Çok basit. İlk deneyim için iki elinle tut tecrübe kazanınca tek ele geçersin. Hedef al hiç korkma rahat ol. Sıkmadan önce nefesini tut bunun amacı vücudunun sabit kalmasıdır. Nefes alıp verince vücudun oynar o yüzden. Sıkarken de tetiği yavaş yavaş çek bir anda çekme. Kapalı alanlarda gürültü olur kulaklık takmanı öneririm. Emniyet her şeyden önce gelir. Herkesin kulağı sağlam değildir kimisi artistlik yapıcam diye emniyet olarak kulaklığı takmaz ama sağır olunca çok ağlar sonra. Kulak gittikten sonra zaten kulaklığı takmasına gerek kalmaz öyle kişilerin :) Son olarak ise silahın stabil özelliği vardır kimileri tam nişan aldığın yeri vurmaz 2 cm filan aşağıda tutman gerekir. Bu işte silahın stabilite özelliğine bağlıdır. Kimisi hafif yana gider kimisi yukarı falan öyle.
Oraya gidiyorsun sonra cephaneliğe gidiyorsun orada tabancayı seçiyorsun, sonra çıkıp hedefi seçiyorsun kulaklığını alıp hedefi takıp istediğin metreye yolluyorsun (ilk defa gidiyorsan 5 meteye gönder, gurup yapıp 15şe yollama üzülürsün) orada gözetmene ilk defa gittiğini söyle o tüm kuralları anlatır. genelde silah dolu der atışa başla der ama mermi koymaz ne yapçan kafanamı sıkçan veya tetiği nasıl çekiyorsun diye bakar. ağırlıktan anlarsın zaten.
Eğer atıclığı seviyorsan, hedefini vurmak, kendini eğitmek istiyorsan ve attığını vurursan o kadar eğlenceli, o kadar stres atıcı ki. kuş gibi çıkarsın ordan.
orada.22 lr atmak istiyorum de.22 lr en küçük kalibredir. bende onla başladım.
Tabanca poligonundan bahsediyoruz sanirim. Tepip suratina gelmesi ciddi bir sorun olur. Heyecan ve korkunu kontrol edebilirsen hicbirsey olmaz. Keyifli geceler :)
Hahaha kimseyi vurmadım. Sadece bir dönem babam ve amcam baya meraklılardı. Şilenin en ucra köşelerine gidip yeşilliklerde piknik yapardık. Oralar ıssız diye bizimkiler boş gelmek istemezlerdi. 😊
En İyi Cevaplar