Başkasına ait resim veya diğer bilgilerle sosyal ortamlarda , anayasann ilk 7 maddesine aykırı söylemler yapmadıysan devletin senle zoru olmaz .
Resmini kullandığın başkası , bunu farkederse hem sosyal ortam merkezinden bunu engelletebilir hem yerel mercilere başvrurarak bu hesabın kapatılmasını isteyebilir. Kendisi şikayetçi olmadığı sürece resim veya bilgiler yüzünden kovuşturmaya girmezsin.
Ancaaak ; kullandığın resim ve bilgilerle üçüncü şahıslardan onları maddi veya manevi kayba uğratan " bir toplu iğne değerinde dahi " menfaatin oldu ise ve yazışmalarında buna giden yolu senin bilerek açtığın anlaşılır ve karşı taraf da bu zararın , sahte hesap kullananın bulunması ve tazmini doğrultusunda şikayeti olursa , bilişim seni çok rahat bulur , zira sosyal ortam hesaplarını dondursan da kapatsan da silsen de , bunların tam aslı zaten sosyal ortam merkezinde ilk günden beri tutuluyor. Asla silinen birşey olmuyor , silen öyle sanıyor sadece.
Bundan sonrası zaten çorap söküğü , kullandığın bilgisayarındaki browser tipine kadar herşey bulunuyor. Yani gizli olan hiçbirşey aslında gizli değil , adamı totosuna kadar görmek mümkün.
Onemli olan , senin sahte hesap içinde suç teşkil edecek veya ziyana sebep olacak birşey yapıp yapmadığın , gerisi önemli değil.12 Yorumla- +1 yıl
benimde resimlerimi kullanarak başka isimde hesp açıldığını öğrendim savcılığa başvurdum birşey çıkmadı tabi bu olay olalı 3 sene olmuştur.ayrıca o hesap yani mail hesabıyla şuanda başak isim var yani hesap hala online kullanılıyor tabi silinip tekrar biri açmadıysa...
- +1 yıl
Savcılığa bir iddia ile vermen gerek , adım veya resmim kullanılarak menfaat isteniyor insanlardan ya da resimlerim kişiliğime tamamen aykırı şekil ve amaçlarla kullanılıyor demen , takibi hızlandırır. Yanlız , bu durmayan bir süreçtir, yani sen kişiyi tanıyor çıkabilirsin ve bu sefer de kanundan kurtarmaya çalışıp davanı geri cekmeye çalışabilirsin . Kanun ondan davacı olur sen de magdur olarak devam edersin . Şu an çok hızlılar ,malum nedenlerden dolayı ...
En İyi Cevaplar
polis her türlü şikayetle ilgilenir ama karşındaki fake hesaptan beni işletti diye şikayette bulunamaz tehdit şantaj yoksa olmaz böyle bişey ama resimlerini kullandğın kişi benim resimlerimle hesap açmış diye şikayette bulunabilir ki bunun sonucundada mahkemelik bile olsan en fazla 3 ay ceza alırsın onuda 5 yıl süreyşe ertelerler
213 Yorumla
Soran+1 yıliste bekledigim cevap. Cok sagol ya. Fake hesaptan beni kandirdi diye bir savunmasi olamaz yani cok tesekkurlerrrrrr
Soran+1 yılumarim dedigin gibi olur
Soran+1 yıldun aksam twitter hesabindan yazmis zamanimi calip bana yalan soyleyen dolandiran kisi karakola gidecem seni bulduracam turkiyeye dondugunde ilk isi karakola gitmek olacakmis. (dolandirmaktan kasti yalan soyleyisim yoksa ortada oyle bisey yok kesinlikle.)
