a, evet güzel masal diye yapıştırıyosunuz. sonra, a ne kötü iğrenç. diyorsunuz.
konu bu da degil tam. ne diyo soruda? yapmayın.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ben öncelikle şunu belirteyim. Sorularından mı anlam çıkarmam gerek yoksa masaldan ve gerçeklerinden mi? İnsanlar güzelliğe her zaman aldanır ve vaatlere her zaman inanır. Çünkü insanoğluyuz. Güzel gördüğümüz her şey ilgimizi çeker. Ayrıca bu şeytanın icadıdır. Diyebiliriz ki bir zamanlar Adem a.s ve Havva annemiz de yasak meyveyi yemiştir. Buda bir şeytanın vaadidir. Ben hiç bir zaman güzel vaatlere denk gelmedim. Ama gerçeklik payının olduğuna inandığım vaatler bulursam kabul ederdim. Dediğim gibi gerçeklik payı varsa buna inanıyorsam inancım sonsuz ise o mağaraya girerdim. Allah insanı o kadar güzel yaratmıştır ki vaatlerin söylenen sözlerin doğrulup payını anlayabilmemiz için bize akıl ve irade vermiş. Şahsım adına hikaye gerçekse ailelerin cahilliğine veriyorum. Bilgisiz kötü ve vicdaniyetsiz olarak düşünüyorum. Gerçek hayatta bu hikayeye göre yorumlayım bir çok kavalcı vardır. Güzel vaatlerle kötülük besleyen. Yine doğruluk payı derim akıllı düşünme aklımızı kullanma derim. Her kaval çalan kavalı güzel çalsaydı bu dünyada kötü kaval çalan kalmazdı.
küçükken okumuştum, dün de youtube'da hikayeyi dinledim. bu başlığı görmek hoşuma gitti. güzel hikayedir. okuduğum kitapta diyordu ki, "verilen söz kesinlikle tutulmalıdır, hele sarı kırmızı kıyafetli bir kavalcıya verilmişse"
Cevap
3Cevap
Bu şuan ülkemizi anlatıyor bizi rahata kavuşturmak istiyor ama gençleri düşünceleri doğrultusunda yok ediyorlar :/
aslında hiç düşünmemiştim bu açıdan nerden okudun ?
birşey yok
en iyi cevap isterdim halbuki :)
ikizlerim ;)
sevgiler
vaay be bu hikayeyi iniglizce sunum şeklinde yapmıştım geçen yıl :)
o kavalcı dedem di
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar