Bunu özellikle atletizmde çok görür olduk. İngilizler hatta bu konuda ağır bir eleştiri yapmış şu an Avrupa Atletizm şampiyonasına katılan 50 sporcumuzun 16sı devşirme olmasının "Türkiye adına utanç verici" olduğunu söylemişler.
Peki sizce Yurt dışında doğan orada sporcu olan Türkiye'yle hiçbir maddi ve manevi bağı yokken. Başarılı bir sporcu diye ülkemizi temsil etmesine bakış açınız nedir?
Ben milli takımsa ülkede doğmalı demiyorum ama sporcu olmadan önce Türkiyeyle ilgili bir bağı olmalı. Sonradan sırf başarılı bir sporcu diye vatandaşlık verilip ülkeyi temsil etmesi gerçekten utanç verici bir durum.
Not:Bu durum sadece bizim için geçerli değil. Çoğu ülke bu yöntemi kullanıyor ama biz bu ülkenin vatandaşı olduğumuz için Türkiye'deki durumu sordum
Peki sizce Yurt dışında doğan orada sporcu olan Türkiye'yle hiçbir maddi ve manevi bağı yokken. Başarılı bir sporcu diye ülkemizi temsil etmesine bakış açınız nedir?
Ben milli takımsa ülkede doğmalı demiyorum ama sporcu olmadan önce Türkiyeyle ilgili bir bağı olmalı. Sonradan sırf başarılı bir sporcu diye vatandaşlık verilip ülkeyi temsil etmesi gerçekten utanç verici bir durum.
Not:Bu durum sadece bizim için geçerli değil. Çoğu ülke bu yöntemi kullanıyor ama biz bu ülkenin vatandaşı olduğumuz için Türkiye'deki durumu sordum
Ülkeyle ilgili hiçbir bağı yoksa çok başarılı olsa datemsil etmemeli
Ülkeyle ilgili bağı varsa yurt dışında eğitim almış olsa bile isterse ülkeyi temsil edebilmeli.
Asla ülkeyi temsil etmemeliler.
Diğer
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat