Definasyon Yapmalı mıyım?

Öncelikle herkese merhabalar. Yaklaşık 1 senedir fitness ile uğraşmaktayım başlamadan önce 62 kilodaydım kol ölçüm 30 cm felandı aşağı yukarı bu arada boyum 176. Bu süre zarfında genelde kiloları arttırarak çalıştım şu an için kilom 72-73 kol ölçüm 36-37. Bugün hocam hacim kazanmışsın ancak kasları parçalaman gerekiyor dedi istersen definasyona gir dedi. Şimdi benim kafam fazlasıyla karıştı bu ölçüyle bu kiloyla defansyon yapılır mı. Yani şimdi benim kol definasyondan sonra 2-3 cm küçülme yaşıycak sadece kol olarak düşünmemek gerek vücudun tamamında bir küçülme olucak ama ben koldan örnek veriyorum. Aşağı yukarı kol ölçüsü 34-35 cm olucak bu kolda kas ne kadar belli olabilir? Benim amacım dahada fazla hacimlenmekti ama bir yöndende hocaya hak veriyorum çünkü kol iri ama kas hatları belli olmuyor şu an. Tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum şimdi bana neden bunları hocana sormadın diyenler olucak şimdi bir laf vardır kelin ilacı olsa kendine sürer diye :) Adamın sporlar pek fazla alakası yok diyebilirim ya da zamanında olmuş şu an yok. Cevap verenlere şimdiden teşekkür ederim.

Definasyon Yapmalı mıyım?