Soran+1 yılumuyorum dedigin gibi olur ve bisey olmaz sagol
- +1 yıl
bak sen rahat ol ne diyorum herşey ters gitti savcı kabul etti mahkemelik oldun senin böyle bişey yaptığında ortaya çıktı kesinlikle olmaz ama olduğunu farzediyoruz en fazla 3 ay ceza verirler sana en fazla bunu 5 yıl içinde tekrarlamamak kaydıyla erteler başka bişey yok yapacakları kafana takma rahat ol
Soran+1 yılicimi rahatlattin gercekten gece uyuyamadim bile bunun yuzunden cok cok sagol
Soran+1 yılorasi da dogru ama insan huzursuz oluyo haliyle
Soran+1 yıltamam o halde tekrar tesekkurler
+1 yılÖncelik ile siz zaten bu işin yanlış olduğunu bile bile yapmışsınız.İnşallah bu hataya bir kez daha düşmezsiniz. Hangisi şikayet ederse olur? Konuştuğunuz kişi belki sahte hesap olduğunu öğrendiğinde size karşı hıncını almak isterse, sahte hesapla alakalı şikayet edebilir.Yoksa buradan birşey çıkmaz.Sizi IP adresinizden bulabilir. Eğer resmini koyduğunuz kişi kazara bunu bir yerde görürse veya arkadaşlarından birine denk gelirseniz, işte o zaman sıkıntı olabilir. Şikayet ederse, hapis cezası olduğunu zannetmiyorum,pek emin değilim bundan, fakat tazminat ödemek durumunda kalabilirsiniz. Sahte profili falan kapattınız tamamda yani baştan neden böyle birşeye gerek duyduğunuzu pek anlayamadım.Madem dürüst olmayacaksınız, neden açıyor ve başkasının adınada zarar veriyorsunuz? Hadi o kızın resimleri face'de gezerse ne olacak? Ne kadar inkar etsede 'yalancı' durumuna düşecek.Şimdi aileniz duyarsa ne olacağını, düşünüyorsunuz.Peki o kızın halini ve ailesine nasıl bir açıklama yapacağını düşündünüz mü? Empati yapın bakalım.Nasıl bir duygu?
Yani suç suçtur.Polise istediğiniz açıklamayı yapabilirsiniz, tabi dinlerlerse...Dua edinde başınız belaya girmesin.00 Yorumla
Aynı şeyi nerdeyse arkadaşımda yapmıştı ama o kimseyle konuşmadı sadece arkadaş eklemiş falan birkaç kişiyle konuşmuş Facebook tan ama onunkini Fotoğrafını çaldığı kız ve ailesi fark etmiş arkadaşıma mesaj atmışlar sen mi yaptın yapanı bulursam savcı taa bilgisayarına kadar bulur falan diye avukatıma söyleyecem buldurcam demiş tabi arkadaşım çok korkmuştu onlara benim yaptığımı bilmiyorsunuz beni böyle tehdit edemezsiniz mesaj atamazsınız beni böyle rahatsız edemezsiniz falan demiş sonra arkadaşım onları engellemiş 1 yıl oldu nerdeyse hiç bişe olmadı ortada hiç bişe yokmuş ama sen telefonla işletmişsin resmen o kız gibi konuşmuşsun eğer o çocuk konuştuğun kişi şikayet ederse ki bence eder fotoğrafını çaldığın kızıda bulurlar ve ağzına sı...lar arkadaşım o zaman 3 tane facesi vardı 2 sini dondurmuştu 3. de herkesi silmişti resmen ama bir yöndende şanslıydı bilgisayarı eskiydi onu attılar yeni aldılar yani bulunamazdı belki senin işin iş sen bir tane büyük bir fare deliği yap kendine benim o arkadaşım 5 kere yaptı ve yakalandı hepsindende kıl payı kurtuldu Allah Kurtarsın :((
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
78Cevap
+1 yılÇocuğu maddi zarara uğratın mı ( para, kontür falan).. onu anlat önce...
Bulmak isterse kolay bulur. ama Polise buldurma olayı kolay değil. Savcılığa inandırıcı bir delil sunacak ki savcılık bulacak. MAC Adres, IP adres falan... Bir de TElefonun eski kayıtlarına ulaşabiir. Bildiğim kadarı ile kayırlar en az 5 yıl saklanıyorlar. Ne dedin ne yaptın ne yazdın belli olur..
Bilişim suçu sadece para çalmak, banka dolandırmak değil. Sen olayı güzelce anlat belki bir yardımımız olur...
Bir de başkasının fotoları ile ne diye hesap açarsınız anlamam ki...00 Yorumla
+1 yılAmcam ilçe emniyet müdürü. Son zamanlarda bilişim suçları takipleri ve cezaları katlanarak arttı.! Ayrıca şikayette bulunacak olan fotoğrafların sahibinden bir kimlik belgesi ile doğrulama örnekleri istiyorlar. Bu durumda hesabın kapatılır. Ayrıca, eğer okur isen Facebook kullanım koşulları ve ihlal ilkelerinde bu madde var. Kişi polise başvurursa eğer, son derece titizlikle çalışıyorlar! Ceza alırsın! Ayrıca kandırarak konuştuğun kişi, yasal olarak başvuru hakkına sahip çünkü sanal ortamda hiç de gerçek olmayan hesaplarla zamanı parası manevi duyguları hiç ediliyor! İki kişiden de özür dile derim; bir daha da bu tür bilişim suçlarına girme. Facebook emniyetle bir çok durumda paylaşım yapıyor, girilen ip adresinden tutta, girilen pc markası browser türüne kadar her türlü paylaşılıyor. Tarafların şikayetçi olması halinde; sicil kaydının temizliğine göre hiç ceza almasan da(?) başın ağrır.
