Sizce illa hep erkek mi önce davranmalı , o mu konuşmak için yanınıza gelmeli , ilk adımı o mu atmalı , o mu teklif etmeli? Bir kız teklif edemez mi? Bir kızın size teklif etmesi hoşunuza gider mi yoksa onu basit ya da kolay bir insan olarak mı algılarsınız? Kafamı karıştıran bir soru
Cevabın nedir?
Her zaman söylediğim şey. Ortada bir aşk varsa iki tarafta bir birilerini seviyor ise kızı erkeği bilmem. Seven konuşmalı. Fırsatlar değerlendirmeli. Sence de saçma değil mi? Neden bir kız aşkını itiraf etti diye kolay bir insan olsun ki. Bence üstün bir varlıktır. İlk adımı erkek ya da kızın atması önemli değil. O an ki fırsatı değerlendirebilmek. Çünkü zamanın bizi nereye nasıl bir durumda götüreceğini bilmiyoruz. Bu gün seviyorsak ve sevdiğimizden eminsek söylemeliyiz. Yarına yaşayacağımız bile meçhul. Mantıklı davranmak lazım. Açık söylemek gerekirse ben hayatım boyunca hep kızların erkeklerden tepki beklediğini gördüm. Ama yanlış. Peygamber efendimizin güzel bir hadisi var. Seven sevdiğine onu sevdiğini söylesin. Bu kadar güzel bir söz varken ortada erkek ya da kız ayrımı yapmak mantıksız. Ayrım yapıyorsunuz demiyorum. Genel gördüğümü söylüyorum. Utanmayı çekinmeyi bir yana bırakıp akıllıca ve mantıklıca söylemek gerekir.
70 Yorumla
En İyi Cevaplar
Erkeğine göre değişir, eski sevgilim teklif etmişti bana, gayette hoşuma gitmişti, gayette güzel sürmüştü, ne basitledim ne küçülttüm gözümden...
Kimi erkekler vardır prensip gibidir kendisinde teklif etmez adım atmaz, çünkü gelen geçen hep peşlerinde e bir adım da biz atak desek bizim ne farkımız kaldı, burada farktan kastım fark oluşturma kastı değil, görünüş itibariyle yanlış anlaşılmak, çünkü hep yanlış anlaşılırızzz
O yüzden bu dengeyi kurmak zordur, kız da yeri gelince mücadele etmeli erkek kadar olmasada
cut.00 Yorumla
erkeklerin kızların peşinden it gibi koşması gerektiğini düşünmediği, kızların da duygularıyla hareket edip ilk hamleyi yapabileceğini gösterdiği, samimiyeti için süperdir...ancak bu benim açımdan geçerli olduğu gibi, birçoğu için "ucuz kız" göstergesi olabilmektedir...bu birçoğu hayata uçkurundan baktığı için, duygulara zerre önem vermediği için, böyle düşünmektedir...ancak farkı belirtelim, "çıkma teklif etmek" benim sözlüğümde gerçekten birşeyler hissetmek ve arkadaşlıktan bir adım ötesine gitmektir...bazıları için olduğu gibi tek gecelik macera değildir...
bu anKete bu yorumu yaptım diye büyük ihtimaL bir erkeğe tekLif etti ki bu tezi savunuyor diye düşünen arkadaşlar olacaktır.. şunu açıkça söylemeliyim ki bu zamana kadar kimseye tekLif etmedim edeceğimide zannetmiYorum. zaTen herkesi de hemen sevmem... zaman aLır biraz birini kaLbime sokmak...
:)20 Yorumla
ama şu da var ki Kaşı taraf sana iLgi duyuyorsa belli ediyorsa fakat açıLamıyorsa teklif et.. eğer iLginin i'si yoksa sakın etme.. küçük düşersin ya da basit der.. 2 3 gün sonra havaya girer şu kız bana teklif etmişti diye. kimsenin masasına meze oLma ...
01 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
56Cevap
+1 yılben bir kızdan teklif beklemem hatta bana yavşamasını bile istemem.O sadece ben ona aşkla baktığım zaman o da hoşlanmış bir şekilde gözlerini kaçırmalı.Fazlasını yapmamalı utanmalı..Utanmak çok güzel bir duygudur ama bir bayanda olduğu zaman daha da güzeldir.
