Ama şu an nerdeyse 1 ayın sonuna geliyoruz. Baya bir istekli çalışıyorum kalçalarımın sıkılaştığını ve toparlandığı hissetmeye başladım. Ve diyette yapıyorum tabi ki... Yumurtaya ağırlık verdim. Yağ yakıcı şeyler yiyorum, yoğurt yiyorum. Biz arkadaşımla çok ilginç bir şey yapıyoruz spor hocam da onayladı hatta daha önce duymuş.
Biberiye yağı sürüyoruz her yerimize, erimesini istediğimiz. Sonra her yerimizi streç filmle sarıyoruz. Teri oda tutuyor. Sonra kalın giyiniyoruz. Hatta spor hocam dedi ki bel bandı alın bir de daha iyi dedi. Baya iyiye gidiyoruz. 250 tane mekik, 150 tane squat yapıyorum.
Gerçi bunlar ilk zamanlar, hatta o zaman adetimin ilk günüydü hoca farkeder tabi ki şişsin şu an demişti. Normal de o göbiş azcık daha yok :) Sizce en ağırlıklı ne calısmalıyım, böyle giderse bu fizik düzelir mi? Özellikle bacaklar gitsin...
15 Mayıs da tekrar günceller foto atarım. Bakalım fark nedir :)
Sizce iyi gidiyor muyum? İlk halim budur? Fitness yapanlar?
Bacak ve belde fazlaliklar var ama goze batacak kadar kotu durmuyorsun kollarda tuzluk denilen sarkiklar var kalca sikilaşmamis yan durusta kalcayi cikaracagim derken göbüşü çikarmissin ve karnini icine cekiyor oluşun cok belli fakat yeni oldugun icin fazla elestirmeyecegim 250 mekik iyi kac sete ayiriyorsun hergun yapmani tavsiye etmem yag yakmak yerine kas yakarsin. Oncelikle p90x programi dumbell lungess, side raise, sumo squat calismalisin squata agirlik ver full squatmi half squatmi calisiyosun? Her gun ayni program calisma back squat front squar zerchers squat anderson squat cesitlerinin kombinasyonu isine yarayabilir ve tabiki protein agirlikli beslen başarilar tatlim :)
0
10 Yorumla
Soran
+1 yıl
karnımı içeri çekmedim. dik durdum. yemin ederim. ayrıca hocanın verdiği programa göre uyuyorum çok yüklenme diyor sinir ediyor haklı mı?
Cok yuklenmemen konusunda hakli yavas yavas yukseltmelisin kas yakarsin antrenmanlarin arasinda 24 saat olsun ve haftada 1-2 gun istirahat et bende egitmenim senin gibi istikrarli hirsli kisileri cok seviyorum :)
aa süper inanın fitness aşkla yapıyorum öyle böyle değil ve resmen meditasyon gibi... yani bende eğitmen olmak felan istiyorum. ancak arkadaşımla gidiyorum o benim motivasyonumu engelliyor. yok sıkıldım, yok acıyo ağrıyo yok boşver. hocam bir de dedi ki, önce yağlarını erit kas kütleni arttır dedi. cardio boşa zaman diyorlar, ağırlığa girsem mi sizce? ha bir de hocam daha hızlı eritmem için yürüyüş eliptik bir de bisiklet yaparken bittikten sonra ara ara 100 ip 100 mekik verdi. vücudu şaşırtmak iyiymiş. ha bir de hocam dedi ki eğer bir gün de göğüs kalça bacak çalışırsan vücut şaşırır kilo veremez dedi.