00 YorumlaSpor konusunda 456 cevap paylaştı. büyük ihtimal bir şey yapmayacaktır. ama yaptığın şey hiç etik olmamakla birlikte büyük bir risk. karşındaki insanın canı çok yanmışsa o kadar da zor işler değil bunlar. bilişim polisi ip adresi tespitini çok kolaylıkla yapabilir. kaldı ki hackerler bile yapıyor. tandığı bir hacker olur çok sinirlenir polise gitmek isterse seni bulması çok kolay. facebook twitter gibi ip adreslerini vermemezlik yapmıyor bilgime göre. girme böyle şeylere bir daha.kendine ders çıkar. ne gerek var. ben mesela resmimi kullanan biri olsa hiiiiiç erinmem savcılığa da giderim, polise de. başını ağrıtırım. ama çoğu kişi böyle değildir. karşındaki kişinin o kadar uğraşıp uğraşmayacağını tahmin edebilirsin.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıltam bu tarz bir soru sormak icin acmistim siteyi, benim erkek arkadasiminda eski kiz arkadasi ayni sizin gibi davranmis. ama cok daha uzun sure.. sonra tekrar ortaya cikti ve ben ogrendim kizin kimliginin yalan oldugunu, ve gercek kisiyide buldum. ama o eski kiz arkadas hem erkek arkadasimin hayatini mahvetti (onca yalana nasil inandirmis hayretler icerisindeyim), hemde benim hayatimi mahvetti. ve simdi acaba gercek kiza soylesem , savciliga gitsin diye dusunuyorum. acaba mesaj atip anlatsammi diye dusunuyordum.cunku baskasinin resimlerini kullanmak ciddi suc arastirdim... ah be kizim, nedne boyle seyler yapiyorsunuz, hem kendi hayatinizi, hem karsinizdakini mahvediyorsunuz. sonra o adam o travma ile sonraki kiz arkadasinin canini yakiyor. cok ah aliyorsunuz cok.
12 Yorumla- +1 yıl
errkek arkadasin nasil görmeden birini bukadar sevebilmiş
Cevap sahibi+1 yılne bilim ben anlamadim ki. kiz cok fazla duygu somurusu yapmis buna. ama sanirim bizimkide cok salakmis, ya da gizledigi birseyler var bilemiyorum inan...
Valla işin zor artık Türkiyde bilşim suçları aktif şikayet olursa enselerler ama şikayet olmaz ise paçayı yırtarsun ben açık öğretim meslek lisesine giderken hoca anlattı bizim hocadan internet çekiyor komşusu sahte bir facebbok hesabı açıyor komşusu sonra kötü amaçlı kullanıyor bu hesabı hat bizim hocanın üzerinden IP yi tespit edip basıyorlar hocaya sonra hat hocanın üzerine ya komşusu paçayı yırtıyor normalde ttnet interneti paylaşmayı izin vermiyor anca evin içinde aile bilgisayarları arasında paylaşabiliyorsun sonra 3 sene boyunca uğraşmış 2 sene hapis verilmiş ama paraya çevirmiş sonra geçmiş olsun
00 Yorumlakonuştuğun kişide resmini kullandığın kişide şikayette bulunumaz gidip sahte hesaptan savcıya ne diyecekler ama resmin sahibi olam kız en fazla site yönetimine şikayette bulunup o resmi kadırın der resim kaldırılmazsa savcılıkta o sitede kendi iznin olmadan resiminin kullanıldığını ve şikayet ettiğin halde kaldırılmadığından dolayı şikayet eder onuda savcı ciddiye bile almaz
yani senin açından bundan bir şey çıkmaz
fakat şunu bilki sayın gizli sen şerefsizlik yapmışsın burda biri senin resmini kullanıp bir şeyler yapsa hoşuna gidermi sen neden başkasının resmini kullanıyorsun
not:soruyu yeni gördüm ondan anca cevap yazdım10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYaptığın doğru değil ama seni buldurmak için geçerli bir sebebi yok. Sen onu kandırarak ondan para falan almadıysan ne diye şikayette bulunabilir ki? Polis böyle şeylerle ilgilenmez.
Kız fotoğraflarını kullandığını öğrenip avukata giderse anında bulurlar seni. Facebook hesabı belirli bir süre kapalı olunca IP adresinden bulmak mümkün mü bilmiyorum ama bu işlerle profesyonelce ilgilenen adamlar bulur bir yolunu. Normalde çok kolaydır bu işler. 5 dk bile sürmez bulmaları çünkü bu tür olaylar artık çok sıkça rastlanan şeyler.
Yani bence konuştuğun kişi seni biraz zor buldurur ama kızın bu yaptığından haberi varsa işi çok kolay.00 YorumlaSpor konusunda 396 cevap paylaştı. polis bunla ilgilenir mi diyorsun, yaptığın apaçık suç; farklı bir kişinin kimliğini kullanıyorsun:) umarım sadece resmini kullanmışsındır eğer ismini, kişisel bilgilerini de kullandıysan ülkeyi terk et kurtul diyeyim:D öncelikle insan haklarını ihlal etmişsin, yaptığın çok büyük suç, bu resmini kullandığın kişi için; ayrıca konuştuğun kişiyle neler konuştunuz bilemem ama dolandırıcılığa giriyor yaptığın; hem konuştuğun kişi hem de resmini kullandığın kişi hakkında şikayetçi olabilir, hatta bir sonuç alamazlarsa avrupa insan hakları mahkemesine bile başvurabilir..
00 Yorumlabu olaydan bisey cikmaz. cunku suc teskil edecek fiil islenmemis. dolandiricilik soygun gibi.
savci kale bile almaz. cunku bilisim suclari genelde toplu olaylara bakar.
rahat ol. kendinden biliyorum.
arkafasim netten 5.000 tl dolandirildi savci yapmasaydin dedi:-)17 Yorumla
Soran+1 yılyani aslinda ona karsi yaptigim bir suc yok onun sikayeti pek ise yaramaz, fotolarin sahibi sikayet etse tamam olay ciddilesir biliyorum (zaten fotolarin sahibinin de umrumda olmadi) bu kisinin arkasi var yani o sekilde buldurma imkani olur mu yoksa kimse ilgilenmez mi boyle bir durumla?
- +1 yıl
bu isin arkasi onu yok:-) savci digelim davayi kabul etti ne diye kabul edecek. dolandirma vs yok .. savci dosyayi alir mahkemeye yollar mahkeme burda dava acma yetkisine sahip ama suc islenmedi sana dava acmasi icin o olayi bir maddeye dayandirmasi lazm. anayasada bogle bir madde yok:-)
Soran+1 yıltesekkur ederim umarim dedigin gibidir yoksa hayatim kayar
- +1 yıl
bak sana uzun uzun anlatayim. suc delile dayanmasi lazimki suc olsun.
sen onla konustun. gidip savciliga sikayettte bulunmasi icin belge vs. olmasi lazim. mesajlar olabilir ama buda suc teskil etmesi lazm. savci once icerigi istiyecektir. icerikte tehdit,dolandirma,santaj gibi seyler veya cinse istismar yoksa savci bunu kabul etmez.
resim olayi ise kisi . kisisel haklarima tecavuz etti diyip dava acabilir ama burda o facebook adresinin senin oldugunun kabulu lazim. face de turk mahkrmeleriy - +1 yıl
face de turk mahkrmeleriyle paylasim yapmiyor:-) yani sen adam dahi oldurme sucu islesen face bilgi paylasmaz. senin ip adresin den dahi bulsalar bu kanit degildir. suc sabit olmak zorundadir.
yuzde yuz supeli olsan dahi kanit yoksa. avantaj daima sanik ve supelinin lehinefir.
hani gununuzde insanlara nasil aklanir birakilir diyoz ya iste bu.
Soran+1 yılyani kisacasi konustugum kisi acisindan suc teskil etmediginden sorun yok
eğer konuştuğun kişi fotolarını kullandığın kişinin gerçeğini bulur haber verirse birlik olup şikayet edilir sanada hak ihlalinden dava açılır. birinin fotoğraflarını , kişisel bilgilerini, o senmişsin gibi kullanmak suç. karşı taraf istediği kadar para davası açabilir.
04 Yorumla
Soran+1 yılgercegini buldu ve soyledi zaten ama kiz umursamadi
Soran+1 yılsadece fotograf kullandim geri kalani kurgu
+1 yılHiçbir şey olmaz, gasp adam öldürme, terörizm (hoş terörizm artık serbest, üste para alırsın) sübyancılık uyuşturucu kadın tacirliği dolandırıcılık falan filan gibi merceğe takılmış bir suç işlememişsin. hesabı da kapatmış olman, herhangi bir şikayette kim olursa olsun sonuç çıkarmaz. Rahat ol
10 Yorumla
+1 yılKonuştuğun kişi seni bulduramaz. Konuşşmanızda onu; dolandırmadıysanız , parasal vs yönden. Sizi bulduramaz. Ancak resmin kullandığınız Kişi; Kendi ismiyle hesap açıp kullandığınız konusunda savcılıga dilekçe verilrse bulunursunuz. Eski hattı sizin kullanmıyor olmanız bir şey deıl. hatta 10 sene önce attıgınız mesajlr bile bulunur arşivde. siz mesaj kutunuzdan silsenizde operatörler bunları uzun yıllar veri tabanlarında saklı tutarlar. Text veriler silinmez hiç bir zaman...
00 YorumlaDolandırdın mı paramı tırtıkladın birşeylermi talep ettin tehtit mi ettin eğer hiç birini yapmadıysan şikayet etse ne yazar
-Memur bey bir şikayette bulunacaktım
-Buyrun
-Bir kızla konusuyordum facebook'ta
-eee
-Aslında o kız o kız değilmiş şikayetçiyim..
Savcı bile bir taraflarıyla güler
Ama resmini kullandığın kız şikayet ederse işin yaş.00 Yorumla
+1 yılSizin gibilerden nefret ediyorum ne istiyorsunuz insanların yüzünden neyimiz farklı sizden.! 2 yıldır fake hesaplarımla uğraşıyorum. Bu kadar çok resmim yayıldı.Ama savcılığa felan duyuru yaptık daha sizin gibi adi insanlar çıkıyorla işte.Sizler yüzünden biz fotoğraflar yükleyemeyecek miyiz.O kadar çok hakaret edilecek kelimeler geliyor ki aklıma ama sizin gibi eğlenceyi başkalarının hayatlarıyla yapan iki gram beyni olmayan insan müsfetteleri onu bile haketmiyosunuz.!
00 Yorumla
+1 yılSen bu fake hesapla milleti oyalamayı dalga geçmeyi gönül eğlendirmeyi kısacası bu adiliği yapmayı düşündünde başına bela açılabileceğini mi düşünmedin. Ve hiç mi utanmadın bu hesabı açıp birilerini ekleyip sonrada ekstra bir hat alıp insanların duygularıyla oynamayı. Yukarda Allah varsa eğer bir gün seninle bir oynarlar o zmaan görürsün ananın neyse sen anladın.
00 Yorumlahırsızlık , santajcılık ,terör olaylarına karısmadıktan sonra biriyle sahte hesaptan konuşmuşun pek tkamıyo polsler arkadasım sikayet etmişti bişey olmadı . bide onun basına bişey geldiği halde sikayet etti ilgilenmediler korkmaaa .dua ett artık ne bileyiimm :)
00 Yorumla
+1 yılSahte Facebook Hesabı Acarak Birini Maddi Ve Manevi Zarara Ugrattıysanız Kişinin Şikayeti Üzerine Cumhuriyet Savcılıgı Aracılıgı İle Ip Adresinizden Adres Tel Numarası Gibi Cıkartırabilir
fotosunu Kullandıgınız Kişi Veya Konuştugunuz Kişi Şikayet Eder Yada Biri Şikayet Ederse Nitelikli Dolandırıcılık Davası Acılmasına Kadar Gider Olay Tabi Bu Konu Konuştugunuz Kişiyi MADDİ VE MANEVİ Zarara Ugrattıysanız Olur
Eger Herhangi Bir Zarar Yoksa Sadece Satekarlıktan Dava Acılabilir00 Yorumlaiki türlü de ceza yiyebilirsin. polis tabi ki böyle şeylerle de ilgilenir. savcılık facebook yönetimine olayı izah ettikten sonra hesabın kapanmış bile olsa facebook tüm dökümanlarını çıkarıp savcılığa teslim eder ve soruşturma başlatılır. şikayetçi olmaları halinde de gerekli cezalandırma yapılır.
00 Yorumlahesabını polise verdıklerı zman ıp adresinden yerını tespıt edıp senı bulurlar.. hesabını silsen bıle farketmez onunla yazışman duryorsa onda oradanda sana ulaşabılırler yeırnı tespit ederler.. kızıda fotolarından bulup ona da durmu anlata bılrıler ve kızda muhtemelen senden şikayetçi olacaktır kızı bulmasalar bıle çocuk şikayet etse bıle yıne başın belaya gırer çünkü bu yaptığın yasak ve suç geçmiş olsun..
00 Yorumla
+1 yılBu bilişim suçu sen hesabı ve hattı kapatsan dahi savcılıga suc duyurusnda bulunursa başın ağrir. Kendimden biliyorum twittter hesabım hacklendiğinde savcılıga suc duyurusunda bulunmuştum. Ama hesabı falan kapatmışsın sonuçta hattıda kullanmiyosun sıkıntı yapma bidaha mıllettın resımlerını kullanmazsan bişeycik olmaz :)
00 YorumlaSana anlayacağın dilden konuşuyum , '' İnternette ne yaparsanız yapın mutlaka iz bırakırsınız ve yüzyıllarca orada durur. Hiçbir şey asla silinmez. Gizlilik sadece en iyi casuslara ve hackerlara özeldir.''
Ayrıca, siz şimdi bu soruda neler yaptığınızı itiraf ettiniz. Emin olun eğer hakkınızda işlem yaparlarsa bunu kanıt olarak kullanacaklardır. Demek ki neymiş, sahtekarlık yapmayacakmışız. Geçmiş olsun10 Yorumlasöyle söyleyeyim sana 3 yılda TÜRKİYE'nin değişmedik local IP'si kalmadı alt yapılar degişti, o zamanlar 2 3 tane internet sevis saglayıcı vardı şimdi 10'dan fazla ha bulma konusuna gelince sen buraya bu şekilde yazmaya devam edersen ilişkilendirip bulurlar o ayrı bir dava bulunurmusun EVET ama 3 yıl sonra ama 5 yıl sonra uzatmanın bir anlamı yok endişelenmeyeceksin hiç bir yere gidip silin sildirrim gibi birşey söyleme unut gitsin :)
00 Yorumla
+1 yılMesajlasılan hattın ya da arama yapılan hattın 6 ay hiç birşey yazmadığınız takdirde zaman aşımına uğrar ve mesaj içerikleri saati dikkate alınmaz. Sizin açtığınız fake hesabın fotolarını kullandığınız kişi şikayet ederse dikkate alınır. İkinci şahsın şikayeti dikkate alınmaz
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılpuahahaha korkma hiç bşy olmaz:D bundan 1 yıl önce bir ergenlik yapıp aşık olduğum çocuğun evine mektup bıraktım sonrada ankesörlüden aradım falan neyse teldende gizliden arıyorum en sonunnda yazdı bana senmsn bizmle dalga geçen falan bnde hyr dedim tabii sonra mobeselerden buldurcam savcılığa başvurcam yarın dedi ben bir tırs amma çok ağlamıştım sonuç bir şey olmadı yani bu olayda bana bişy olmuyosa sanada olmaz :D
00 Yorumlafacebook konusunda oldukça deneyimliyim polis bu tür konulara bakmaz bilişim suçları bunla ilgilenir çok başvuru oldu ama savcı takipsizlik kararı veriyor facede 100 binden fazla fake hesap var bilişim suçlarına bağlı polis ekipleri önemli olanlarla ilgileniyor hiç korkmana gerek yok
00 Yorumla
+1 yılKendi olmaya cesareti olmayan, karakterini analiz edebiliyor musun? Seninle olan insanlar bunun farkına vardığında davranışlarını sorgulaman için seni korkutmaya başlayacak ve muhtemelen dayak atan bir adamla evli olacaksın. Üzüldüm şimdiden.
20 Yorumlaseni şikayet etse kurtulamazsın isterse hesabı kapat bı ıse yaramaz kım dıyo bulamıyo bılısım sucları var bılıyomusun sen o adama en son ne yazdıysan ordan ıp adresını bulurlar sonra pc nın nerde oldugunu muhtelemen senı bulurlar dua et sıkayetcı olmasın
10 Yorumla
+1 yılİstediği gibi buldurur seni cidden ugrasirsa ama kimsede ugrasmaz. Sendede nasil bir eziklik özgüven eksikliği varda baskasinin fotosunu kullanıyorsun.
