Fitnessa kas yapmak için gidiyorum ama fazladan yağım var kasım gitmesin diye diyet yapmıyorum sizce ne yapabilirim?

.
SPORA NASIL BAŞLAMALI;
Genetik ve Spor
Spor ve Beslenme
Antreman Bilgileri
Isınma
Ağırlık Antrenmanlarına Genel Bakış
Spor Yaralanmaları
Performans
Konularında mutlaka eğitim alınmalı.
ya da bu konuda ciddi bilgisi bulunan ve bu bilgisini sertifikalandırmış, aynı zamanda pratik hayatta tecrübe etmiş hocası olan spor salonları seçilmeli.
Spor hekimliğine gidebiliyor iseniz, mutlaka gidin ve spora başlamadan önce sağlık muayenesinden geçin,
Karaciğer kapasitenizi, kan analizinizi, idrar ve gaita analizinizi yaptırmayı unutmayın,
Spor ile uğraşacaksanız beslenme düzeninizin farklılık göstermesi gerekiyor, mutlaka spor ve beslenme konusunda bilgilenin.
Spordan önce, sırasında, sonrasında ne yemeli bu konuyu çok ama çok iyi öğrenin,
Eğer daha önce hiç spor yapmadı iseniz, uzun vadeli planlara hazır olun, spor dönemsellik ya da mevsimsellik bir seçenek değil, bir yaşam biçimidir, düzenli yaparsanız ilk bir yılı geride bıraktıktan sonra asla bırakmak istemezsiniz.
Ailedeki genetik hastalıklar çok önemli genç ya da profesyonel olmanız fark etmez.
Bu sizi öldürebilir.
Gerekirse bu yüzden; en güvenli olan, hızlı yürüme, bisiklete binme, yüzme, aerobik, step gibi vücudun büyük kas gruplarını çalıştıran egzersizler ile başlayabilirsiniz.
Hareketler tamamen zihinsel konsantrasyonla ve doğru yapılmalıdır
Doğru nefes alıp vermesini öğrenin ve bunu daima uygulayın.
Çalışma sırasında ısınan vücudunuzu hava cereyanına maruz bırakmayın
Gerçek bir hoca bulun ve bu konuda kendinizi yetiştirmeyi çok özen gösterin, ülkemizdeki salonların büyük kısmında ciddi alet, makina ve ekipman eksi var, güvenlik çok düşük, ve lise mezunları sertifika alıp bu işi yapıyorlar,
Kinesiology [Kinesiyoloji (kas hareketlerini inceleyen bilim dalı)] Anatomi ve Psikloji eğitimi alıp bu işi yapan hocaları bulmak nerede ise imkansıza yakındır.
Spor insanların estetik değer yargıları başta olmak üzeri, estetik duyularını ve beyinsel gelişimini ciddi şekilde etkiler.
.
4 ila 6 aydan sonra duygu ve düşüncelerinizde ciddi değişiklikler başlayacak, özgüveniniz artacak, bu arada okuma daha fazla zaman ayırın.
Öğrenme kapasiteniz artacak, hazırlıklı olun.
Daha yazardım ama yer bitiyor maalesef.
Spora başlayın ve bırakmayın
.
Valla ortak aynı sorun bende de var ama seninki kadar çok değil protelin ağırlıklı beslenirse zaten diyete gerek kkalmaz ben hala cips yemekten vszgecenedim 😐
Biliyor musun cipste yemiyorum ama akşam meyve yiyorum geç yatıyorum acıkıyorum
Bişey olmaz meyveden felan daha sağlıklı hatta bende bugün akşam 5ten gece 1e 100 gram badem 1 litre süt 1 cips 1 tabakta patetesli et yemegi ve 3 parca probis yedim 🙈😀
bunu eski milli sporcu olarak söyleyeyim kas kaybetmeden kilo vermen imkansız ama bu kas kaybının azaltılmayacağı anlamına gelmiyor tabi ki diyetsiz vücut ya da hayat kuramazsın mesela cardiolarında biraz zorla kendini sonra haftada 2 ya da 3 gün ağırlık çalışıyorsan 1 gün ekle ama bu tam bir antrenman olmasın diğerinden biraz daha hafif olsun beslenme yine lif bol bol lif al faydasını çook görürsün sonra yine protein ama abartma herkes protein tüket der fazlası yağ olarak depolanır şu algı değişsin artık! yağ alma diyenlere de bakma vücudunun ona ihtiyacı var aslında bence vücuduna gerekeni verirsen oda sana istediğini verir. Başarılar
Sen fotoğraftakinde kas kütlesi var mı sanıyorsun
Sağlam bir kür ile her şey mümkün antrenör hanım
2 hafta kursa gidip temel dersleri geçip zorluk derecesi 10 üzerinden 5 olan 3-5 hareket yaptırıp antrenör belgesi veriyorlar zaten