42 Yorumla
Soran+1 yılSanırım açıkca söylemese bile bir çok erkek bundan hoşlanıyor
- +1 yıl
zaten böyle de olması gerek taraflara yakışan bu..
belli edebilir. teklif etmeye mecbur bırakabilir. eğer karşılıklıysa erkek mutlaka ilk adımı atar. eğer atmıyosa olmayacaktır. bir de teklif edip reddedilmesin psikolojisi bozulur. az biraz nazlı olması gerek kızın yani teklifi eden taraf olmadığı gibi aynı saniyede evet dememeli. olayın şokunu atlatmak için zaman istemeli ne biliyim aynı günün akşamı veya ertesi gün kabul etmeli falan.
20 Yorumlabenim gördüğüm kadarıyla hep kadınlar illa erkek gelsin konuşsun istiyor ilk önce o bu akşam bir yerlere gidelimmi denmesini bekliyor sanırım bu genelde kadınların yapısında var ama ben bunun tersininde olabileceğini düşünüyorum neden olmasın ben hiçbir zaman basit bir kişi olarak düşünmem öyle birşey olmazda velevki oldu empati yapmayı denerim
10 YorumlaBu tarz şeyleri duymaktan sıkıldım valla ya , kızlarda erkekler gibi açılabilir , bir erkeğe hislerini söyleyebilir.Kadınlar ve erkekler eşittir.Bunun aksini savunan kör kara bir cahildir.Bana bunları söyleyen bir kızın cesaretine hayran kalırım ve çok da mutlu olurum.
30 Yorumlateklif etti mi etmedi mi vs bence seven iki insanın söylemleri ve davranışları zaten birbirine ilgi gösterip göstermediğini ortaya koyar. Teklif yerine senden hoşlanıyorum veya seninle zaman geçirmek beni çok mutlu ediyor gibi cümlelerle yaklaşmak bir bayanı erkeğin karşısında rencide etmez. Şahsen ben bir bayanın benden hoşlandığını benimle gerçirdiği zamana değer vermesi ve bunu söylemesi çok hoşuma gider.
Benimle çıkar mısın gibi laflar klişe laflardır. Ayrıca kişiler arasında dengesizlik oluşturur, hiç gerek yok..00 YorumlaŞu an çooook uzun yıllardır devam eden bir ilişkim var evleneceğiz bu yıl. Benimki gelip bana teklifte bulunmuştu. Öyle herhangi bir yerlerim de kabarmadı. Hayatta öncelikleri farklı insanların egosu bilmem neyi kabarır belki ama sonuçta iki tarafta birbirine karşı cins. Birinden biri bunu teklif etmeli. Erkek kadın fark etmez bence.. Zaman kaybetmek istemeyen karşıdan beklemez çeker kolundan ifade eder kendisi. Hayat kısa, zaman geçiyor.
20 YorumlaSpor konusunda 320 cevap paylaştı. Teklif edeceğin çocuk fırmala bir şeyse uzak durmanı tavsiye ederim ilişkinizin ilerleyen dönemlerinde sorun yaaşrsın ama çocuk sessiz sakin belki çekindiğinden sana gelip teklif edemiyor zaqman zaman da bakışıyorsanız gidip konuşmanda bence sakınca yok. Bir bayanda duygularını dile gitirebilir, ilk adımı atabilir.
10 Yorumla
+1 yılBeğeniyorsa seni ya da beğenmişse çıkar ve cesaretine hayran kaldım olur beğenmemişse de afedersin o* der. Erkekler böyledir ne yaptığın vs çok önemli değil dış güzelliğinin voltranı ne kadar oluşturabiliteli olduğuna bakar herşey yani demem o ki ne kadar güzelsen bazı değerleri o kadar yok sayabilir ve pek çok tabuyu ona göre kırabilirsin.