40 YorumlaCetemisin Kız sen anlamadım yaniii kredı kartı neyım başına ne gelse müstahak aılenden korkuyosunda fotosunu kopı ettıgın kısının aılesı tanıdıgı herhangı bırı deng gelse zar altında kalcaktır Bİ bitmedınız gıttı aq
00 YorumlaSen ona bir şey yapmadığın surece hakaeret vb gibi bilişim suçları olaya el atmaz zaten bir kanıt sunması lazım sanırım.
15 Yorumla
Soran+1 yılhakaret falan yok sadece konusmalar var iste arkadaslik falan. Enistesi avukatmis buldururmus
Soran+1 yılicim rahatladi biraz ama korkuyorum yine de ailem ogrenir diye, yoksa onun kim oldugumu ogrenmesi umrumda degil hic bisey yapamaz
Soran+1 yılcok sagolll
Arkadaslar sevgilime fake hesaptan tehdit etmedim ama acicaksin aksam sana neler edicem felan yazdim fake hesaptan tehditmis bunlardan bisi cikarmi savciliga gidecekmis.. korkum yok ama bisi cikarmi fikri olan var mı ona gore bir yol cizicem lutfen dogru ve dursudt cevap verin
00 YorumlaOğlan polise gitse dese ki abi benim kalbimi kırdılar. Önce beni başkası olduğuna inandırdı sonra sahte çıktı. Polis eğer görmüş geçirmiş biriyse sıçtın sıvadın tüyü dikecek yer aramaya başla derim ben.
00 YorumlaSikayet etse ne olacak? Polis abi bu beni 2 sene kandirdi, kötü emellerine alet etti mi diyecek :))), hic bir sey cikmaz ondan da, baskasinin resimlerini kullanman vicdani olmamis.
00 Yorumla
+1 yılilgilenmiyor polis merak etme.. adıma açılmış bir hesap var sikayet etmeme rağmen halan açık.. sende yapma bir daha böyle hatalar..insanların duygularıyla oynama unutma eden bulur..
00 Yorumlaöncelikle "facebook" şirketinin özel binaları var.milyarlarca kişinin yazışmaları ekledikleri fotoğraflar kaydediliyor.mahkemeye verirse başın derde girer.derdini hakime anlatırsın.
00 Yorumla
+1 yılseni kim bulabilcek ya ne bilgi var ne bişiy telefonuda kullanmadığını söyledin ben sanmıyorum bişey olcağını yine de insanlar bunu niye yapıyor anlamıyorum birilerini kandırınca çok mu hoşunuza gidiyo ya
00 YorumlaSpor konusunda 2,4b cevap paylaştı. Eniştesi avukatsa iyi bir savunma ile şikayet etme hakkı bulabilir bence. sen olsan bişey olmaz diyebilirmiydin sanki ?
05 Yorumla
Soran+1 yılnasıl bir gerekçeyle şikayette bulunabilirler?
Soran+1 yılşikayet edecek olan kişi fotoğraflarını kullandığım kişi değil, sohbet ettiğim kişi
Soran+1 yıladını soyadını biliyor gerçek kişinin fakat fotoğraflarını kullandıgım kızla biz ayrı şehirlerdeyiz. gidip bulup şikayet et demez herhalde bir de kıza zaten mesaj atmış sanırım snın adına hesap var diye ama kızın umrunda olmamış
+1 yılYa yeter ikide bir guncelleme kimse bilmiyor senin oldugunu polise desede hic bir sey ya pa maz kanit lazim git yatagina uzan rahatla ya o kadar dert varken hic senle ugrasmazlar kim nerden bilecek srnn yaptigini sakinn
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılçocuk uyanıksa bulur,
aynısı benimde başıma geldi,kızı buldum ama bişeydemedim,gönül kırgınlığım olmuştu,sonra aradan iki yıl geçti ve o kız tekrar beni aradı ve yaptıklarından pişman olduğunu kendisini affetmemi istedi,çünkü hayatı alt üst olmuş nedense o beni üzmesinden dolayı hayatında hiç bir şey hiç bir işi rast gitmemiş,ama bende bişi diyemedim benimde hayıtıma etki etmişti, şimdi nerde ne yapıyor bilmiyorum,
sana diyeceğim vicdan muhasebesi yap vicdanın rahatsa sorun yok...10 Yorumlaçok saçma hatta aptalca ünlülerin fotolarını kullanan kişiler tamamda diğer şahsiyetlerin fotolarını kullanan insanlar kişilik mağduru diyorum
10 Yorumla- Spor konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılFacebook hesabını dondurdunmu yoksa tamamen kapattınmı?