100 ip iyidir 100 mekigide setlere ayırırsan iyi olur vucudu sasirtmak istiyorsan interval antrenmanlari yap benim sana onerilerim arasinda agirlik squat ve cardiyo vardi günde en az 15 dakika cardiyo yaparak metabolizmani hizlandirirsin giderek sureyi cogaltirsin hergun olmasa bile haftanin 4 gunu cardiyo yap hocan bence daha uzun bir zamana yaymak için fazla yuklenme diyor olabilir tipik trainerler işte 3 4 ayda forma sokmak yerine en az bir sene getirip para kazanma derdinde olabilir ne kadar ücret öduyorsun? Ben pilates egitmeniyim fitness eğitmenligine gecmeyi dusunuyorum yas kac sende calisarak kursa giderek egitmenlik alabilirsin ilerisi icin dusunuyorsan cok iyi arkadasinada motivasyon ve hirs şart bence hocana ve arkadasina cok bagli kalma
130 ödüyorum... Yok kaslarını yorarsın yok bilmem ne aynen öyle çok yüklenme diyor uyuz oluyorum... ha bir de 3 gündür gitmiyorum sizce fazla mı? kaç günde 1 gitmeyi önerirsiniz, haftada kaç gün sizce? her gün olur mu
Kaslarini elbette yoracaksin ki gelisecek ama kas yikimina ugratmadan yoracaksin kaslar onarildikca daha guclu kaslar inşa edilir 3 gün dinlenme suresi icin cok fazla hergun degil ama haftanin 5 gunu gitmelisin salona gitmiyorsan bile yuruyuse kosuya cikabilirsin evinde p90x egzersizleri yapabilirsin spor yapmadigin günde en azindan kalori harcamaya calis benim ogrencim olsaydin tamda senin kafadan cilginlar gibi antrenman yapardik benimkiler tikaniyor artik güvenli kelime olusturduk resmen bdsm tarzi spor yapiyoz ben durmadan duramiyolar kendimle bir tutarak fazla yukleniyorum galiba :D
ha bu arada kaçıncı ayda artık nefes nefese tıkanmadan spor yapabilcem ya da hareketleri zorlanmadan yapıcam. mesela artık çok seviniyorum sadece 10 saniye dinlenip 100 mekik çekebiliyorum :)
kıskanç değilim emin ol kıskanmamı gerektirecek hiçbir şeyin yok şükür bn fiziğimden memnunum bunu buraya atma amacını eleştiriyorum giydiklerini ve bu kdr sapığın içine egonu tatmin için koyduğun fotoğrafları... Şu yaptıklarına bak o fotoları sakla spor yap ama burda ego tatmin etme adamlara resmen malzeme oldun
Düzgün bir beslenme ve aksatılmadan yapılan antremanlar ile 2-3 ay sonra gözle görülür bir fark oluşur. Yeter ki azimli ve disiplinli spor yapın. Ayrıca asla moral bozma. Gitmiyor olmuyor vs. diye düşünme, yapacağım olacak diye düşün ve sabırlı ol. Çünkü bu sporda iş ilk olarak kafada bitiyor.
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Peki karbonhidrat, protein ağırlı mı olmalı? Mesela spordan sonra biz ton balıklı salata yedik arkadaşımla. Bazen kücük kaçamaklar yapıyoruz ama çok az. Moral bozmuyorum ben çok çabalıyorum ama arkadaşım sıkılıyor yoruldum bosver fazla yüklenmeyelim diyor. Hocam da öyle mesela. Çok üye oldugundan mı bilmiyorum, hani ben kendi programımı kendim hazırladım. Ona göre fazla yüklenmemek gerek.
Aynen protein ve karbonhidrat alman gerekiyor ama ağırlık proteinden yana olmalı. Örnek veriyorum günlük 500 gr protein alıyorsan 250 gr civarı da karbonhidrat alman yeterli olacaktır. Protein çalıştığın hareketler sonrası kasların onarımı ve yeni kas hücrelerinin yapımı için lazım, karbonhidrat da antreman sırasında gerekli olan enerjiyi sağlaması ve yorgunluk bitkinlik gibi durumların oluşmaması için gerekli. Ayrıca arkadaşın seni sıkıldım yoruldum vs. diyerek aşağı çekmesin aksine sen hadi az kaldı şunu da yapalım bitecek vs. diyerek moralini yükselterek yukarıya çekmelisin :) Antreman programına gelecek olursak hocanın önerdiği program yoksa eğer kendi antreman programınızı internet üzerinden araştırarak da yapabilirsin. Bu programı hazırlarken de vücudun her bölgesini çalıştıracak şekilde program oluşturmaya çalış. Yani bacak kalça ve bel bölgesi fazla kilo var diye sadece o bölgeleri çalıştırma. Dengeli bir program oluşturmaya çalış :)
Protein içeren besinler; beyaz et, kırmızı et, balık, yulaf, yumurta (sarısını 4te1ini yiyin asıl beyazı lazım bize), peynir (yağsız veya az yağlı tercih edin), yoğurt (yine az yağlı tercih edin), barbunya-fasulye, patates, muz , makarna-pilav ( ama yağsız ve az miktarlarda kullanmak gerekiyor. 1 tabak dolusu yemiyoruz yani) Karbonhidrat içeren besinler; kepek ekmek veya tam tahıllı ekmek (günlük 1 veya 2 dilim büyüklüğüne göre), pirinç-mercimek, mısır, fasulye-soya-bezelye, muz-elma tarzı meyveler, ceviz-badem tarzı çerezler.
