Emirli konuşan biri olsa evde hep emir verse onun hakkında neler düşünürsünüz tavrınız nasıl olur?
Cevabın nedir?
emir veren anne babamsa saygı duyarım bagırmam güzelce yanlış yaptıklarını söylerim sonuçta annem babam derim aramız iyi olmasa bile onları sevmesek bile saygı duymak zorundayız emir veren ailede abim ablam falansa onlara kendimi düzgünce kendimi anlatmaya çalışırım sonuc olumsuzsa bagırırım kırarım dökerim susmam yani
13 Yorumla
En İyi Cevaplar
aileden diyince bu eş gibimi baba gibimi
112 Yorumla
şöyle bişey oldu
Ben:s**rim senide paranıda,ne lan bu esir gibi sürekli azarlıyosun,ne sanıyosun kendini la.22 yaşına geldim ben,al arabanıda paranıda g**ne sok.
Babam:s***tr git lan bu evden,şerefsiz
Ben:gidiyorum amk
1 hafta sonra para bitince evin yolunu tuttum.demekki atarla tutarla olmuyomuş12 Yorumla
emir cümleleri kursalar bile ailem olduğu için bunlar bana hep rica cümleleri gibi geliyor. aile dışında yapana çok sert çıkıyorum ama aile olunca dediğim gbi rica cümlesi oluyo o emirler :))
not : kardeşime kızarım bu konuda kibar olmayı öğrensin küçük yaşta başlamasın bu emir cümlelerine11 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
57
Cevap
30Cevap
+1 yılAnnem beni o şekilde yetiştirmedi , emir vermesine gerek yok. Annem ne derse yapılmak zorundadır ve yapılır.. :) Annem zaten bir şey yapmamı isterse ''yapacaksın'' demez ''yapabilir misin?'' der :) Fakat benden küçük biri bana emir verirse iş değişir..Yolarım. :)
15 Yorumla- +1 yıl
Nasıl ben büyüklerimin dediğini yapıyorsam küçüklerim de benim dediğimi yapacak. Ki zaten hep yaparlar ama arada yapmayanlar oluyor onları da benzetiyorum azıcık. Sonra kuzu kesiliyorlar. :)
- +1 yıl
Bi terlik yetiyo. Terlik yetmese bile tehdit ediyorum.Cocukluk ıste korkuyolar
eğer normalde sevmediğim ve atıştığım bir şahıs ise duymamazlıktan gelirim tekrarlarsa g*tnü kaldırda bir işe yara derim :)
Eğerbi büyüğüm veya sevdiğim bir kişiyse zaten günlük konuşmamız rica üstne olamaz o an meşgul değilsem yaparım :)12 YorumlaEmirli demeyelime var ama. Annem,babam eh birde kendini birsey sanan kardesim. Ama onun dediklerini yapmam. ^^
21 YorumlaYumuşak başlı olmaya çalşıyorum genelde..
Annem den Babacımdan başka diğerlerine azda olsa bu durumlarda cadı yüzümü gösterebiliyorum.. :)113 Yorumla
+1 yılBana genelde babam ya da dedem yapar. Dedem çok otoriterdir ama bir tek bana söz geçiremiyo. Bana biri emir verince onu yapmam kardeşim ruhumda yok güzelce söylerlerse yaparım ancak.
12 Yorumla- +1 yıl
Ya hani basit şeyleri sorun etmem tabi ki ama önemli bir olayda şunu yapacaksın derlerse (ki huyumu bildikleri için demezler) yapmam kendi bildiğimi okurum
+1 yılailemse hakkında hiç birşey düşünmem beni 9 ay karnında taşıyan annem hakkında hiç hemde...
11 Yorumla
+1 yılKimse bana emirde bulunamaz,sadece babamı dinlerim.. Ama oda hayatım hakkındaki kararları veremez..
11 Yorumla
+1 yılHepsi de rica eder ama ablam bazen çok fazla şey isteyince başka isteğin varsa liste yap diyorum
16 Yorumla- +1 yıl
Evet ama genelde kıyılamayan olduğum için şanslıyım:)
- +1 yıl
Evet:)
- +1 yıl
:)
Nefret ettiğim şeylerden bir tanesi. Bu huyum yüzümden hiçbir yerde çalışamam. Annem , babam haricinde - onlara bile artık tavırlıyım bu konu yüzünden - her türlü emire karşıyım
14 Yorumla
+1 yılKulaklarım o kişiye sağır olur.