Bende 7-8 yıllık yoğun spor hayatıma dayanarak söyluyorum mümkün
sporcu ailenin sporcu cocuguyum senim ilgilendigin kadar brnim lisansli gecmisim var 8 yıl bitiyor full yag degil neyse ne ya istegin kürü kullanmayi tavsiye et seninle mi tartisicam bir dogruyu soyluyoruz tepkiye bak ne hsljn varsa gör hadi hatta uyu sen uyku saatin gelmistir senin daha gelisimin tamamlanmadi uyu sen uyu 👊👊
Protein içeren besinleri, özellikle eti çok sık tüketmen lazım fitnıs yaptığın süre içinde. Barfiks çekebilirsin ve kol kası için küçük ağırlıklar oluyor eve de alabileceğin onları kaldırabilirsin. Düzenli olarak bir işte çalışarak da kas yapabilirsin bu da bir alternatif 😅
Spora gidiyorum zaten hergün et tükrtiyorum
Cevap
12Cevap
Öncelikle şunu belirtmek lazım, günlük protein ihtiyacın ne kadar biz bilemeyiz bir ölçüm yaptırman gerekir. Kas için beslenmede en önemli madde protein. Bu yüzden günlük beslenmende protein miktarını arttırıp karbonhidrat, yağ ve şekeri düşürmelisin. Tabi karbonhidrat yine de ihtiyaç duyacağın bir şey tamamen kesmen çok da gerekli değil eski usul pirince abanma bulgur ile yoluna bak. Akşamları meyve yiyormuşsun yeme, meyve dediğin şekerdir. Atıştırmak istersen salatalık kemir. Meyveleri gündüz tüketmen daha sağlıklıdır fakat tercihini sebzelerden yana kullanman daha faydalı olacak.
Yağ ihtiyacını daha çok kuruyemişlerden karşıla.
Ve en önemlisi ağırlık çalışırken kaslarındaki yanmayı hisset ve hızlı hızlı değil oldukça sakin şekilde setlerini tamamla. Ne kadar ağırlık çalışmış olsan bile hızlı yaparsan kas kaybedersin.
Oh ne güzel en samimi fotoğraf kaslar dan sonra böyle bir göbek görmek iyi 😂
Kardeş bırak sporu yağlı ol amaannn😂
Yok yağlı olunca giydigim kıyafetler iyi durmuyor
Kızlar sporu onlar yaptığımız için düşünüyor ama tamamen yanılıyorlar ya şahsen ben giydiğim kıyafetin gömleğini içini tam doldurmak istiorum ve düzgün bir vücut istiyorum göbek çok saçma 😀
Yağı azalt proteini arttır kas kütlesi gitmez bölece.
Emin misin
Protein ağırlıklı yağı az diyet yapacaksın birde sana tavsiyem sut ürünleri cok tuket cig badem ceviz findik ye gobek yaglarin kalmayacak
Hımm deneyim süt yarım yağlı tüketsem olur mu
Uykusuzluk yapmasın o formül
Hocam yağdan yakar önce yağ bitince kastan yakar. Diyet yap yani anca o zaman kilo verirsin. Kastan gitmesin diye kalorileri alirsan yağlari da eritemezsin.
Diyet yapmadan karın sıkılaştırıcı hareketler yaparsan gider ama çok yağlı şeyler tüketme dengeli ve sağlıklı beslenme biçimini hayatına sok diyet yapmana gerek yok
Öyle yapıyorum zaten
dengeli bir diyette kas kaybı yasamadan da kılo verırsın. proteın dıyetı şok dıyetler bunlardan uzak dur.
Özellikle şikayetçi olduğum bölgeye daha ağırlık vererek bol eğzersiz yapmalısın.
Yemek olayına gelince düzenli ve sağlıklı beslen yeterli.
Aç karnına spor yapınca yağlar ile beraber kaslarda eriyormuş bende hep aç karna yapıyordum küçüldüm iyice şaşırdım ondan sonra tok karna yapmaya başladım
Doğru egzersizi yaparsan bir problem olmaz. Vücut önce karbonhidrat, sonra yağ, sonra da kas yakar ki bunun olabilmesi için aşırı yüklenmiş olman gerekir.
Kas da gider tabii. Yağlarını kasa dönüştürmeyi dene.
-Gecen bol olsun.-
Nasıl kaybettigine bağlı diyet yaparken sporda yapsan gitmez
Kilo verirken sporda yapmalısın. Çok sarkık değil sıkılaşır o düzenli çalışırsan
Vucut ağırlı antrenmanları şınav mekik barfiks sqıı
hayır en son kas harcanır
Niye öyle tuttun onu :D
Belli olsun diye😀
kafan güzelmiş güle güle kullan karşim
Yani kilo kaybı çoksa evet
Yeterli protein almazsan gider
Ne kadar gerekiyor mesela
600 kalori ordan geliyor zaten
O tuttugun ne la oyle sj
gitmez ama ufalir
Gidebilir.