Yukarıda saydıklarımdan bazılarında hem protein hem karbonhidrat var. Bu besinleri tercih edebilirsiniz. Örneğin ben kahvaltıda 100 gr yulaf ezmesi içerisine yarım bardak az yağlı süt ve 1 adet muz koyup karıştırarak yiyorum. Yanına da 5 veya 6 adet haşlanmış yumurta beyazı yiyorum. (2 günde 1 kez de 2 adet yumurtayı sarısıyla kullanıyorum. Diğer günler sarısını kullanmıyorum. Hem yağ var hem de fazlası kolestrolü arttırıyor)
fena değilsin. tabi bacak şekillenmeli biraz daha. squatı ağırlıkla gir ve lunge da yap hem de leg curl yap. bel antrenmanı da yapmalısın tabi. bir de tayta dikkat et sanki biraz kaçmış gibi araya :D
0
11 Yorumla
Soran
+1 yıl
of ya hocam cok yüklenmeyelim diyo çıldırıcm mal karı
yok ya. göbeklik çok b, ir şey yok tabi yazsa olur onu ama sen bacağa ağırlık ver hem efordan dolayı daha çok yağ yakarsın hem de güzel şekillenir. kalçan da dikleşir
heh bugun hocamla konustum. yav dedi deli misiniz kafanıza göre yapmayın. o dediğin 2 hareketi yapabilirsin tabi dedi sorunca söylüyorlar yani. bir zararı yok. ancak benim yağ oranım biraz fazla çıktı. hani %7 kadar. 1 ay dedi cardioya ağırlık ver... yağları erit sonra squat felan yap. bu sefer dedi kas zayıflatırsın ya da bu sefer eriyemezsin vücut şaşırır dedi. haklı mı?
Kendini hocanın yerine koy bir , her gün onlarca kişi geliyor salona ve çoğunluğu da havalar ısınmadan geliyor. Sonra hocam ne kadar zamanda kilolarımdan kurtulabilirim diye sorarlar. Hocadan hareketleri öğren sonra tek başına devam edebilirsin ;)
on numara hiç bırakma squat iyidir ama sadece mekik ve squatla olmaz hit kardiyo antremanı yapman gerekiyo sabahları uyandığında aç karnına 40 dk koşarsan veya tempolu yüryüş yaparsan yağ yakımını hızlandırırsın
0
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Şu an 20 dk yürüyorum hocam programı öyle verdi cardio yapıyorum tabi ki.
kendi yaptığım ve kendi tecrübeerimi söyleyim sabah uyandığında aç karnına tempolu yürümek veya koşmak 40 dk yaparsan göbek yağları hızla erir geldikten sonra yeşil çay içmelisin gösteriyorlardır ama belli başlıa kardiyo hareketleride var sabah koşu veya yürüyüşten geldikten sonra müsli veya yulaf ezmesi yemen seni baya tok tutacaktır lif yönünden zengin kaynaklar şekerden komple uzak durmalısın taze sıkılmış meyve suları vs aynı şeklide çayını şekersiz içmeye çalıs içemiyorsan eğer bir iki damla limon içmeni sağlayacaktır ayrıca yediğin şeylerin ne kadar kalori olduğunu takip etmen şart ve günlük kilonun kalori testini yapıp yediklerinden kalari açığı oluşturman gerekli uzun bir konu şu an için aklıma gelen bunlar ama daha da ayrıntılı konusmak anlatmak gerekir
ya aslında Şu an fazla yüklenmiyor. mesela 250 mekik bana az geliyor daha çok göbek hareketi lazım ama cok yüklenmeyelim diyor hatta 1 gün üst bölge 1 gün alt bölge çalış diyor.
bunlar başlarken ki mit sanırım , belki şu an daha iyisindir bilmiyorum ama basenlerini acil eritmen lazım , mekik cart curt falan demişin güzel ama bunlar var olan vücut hatlarını sıkılaştırır , senin yağ yakıp önce fazla yağlarını atman lazım
yani bu yaptıklarının yanında bolca da koş terle yağ at , nerde koşcan
örenğin spor salonundaki koşu bandında ya da evinde odanda olduğun yerde 60 dk koş , yedinci dakka da terden sucuk olcan :>)
hocam 20 dakikadan fazla koşmıcaksın diyor. ben onu dinliyorum. zamanla artırcaz diyor. zaten ben kalın giyiniyorum baya terliyorum. merak etme ben kiloyu çabuk veririm.
yani birden pat diye 60 koşma zaten de 1 ay olmuş hala arttırmadı mı :D neyse ben bilmem hocan bilir , beni benim kaslarım bağlar , senide seninkiler :D kolay gelsin iyi geceler
1. İlk hareketimizde sırt üstü yatın, dizlerinizi bükün ve ayaklarınızı yere basın. Elleri öne doğru uzatın kürek kemiklerinizin altına kadar, yataktan kalkıp 5 saniye bekleyin ve yavaşca geri yatın. Bu hareketi 10 defa uygulayın.
2. Yüz üstü yatıp ellerinizi arkada birleştirin. Göğüs alt hizasına kadar yataktan kalkın. Bu pozisyonda 5 saniye bekleyip yavaşça kalkın. Bu hareketi 10 defa uygulayın.
3. Yüz üstü yatıp karnınızın altına bir yastık koyun. Dizinizi bükmeden bacağınızı yataktan bir karış yukarıya kaldırın. Bu halde 5 saniye bekleyin ve bu hareketi 1o defa uygulayın.
4. Yan yatın ve üstteki bacağınızı düz şekilde, dizinizi bükmeden yukarı doğru kaldırıp yana açın ve 5 saniye bekleyip bacağınızı yavaşça indirin. Bu egzersiz hareketi özellikle bel çevresini çalıştırır bu da belin incelmesinde çok etkili.
5. Yan yatıp üstteki bacağınızı öne doğru alın. Altta kalan bacağı yataktan yukarı doğru kaldırın ve 5 saniye bekleyip bacağınızı yavaşça indirin. Bu hareketi 10 defa uygulayın. Egzersizler arasında çok fazla ara vermeyin. Yaptığınız hareketlerin verimi düşecektir.
6. Bu egzersiz hareketi özellikle bel ağrısına çok iyi gelir. Bir çarşafı katlayıp ip haline getirin. Sırtüstü pozisyonda yatıp ağrının olduğu taraftaki ayağınızın altından geçirin. Sağlam bacağınızı yataktan kaldırmadan ve dizlerinizi bükmeden çarşafı çekerek hasta bacağınızın arka kısmını gerdirin. Bu hareketi kendinizi zorlamadan, yapabildiğiniz kadar yapın.
7. Dizleriniz büküp sırtüstü yatın ve elinizi bel çukurunuza koyun. Bel çukurunuzu elinize doğru bastırıp 5 saniye bu pozisyonda bekleyin ve rahatlayın. Bu hareketi 10 defa uygulayın.
8. Sırtüstü yatıp dizlerinizi bükün. Bu pozisyonda kalçanızı yataktan kaldırabildiğiniz kadar kaldırın ve 5 saniye bekleyip, rahatlayın. Bu hareketi 10 defa uygulayın.
9. Sırtüstü yatıp karnınızın altına bir yastık koyun. Bu pozisyonda yatarken kalçalarınızı sıkabildiğiniz kadar sıkarak 5 saniye bekleyin ve bu hareketi 10 defa uygulayın.
10. Sırtüstü pozisyonda yatarken ellerinizi dizlerinizin altından geçirin ve dizlerinizi karnınıza doğru çekin. Bel bölgenizi gerdirerek bu pozisyonda 30 saniye bekleyin ve rahatlayın.
11. Sırtüstü pozisyonda yatıp bir bacağınızı yatakta düz bir şekilde uzatırken diğer bacağınızı dizinizin altından tutarak kendinize doğru çekin. Yatakta düz kalan bacağınızın ön kısmını gerdirerek bu pozisyonda 30 saniye bekleyin.
Bence normal vücudun zaten biçime oturmuş yapman gereken sadece kardiyo şuanda harici birşey yapmanada pek gerek yok bence bende kardiyo ağırlıklı gidiyorum kas istemiyorum çünkü
Bacak ile vücut yapını bozma fotoğrafına baktığımda zaten bu dediklerini yaptığını görüyorum bence kasa odaklanma dengeyi bozarsın sporu bıraktın diyelim bu sefer sarkma olur ama tercih senin tabi yinede
Streç filmi çıkart inan bana doğal yapılanmayla streç aynı olmuyo sporu bıraktıgında yıne sarkma oluyo ıstersen sana karın egzersiz seti vereyim sadece mekikle olmaz adonis çevresininde erimesi lazım yani o simit görünümünün gitmesi lazım
bacaklarda göze itici gelen bir fazlalık yok. ama yine de squata devam. Kalçanın da az daha şekle girmesi lazım. Göbiş için bol bol mekik :) Göğüs çalışmana gerek yok gördüğüm kadarıyla :P
En İyi Cevaplar