İnsanım ben,köle değil. Rica edeydi.19 Yorumla- +1 yıl
Çok değil,olması gerekenı.
- +1 yıl
Aile derken ben 2 abımı ve 1 kardesmide kapsadım :)
annem-babam her dk emir etse mecburum buna. - +1 yıl
:) Ve hiçbir emirleri yapılmaz.
- +1 yıl
evet :)
+1 yılçok düşünmeye gerek yok yasıyorum zaten ve patlıyorum bagrıyorum bazen de bısı demıyorum yanı benım sınırlı anıma denk gelırse pek de hos olmuyor
29 Yorumla- +1 yıl
haklısın evde kavga huzursuzluk oluyor genelde bu gibi durumda fazla uysal olman lazım
- +1 yıl
Hll Spr Dvm
- +1 yıl
Peri olmak zor D:
- +1 yıl
Kalmadı ya ondan
:D
Emir verilmesinden hiç hoşlanmam .
Fakat annem veya babam emir ediyorsa onların karşısında boynum kıldan incedir.
Ailemin diğer fertleri veriyorsa uyarırım ve yapmam.10 YorumlaSpor konusunda 2,1b cevap paylaştı. Bugüne kadar öyle birşey yaşamadım; öyle yetişsem belki doğal karşılardım. Ama şuan böyle birşeyi kaldıramam.
10 YorumlaAnneme karşı gelebilirim fakat babama asla. Aslında konuya bağlı, haklı olduğum bir şeyse ben de sesimi yükseltirim.
10 Yorumla
+1 yılOnun kim olduğuna bağlı. Ama her şekilde insanın hoşuna gitmez, emirli konuşulması yaptığın işten hoşnut olmamanı sağlar özverili olmazsın...
10 Yorumla
+1 yılKimse bana emir veremez. Hani anne baba oğlum şunu getirirmisin şunu yaparmısın dese iki elim kanda olsa yaparım onu. zaten emretmeyi samimi bulmuyorum. insan sevgilisi de olsa ana babası da olsa sevdiğine emir vermez ondan rica eder
10 Yorumlakim olursa olsun bana emir verilmesinden nefret ederim dedikleri şeyi yapacağim varsa da yapmam.
20 Yorumla
+1 yılGuzellikle anlat yaparim ama isin icinde emir varsa kim olursa olsun tersini yaparim.
13 Yorumla- +1 yıl
Sitede bir kafadaş bulmak guzek :)
annem veya babam kızım şunu yap vs derse,başım üzerine
kardeşim diyemez zaten..ha,derse de,küçük hanım sen bana emir veremezsin diyorum:)Asıyor suratını10 Yorumla
+1 yılAile gibi sevgi boyutu üst perdede olan kişilerin üslubunu dert etmem.
10 Yorumla
+1 yılEmirdn hoşlanmam Annem- Babam bile olsa hoş olmaz , kaç yaşında insanım yahu, negatif-olumsuz. Rica ile gelsinler bana :S
10 Yorumlaemir'i kimin verdiginede bagli :)
annem ya da babam falansa istemeyrekte olsa yaparim ama kardeslerimse yapmam :)
ha ama 4 yasindaki melegimi kiramam :) o emrederse yaparim dedigini :D10 Yorumla
+1 yılörn: 'kalk su getir kız' deseler
kalk kendin al lan derim. babamsa diyemem annemse gebertir. amcamgil dayımgilse git kendi çocuğuna söyle derim yine bir saat kınanırım.10 YorumlaBabam ve annem dışında kımse bana emir vaki konuşamaz.
Hoş onlarda emir vermezler.10 Yorumlaanne babamsa her sözleri emirdir :) kardeşimse rica ederek konuşsun abiye emir verilmez :)
10 YorumlaHiç iplemem kalksın kendi yapsın o zaman .Rica etmesini bilecek
20 YorumlaBenden büyük bir insanı kırmam emir gözüyle bakmam söylediği şeye
13 YorumlaSpor konusunda 1b cevap paylaştı. babam öyle zaten tepkimmi ne oluyo ne diyosa yapıyorum tabiki bide tepkimi gösterecez emret elini öptüğüm baştacımsın
10 Yorumla
+1 yılabilerim var onları dinlerim istişare yaparız ama bana asla emir veremeyeceklerini bilirler, bu konuda taviz vermem tepkim sert olur
10 YorumlaEmir almaktan ve emretmekten hiç hoşlanmam,emir alırsamda inadına yapmam..Ailem nadir olsa yaptı ama onlar hariç...
10 YorumlaAilem dışındaki hiç kimsenin emriyle bir şey yapmam.Rica edecek :)
12 Yorumla- +1 yıl
o kedi buraya gelecek gibi bişey oldu sanki :P
- Spor konusunda 321 cevap paylaştı.
+1 yılkim emir veriyor , ne oluyor ... aile de kimse emir veremez ...
10 Yorumla
+1 yılbozulabilirim, ama kimin olduguna bagli. yasca buyukse ozaman birsey demem, ama yasitimsa yasima yakinsa, ozaman tavrimi gosterebilirim
00 YorumlaBU HAYATTA EN NEFRET ETTİĞİM ŞEY BİRİNİN BANA İMPERATİV Lİ CÜMLELER KURMASIDIR!
10 YorumlaEmirli konuştukları takdirde ne olacağını biliyorlar
10 Yorumla
+1 yılhavaya sıkmak kolay sıkıysa askerde yapın bakim ben emir almam felan görürsünüz dünya kaç bucak :D
11 Yorumlavar bizde nefret ederim öylelerinden..Ben tezlik eki getiriyorum kelimenin sonuna iyi oluyor yapıver ediver..
10 Yorumladinlemem. ailem de emirli konusmayı sevmez. rica ederler. emir olursa asla yerine getirmem. ricaysa kırmam.
10 Yorumlaailem haricinde kimse kimse emir veremez kölemiyiz la
10 YorumlaBaskıdan emir den hiç hoşlanmam.. itiraz ederim karşı çıkarım, gelip ne diyecekse adam gibi söylesin
10 Yorumla
+1 yılEvin en kucugu oldugum ıcın negatif bı duygu hıssetmezdım, soylenenı yapardım
10 Yorumla
+1 yılbağırırım guzellikle istenmezse keçiliğim tutar nefret ediyorum oylelerinden
10 Yorumlaemeri vermek rabbe mahsustur onun dışında kimse emir vermemeli verenleri de bunu hatırlatmalı.
10 YorumlaEmir kipinden hiç hoşlanmam :)
22 Yorumla- +1 yıl
bende sevmem kirpileri ne o dikenli dikenli pis yaratıklar
Hoşuma gitmez ,oturur konuşurum böyle davranmamasını rica ederim.
10 YorumlaBizim evde emir kipleri pek kullanılmıyor
11 YorumlaEmir verildim, duymamazliktan gelirim :-):-)
13 YorumlaSpor konusunda 1,3b cevap paylaştı. Annem ve babamin disinda kimdeden emir almam
13 Yorumla- +1 yıl
hee askere git bakim tabi önce bir erkek olman gerek :P
+1 yılbizim ev nazi almanyası gibi zaten. sallamıyorum pek
00 Yorumla
+1 yılAnnem yapıyo bende ya azarlıyorum ya da istediği şeyi yapmıyorum
10 Yorumla
+1 yılEmir kiplerinden pek hoşlanmam ama zamanında duymuşluğum ve itaat etmişliğim çoktur
00 Yorumla
+1 yılbu biraz benim =) ama öyle asker gibi değil yerine gelince
00 Yorumlaişte evin reisi derim :D
19 Yorumla
+1 yılablam çok yapıyor azını burnunu kırıyorum bende.
13 Yorumla- +1 yıl
sen bana niye taktın ki olm ?
Babam veya annem derse dinlerim başkası derse duymazdan gelirim.
00 Yorumlaiçimden küfür ederim :D
12 Yorumla
+1 yılgider yaparım o anlar :D
13 Yorumla- +1 yıl
derim yapma böyle baba mesela hoşlanmıyorum belirtirim
+1 yılbursa çocuğuyum her yerdeee olur
12 Yorumla- +1 yıl
+1 yılTabiki asi birisi olarak isyan ederim
10 Yorumla
+1 yılBabam hep öyle hakkı da.
10 Yorumla- Devamını Gör (27)
Devamını Gör(72)