Facebook Türkiye adminlerinden birine kolayca hallettirilir bu,basit yani
Ama telefon numarası verdiysen işte o daha tehlikeli10 Yorumla Bir daha yapma öyle suç bir sikayet ederse babayı yersin harbi diyorum . Kişi haklarına saygısızlıkdan.
10 Yorumla
+1 yılbir cacık olmaz dostum ben 4 kez girdim bilişim suçlarından böyle saçma sapan işlere bakmıyor bilişim polisleri kaygılanma burda bilip bilmeden cevap verenler dolu deneyimlilerden al sorunun cevabını ;)
00 YorumlaTürkiyede bişey olmaz merak etme, kimse önemsemez bile onu. Biz bombalı saldırı yapacaklarını konuşan bir grubun konuşmalarını duyup polise şikayet ettik. Polis ne dedi? "Biz nerden bulcaz onları yaav şehirde kaç milyon insan var hemşerim"
00 Yorumla
+1 yılikisi de şikayet edebilir. gider savcılığa der şu şahıs benim arkadaşım X.Y. nin resimlerini kullanıyor der. Özel yaşamın gizliliğinden içeri atarlar.
10 YorumlaEğer iş Bilişim suçlarına kadar giderse senin ne yaptığın tek tek ortaya çıkar.Sonunda o kişi senden şikayetci olursa para cezasına alabilirsin.
00 Yorumla
+1 yılBilişim suçlarını bilmemde facebook artık bu konunun üzerinde çok duruyor. Davalar açıyor, mahkeme kağıdı yolluyor eve. Bu durum yaşandı arkadaşım anlattı banada..
00 Yorumla
+1 yılface artık aşırı derece önemiler aldı ekiden face şifresinin rahatlıkla öğrenebilrken şimdi bunu öğrenmek zor ve şuç bilişim suçları
00 YorumlaKonuştuğun kişi sahte hesap olduğunu şikayet edebilir ve evet ip adresinden bilgisayara ulaşabilirler eğer isterlerse
00 YorumlaOo hattını kullanmasanda senin üstüneydi..Polise yalan söyler ve seni aratdirir o numaranın kimlerin kullandiğini ögrene bilir seni bulması pekde zor olmaz açıkcası..Ama bununla uğraşır mı bilemiycem
00 Yorumlane gerekçe ile bulduracak fotoğrafını kullandığn kişi eğer zarar görmüş ise o buldura bilir çünki nerden internete girdiğin belli sanırım olmaz korkun olmasın o fotolarıda kaldır o kişiyide sil bence
10 Yorumla
+1 yılValla ilgilenirler ikisininde şikayet etmeye hakkı var özelliklede fotoğrafını kullanmış olduğun kızın suç suçtur.
00 Yorumlapolis ilgilenir mi deme hiç bizim bir öğretmene açmışlardı bulunda ıp adresi bulunuyor canıım.
ve eğer kişi işlem yapılmasını isterse ailenin de haberi olur00 Yorumlabaşkası olma kendin ol
al başkası olunca bir halt mı oldun kendine geri dönmelisin00 Yorumlabence uğraşmaz ya sadece konuşmuşsun sanmam yani onla uğraşıcağını
00 YorumlaSpor konusunda 2,1b cevap paylaştı. 2 sene boyunca biriyle kamera açmadan mı konuştun nan aferim afdsg yok konuştuğun bişey yaptıramaz.
00 YorumlaBiliyormusun o kadar aptalsın ki senin gibilerden nefret ediyorum hiç çocugun yerine koymadın mı ya kendini neden yapıyosunuz böyle insan falan değilsin.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıllink şu soruya lütfen cevapp
00 Yorumla
+1 yılpolisten önce sen ailene söylemelisin alıştıra alıştıra, eğer fotoğrafını çaldığın kişi şikayet ederse ceza alıyosun sanırım
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılfotoğrafını kullandığın kişi savcılığa şikayet etse ceza bile yersin , o çocuğun etmesi bile önemli duygularıyla oynadın kısmi dolandırıcılık falan yaptın onunda şikayet hakkı var ama önemli olan foto sahibinin şikaetidir.
00 Yorumla- Devamını Gör (63)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat