Bu cinayeti kim işledi?

Öğretmen Selim ile eşi Pınar bir özel okulda ögretmendirler. Selim Edebiyat, Pınar ise müzik dersi ögretmenidir. Aynı zamanda birlikte Okul Aile Birliğinin hesap-kitap işlerine bakmaktadirlar

Birgün müfettişler tarafından yapilan incelemede,Aile Birliğinin hesaplarinda yüklüce bir miktar paranin kayıp oldugu ortaya cıkar. Müfettiş Selim ve Pınar hakkında sorusturma başlatıp ifadelerini alır.

Sonraki gün Selim ve Pınar okula gelmezler. Bir arkadaşları merak edip karı-kocanın okula yakın olan evlerine gider.Zile basar ama cevap alamaz. Polisi arar. Polis gelir.Kapı bir çilingirle açıldıgında Selim ve Pınar ın cesetleriyle karşılaşırlar.Cesetlerin yanında bir not vardır:"Pınar ve ben icin tek çıkış yolu buydu." yazmaktadır notta. Olay intihar kokmaktadır Ama,savcı olayın bir intihar olmadığına karar verir.

Neden ?

eğlencelik küçük bir bulmaca

Güncellemeler
+1 yıl
az da olsa bulmaca seven var iyi bu :) güncellemeden rahatsız oldunuzsa pardon

daha basit bir bulmaca buyrun.

Yağmurlu bir günde bir evde cinayet gerçekleşmiş ölen kadının kocası cinayeti kimin yağtığını araştırıyormuş mutfakta çalışanlara sormuş onlar bıçakları temizliyoduk demişler,şoföre sormuş o da tabancayı temizliyorum demiş bahçıvana sormuş ben de çiçekleri suluyordum demiş sizce bu cinayeti kim işlemiş olabilir?

Güncellemeler
+1 yıl
1000 say. bir kitap vardır.kitabın her sayfasında bir cümle vardır.

Birinci sayfadaki cümle:

“Bu kitapta yalnızca bir tane yanlış ifade vardır.”

İkinci sayfadaki :

“Bu kitapta yalnızca iki tane yanlış ifade vardır.”

Üçüncü sayfadaki :

“Bu kitapta yalnızca üç tane yanlış ifade vardır.”

~~

Bininci sayfadaki cümle:

“Bu kitapta yalnızca bin tane yanlış ifade vardır.”

Bu kitapta, doğru olan bir ya da daha fazla ifade var mıdır ?

Varsa hangi sayfalardaki ifadeler doğrudur
Bu cinayeti kim işledi?