10 Yorumlaçok güzel bir soru valla. çpk iyi bir noktaa. bende nefret ederim herşeyi erkeğin yapma zorunluluğundan. bakarım kızlara aman yok ben yapmam o yapcak ben kızım teklf etcem demeleri yok muu. ne saçma bir sistem. çoook hoşuma gider ayrıca teklif etmesi :) kızlarda şu şeyi aşsa erkek gibi olsa daha güzel mantıklı hoş olur
10 Yorumla
+1 yılbu tamamen özquvenle alakalı bısey.. eqer duyqularından emınsen kız ya da erkek qıdıp konusmalı cunku farzetkı yarın yok.. neden mutluluqunu ertelıosun.. bı kızın teklıf etmesı cok cesurca bı hareket ve bu konusmak ıstemen onu heycanlandırır ve aklında kalıcı olabılırsın ve eqer etkılenırse senı qorduqunde kalp rıtmı deqısır..
00 YorumlaHerseyi erkeklerden bekliyorsunuz siz teklif ettiğinizde haberlere cıkıp sizi rezil mi ediyorlar?Kızlar teklif etsin artık.Bitsin su üniversitede 4 yıl boyunca sadece erkekten bir adım bekleyerek son bulan sınırsız bakısmalar
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞimdiye kadar hep ilk adımı karşıdan beklediğin belli. Bundan sonra da beklesen olur; yani herkes ilişki yaşayacak (evlenecek) diye bir kaide yok sonuçta.
Hem zaten sizin attığınız adımdan ne olur ki, "genel-yuvarlak beğeni sözleri"nden öte gitmiyor. Bununla birlikte, size ilgi gösterenlere değil de sizi sevmeyenlere aşık olma gibi yanlışlara düşüyorsunuz. O yüzden de girişimlerinizde genellikle başarısız oluyorsunuz...
Sonuç olarak, içinden ne geliyorsa öyle yap.11 Yorumla
Soran+1 yılSadece 1 kere hayatım boyunca bir çocuğa açıldım 2,5 yıl sevdim platonik ve çocuk sen sevmeye devam et falan dedi ve ben ondan sonra hiç bir insana açılmadım
Cesur bir kız derim. Taktir ederim. +1 puan veririm.
Bana güzel ve uygun geliyorsa da çıkarım.64 Yorumla
Soran+1 yılAçıkça söylemek gerekirse ben buna cidden inanmıyorum böyle diyosunuz ve teklif eden kızları hazır elde edilmiş ya da basit gördüğünüzü düşünüyorum genel olarak
- +1 yıl
Öyle düşünende vardır belki. Kişiye, karakterine bağlı...
Peki sorayım, ben çıkıp sana çıkma teklif etsem sen beni "hazır elde edilmiş" veya "basit" mi görüceksin? Yada sana çıkma teklif edenleri böyle mi görüyorsun? Diğer kizlar öyle görüyor mu?
Sonuçta erkeği / dişisi yok. Hepisi aynı. İnsani bir olay.
Soran+1 yılHayır tabiki görmüyorum çünkü hep erkek önce davranır bayan ağır olur diye bir kavram var o yüzden erkeklerin öncelikli olması bize öğretilmiş bu bize doğal geliyor ama bir bayanın konuşması hislerini belli etmesi hafiflikmiş gibi yargılanıyor buna kızıyorum
+1 yılİlk adımı kimin attığı önemli değil. Aksine ilk adımı atan taraf benim gözümde cesurdur. Değer verilmeyi ve saygıyı fazlasıyla hak eder.
42 Yorumla- +1 yıl
Katıldığın için teşekkürler.
+1 yılbir kız da teklif edebilir. erkeğin de hoşuna gider.
bu şekilde davranan bir kızı erkeğin basit görmesi onun öküzlüğüdür40 Yorumla
+1 yılEn güzeli ikisi birden adım atmaya baslasınlar ve ortada bulussunlar :)
30 YorumlaAkıllı kadın ilk adımı atmaz.. Hayatında istediği o erkeğe ilk adımı attırır..
30 YorumlaBir kızın bana çıkma teklifi etme olayına o kadar çok saygı duyarım ki, o kızı sevmesem de kabul ederim. Hem onun gönlünü hoş etmiş olurum, hem de sevgili olmasak da beni seven bir insanla, arkadaş olabileceğim bir insanla tanışmış olurum.
20 Yorumlakeşke ben de ilk adım kızdan gelse...yani bana kız teklif etse..Ama ne yazıkki o şans beni pas geçmiş..
10 Yorumla
+1 yılya işin kuralı erkeğin teklif etmesi kız eğer istiyorsa artık çok belli eder. erkekte isterse gider konuşur teklif eder. döngü bu akıllı olun lan :D
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılçok hoşa gider takdir görür benim nezdimde öyleki çok dikkatimi çekmemiş birisi dahi olsa tanıma ve tanışma fırsatı veririm ama gideceğin kişiyi biraz gözlemle değip değmeyeceği zaten belli olur. ama anlayamayabilirsin uzaktan o zamansen gitte terbiyesizlik ederse değmezmiş zaten dersin en fazla
20 Yorumla
+1 yılKonuşmak için yanıma gelmesine gerek yok. Ben ona yaklaştıgımda bunu anlayabilsin, benim kafamı bir itekleyip bir yaklaşarak karıştırmasın . Ve o teklif etsin.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılonun sana teklif etmesini bekle onu sevdiğini belli et ama sakın teklif etme bu seni küçük yapar senn onu çok sevdiğini düşünerek sana ayrılalım der küçük bir hatanda ama ona buluşalımmı gezeriz beraber gibi küçükgirişken hareketlerde bulun ama sana tek tavsiyem çokta yüz verme
10 Yorumla
+1 yılNasıl kızlar ilk adımı atmamalı? Eğer kız birinden hoşlanıyosa ve erkeğin bundan haberi yoksa ben sana ilgi duyuyorum diye illaki söylicek. Napsın, söylemeden unutmaya mı çalışsın. Nolur saçmalamayın ya
30 YorumlaHayır tabiki kızlarda teklif edebilir benim hoşuma gider niye gitmesin
basit ve kolay bir insan olarak algılamam zaten kolay nedemek arkadaş kaç yaşında insanlarız
bence varsa hoşalndığın biri git teklif et yıkın şu tabuları artık :)20 Yorumlaerkek atmalı atmalı da kız da cesaretlendirmeli. bakışırken başlangıçta ya gülümsesin ya da bakmasınki adım atmayacağımıza karar verebilelim. Kızda adım atsa fena olmaz süper olur
20 Yorumlafarketmez kim daha çok seviyorsa gitsin söylesin erkek kız farkedermi kalbin cinsietimi var arkadaşalar
30 Yorumlaasla kolay ya da basit bir insanmıs gibi görmem bilakis degeri bir kat daha artar gözümde medeni cesaretinden ötürü
10 Yorumla
+1 yılilk adımı erkek atmalı bence kız atarsa erkek havalanır ve ne yaparsam yapayım bu bende ayrılmaz der ve istediğin yapar kız sadece belli etmeli teklif etme işi erkekler kalmalı
20 Yorumlagider gayet de güzel olur. illa biz mi edelim yani :)
10 Yorumlademişlerki kızı aya göndersen ilk adımı aydan bekler neden basit bulalım neden kolay bulalım ben gayet medeni we cesaretli buluyorm acıkcası cesur dürüst konuşkan kızlar beni hep etkiler
10 Yorumlabence içinden n gecyorsa onu yap yasam heran tukenyor
dusunursen yapamazsın bunu
git söle en fazla reddedilirsin ne var bunda10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsöylemişliğim var. cok da güzel oldu, iyi ki demisim. onu bekleseydim ohooo ölme esegim yaz gelsin.
20 YorumlaBir kızın bana çıkma teklif etmesi hoşuma gider. Kızı beğenmezsem bile kalbini kırmam. Ona bir şans vermeyi, tanımayı tercih ederim.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKızlar teklif edince götün çok kalkıyor ya :) 6 kız etti. Hele bir de hayır dersen off tadından yenmez !
10 YorumlaKız hoşlandığını belli etsin, ben ona teklif ederim sorun değil :)
10 Yorumlayakışır sevgili yazar, hatta çok daha farklı ve güzel olur.
10 Yorumlabenim hoşuma gider,ilk aldığım teklif de beraber yatalım mı olmuştu !ama bayanlarda nedense bir kur var,illaki vazgeçilmez istenilen olacaksın !bilader bulunmaz hint kumaşımı oldunuz ? sonuç hep aynı DIR DIR...!
00 Yorumla- Spor konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılşaşırmıyorum daha önce edildi ama benim istemediklerim tarafından. Belki burçlar etkili bu tekliflerde
02 Yorumla- +1 yıl
hangi burçlar oluyor onlar?
- +1 yıl
benim burcum demek istedim onların burcunu bilemem
Bi kız teklif edebiliyosa gerçekten seviyodur gerçekten sevmese asla grurundan sıyrılıp teklif etmeye gelmez .
00 YorumlaZaten zırt pırt arıyosa bin türlü bahane üretiyorsa görüşmek için ilk adımları atmıştır.Birşey teklif etmesine gerek yok ondan sonra birde.
10 Yorumla
+1 yılkabul edilebilir bir tarafıı yokk bunu yapan kızın itibarıı yerle bir..
00 Yorumla
+1 yıliki tarafta birbirinden hoşlanıyorsa isterse 3. şahıs desin siz çıkın diye kimse umursamaz :)
11 Yorumla- +1 yıl
güzel bir olay bence de :)
+1 yılBununla ilgili bir konu açmıştım. Bence bayanlar da teklif etmeli.
10 Yorumla
+1 yılbayanın bana teklif ettgi çok oldu hiç sevmem direk terslerim
03 Yorumla- +1 yıl
bana teklif eden kızla ciddi düşünemem ağır olun belli edin siz yeter. Ben terslemem hoşumada gitmez ama terslemem. Kız evi naz evi. Okadar erkeğin yolda yürürken dikkatni çeken warlık uğraşırsa makbul we düzgün bir yoldan erkeğe sewdğni belli eder. Erkek buna rağmen teklif etmiyosa senin gdip knuşman saçma olur çnkü hiç bir erkek teklifi karşıdan beklemez we olması gerek yaratılış kanunuda budur.
- +1 yıl
sevmem arkadsım. Ben bir kızdan teklif beklemem. gelirsede uzak dur derim. kendimi kötü hissederim
Arkadaş sonunda biri bunu sordu... Nedir bu kadın kısmındaki edilgenlik... teklif et gitsin
00 YorumlaSpor konusunda 302 cevap paylaştı. kız size hissetirse sorun olmaz aslında erkekde söyleyebilir ama kızlar ayrı bir arıza be kardeşimmm :)
00 Yorumla
+1 yılValla bana bir sarisin teklif etmezse mecburen ben edicem.
00 Yorumla
+1 yılşimdi şöyle çınar altı çay bahçesinde otursam kızlar tek sıra halinde gelseler çıkma teklifi yapsalar =) şımarırdım herhalde :P hehe
00 Yorumlavalla yalan sölemicem bir kız gelse yanıma senden hoşlanıyorum dese çok hoşuma gider :)99
00 Yorumlabence kızlar da yaklaşmalı ya da önce iş verip verip teklif edince yarım allah gibi davranmamalı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbence ilk adımı her zaman erkeklerden bekle arkadaşım! :))
10 Yorumla
+1 yılbenim hoşuma gider ama kabul etmem , bana ediyosa kim bilir kaç kişiye etmiştir kaç kişiye edecektir diye düşünürüm
12 Yorumla
Soran+1 yılbence çok yanlış bir düşünce belki kız hayatı boyunca ilk defa birini sevdi ve ilk defa açıldı
- +1 yıl
hadi ya git annene sor bakalım ya da ninene sor aşklarından ölselermiş bile bırak gidip söyleyip konuşmayı yanından bile geçerlermiymiş hadi devir eski devir diyeceksin kabul git konuş şakalaş eğlen ama bir kızın gidip çıkma teklifi etmesi neymiş peh
+1 yılkız teklif ederse erkek kendini bişey sanar. Bi yerleri kalkar. Hiç gerek yok böyle şeylere
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNe erkekmisim ben lan artik kizlar teklif ediyo diye bir ego yapmisrim ki sorma.. O egoyu gorunce kiz pisman oldu :/ Sevdirdi de kendini yupitik :/
00 Yorumla
+1 yılçıkma teklifi eden kıza bağlıdır ve her adımı erkek atmamalı .
00 Yorumla
+1 yılerkeğe yakışır tabi kız dediğin ağır olmalı biraz
10 Yorumla
+1 yılKız adım atmalı, erkek teklif etmeli.
40 Yorumla
+1 yılerkeklerin ilk adımı atması daha mantıklı
00 Yorumladaha girisken hatunlar gormek istiyoz
10 Yorumla- Devamını Gör (8)
Devamını Gör(53)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?