelim Türkçemizin ırzına geçiyorlar..
09 Yorumla- +1 yıl
Cem yılmaz bu konuyla ilgili stand up 'ında bu konuya değindi bir Türk çift yurtdışına gider bir cümleyi yanlış telafuz eder ve kendi kendini hayıflar bu olmamalı..
- +1 yıl
- +1 yıl
"Toruist" değil "turist".Diksiyon kursları var.Gramer ve telafuzunda yardımcı olur.
- +1 yıl
Rica ederim.Türkçe Öğretmeniyim de hassasım bu konuda..:D
+1 yılteşekkurler ve pardon demesine bayılıyorum :) türkçeyide konuşmaya çalışıyolar yaa böle onlara ayrı bir sempatim var :D
03 Yorumla- +1 yıl
doğrudur ama o pardoon kelimesinde r yi bastırarak sölemeleri hoşuma gitmiyor değil yanii :D
yabancıların türkçe konuşması çok hoş oluyo hani şu reklam varya karanfil soran kız o ses aksan falan çok hoş evet konuşamamanız daha etkileyici :)
03 Yorumlabeğeniyorum. Türkçe yuhaf konuşulduğu zaman daha hoş bir dil oluyor :)
03 YorumlaSen türkçeyî benden iyi yazıyosun gayet iyi öğremnmişsin :D
06 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılburdan bize hiç yabancı gibi görünmüyorsun :) benim etrafımda hiç böyle biri yok. farklı olan hep sevilir.
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıliyi birşey dedim. samimi ve dikkat çeken birisin. türkçeyi de nerdeyse bizden iyi yazıyorsun :)
Cevap sahibi+1 yılkonuşurken de problem yoktur. kafana takma biz yabancıları severiz. :)
dört dörtlük olamazlar zaten ama bazıları içine ediyolar
03 Yorumla
+1 yılBeğenmek ne kelime fenalık geçiriyorum :)))
016 Yorumla- +1 yıl
Yani beğenmekten bayılıyorum :DDD En basit böyle :DD
- +1 yıl
Güzel ötesi. Şive farklı olduğu için çok hoş oluyor. Sen konuş ben dinleyeyim misali :))
- +1 yıl
Boşver bulmuşlar seni akılları sıra dalga geçiyorlar. Aldırma dediklerine. Bunları diyenler kızlar mı?
- +1 yıl
Ohh sarılmaya bahane arıyorlar desene :DD Sern onlara aldırma boşver. Erkeklerin genelde hoşuna gider bu gerçek ama kızlar diyorsa seni kıskanıyordur bak buna emin ol. :D
- +1 yıl
Haa ozaman tamam ama seni kızdırmak hoşlarına gidiyor demek :)) Kızma sende üzülme ki artık yapmasınlar sana o şakaları :D Yaptıkları zaman artık gül sende :)))
- +1 yıl
Tamam şimdi merakın gitmiştir çünkü bizler yabancıların türkçe konuşurken ki şivesini severiz. Hem komik gelir hemde şirindir :))
- +1 yıl
Takma kafana bunu. Arkadaşlarının dediklerini de. Onlar şaka yapıyorlar sana :DD
- +1 yıl
Rica ederim.
Spor konusunda 2,1b cevap paylaştı. Evet beğeniyorum çok tatlı oluyorlar.
01 Yorumla
+1 yılTabiki hahah çok tatlı sempatik geliyorlar :D
02 Yorumla- +1 yıl
Rica ederiim :)
sen istiyor duj verecek 100 dollar
03 Yorumla
+1 yılşekerin çayda eridiği gibi eriyorum =(
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben buraa nasıl geldi hellooo :D
01 YorumlaSpor konusunda 319 cevap paylaştı. bende azeriyim ama iyi yazmishsin canm yaaaaaa
01 Yorumla
+1 yılevet çok tatlı oluyorlar...
02 Yorumla- +1 yıl
rica ederim:)
Spor konusunda 643 cevap paylaştı. Bazıları çok sempatik
04 YorumlaEvet :)
01 Yorumlahiç düşünmemiştim. farketmez
01 YorumlaSeviyorum sevimli oluyorlar..
01 Yorumla
+1 yılKali nixta, apo pou exeis pai?
02 Yorumla- +1 yıl
He gülüm.
Öncelikle hoş geldin bana sempatik hoş geliyo
02 Yorumla
+1 yılsevimli olur, biz yabancıları severiz.
01 Yorumlaevet çok tatlı oluyorlar
01 Yorumlabegenmıyorum
02 YorumlaÇoğu şirin geliyor..
03 YorumlaEvet cok hos
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAnlaşılıyorsa sorun yok.
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılOf course.
anlaşalım yeter
07 Yorumlakalimero xd
01 YorumlaSpor konusunda 2b cevap paylaştı. tadından yenmez
04 Yorumla- Spor konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılYes
01 Yorumla Beğeniyorum.
01 Yorumla
+1 yılSexi geliyor bana
05 Yorumla- +1 yıl
Eminim ki sende guzelsin allah pardon tanri sahibine bagislasin
- +1 yıl
Sen muhacir misin yani yunan ve bulgar gocmeni
sempatik geliyor
01 Yorumla
Devamını Gör(36)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında