Sorum, Evli Çiftlere: Eşinizden tiksindiren durumlar?

Öncelikle bu soruyu ciddi olarak soruyorum. Bizzat evli çiftler cevaplarsa daha iyi olur...

Yakın zamanda evliliği düşünen biri değilim ama bazen evli olduğumu düşündüğüm de aklıma bazı ayrıntılar takılıyor. Evlenince bir insanla artık neredeyse hemen hemen her şeyiniz dipdibe ve ortak bir hal alıyor.

Mesela aynı yatağı paylaşmak, aynı tuvaleti ya da aynı kirliler sepetini... Bu durumda ister istemez sevdiğiniz ya da aşk beslediğiniz insanla olan yakınlaşmanızdan dolayı bazı özel durumlar meydana gelebiliyor.

Mesela aynı yatakta yatarken, sabaha doğru sizin ya da eşinizin gaz salması. Sabah, sırf romantizm yüzünden, ağız dahi yıkanmadan leş kokulu bir günaydın öpücüğü. Aklıma gelen ilk yaşanılması kaçınılmaz mecburi durumlar.

Ya da siz tuvaleti uzun bir süre ihtiyaç adına kullandıktan hemen sonra eşinizin tuvaleti kullanması. Kirli çamaşırlarınızın makineye atılırken yine eşinizin elinden geçecek olması...

Demek istediğimi anladığınızı umuyorum. Yani sevdiğimiz, hayatımızı paylaştığımız bir insanla ister istemez bu tip rahatsız edici durumlar oluşuyordur. Bu gibi durumlar karşısındaki tepkiniz ya da bakış açınızı merak ediyorum.

Şahsen ben kendi adıma çok gerilirim sanırım ya da tiksinirim... Aşk, belki tüm bunları görmezden gelmeye sebep olan aşk diyebilirsiniz. Ama sonuçta insani durumların üstünü aşk duygusu, uzun yıllar sonra daha ne kadar örtebilir ki?

Belki de bir süre sonra evliliklerde çiftlerin yatak değiştirmesinin ya da birbirinden soğumasının sebeplerinden biri de budur? Belki de çiftler; aşk zamanlarında kabul edilebilir gördüğü durumları, aşk duygusu söndükten sonra kaldıramaz duruma geldiği için evliliklerde garip ve nedensiz bir soğuma meydana geliyor olabilir?

Çiftler uzun bir süre sonra birbirlerine iyice alışınca, sanırım bir çoğu kendini bakım ve nezaket yönünden salıyor olmalı. Bu kendini salma durumu da, karşı eşi zamanla eşinden ve evliliğinden soğutuyor olabilir? Siz ne dersiniz evli çiftler?
Sorum, Evli Çiftlere: Eşinizden tiksindiren durumlar?