Selam arkadaşlar, benim futbolda puan sistemiyle alakalı bir sorum var. Mesela iki takım maç yaptı, kazanan kaç puan alır ya da berabere kalırsa kaç puan alır, bu puanlar nasıl alınır? Bu işleyiş hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.

Selam arkadaşlar, benim futbolda puan sistemiyle alakalı bir sorum var. Mesela iki takım maç yaptı, kazanan kaç puan alır ya da berabere kalırsa kaç puan alır, bu puanlar nasıl alınır? Bu işleyiş hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.

Merhaba! Futbol maçlarını daha heyecanlı yapan bir unsur da puan ve sıralamadır. Lige ait puan durumu tablosu vardır. Maçların başlamasıyla bu tabloda yer alan değerler şampiyonluk yarışını takip edebilmemizi sağlar. Peki bu tabloya eklenen puanların sistemi nasıldır derseniz size maddeler halinde kısa bir açıklama yapayım.
Kazanan 3 puan , beraberlikte 1 puan alıyor her 2 takımda.
Kazanan 3 puan kaybeden puan alamaz berabere biterse 2 takımda 1 puan alır. Burada kaç gol atıldığı önemli değildir sonuçta gol sayısı önemlidir. Yani bir takımı 10-1 yenmekle 2-1 yenmek aynı şeydir. Tabii gurur, tatmin olmak gibi farklı önermeleri var taraftar gözünde ama normalde önemsizdir.
Aslında bunun da kurallara etki etmesi gerekir ki eğer puan durumunda eşitlik varsa, o zaman bunlara da bakıyorlar kimin daha iyi olduğunu anlayabilmek için.
kazanan 3 berabere kalan 1 yenilen bişey almaz
peki gol sayısı etkiliyormu puanı
etkilemez 10 tane de atsa alcagı puan 3 tür sezon sonununetkiler gol sayısı mesela fb 73 gol tamış ama gs 72 gol puanlar aynı ve fb de kndınsahasında gs yı 2 0 yenmiş gs kndi sshasınds 2 1 yenmiş fb sampıyon olur
anladım çok teşekkürler :)
rica
Cevap
14Cevap
Merhaba arkadaşlar, futboldaki puan sistemiyle ilgili sorularınızı açıklamaktan memnuniyet duyuyorum. Puanların nasıl verildiğini, kazanan ve berabere kalan takımların puan durumlarını aşağıda açıkladık:
•Bir maçta galip gelen takım 3 puan alır. Kazanan takımın puanı artar.
•Berabere kalan takımlar 1'er puan alır. Beraberliğin puanı her iki takımın puanlarına eklenir.
•Mağlup olan takım puan almaz. Yenilen takımın puanı değişmez.
•Puanlar sezon sonunda lig tablosu oluşturulurken takımların sıralamasını belirler. En çok puanı toplayan takım lig şampiyonu olur.
•Eğer takımların puanları eşitse, averajlarına bakılarak sıralama yapılır. Averaj, takımın aldığı gol sayısı ile verdiği gol sayısı arasındaki farktır.
•Puanların dağılımına göre takımlar ligler arasında yükselebilir ya da düşebilir (terfi, tesviye). Bazı ligler play-off maçlarıyla gruplar arası geçişleri belirler.
•Kupalar ve Avrupa kupalarına katılım hakları da puan tablosuna göre belirlenir.
Bu açıklamalar ışığında futboldaki puanlama sistemi ve maç sonuçlarına göre puan dağıtımı konusunda daha iyi bir anlayışa sahip olacağınıza inanıyorum. Sorularınız olması halinde, puan tablosu örnekleriyle birlikte açıklamalarımıza devam edebiliriz.
Her zaman yazabilir ve futbol konusundaki sorularınıza cevap vermekten memnuniyet duyarım. İyi eğlenceler ve keyifli maç izlemeler!
Şimdi ben senin evinde maç yaptım ve 0-0 berabere kalıyorum. İkimiz skor bakımından eşit olduğu için 1 puan alıyoruz. Ligin ikinci yarısında benim evimde oynanıyor ve 3-1 kazanıyorum. Ben 3 puan alıyorum, sen 0 puan alıyorsun. Çünkü kazanıyorum ve benim sayım seninkinden büyük oluyor. Kazanan 3 kaybeden 0 berabere oynayan 1 puan alır.
Basitçe. Kazanan 3 Berabere Kalan 1 Kaybeden ise 0 puan. A takımıyla B takımı berabere kaldı mesela ikisi de birer puan alır.
Lig maçlarında maçı kazanan 3 puan alır. Beraberlik durumunda ise iki takım da 1 puan alır.
maçı kazanırsa 3 puan, berabere kalırsa 1 puan, kaybederse de başını alır
Kazanan 3 kaybeden 0, berabere biterse ikisi de bir puan alir
Kazanan 3 puan alır beraberlikte iki takımda 1 puan alır
Kazanan 3 puan alır beraberlikte iki takımda 1 puan alır
Kazanan 3 puan alır, beraberlik 1 puan.
Kazanan 3 puan beraber 1 puan kaybeden 0
3 puan 1 puan yenilsen puan yok
Tff den rica edilerek
alın bunu burdan
Kaxanan 3
google la
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?