İlk defa bisiklet alacağım ne önerirsiniz?

Arkadaşlar ilk defa bisiklet alacağım. Çok fazla bütcem yok ama 500-600 max 700 olur. Bisikleti hobi/spor olarak kullanmayı düşünüyorum. Canıma estiği an alıp sürmek gezmek için. Araziye falan girmeyeceğim ama bildiğiniz üzere Türkiye'nin yolları da kaymak gibi değil. Bozuk asfalt, köy yolu gibi hafif toprak yollarda da gidebilecek bir şey. Mesela Belgrad Ormanı'nda, Moda Sahil'de veya sokaklarda sürebilriim kafama nasıl eserse. 1.75 boyundayım, 71 kiloyum, erkeğim. Biliyorum 700 tl maksimum bisiklet almak için çok iyi bir bütçe değil. Tabi ki çok kaliteli bir şey olmasını bekleyemem ama en azından yine de belli bir kalite beklentim var. Çok da dandik olmasın :D Böyle en az eforla en çok mesafe kat eden, beni pek yormayan, şekli güzel olan bir şey arıyorum. Dağ bisikleti mi? Şehir bisikleti mi? Ne önerirsiniz hangi model?

Bide güvenlikle ilgili tedirginliklerim var. Bisikletimin çalınmaması için ne yapabilriim apartmanda oturuyorum. Yani kilit videosu izledim kesmeyi deniyo kesilmiyo ama sıvı nitrojen döküp çekiçle vurunca kilit kırılıyo. Sağlam kilitler var mı?
İlk defa bisiklet alacağım ne önerirsiniz?